Linux a install zahada

Sekcia: Ostatné 06.01.2009 | 16:04
Dotmindes   Návštevník
Prepáčte za blby nazov temy...Nechápem jednej veci. Ubuntu mi išlo dobre s wifi internetom,ktorý mám a aj s tým istým nastavením. Teraz som ho však preinštaloval a na wifi ma pripojí,ale internet nejde. Skúšal som aj 2 wifi adaptéry. Ako keby si robilo co chce. Internet sa pritom vôbec nezmenil a na druhom pc ide dobre. Pripájam sa cez zabudovaný nm applet. Prečo to robí zrazu problém? Inštalačné cd je úplne v poriadku -md5 a cd mechanika tiež. Ďalšia vec je, že mi nechce spustiť wifi radar ktorý som tam nainštaloval z balíčku a ktorý som používal na to vždy. Robím proste to, čo som robil po každej inštalácií, ale pritom to nefunguje. Podobné veci sa mi stali s opensuse pár mesiacov späť no s window som nikdy niečo podobné nezažil a ten som používal zo 10 rokov...Má ktosi podobnú skúsenosť?Čím to môže byť?

"úvaha"haha
"""""Žeby pc už začínali ožívať?"""""" ;-) Nedoporučujem im to,lebo sú ešte na tom tak, že vojnu s človekom by prehrali... Takého robota s troma pohybmi predsa dokážeme nakopať...Takže by museli skôr porobiť bordel v účtoch a ľudia by sa zabili sami.To len taký dodatok na oživenie...

Nechcel som ani vytvárať takúto tému, ale naozaj ma to naštvalo, lebo som s týmto stratil v minulosti aj teraz nejaký čas...
    • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 16:54
      Avatar lime Debian 3, Red Hat 6, Fedora Core 3  Používateľ
      Doporucujem si nastudovat ifconfig, iwconfig, iwlist atd. a tak to skusat cez GUI, problemov tam moze byt viacero.

      vela stastia

      0. ci je modul nacitany pre vas adapter:)
      1. pridelenie IP bud rucne alebo dhcp
      2. skontrolovat route
      3. skontrolovat resolver
      Prejdite z modrej obrazovky k linuxu :))
      • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 18:57
        kipikasa   Návštevník
        az na to, ze prikazy ifconfig a route su od jadra >=2.1.x deprecated :)
        • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 19:17
          Dotmindes   Návštevník
          Tieto veci mám už naštudované dávno a oba moje wifi adaptéry linux plno podporuje. Dokonca pri ubuntu ich nemusím ani nikdy inštalovať. Na internet ma pripája, ale nejde a pritom mám wep, dns, gateway nastavenú presne ako aj u druhého pc.


          Konfiguráciu wifi poznám a všetko mám nastavené ako som mával aj pred tým, no zrazu to nejde tak ako má. V adaptéroch nieje chyba.Najviac podozrievam network manager aplet ale podarilo sa mi rozbehnúť aj wifi radar a tam tiež neúspech.Nerozumiem tomu.Vždy mi to pri tomto nastavení išlo a aj ide,ale na druhom pc.
          • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 19:43
            WlaSaTy   Návštevník
            Takze bod nula uz mas za sebou. Skus pre to pokracovat bodmi 1, 2 a 3.
            • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 20:55
              Dotmindes   Návštevník
              Nie,sak uz aj 1 mám hotovo.Písal som, že mám dhcp nastavené v poriadku, len už mám podozrenie aj nato.Nižšie napíšem prečo.

              Ale vieš čo sa tu snažím vysvetliť a zistiť od Vás? Ako je to možné, že ten istý krátky postup, ten istý hw, to isté install cd a žiadna zmena v internete a nejde to. Nikdy po inštalácií som s tým nemal problém a tých inštalácií bolo naozaj vždy dosť, lebo som istý čas vyhľadával vhodné distrá atď. Neviem či si ubuntu samo nejak nemení.Teda skôr network manager.Nechcem obviňovať distro. Celkovo keď zadám netmask na 255.255.255.0 a uložím, tak po príchode do nastavenia mi ukáže netmask ako 24 miesto toho čo som zadal,ale keď ma pripojí na net tak mi connection info ukazuje že je netmask 255.255.255.0
              • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 21:10
                WlaSaTy   Návštevník
                Pokial mas dhcp tak nemozes rucne menit nastavenia siete. A pokial nastavujes siet staticky, tak nemozes pouzit dhcp.

                Predpokladam ze si to nielen pomenil ale aj skontroloval. V poslednej dobe sa zacali sirit mallware schopne vytvorit DHCP server ktory podhaduje falosne DNS servre podhadzujuce .... no nic, moze to byt vsetko.

                Ale ak mas vsetko nastavene v poriadku, tak je to potom pokazene.

