Counter Strike v Linuxe

10.12.2004 23:25 | Články | Jaroslav Imrich
Článok sa zaoberá kompletnou inštaláciou Counter Strike v linuxe. Poskytuje jednoduchý návod na inštaláciu ovládačov grafickej karty, emulátoru wine ako aj samotnej hry.

Pri písaní tohoto návodu som vychádzal z anglického HOWTO, ktorého originál môžete nájsť na adrese http://lhl.linuxgames.com/.

Nie som však nijaký "linux guru" a pôvodné HOWTO mi nepripadalo dosť jasné. To bol hlavný dôvod, prečo som napísal tento návod. Je to podrobný popis mojej inštalácie pod Mandrake 9.1 no veľmi podobná by mala byť aj na ostatných známych distribúciách resp. iných verziách distribúcie Mandrake.

Celý proces som kvôli prehľadnosti rozdelil na tri časti:
  • Inštalácia ovládačov grafickej karty s podporou OpenGL
    V článku je podrobne popísaná inštalácia ovládačov pre grafické karty s čipmi nVidia
  • Inštalácia emulátora systému Windows zvaného WINE
    Článok vás prevedie krok za krokom stiahnutím, kompiláciou i konfiguráciou tohoto programu
  • Inštalácia samotnej hry Half-Life a módu Counter Strike


1. INŠTALÁCIA OVLÁDAČOV GRAFICKÝCH KARIET NVIDIA
nVidia patrí medzi producentov, ktorý nezabúdajú na podporu OS Linux. Ovládače si môžete stiahnuť priamo z webstránky www.nvidia.com a inštalačný program by sa mal volať nejako takto "NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run". Verzia sa samozrejme môže líšiť od tu uvedenej. Ovládače nemôžete inštalovať v grafickom prostredí X-window. Je nutné ukončiť beh X-serveru a spustiť inštaláciu v konzole. Ak ste si pri inštalácii systému zapli možnosť autologinu do grafického prostredia, musíte ju vypnúť, aby ste sa po reštarte dostali do konzoly. (V MDK 9.1 to môžete urobiť pomocou "Mandrake Control Center" v sekcii Boot). Následná inštalácia je jednoduchá. Stačí stiahnutý program spustiť:

# sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run

a riadiť sa jeho pokynmi. Po ukončení inštalácie je nutné upraviť konfiguračný súbor X-serveru. Nájdete ho v adresári /etc/X11/ a má názov XF86Config-4 resp. ak tam súbor s takýmto názvom nie je, musíte editovať súbor XF86Config a ako root v ňom vykonať nasledovné zmeny:
  • riadok, v ktorom je Driver "nv" alebo Driver "vesa" nahraďte riadkom Driver "nvidia"
  • skontrolujte, či sa v konfigu nachádza riadok obsahujúci Load "glx"
  • odstráňte riadky Load "dri" a Load "GLcore" ak sa tam nachádzajú

Zmeny samozrejme uložte a v súbore /etc/security/console.perms vymažte všetky riadky obsahujúce reťazec "". Prepnite sa späť z užívateľa root na svoj bežný účet a spustite Xserver príkazom

# startx

Ak sa pri štarte grafického serveru objaví logo nVidia, tak sa vám inštalácia podarila a máte nainštalované ovládače podporujúce OpenGL. Ak sa vám to nepodarilo, musím vás odkázať na veľmi dobre spracovaný súbor README daných ovládačov.

2. INŠTALÁCIA EMULÁTORU WINE
Zdrojové súbory emulátoru wine je možné stiahnuť prostredníctvom CVS, čo je systém, ktorý umožňuje z internetu sťahovať aktuálne verzie zdrojových súborov najmä open-source projektov. Musíte mať však v systéme nainštalovaný program cvs, ktorý nájdete na distribučných CD alebo si ho môžete stiahnuť ako rpm balíček z www.cvshome.org. Stiahnite si tiež skript z http://www.horae.dti.ne.jp/~gotoh/dist/cvschroot/cvschroot a uložte ho do adresára /usr/src/. V tomto istom adresári vytvorte adresár "winex". Do neho stiahnete spomínané zdrojové súbory.