                Takze vidim ze si zacal bodom jedna. Ake nastavenie siete si ocakaval a ake si obdrzal a ako sa prepajas s poskytovatelom?
                • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 21:53
                  Dotmindes   Návštevník
                  Sak jasneeee.V nastaveni si musim vypnut dhcp aby som mohol zadat rucne co moja siet vyzaduje.To je samozrejme,mozno som sa vyjadril trochu inak ale do detailov som to nerozpisoval.Zadal som rucne a nejde.Vzdy mi to ale slo a nebol s tym problem.Po instalacii som len zadal wep kluc,vyplnil ip,gateway,netmask,dns a zapol prehliadac. Vzdy to slo.Nechapem.Vo win nastaveni mam to iste a ide mi.Zabil som s tym dnes 5 hodin a nic.Mohol som sa cosi ucit,uz ani as diakritikou sa mi nechce pisat.jaaaj.

                  Ja nemam svoj net.Viem, nema sa to ale proste nemozem si teraz dovolit svoj atd a na siet ktoru sa pripajam nikto nieje.Skor je to nejaka rozvodna,tak nejako neuskodujem inych.Zavratna rychlost to nieje.Moralne veci tu riesit nejdem.Proste teraz som na tom nete ale na druhom pc a bez problemov.

                  Zadavam tie iste informacie ako mam na tomto pc a ake som pouzival vzdy.Aj mac adresy som skontroloval a vsetko ok.Dokonca skusil 2 wifi adaptery.


                  dns asi nieje pokazene ked na tomto pc mi ide.neviem.zda sa mi to cele nelogicke a preto chytam nervy.prepacte a dakujem za trpezlivost.
                  • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 21:57
                    Dotmindes   Návštevník
                    Inak este jedna vec ma napadla.Ako si zvolim v ubuntu meno v sieti?
                    Nikde to tam nemozem vyhrabat.Asi linux dava meno uzivatela alebo ako?
                  • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 22:47
                    WlaSaTy   Návštevník
                    No, za tych 5 hodin si mohol prejst aj ostatne prikazy ktore tu odzneli. Uz si pocul o emulatore terminalu? V nom by tie prikazy povedali viac, napriklad ci nieco odchadza, ci nieco prichadza alebo ci len chyba zaznam o DNS serveri pre resolver.
                    • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 23:16
                      Dotmindes   Návštevník
                      Vysvetlite mi prosim preco musim teraz robit to co som v zivote nemusel v tom istom distre a na tom istom pc s tym istym netom ked sa nic nezmenilo.net ide pod tymto nastavenim na tomto pc.

                      No, za tych 5 hodin si mohol prejst aj ostatne prikazy ktore tu odzneli. - to mas pravdu ale
                      Neodchadza a ani neprichadza.To uz som skusal v grafickom nastaveni...trace atd... proste tie network tools co ma ubuntu zabudovane. nastavenie je dobre.Uz som skusal aj ci usb porty niesu pokazene ale funguju dobre.

                      "Uz si pocul o emulatore terminalu?" preco nemozem pouzit bezny terminal? len zo zvedavosti sa pytam.
                      • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 23:41
                        WlaSaTy   Návštevník
                        To ze Ti to vtedy a na takej kombinacii islo, to si uz spominal. My sa snazime nejako dopatrat toho ci nieco nechyba. Mozno je to firmware, mozno len nejaka drobnost ako napriklad preklep.

                        Mas obdivuhodny sposob spoluprace. Nedame zahlasovat ze by sa tu zacali riesit blogy? Akosi mi chyba otaznik v tvojej otazke a tak isto aj nejaka snaha. Co mas za hardware, co si skusil a s akym vysledkom? Ale, mas pravdu. Otazky niet, odpovede netreba.


                        • Re: Linux a install zahada 07.01.2009 | 00:12
                          Dotmindes   Návštevník
                          Jasne,sorry. Mas pravdu a som vam naozaj vdacny za rady, ale zas kazdy berie veci inak. Myslim, ze uz v hlavnej otazke bola priorita opisana a sam tvrdis ze : "To ze Ti to vtedy a na takej kombinacii islo, to si uz spominal. " a to len potvrdzuje moju prioritu ktora je u mna zahadou a opakoval som to preto aby ste mi ktosi vyjasnil preco sa to moze stat.Pre mna je toto zahada co uz znova pisat nejdem aby som sa zas az brutal moc neopakoval. Az potom mi ide o celkove vyriesenie aj ked samozrejme by som ho najradsej tiez mal uz za sebou ako som sa uz stazoval na tych 5 hodin :-(

                          Proste mam iny pohlad na vec,preto sme si neporozumeli.Snahu inak mam, to si zle odhadol a v podstate som spolupracoval aj podla tych bodov.

                          0. ci je modul nacitany pre vas adapter:) -vyriesene pretoze ubuntu podporuje a automaticky vyhlada moje adaptery+ som testoval v konzole pomocou prikazov ifconfig,iwconfig,iwlist a vsetko ok

                          1. pridelenie IP bud rucne alebo dhcp -vyriesene pretoze som kontroloval spravost,obmienal atd.hlavne nechal tie funkcne ktore funguju na tomto pc.

                          2. skontrolovat route - skontroloval som v grafickom rezime a ziadne

                          3. skontrolovat resolver -dost mam v tom nejasno a to som odflakol.mohol by si mi teda upresnit tuto vec?