# cd /usr/src/
# mkdir winex
# sh cvschroot -d winex :pserver:cvs@cvs.transgaming.org:/cvsroot winex
# cvs -d:pserver:cvs@cvs.transgaming.org:/cvsroot login

Zadajte heslo 'cvs'
# cvs -z3 -d:pserver:cvs@cvs.transgaming.org:/cvsroot co winex

Po chvíli by sa zdrojové súbory mali nachádzať v adresári /usr/src/winex. K úspešnej kompilácii však musíte mať v systéme zdrojové súbory OpenGL pre vašu distribúciu. Pre Mandrake 9.1 sú na distribučnom CD ako rpm balíček s názvom libMesaGLU1-devel-5.0-3mdk.rpm a v ostatných distribúciách by sa mal volať podobne. Tiež je nutné, aby ste mali na disku súbor menom glext.h. Overenie jeho prítomnosti je veľmi jednoduché. Ako root spustite príkaz

# updatedb

po ktorom nasleduje update databázy s informáciami o všetkých súboroch na disku a teda môžete použiť príkaz na vyhľadanie

# locate glext.h

Ak tento súbor nemáte, musíte si ho stiahnuť z http://lhl.linuxgames.com/glext.h a umiestniť do adresára /usr/X11R6/include/GL. Wine sa vám bez neho nepodarí skompilovať s podporou pre OpenGL. Mne osobne tento súbor v čerstvej inštalácii linuxu nechýbal. Než však pristúpime k samotnej kompilácii, musíte podporu OpenGL ešte povoliť. Choďte do /usr/src/winex a spustite príkaz:

# ./configure --enable-opengl

Môže sa stať, že vám v priebehu vykonávania tejto operácie vypíše nejaký error. Väčšinou to znamená len chýbajúce balíčky, ktoré musíte doinštalovať. Ak túto chybu vyhodí, určite vám napíše aj meno chýbajúceho balíka. Mne konkrétne chýbal 'bison' a 'flex'. Oba však boli na distribučných CD Mandrake a nebol najmenší problém ich doinštalovať. Aby ste si boli istý, že sa vám povolenie OpenGL podarilo, skontrolujte či sa v súbore include/config.h nachádza riadok "#define HAVE_OPENGL 1". Ak je tento riadok vykomentovaný (Pozor # na začiatku riadku neznamená komentár!) alebo sa v súbore nenachádza, wine sa neskompiluje s podporou OpenGL. Pokračujte postupným spúšťaním kompilačných príkazov. Make install však musíte spustiť ako užívateľ root.

# make depend
# make
# make install

Táto časť nejakú tú minútku trvá, no potom je wine skompilované a nainštalované. Musíte ho však ešte nakonfigurovať! Skopírujte ukážkový konfiguračný súbor do vášho home adresára, kde vytvoríte adresár .wine

# mkdir ~/.wine/
# cp /usr/src/winex/documentation/samples/config ~/.wine/config

Jediné, čo je nutné v tomto defaultnom konfigu upraviť, je cesta k vášmu virtuálnemu disku C. Ja som si zvolil adresár ~/wine/ ale môže byť ľubovoľný. Časť, ktorú som upravil teda vypadá nasledovne:

[Drive C]
"Path" = "${HOME}/wine/"
"Type" = "hd"
"Label" = "Dos Drive"
"Filesystem" = "win95"


Ostatné disky, ktoré sú v konfigu nemusíte vôbec editovať - pre beh Counter Strike to nie je potrebné. Samozrejme adresár, ktorý je virtuálnym diskom C musí existovať, čiže je potrebné ho ešte vytvoriť a v ňom ďalšie dva "windows" a v ňom adresár "system32".

# mkdir ~/wine
# mkdir ~/wine/windows
# mkdir ~/wine/windows/system32

Teraz sa v konfiguračnom súbore ~/.wine/config presuňte do časti [x11drv] a uistite sa, že parameter DesktopDoubleBuffered má hodnotu Y. Zmeny uložte a konfigurácia je hotová. Ak by ste však teraz chceli spustiť s wine nejaký program, pravdepodobne by ste uvideli chybovú hlášku: "wine: error while loading shared libraries: libntdll.so: cannot open shared object file: No such file or directory". Znamená to, že systém nepozná cestu k menovanej knižnici a musíte mu ju zadefinovať. Ako root teda spustite už známe

# updatedb

a následne

# locate libntdll.so

Získanú cestu k súboru zapíšte do súboru /etc/ld.so.conf a spustite príkaz

# ldconfig

3. INŠTALÁCIA HALF-LIFE A MÓDU COUNTER STRIKE
Vložte vaše HALFLIFE CD do mechaniky a spustite inštaláciu cez wine:

# cd /mnt/cdrom/
# wine setup.exe


Obdobne nainštalujete aj potrebné patche a samotný Counter Strike. Pre jeho ľahšie spúšťanie je dobré vytvoriť shell script. Len pre úplnosť uvádzam, že shell script je obyčajný textový súbor obsahujúci viac príkazov, ktoré je možné spustiť všetky naraz spustením daného skriptu - je to obdoba BAT súborov v DOS-e. Prepnite sa teda na užívateľa root, do čistého súboru napíšte

cd ~/wine/Sierra/Half-Life/
wine hl.exe -- hl.exe -console -game cstrike


Uložte ho do adresára /bin napríklad pod menom 'cs' a nastavte mu atribút na spúšťanie a čítanie pre všetkých užívateľov

chmod 777 /bin/cs

Toto zabezpečí, že Counter Strike môžete spúšťať priamo príkazom 'cs'. Tento skript vám uľahčí aj vytvorenie zástupcu na hru v KDE a iných window manažéroch.