                          takze nevidim dovod preco by som nespolupracoval. az na ten treti bod.ten som zanedbal a v tom mas pravdu.


                          • Re: Linux a install zahada 07.01.2009 | 10:47
                            Avatar Marián Sova Ubuntu 10.10  Používateľ
                            2. skontrolovat route - skontroloval som v grafickom rezime a ziadne
                            Čo znamená žiadne? Príkaz route má vyhodiť kam sa smerujú pakety, ktoré nepatria do mojej siete. Ak route nevyhodil nič, tak je zle nastavená alebo skôr nenastavená gateway.
                            Čo ťa nezabije, to ťa posilní | Leták na propagáciu jabbera v pdf | www.mikroprocesory.sk
                            • Re: Linux a install zahada 09.01.2009 | 15:45
                              Dotmindes   Návštevník
                              Sorry, tu som sa naozaj zle vyjadril a tvoj odkaz som nasiel az teraz. Ziadna odozva.Proste ako vravis,nic nevyhodil.

                              Gateway mam nastavenu jasne a spravne.Pod win funguje.To uz sa ale opakujem.Maska a dns tiez to iste ako gateway a preto som to pomenoval "zahada"

                              Skor ako wlasaty pisal, mozno je tam to blokovanie,ktore win dokaze ignorovat.
                        • Re: Linux a install zahada 07.01.2009 | 00:13
                          Dotmindes   Návštevník
                          ps - tam kde som bol zvedavy, tam som pisal otazniky a tam by som poprosil odpovede
                          • Re: Linux a install zahada 07.01.2009 | 00:20
                            Dotmindes   Návštevník
                            edimax ew-7318USg a asus wl 167g
                            dik za vas cas
                            • Re: Linux a install zahada 07.01.2009 | 01:11
                              Dotmindes   Návštevník
                              prikladam dalsie info.som na druhom wifi nete a ide bez problemov.tato wifi vsak pouziva automaticke dhcp a nema wep kluc.chyba bude tym padom asi kdes v network applet manager.bud nedokaze spravne zadat wep,lebo akosi ho bud sifruje alebo samo meni po zadani,alebo cosi blbne v tom dhcp v tomto network manager
                              • Re: Linux a install zahada 07.01.2009 | 14:11
                                WlaSaTy   Návštevník
                                Nie, chyba moze byt aj v falosnej ochrane od niektorych poskytovatelov ktory zle zadefinuju default route tak aby to iny OS ako Windos (ktory je voci takej sabotazi odolny) nevedel smerovat packety. Tym poskytovatel odstavi vsetky routre po sieti a ma zarucene ze jeden klient pripoji len jeden stroj.
                                • Re: Linux a install zahada 07.01.2009 | 15:09
                                  Dotmindes   Návštevník
                                  Tiez sa priklanam po tom celom k tomuto tvojmu nazoru,lebo asi z nicoho nic by zrazu network manager nemenil wep,ci dhcp nastavenia,k tore zadam rucne.Vcera som vdaka tomuto zistil ze mam pristup na rychlejsi net s mensim zabezpecenim, takze to bolo aspon na nieco dobre, ale aj tak by som to rad vyriesil, keby aj nahodou niekto iny mal podobny problem no a mne sa ta skusenost tiez este moze hodit. V noci som este skusil update celeho ubuntu,ci nejak netreba updatnut network manager,ale nepomohlo.Keby som mal ine distro tak este zo zvedavosti vyskusam to ,ale nemam ciste cd teraz a dnes by som von ani "policajta nevyhnal"
        • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 10:02
          ja   Návštevník
          Aaaaa - ujo sa naucil cudzie slovo (deprecated) - uz ste s tym trapny - kym sa tieto programy nachadzaju priamo v instalacii najnovsich distribucii tak nie su deprecated !!!
          • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 12:18
            WlaSaTy   Návštevník
            ojojoj, vies to dolozit?
            • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 20:04
              Nikto   Návštevník
              ojojoj, co k tomu chces? je to pravdive a vysvetlene.pouzi guuugle chlapciatko.neries a vyvrat ak cosi mas.
              • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 20:33
                WlaSaTy   Návštevník
                Current status :
                Distributions based on later kernels have deprecated ifconfig, route, and ipchains, replacing them with iptables and iproute2.

                Ak by si velmi chcel, tak na google je aj odkaz na zdrojaky sietoveho systemu z ktorych to je jasne.