A aké sú moje skúsenosti z hrania Counter Strike pod linuxom?
Na mojej zostave AMD Athlon XP 2500, 512MB RAM ide hra plynulo a bez najmenších problémov. Pri inštalácii na iných zostavách som sa stretol s tým, že niektoré integrované zvukové karty zle prehrávali zvuk, čo však mohla byť aj chyba nesprávnych ovládačov. Zvukové karty od firmy Creative hru zvládajú na jednotku. Druhou nevýhodou je, že cez menu PLAY ON LAN sa nedá pripojiť na lokálne servery, ale musíte to urobiť cez menu PLAY ONLINE a zadať IP adresu serveru. Inak je hra ale úplne rovnaká ako vo windows, poskytuje rovnako mocné zážitky a hlavne... nepotrebujete na ňu Window$ :)
    • Mne to nejde! 12.12.2004 | 16:58
      Avatar pepsy Mandrake 10.1  Používateľ
      Ja som nainstaloval ovladace na graficku kartu, potom som nainstaloval WINE a CS som uz mal nahodene na Windowsackej particii.Ale ked spustim Half Life a dam zmenit mod hry na CS tak ma vyhodi von ... PLS poradte my :(
      • Re: Mne to nejde! 02.01.2005 | 18:13
        unix   Návštevník
        skus ho nainstalovat cez wine, cize ako sa to nastavovalo do adresara wine/ "virtualny C" pocuj a wine ti ide? ako si spustil HL lebo ja som to nainstaloval a ked dam wine setup.exe, tak mi vypise wine: exists lstat socket : No such file or directory, pls napis ako si rozbehol vobec aby ti to slo spustit
    • FOR UNIX 09.01.2005 | 17:36
      Avatar pepsy Mandrake 10.1  Používateľ
      Ja som wine nasiel ako RPM balik na CD kde mam distribuciu a otial som ho nainstaloval. Skus to urobyt tak ako ja
      • Re: FOR UNIX 13.01.2005 | 16:27
        JohnNy64   Návštevník
        Ja suhlasim s tym, ze naco sa zbytocne babrat s kompilaciou a nastavovanim, ked mame moznost pohodlne nainstalovat balik obsiahnuty v distribucii, ktory sa sam automaticky nakonfiguruje... Ja osobne som z tych lenivejsich ;-)... A ak to nemate na svojich instalackach, na 7-CD-ckovom Debiane "woody" baliky su.
    • instalujte to pretoze ste lami 27.01.2005 | 22:11
      ;))   Návštevník
      ak davate taketo otazky tak sa tomu vobec nerozumiete: 1. odinstalujte si balicky wine(vy totiz neinstalujete wine, WineX, specialne vylepsenie wine, ktore obsahuje DirectX, ktore ani nepotrebujete;)), lebo nema to co potrebujete a nie je optimalizovane pre vas pocitac 2. robte to podla manualu 3. snazte sa pochopit co robite
    • Nefacha to 31.01.2005 | 10:07
      cin   Návštevník
      Aj ked som cestu k suboru ldconfig zapisal do /etc/ld.so.conf a spustil prikaz ldconfig tak mi to stale vzhadzuje tu chybu ako ked sa ta cesta nezapise. Mam linux debian.
      • Re: Nefacha to 31.10.2006 | 14:16
        SHato   Návštevník
        ja mam ubuntu a ten subor ld.so.conf ani nemam...som ho hladal vsade ale nic...
    • locate libntdll.so 10.03.2005 | 13:32
      sammo   Návštevník
      Nemozem lokalizovat subor libntdll.so, pravdepodobne ho ani nemam, instaloval som to na Mandrake 9.2
      • Re: locate libntdll.so 20.03.2005 | 20:25
        mNemoN   Návštevník
        KEd mam ATI R9200 tak som skoncil ??? skusal som vsetko mozne ale OPENGL son nerozbehal :(
        • Re: locate libntdll.so 31.05.2005 | 12:49
          Crater   Návštevník
          mNemoN stačí ak si stiahneš zo stránky www.ati.com ovládače na tvoju kartu v rpm balíku, je to oveľa ednoduchšie ako inštalácia NVidia kariet.
    • RE: 24.03.2005 | 00:21
      Avatar ice Fedora Core 2  Používateľ
      Odkial to mate ???! Ja som na tej stranke balik rpm nenasiel
      • Re: RE: 24.03.2005 | 00:24
        Avatar ice Fedora Core 2  Používateľ
        Parrdon,uz som nasiel moc sa ospravedlnujem.
    • cedega 25.03.2005 | 16:36
      juro   Návštevník
      A co tak vygoglit na nete cedegu 4.2.1 :DDDD
    • cedega 25.03.2005 | 16:37
      juro   Návštevník
      A co tak vygoglit na nete cedegu 4.2.1 :DDDD
    • cedega 25.03.2005 | 16:37
      juro   Návštevník
      A co tak vygoglit na nete cedegu 4.2.1 :DDDD
      • Re: cedega 12.10.2005 | 01:21
        jos   Návštevník
        skusal som to pustit cez cedeku a naskocila mi akurattak uvodna obrazovka a potom to zamrzlo...neviete kde by mohol byt problem???
    • a 25.03.2005 | 19:24
      Avatar ice Fedora Core 2  Používateľ
      Este tak preco mi vypisuje ze nemam gcc,cc,a cl ?? Lebo v kompe som to nasile ?!?!??????????????!!!!!!!!1
      • Re: a 21.07.2005 | 02:54
        Blade   Návštevník
        ak mas mandrake pust si instalaciu softwaru - rpmdrake - a daj tam hladat c compilator v popisoch a potom nainstaluj vsetky najdene baliky