                A teraz ty, dobre?
                • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 21:01
                  Nikto   Návštevník
                  Distributions based on later kernels have deprecated ifconfig

                  vies anglicky? preloz a zistis ze ta veta nepopiera moju.je to skratena definicia
                  urcite za tou vetou najdes slovo but ale

                  Naco hladat strucne clanky na wiki?
                  • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 21:11
                    WlaSaTy   Návštevník
                    Ano, ja som si tu vetu prelozil este pred tym ako ju dali do Wiki. Ako dlho sa ucis jazyky? Pretoze to z tej Wiki popiera tvoje slova. A nachadza sa to samozrejme aj na inych odkazoch, ale tento naskocil po stlaceni I'm feeling lucky.
                    • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 21:25
                      Nikto   Návštevník
                      Distributions based on later kernels have deprecated ifconfig
                      preklad
                      distribucia postavena na starsom jadre ma deprecated ifconfig

                      to nevyvraca,ze v presnejsom zneni nieje napisany dodatok

                      kym sa tieto programy nachadzaju priamo v instalacii najnovsich distribucii tak nie su deprecated !!!

                      mal si vyvratit,ja potvrdit.nesplnil si to a tym plytvas mojim casom.naco tu davas utrzky?
                      • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 21:27
                        Nikto   Návštevník
                        omyl a oprava. v poslednom jadre.chyba z nepozornosti
                        • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 21:55
                          WlaSaTy   Návštevník
                          Later znamena neskorsi ale nie starsi alebo posledny. V kontexte sa hovori neskorsi od 2.2.x pricom v reale to nastalo este na vyvojarskej vetve k 2.0.x ktora sa znacila 2.1.x, teda v minulom tisicroci.

                          A to ze niekto rozvaza furiky po dialnici este neznamena ze je bezpecne a ziaduce vozit sa na zastaralom dopravnom prostriedku zvanom furik po dialnici.
                          • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 22:22
                            Nikto   Návštevník
                            prestan rozoberat detaily a vrat sa k vyvrateniu, alebo si to vzdal?na ojkanie mas ale na napisanie zaveru v jednej odpovedi nie?slabeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.uz to mohlo byt davno vyriesene keby si neriesil slovicka.dobre poznam vyznam late, later , latest..spokojny?ty asi aj supu z bananu supes podla toho ako ti napisu.

                            nechytaj za slova a venuj sa vyvrateniu.vravim ti plytvas mojim casom.

                            • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 22:41
                              WlaSaTy   Návštevník
                              Ja? Este mi pridaj ze nemam pravdu a budeme spokojny. Ten nastroj zije v distribuciach len preto,ze si od neho uzivatelia neodvykli.

                              Inak, tvojim casom si plytvas sam.
                              • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 22:56
                                Nikto   Návštevník
                                nemas pravdu a dokazem ti to ak vyvratis moj nazor.ak ho nevyvratis,znamena to zas iba to jedno.
                                nemas pravdu.ojkal si nad mojou vetou a nevies ju vyvratit v jednom prispevku.to znamena iba jedno. si slaboch a posmievac.kde sme sa to dostali.linux bol kedysi o ludoch,ktory si dokazali zastat svoj nazor.ty to nedokazes.si ako ten maly chlapec v simpsonovcoch co sa len vysmieva len s tym rozdielom ze ty nevies preco.

                                teraz mas pravdu,plytvam lebo stracam cas s debilom ktory chcel znehodnotit moj nazor bez toho aby dal o tom rozumny dokaz.

                                preto sa vymyslelo nieco take ako prezunkcia neviny.ma to rovnaky podklad.
                                • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:05
                                  kubko   Návštevník
                                  ten vlasáč je akýsi došahaný.zrejme bude mať svoj fantasy svet.celkový problém mu uniká.
                                  časom tu asi začne riešiť aj gramatiku namiesto problémov.
                                  • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:12
                                    Nikto   Návštevník
                                    Nie,on bude skor dokonaly prekladac slova later lebo aj male pismenko,alebo slovicko mu moze robit velke starosti

                                    idealman


                                    :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

                                    mala zamena roli,teraz som posmievac ja.aspon viem preco
                                    • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:15
                                      WlaSaTy   Návštevník
                                      Ale samozrejme. Este mi povedz ze som hovoril ze je tu niekto trapny ked sa naucil nove slovicko.
                                • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:10
                                  WlaSaTy   Návštevník
                                  Tvoje tvrdenie som vyvratil uz davno. Ale k tomu aby si to pochopil, tak by si nesmel ignorovat rozdiel medzi slovami "zastarany" a "nepouzivany".

                                  Inak, pouzitie verbalneho utoku pomocou dehonestujucich vyrazov je dokazatelne a prezunkcia neviny pri nom vyprsi do konca prvej vety.

                                  PS.: Ojojojojoj, uz som videl co si dokazal. Ziadna krajna na svete nema statnu vlajku tej farby.
                                  • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:21
                                    Nikto   Návštevník
                                    vyvratil si mozno mamkine skazene halusky a mas ich este na vlasoch. vyvrat moj nazor jednym prispevkom suvisle a nie rozpisovanim v 10 prispevkoch ktore iba ludi zbytocne mylia a niesu jednoznacne a plytvaju casom.dokazes to?mal si to urobit hned a bolo by po probleme.

                                    to nieje utok,to je zmena role len miesto tvojho ojojoj pouzivam svoje verbalne vysmievanie.

                                    prezunkcia neviny plati pokial clovek neposkytne dokazy o vine.v tomto pripade som ziadal o dokazy ktore vyvratia moj nazor.pochopil si?

                                    ty mas urcite na sebe trenky s napisom linux.mozno tam mas aj ten dokaz,ale v tom pripade si ho nechaj.v oboch pripadoch by to boli zas len sracky
                                    • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:29
                                      Dotmindes   Návštevník
                                      Heeeej, vykaslite sa na to. Pockajme si. Mozno nam spravia na to specialnu podzlozku, alebo subforum, ci jak sa to vola a tam sa budeme moct dohodnut na rieseniach...
                                      • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:48
                                        WlaSaTy   Návštevník
                                        Ale nehaj ho. Vies aky je zlaty ked sa vyzuva z obhajenia jednej zavadzajucej informacie?

                                        Inak to ze ifconfig ludia stale pouzivaju koli prehladnosti jeho vypisov je rovnaka pravda ako to ze nastroj ip na rozdiel od ifconfig, reflektuje sucasny sietovy stack a ma vecsiu funkcionalitu.

                                        V jednom ma pravdu, ze pokial je nastroj pouzivany, tak bynemal byt oznaceny ako zastarany. Zial, bol nahradeny vykonnejsim nastrojom.
                                        • Re: Linux a install zahada 10.01.2009 | 23:51
                                          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                                          neviem ako ty, ale ja pukam od smiechu ked sa snazi niekto niekoho nastvat... tolko uplne zaujimavych argumentov a dokazovania "ja som ten king co ma pravdu a ty si looser"...

                                          no co, vsetci sme blazni... alebo sem tam lietadlo...
                                          • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 00:29
                                            WlaSaTy   Návštevník
                                            A akych povrchnych :-) Ale trabant je lepsi ako lietadielko.
                                            • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 00:39
                                              Nikto   Návštevník
                                              chod riesit abecedu ty magor.si vtipny ako moj 5 rocny brat.trabant.to je tak smiesne.asi z toho nezaspim.objednaj si rychlo domenu www.trapak.sk lebo takych ako si ty je vela a bola by skoda keby ti ju obsadili.nikto v tom neni lepsi ako ty
                                              • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 01:07
                                                WlaSaTy   Návštevník
                                                Och.
                                                • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 01:22
                                                  Nikto   Návštevník
                                                  tak si dokazal co si zac.posmievac.vyvratenie mojej vety si nenapisal,.ty si ten spominany looser.
                                                  na buduce si odpust ojojoj.rad riesim take nuly ako si ty a zo 100% uspesnostou.
                                                  • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 01:30
                                                    WlaSaTy   Návštevník
                                                    Hotovo.

                                                    Ale pozeram ze ty to nedokazes. Si lama ktoru pripustaju k internetu za odmenu alebo za trest?
                                                    • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 02:02
                                                      Nikto   Návštevník
                                                      nevyhovaraj sa a dokaz.lama si ty.pohrdas tym co nevies vyvratit.si humor sam o sebe.teba mi pridelili za trest ale nevedeli o mojej zalube v rieseni hlupakov.mal by si mi podakovat.ukazal som ti tvoju hlupost,ktoru teraz mozes zacat odstranovat.naivne sis myslel ze ked napises vetu po anglicky tak si kazdy bude mysliet ako sa tomu rozumies a veta vobec nic nedokazovala.

                                                      strasne ma bavi ked blbcovi dochadzaju sily a ostava mu moznost.priznat farbu,alebo ostat blbym
                                                      • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 02:08
                                                        WlaSaTy   Návštevník
                                                        Vies, povodne som chcel urobit konstruktinve zhrnutie, ale neham to na kazdeho nech si spravi nazor. Ja ho uz mam a nehambim sa zan.