    • ako na grafiku? 13.04.2005 | 13:42
      Avatar majo984 Debian,Knoppix,Mandriva  Používateľ
      da sa zistit aky konkretny ovladac na grafiku mam stiahnut?? Bo skusal som uz niekolko a vzdy mu nechutil "kernel" :-( ak niekto vie co a ako poradte pls.
    • Kde by som mohol najst 27.04.2005 | 14:03
      ScoRpio   Návštevník
      Kde by som mohol najst podobný navod na rozbehanie hry Warcraft III Frozen Trone pod Linuxom? Distro FC 3 Skusal som to cez wine a instalacia wara mi vypisala "system wyndows 95 nie je podporovaný" verziu wine mam z rpm balicku a updatovaná cez yum takze teoreticky by som ju mal mat aktualnu..ale preco mi hento vypisal war???
      • Re: Kde by som mohol najst 22.11.2005 | 23:11
        borx   Návštevník
        na rootu kdysi vyšel podobný článek, jako příklad byl použit starcraft a Warcraft III http://www.root.cz/clanky/jak-na-winex/
    • cs 1.6 14.05.2005 | 00:03
      Sheep   Návštevník
      Chodi pod linuxom aj cs 1.6 non-steam?
      • Re 12.06.2005 | 11:32
        Daret   Návštevník
        Mne s Cedegou 4.3.2 funguje.
    • wine X winex(cedega) 18.06.2005 | 10:09
      Radek   Návštevník
      HEHE, zajimalo by mne, kdy nekteri konecne pochopi, ze wine neni winex(cedega) ;-) Sice se do wine postupne dostava dost veci z CxO a cedegy, ale to bude trvat, protoze tyto komercni verze jsou skoro jedina podpora projektu wine.
    • hmmmmmm 20.06.2005 | 00:54
      Mr.Rodi   Návštevník
      CSko mi fici, len ked cem hrat na nete potrebujem aj CD/cheating.. death/ a ked spustim CD a potom CSko /ako vo win/ tak to sekne, resp. maka a maka a maka a maka/
    • hmmmmmm 20.06.2005 | 00:55
      Mr.Rodi   Návštevník
      CSko mi fici, len ked cem hrat na nete potrebujem aj CD/cheating.. death/ a ked spustim CD a potom CSko /ako vo win/ tak to sekne, resp. maka a maka a maka a maka/
    • Co je s tym 26.07.2005 | 05:08
      john777   Návštevník
      Nahral som winex ako je to popisane v navode. Vsteko prebehlo OK. ale ked napisem wine setup.exe tak vypise wine: chdir to /home/jan/.wine/wineserver-localhost : No such file or directory. Neviete co s tym?
      • Re: Co je s tym 29.07.2005 | 12:53
        Avatar martin Fedora 13  Používateľ
        mam ten isty problem, vies uz co s tym?
    • kompilacia 29.07.2005 | 12:08
      Avatar martin Fedora 13  Používateľ
      caute kompilujem wineX presne podla tohto navodu, configure mi prebehlo v poriadku, ale ked som dal make tak mi skoncil chybou. vypisal nieco taketo:gcc -MMD -c -I. -I. -I../../include -I../../include -g -O2 -Wall -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-keep-static-consts -D__const=const -fno-strict-aliasing -D__int8=char -D__int16=short -D__int32=int "-D__int64=long long" -fPIC -D__WINE__ -D_REENTRANT -I/usr/X11R6/include -o bitblt.o bitblt.c bitblt.c:9:27: warning: X11/Intrinsic.h: Adresár alebo súbor neexistuje bitblt.c: In function `BITBLT_InternalStretchBlt': bitblt.c:1306: error: `Pixel' undeclared (first use in this function) bitblt.c:1306: error: (Each undeclared identifier is reported only once bitblt.c:1306: error: for each function it appears in.) bitblt.c:1306: error: syntax error before "xor_pix" bitblt.c:1309: error: `xor_pix' undeclared (first use in this function) make[3]: *** [bitblt.o] Error 1 make[3]: Leaving directory `/usr/src/winex/graphics/x11drv' make[2]: *** [../../graphics/x11drv/x11drv.o] Error 2 make[2]: Leaving directory `/usr/src/winex/dlls/x11drv' make[1]: *** [x11drv/libx11drv.so] Error 2 make[1]: Leaving directory `/usr/src/winex/dlls' make: *** [dlls] Error 2 Nevie niekto co s tym? (Ubuntu 5.04, ATI Mobility Radeon 9700) btw Open GL mi funguje...
      • Re: kompilacia 29.07.2005 | 12:19
        Avatar martin Fedora 13  Používateľ
        ok uz som to vyriesil:) sorry
        • Cheating Death 31.07.2005 | 01:41
          Chembro   Návštevník
          Mna by zaujimalo , ako spojazdnit cheating death client pre non-steam Counter strike. Counter Strike 1.6 mi fici pod Cedega 4.3.1 v pohodicke. Vedel by mi niekto poradit?
          • wow 05.10.2005 | 21:11
            mi_o   Návštevník
            ide cez linux aj world of warcraft??????
          • Re: Re: kompilacia 13.11.2005 | 12:32
            Mic   Návštevník
            Ako?
            • Re: Re: Re: kompilacia 10.12.2005 | 18:53
              Matto   Návštevník
              AKO???
          • Re: Cheating Death 18.01.2008 | 02:50
            soonic   Návštevník
            mne pomohlo