                                                        Ale, vies mi pripomenut ake tvrdenie som to mal vobec vyvratit?
                                                        • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 02:14
                                                          Nikto   Návštevník
                                                          v tvojom pripade sa staci posunut trochu vyssie v tejto diskusii a zistis co si mal vyvratit.ty musis byt extra blbec ked sa nehambis za pohrdanie ineho vedomosti bez dokazu a bez toho aby si to vedel vyvratit.
                                                          • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 14:10
                                                            WlaSaTy   Návštevník
                                                            trafena hus zagagala
                                                            • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 23:06
                                                              Nikto   Návštevník
                                                              vsetko co si napisal ukazuje na to ze si posmievac.to nevyvratis ani 100 rocnou frazou
                                                              • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 23:20
                                                                WlaSaTy   Návštevník
                                                                Podla seba sudim teba.
                                                                • Re: Linux a install zahada 13.01.2009 | 11:24
                                                                  Avatar dash Gentoo  Používateľ
                                                                  A podla mna ste obaja deti ;-) Taketo diskusie nikomu neprospeju, ze? Chodte si honit ega na irc (kde sa neloguje) a nie tu ;-)
                                                                  • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 16:01
                                                                    Nikto   Návštevník
                                                                    konecne nezaujaty prispevok.to bude asi lebo sa nepoznas s wlasatym a nezastavas jeho posmievacne keci
                                                              • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 23:22
                                                                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                                                                mozem nezainteresovanu otazku? ako suvisi tvoje pocinanie s pripojenim cez wifi?
                                                                • Re: Linux a install zahada 12.01.2009 | 19:29
                                                                  Nikto   Návštevník
                                                                  dufam ze sa pytas wlasateho magora,mne islo len aby som dokazal ze je posmievac.a teraz ti odpoviem na otazku.riesil sa problem a nebol si tu,zacal tu bordel a zjavil si sa.ako tvoje pocinanie suvisi s pripojenim cez wifi? znicil som ta vlastnou vetou magor.
                                                                  • Re: Linux a install zahada 12.01.2009 | 19:40
                                                                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                                                                    Nie. Nepytam sa wlasateho, pytam sa posmievaca s nickom Nikto. Chapem ze v tvojom gete su vulgarizmy normalka, no tu si v civilizacii. Zacni si zvykat, alebo sa vrat odkial si prisiel.
                                                                    • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 15:59
                                                                      Nikdy   Návštevník
                                                                      najlepsie ked si mysli debil ze je civilizovany.ale to je normalne tazke si v norme.posmievac je ten kto ojkal a nevedel vysvetlit poriadne preco.musel to rozpisat do 10 prispevkov a nic to nedokazalo.vyskakujete tu do mna ale nikto nevie vyvratit moj prispevok.hlavne ze ja som ten co zacal.dajte si to v hlavach do poriadku.nebudes mi hovorit na co si mam zvykat.ja si na debilov nebudem zvykat a budem ich zotierat ako aj vas aby sa ne,mnozili.na zaciatku tu bol vlasaty a uz ste tu dalsi dvaja.
                                                          • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 10:19
                                                            Avatar chatpall   Používateľ
                                                            Pocuvaj ma nikto! Ak sa tolko ohanas svojou anglictinou, tak si sa mal viacej snazit na hodinach anglictiny, ale to pochybujem, ze by ta tam niekto nieco take naucil, pretoze toto sa na Slovensku neuci. Vyznam tejto vety budes schopny pochopit az po urcitom stupni znalosti z anglictiny. Je pekne ze si si to prelozil doslova. V skutocnosti vyznam tejto vety je v zmysle tom, ze napriek tomu ze v tieto nastroje sa v jadre nachadzaju tak, su pouzivane v jadre aj po termine, aj ked su dostupne ine nastroje. Cize su deprecated.Dokonca websterov online slovnik ti dava presne tento vyznam pod nos bez nejakych moznosti o vyzname slova uvazovat v inom smere. Ak mas s wlasatym nevyriadene nejake veci, tak si to vyries s nim sukromne. Ale naozaj netahaj blbosti na tento portal a svoje detinske spravanie skus skryt za trochu rozvahy. Zacal si v tretom prispevku typicky reagovat ako troll. Nikdo tvojim casom nezacal plytvat. Diskusia na nete ma jednu vlastnost, ak vystupujes pod nickom nikdy nemusis ziadnu diskusiu dokoncit ak sa ti zda ze niekdo plytva tvojim casom.
                                                            NERUSTE TENTO UCET!!!
                                                            • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 15:55
                                                              Nikto   Návštevník
                                                              neohanam sa anglictinou.co mas v hlave nasrane?nedomyslaj si alebo si retardovany?iba ty sa tu prave ohanas anglictinou.dobre viem pravu pointu vety.napisal som doslovny preklad aby wlasaty pochopil,ze tu ojkal a nic nevyvratil.co si tu vymyslas ked vies o tom hovno?.a ty co tu riesis blbosti?vino kazes vodu pijes?pal do riti ty uboziak.seres si riadne do papule.on zacal.ojkal nad mojim prispevkom a nevedel ani preco.,vsetko som to dokazal ako teraz to ze si hlupak.plytvas mojim casom.
                                                              • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 16:43
                                                                Avatar chatpall   Používateľ
                                                                nedomyslam si len som sledoval vlakno a dosiel som k tomu ze mas medzery v anglictine, tak som sa ti snazil pomoct. hmmm, nevidim dovod pochybovat nad wlasateho vyrokmi, pretoze maju logicku strukturu, zatial co tvoje prispevky maju naozaj vyberany jazyk a tiez logicku strukturu, ale taku logicku akou sa vyjadrovali niekori chalani co som s nimi sluzil na vojencine, lenze oni nemali ani zakladne hygienicke navyky, co u teba predpokladam, ze su, lebo dokonca vies zapnut PC a dokonca prist na otvoreny portal. no nic prajem ti dalsiu prijemnu zabavu a travenie volneho casu.

                                                                NERUSTE TENTO UCET!!!
                                                                • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 17:56
                                                                  Avatar Plado ubuntu  Používateľ
                                                                  Preco nanho zbytocne reagujes? myslim, ze kazdy kto si precital aspon jednu jeho hlasku si onom spravil svoj obraz. Tym, ze reagujes mu len robis radost, lebo ta moze "zotriet". Nevidi si par centimetrov od nosa a je presvedceny o "sile" svojich "argumentov". To proste nezmenis.
                                                                  • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 18:21
                                                                    Avatar chatpall   Používateľ
                                                                    pre neho to bola posledna reakcia, sam viem aky su to ludia, nevadi, tu je naozaj potrebne vysvetlovat a vysvetlovat, ze ak by vystupoval takto v realite tak sa na neho vsetci vykaslu a to bude ten lepsi pripad... ale mas pravdu nechame ho tak.
                                                                    NERUSTE TENTO UCET!!!
                                                                    • Re: Linux a install zahada 15.01.2009 | 05:33
                                                                      Nikto   Návštevník
                                                                      ak budete pokracovat s takymto jednanim,realita sa pokazi este viac.pohrdat,hodnotit a nemat podklad ani argument.este ze su ludia ako ja,ktory vas dokazu trochu usmernit a nedat vam len tak volnu cestu aby ste mohli robit inych bezdovodne debilov a zvysovat si tak svoje chore myslenia.
                                                                  • Re: Linux a install zahada 15.01.2009 | 05:30
                                                                    Nikto   Návštevník
                                                                    si moc zaujaty do seba a nevidis pravdu.keby ste aspon vedeli co obhajujete ale nedokazete to ani vysvetlit a to je na tom to smiesne.bojujete slovami a sami neviete dovod.tu sa zosmiesnila skutocnost ktora nebola vyvratena a preto vase reci nebudu nikdy opodstatnene.a mate pravdu.mozem vas zotriet lebo zaklad vasich reci spociva v zastavani wlasateho a nie v pravdivosti.a to nezmenite zas vy.preto sa na vas smejem.ste ako arogantny topiaci
                                                                • Re: Linux a install zahada 15.01.2009 | 05:26
                                                                  Nikto   Návštevník
                                                                  si dement.uz som ti napisal preco to bolo prelozene doslovne.ty sa schvalne robis tak debilny aby si na seba uputal,alebo ta to bavi?na buduce treba sledovat lepsie cele vlakno. najprv vyhladaj pomoc ty a to odbornu a potom mozes pomahat inym.jeho prispevky su neni logicke.je to vysmievanie.dokaz je ze nedokazal v jednom prispevku vysvetlit nic a podal vetu vytrhnutu s kontextu ktora nic nedokazuje.keby mal pravdu,dal by sem hned cely clanok.vysmievat sa dokaze,ale vyvratit nie.zbytocne si zastavas kamarata.
                                                              • Re: Linux a install zahada 14.01.2009 | 18:15
                                                                Avatar lazzio F16  Používateľ
                                                                sry sefe , skus tvoje myslienky vyuzit pre pomoc tym, ktori to potrebuju ;-) . wlasaty "zdrbe" ale vysledok sa dotavi vzdy :-), vyuzi svoj potencial tam kde treba a nie tam kde je na houby, kedze si sem "zabludil" zaujima ta open world , tak nechod do zadu ale podpor to co je spravne ;-) . ,, peace :)
                                                                $ € £ > /dev/null ; fg human_mind [1] zazen
                                                                • Re: Linux a install zahada 15.01.2009 | 05:38
                                                                  Nikto   Návštevník
                                                                  skusim pomoct az ked pochopite o co tu skutocne ide.teraz jednoducho wlasateho zdrbal pravom niekto iny a o to islo.aby pocitil a obmedzil svoju aroganciu a povysenecke spravanie.linux podporujem ale tebe urcite nebudem vykladat ako.to je len moj problem a nemam zaujem o tvoje recenzie.svoju neobjektivitu uz si dokazal.
                                                                  • Re: Linux a install zahada 15.01.2009 | 18:36
                                                                    WlaSaTy   Návštevník
                                                                    Tak ty si ma zdrbal pravom a ochotu mas az ked to pochopime. A nemas zaujem o recenzie.

                                                                    Myslim ze by si sa mal naucit pocuvat ostatnych, alebo aspon citat. Potom mozes odhalit neobjektivitu.
                                                                  • Re: Linux a install zahada 15.01.2009 | 18:48
                                                                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                                                                    zdrbal? no neviem... podla mna par nudnych kecov a nadavok nie je zdrbanie... ak si to vsak myslis, tak mas len iny nazor ako zvysok tohoto fora. maj sa
                                                      • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 02:08
                                                        pinguboy   Návštevník
                                                        Obaja ste dobre drbli,milujem ked sa blbci riesia na mieste kde sa to robit nema.Okamzite s tym skoncite a neotravujte tu vzduch.Vymente si icq a drzte uz tie drble huby.Mohli by ste si navzajom zaplatit doktorov.
                                              • Re: Linux a install zahada 11.01.2009 | 17:18
                                                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                                                ponukni aj ostatnym...
                      • Re: Linux a install zahada 12.01.2009 | 21:55
                        Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
                        To je teda preklad :-D mam pri nom pocit, ze nerozumies, co znamena deprecated (a aj z toho co pises neskor v diskusii a podobne).

                        Takze: doslovny preklad slova deprecated je neschvaleny. Zrovna nie hodiace sa pre tento pripad, viac moze pomoct napriklad wikipedia. Volne prelozene, deprecated znamena, ze to je este k dispozicii, ale z nejakeho dovodu sa to neodporuca pouzivat. Napriklad preto, ze existuje silnejsi nastroj, pripadne dokonca, ze v buducnosti planuje byt dany nastroj vyradeny.