            podľa http://www.ubuntu-rs.org/forum/post.php?action=reply&fid=36&tid=543&repquote=4259

            apt-get build-dep wine
            apt-get --build source wine

            a pokračovať podľa návodu v
            # ./configure --enable-opengl
        • Re: kompilacia 10.12.2005 | 18:52
          Matto   Návštevník
          Velmi by mi pomohlo ako si to vyriesil....napis PLS.
    • !!!nejde to :( 17.10.2005 | 14:13
      rikard0   Návštevník
      mam slackware 10.1 a po uspesnej kompilacii a vsetkych tych nastaveni podla clanku mi to halsi: wine hl.exe err:module:map_image Not enough memory for module (63074304 bytes) err:font:Fontconfig_Init Fontconfig support was not compiled in at compile time. err:font:FTAlias_FindBestBuiltins Could not create alias for serif fonts Unable to find a sufficient number of fonts available to FreeType. FreeType will not be loaded as a result. FreeType could not be loaded. This is not necessarily a fatal error, however some applications require FreeType to be installed and may not function or display text correctly otherwise. Please consult the Cedega Font FAQ for more details about this problem wine: Unhandled exception, starting debugger... err:win:GetDesktopWindow Wine init error: either you're trying to use an invalid native USER.EXE config, or some graphics/GUI libraries or DLLs didn't initialize properly. Aborting. fixme:xrender:X11DRV_XRender_Finalize Free cached glyphsets a skonci. poradte mi plz ako si s tym poradit. Diks
    • x-server 02.11.2005 | 00:33
      Meldo   Návštevník
      Som uplny zaciatocnik. Poradte, ako ukoncit bez x-serveru :-<
    • nejebte sa 08.11.2005 | 14:37
      firewire   Návštevník
      Co sa stym babrete ? 1.format c:\ 2.instal windoz 3.instal cs 4.a hrate
      • Re: nejebte sa 18.11.2005 | 12:10
        sutrak   Návštevník
        sme na lnx fore tak preco ta sprosta otazka ze preco sa s tym babreme
    • MCI file 19.11.2005 | 18:12
      lapajko   Návštevník
      Ahojte! podarilo sa mi rozbehat WINE, ale ked spustim hl.exe, vypise mi toto: could not open MCI file; Ak to odkliknem, spusti sa mi hra, ale neviem sa dostat nikam, lebo v menu mi funguje iba quit thanx za pomoc
    • podobny tutorial 18.12.2005 | 02:30
      ZimaN   Návštevník
      podobny tutorial `ako na wineX' je aj na roote: http://www.root.cz/clanky/jak-na-winex/
    • X 12.03.2006 | 19:30
      jamaica tux   Návštevník
      zdravím mám takovej problém, po zadání ./configure mi to hází tohle: *** Warning: X development files not found. Wine will be built without *** X support, which currently does not work, and would probably not be *** what you want anyway. You will need to install devel packages of *** Xlib/Xfree86 at the very least.
    • Wine 23.05.2006 | 13:12
      Problem   Návštevník
      pustim wine a vypise mi ze : Invoking /usr/lib/wine/wine.bin cs16patch_full_v19.exe ... Line 51: Malformed value \\\'\\\"System\\\" = \\\"c:\\\\windows\\\\system32\\\\\\\"\\\' Line 52: Malformed value \\\'\\\"Temp\\\" = \\\"e:\\\\\\\"\\\' Line 53: Malformed value \\\'\\\"Path\\\" = \\\"c:\\\\windows\\\\;c:\\\\windows\\\\system32\\\\\\\"\\\' Warning: the specified Windows directory L\\\"c:\\\\\\\\windows\\\" is not accessible. Warning: the specified System directory L\\\"c:\\\\\\\\windows\\\\\\\\system32\\\\\\\\\\\" is not accessible. wine: Could not load graphics driver \\\'opengl\\\'. Wine failed with return code 1
    • Winex 23.05.2006 | 13:31
      Problem   Návštevník
      no teraz to pise ze: Warning: the specified Windows directory L"c:\\windows" is not accessible. Warning: the specified System directory L"c:\\windows\\system32\\" is not accessible. Please use the registry key HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\Fonts\LogPixels to set the screen resolution and remove the "Resolution" entry in the config file Warning: the specified Windows directory L"c:\\windows" is not accessible. Warning: the specified System directory L"c:\\windows\\system32\\" is not accessible. Please use the registry key HKEY_CURRENT_CONFIG\Software\Fonts\LogPixels to set the screen resolution and remove the "Resolution" entry in the config file
    • cs 1.6 bez menu 15.07.2006 | 16:07
      Turtlak77   Návštevník
      Rozbehol som grafiku, wine, nainstaloval CS 1.6. Ked som spustil cs 1.6, hodilo mi to rozlisenie 640x480. Fajn to by sa aj dalo zmenit, ale ako na to ked tam nemam menu a absolutne nic kde by som mohol kliknut???
      • Re: cs 1.6 bez menu 15.08.2006 | 16:53
        Garcia   Návštevník
        presne tento isty problem ma aj ja... hra ide ale nevidim ziadny text...
      • Re: cs 1.6 bez menu 29.06.2007 | 10:46
        Avatar zero0x Ubuntu momentalne  Používateľ
        to iste, ziadny text, pred chvilou som o tom napisal do fora..
        • Re: cs 1.6 bez menu 13.08.2007 | 15:57
          hurikan   Návštevník
          Takze tento problem s textom som vyriesil... Sorac, ze tak neskoro, ale len nedavno som presiel na Linux a pokusal som sa CS spojazdnit :) Takze text vidim.. Problem spocival vo fonte.. Inac, aby som nezabudol mam Mandrivu 2007, ale malo by to byt to iste.. Treba sa nastavit na adresar Wine, najst tam adresar Windows a do podadresara fonts nainstalovat Tahoma font, staci ho nakopcit z Winu. To je vse :)
    • Cs 01.09.2006 | 22:48
      Veronika   Návštevník
      Ja som si nainstalovala Csko, v pohode mi prebehlo vsetko aj steam mi updatlo az nato, ze potom som nevidela pismenka, len cisty steam :) neviem urobila som nieco zle ? Stalo sa to uz niekomu ? :) vdaka
    • ulutas 10.09.2006 | 15:12
      furkan   Návštevník
      ben bu oyunu çok istiyorum
    • x-server 06.10.2006 | 21:27
      ja   Návštevník
      ako ukoncim x-server ??? mam debian
    • steam pod linuxem? 15.11.2006 | 20:09
      lotus   Návštevník
      ahoj,prave se chystam prejit na linux,ale rad hraju hry prez steam a nevim jestli ho pod linuxem rozchodim..poradte pls
    • kol 16.11.2006 | 15:39
      lolololp   Návštevník
      ?steam?
    • X-server 08.12.2006 | 13:33
      lobber lnx   Návštevník
      ako ukoncim beh X-serveru ---- kubuntu prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
      • Re: X-server 10.12.2006 | 22:51
        Avatar Andrej "karči" Krajči Gentoo  Používateľ
        skus ctrl+alt+backspace
        "IB, thy name is homework." -- IB
        • Re: X-server 23.12.2006 | 14:17
          Paulie   Návštevník
          Zkus /etc/init.d/kdm stop, mne to pod kubuntu 6.06 nefunguje, musim pouzit tvrde vypnuti - killall kdm
          • Re: X-server 23.12.2006 | 14:21
            Paulie   Návštevník
            Zkus /etc/init.d/kdm stop, mne to pod kubuntu 6.06 nefunguje, musim pouzit tvrde vypnuti - killall kdm
      • Re: X-server 17.09.2009 | 21:46
        APgZPFtkFRQ   Návštevník
        I'll have to trust the experts here, but it doesn't seem to me a likely prospect for any theory. , www.abetterdecsion.com, [url="http://abimufelirojit.freehostia.com/www.abetterdecsion.com.html"]www.abetterdecsion.com[/url], http://abimufelirojit.freehostia.com/www.abetterdecsion.com.html www.abetterdecsion.com, >:-), cathedralsaintpaul.org, [url="http://essiemi.freehostia.com/cathedralsaintpaul.org.html"]cathedralsaintpaul.org[/url], http://essiemi.freehostia.com/cathedralsaintpaul.org.html cathedralsaintpaul.org, wfeamv, threespringsstorage.com, [url="http://odycourt.freehostia.com/threespringsstorage.com.html"]threespringsstorage.com[/url], http://odycourt.freehostia.com/threespringsstorage.com.html