                        Priklad, ze sa take stalo:
                        g++ v poslednych verziach s cislom 3 zacalo vypisovat, ze operator <?= je deprecated a cuduj sa svete, v novych verziach g++ operator <?= neexistuje :-)

                        A teda zaver z tohto prispevku: Ak je nieco v najnovsej distribucii, neznamena to, ze to nie je deprecated
                        Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
    • Re: Linux a install zahada 06.01.2009 | 19:21
      Avatar xapoh Mint  Používateľ
      Mne sa zas na wifinu pripoji ale niekedy z nicoho nic odpoji a neda sa pripojit spet, a predtym na tom istom ubuntu to nerobilo :)
    • Ako to dopadlo ? 11.01.2009 | 16:39
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Chcem sa spýtať, Dotmindes, ako to dopadlo s tvojou wifi ?
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Dosť ! 12.01.2009 | 20:38
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Poprosím admina aby zamkol túto tému, lebo budeme pomaly počtom urážok okolitým portálom na smiech.
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Dosť ! 12.01.2009 | 22:36
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        tak dodo, teraz s tebou uplne suhlasim. A este priznam, ze je to kus aj moja vina, ked sa necham lahko vyprovokovat.
        • Re: Dosť ! 12.01.2009 | 22:40
          Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
          Nedal by sa zamknut aj isty uzivatel?
          Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
          • Re: Dosť ! 12.01.2009 | 22:44
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            vsetko sa da... a ak myslis mna, mam v plane sa teraz nemiesat do sporov aspon na tyzden
            • Re: Dosť ! 12.01.2009 | 22:49
              Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
              Nahodou, teba som nemyslel:-) Ja som nikoho nemyslel:-D
              Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
        • Re: Dosť ! 13.01.2009 | 00:07
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          Tak teraz si u mňa (a nielen u mňa) konečne zabodoval. TOTO je tá pokora ktorej som Ti tu písal, aj ja ju musím stále hľadať, nemysli si.
          To mystické, čo na celej veci je, je ten fakt, že musíš byť (bohužiaľ) priamym svedkom urážania inteligentného (múdreho) človeka, v tomto prípade WlaSaTého. Nedá mi nespomenúť čerstvú príhodu, kedy sa jedna osoba na tomto Fóre, na základe toho, že ju hrýzol pocit viny priamo verejne ospravedlnila WlaSaTému za to, že sa chovala pred pár rokmi voči nemu ako idiot. A aby som nehovoril o druhých, uvedomil som si, že ani ja som sa k Tebe nechoval pekne (za čo mi prepáč). To je tá pokora ...
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • Re: Dosť ! 13.01.2009 | 11:04
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            ehm... pomylil si si cas? uz nie su vianoce, uz nemusime byt kazdy ku kazdemu dobry :)

            ale beriem to. Aj ja som bol na teba veeelmi casto nahustilkovany. Takze pekne spravickuj, pekne komentuj, ja zatial idem spravit to diablo :)

            a inak... je taka zasada - clovek bez mena moze byt aj cvicena opica. Takze trochu s nadhladom :)
            • fasa thread 15.01.2009 | 18:33
              l_barbarossa   Návštevník
              aj ja si teda vrznem (Stano, nereagujem na teba - vlastne nereagujem na nikoho)

              Toto sa skutocne stalo:
              Pomalym krokom sa vracali z lesa. Genko sedel na kybliku, ktory bol otoceny hore dnom, veselo hompalal nohami a s potmehudskou iskrou v ociach si pohmkaval znamu melodiu. Ked boli od neho uz len na par krokov, odrazu vyskocil na rovne nohy, spustil fanfary: "tram -ta -da - daaaa" a teatralne odklopil kyblik, aby vsetkym ukazal holu podstatu celej chvile ... jeden unikatne dlhy, spiralovito stoceny vykal
              • Re: fasa thread 15.01.2009 | 21:50
                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                Prosím vysvetliť, Máš na mysli grafické zpracovanie tohoto threadu, ktorý má podobu n-točivého výkalu, alebo sa z toho hulváta stal výkal alebo nejaká iná alegória ??
                Z celého srdca ďakujem za odpoveď.

                P.S.:
                (Po tej konverzii na Microsoft som trochu prisprostelý a ťažko chápem súvislosti)
                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                • Re: fasa thread 15.01.2009 | 23:02
                  l_barbarossa   Návštevník
                  Genko je moj syn.
                  Predvcerom som kukal Tarkovskeho Andreja Rublova.
                  Co je to Microsoft - nejaka lahka droga?
                  Paci sa mi tento thread, je tu par vynimocnychych prispevkov a vlastne ... pri jeho citani som prezival nesmiernu pestrost pocitov
                  • Re: fasa thread 16.01.2009 | 12:14
                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                    hmmm... nie tie vykali si do toho davat nemusel... chapem ze niekoho to zaujima, ze su nejake fekalne uchylky, ale neviem ci to tu na fore niekto ma... asi skor nie...