threespringsstorage.com, epmqk, bloodbanker.com, [url="http://astonkazukoj.freehostia.com/bloodbanker.com.html"]bloodbanker.com[/url], http://astonkazukoj.freehostia.com/bloodbanker.com.html bloodbanker.com, 87534, www.gothicspot.com, [url="http://miekylec.freehostia.com/www.gothicspot.com.html"]www.gothicspot.com[/url], http://miekylec.freehostia.com/www.gothicspot.com.html www.gothicspot.com, rmwajd, www.norfolkgov.com, [url="http://addyfran.freehostia.com/www.norfolkgov.com.html"]www.norfolkgov.com[/url], http://addyfran.freehostia.com/www.norfolkgov.com.html www.norfolkgov.com, udgnti, laurieashley.com, [url="http://maurineulri.freehostia.com/laurieashley.com.html"]laurieashley.com[/url], http://maurineulri.freehostia.com/laurieashley.com.html laurieashley.com, >:((, casinogolfcabins.com, [url="http://nessabijo.freehostia.com/casinogolfcabins.com.html"]casinogolfcabins.com[/url], http://nessabijo.freehostia.com/casinogolfcabins.com.html casinogolfcabins.com, 662, www.myovernightmeds.net, [url="http://kelsielauriepi.freehostia.com/www.myovernightmeds.net.html"]www.myovernightmeds.net[/url], http://kelsielauriepi.freehostia.com/www.myovernightmeds.net.html www.myovernightmeds.net, fbnj, www.47truebac.com, [url="http://luannaloanr.freehostia.com/www.47truebac.com.html"]www.47truebac.com[/url], http://luannaloanr.freehostia.com/www.47truebac.com.html www.47truebac.com, 834, www.hotgayass.com, [url="http://etagran.freehostia.com/www.hotgayass.com.html"]www.hotgayass.com[/url], http://etagran.freehostia.com/www.hotgayass.com.html www.hotgayass.com, xqe, mil-thin.com, [url="http://melvamaybe.freehostia.com/mil-thin.com.html"]mil-thin.com[/url], http://melvamaybe.freehostia.com/mil-thin.com.html mil-thin.com, 284033, robonandruss.com, [url="http://ronchery.freehostia.com/robonandruss.com.html"]robonandruss.com[/url], http://ronchery.freehostia.com/robonandruss.com.html robonandruss.com, mngau, www.decodining.org, [url="http://itacynd.freehostia.com/www.decodining.org.html"]www.decodining.org[/url], http://itacynd.freehostia.com/www.decodining.org.html www.decodining.org, 71518,
    • pekny clanok 28.06.2007 | 08:43
      Avatar zero0x Ubuntu momentalne  Používateľ
      dakujem, skvely clanok, hned to vyskusam ;-)
    • bez Wine 14.06.2008 | 15:08
      Apu   Návštevník
      neda sa rozbehat bez wine? na mojom stroji (XP) ma CS obcas problem, a neviem ake by to bolo cez emulator...
      • Re: bez Wine 05.11.2008 | 13:47
        MAsorad   Návštevník
        Pls poradte mi. Ked som cez Wine nainstaloval CS source aj so steamom, update prebehol, pustim hru, zobrazi sa uvodny loading obrazok, ten potom zmizne a vidim len mys a ciernu obrazovku. Hra ide, lebo ked prejdem mysou cez oblast kde su radky v menu, tak klikaju ako obvikle a ked nahmatam quit tak normalne hru vypnem. Ked ju vypnem tak mi naskoci rozlisenie 1024x768, ale ja mam normalne 1440x900. Ked ale nastavim 1024x768 a zapnem hru tak sa nic nove nestane. Tahoma font som do winu pridal, uz neviem co mam robit :(
    • Are you guys just doing this 20.06.2009 | 21:54
      Baird   Návštevník
      buy levitra -levitra buy propecia -propecia buy zithromax -zithromax buy xenical -xenical buy ultram -ultram buy fioricet -fioricet buy valium -valium buy acomplia -acomplia buy prozac -prozac buy ativan -ativan
    • Great site! 24.06.2009 | 19:41
      Edouard   Návštevník
      buy ambien - ambien online diazepam - diazepam order wellbutrin - wellbutrin order online alprazolam - alprazolam prozac info - prozac buy tamiflu - tamiflu best price lorazepam - lorazepam buy nexium - nexium online zoloft - zoloft order klonopin - klonopin
    • This looks pretty nice, 15.07.2009 | 08:14
      Ean   Návštevník
      • Príspevok bol vymazaný.