poradte mi prosím, aký monitor

Sekcia: Hardware a Drivery 07.11.2009 | 20:28
Avatar pitke ubuntu  Používateľ
v najbližšom čase planujem kúpiť monitor. už dlhšie mám vyhliadnutý model AOC V22 VERIFINO, ktorý bol odporúčaný v PC REVUE, vraj luxusný model za prijatelnú cenu a ktorý ma zaujal svojim dynamickým kontrastom 100 000:1, ale nedávno ma napadlo, že nie je fullHD v rozlišení....
a teraz neviem....čo by ste odporúčali?
    • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 11:28
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      Osobne by som kúpil niečo s čo najnižším kontrastom. Čím vyšší kontrast tým horší monitor resp. výrobca (odporúčam sa pozrieť na monitory eizo, majú omnoho omnoho omnoho lepší obraz a neuvádzajú klamlivé údaje). Mimochodom širokouhlé monitory nie sú moc vhodné na prácu (ak má počítač slúžiť len na pozeranie filmov tak áno, ale inak sa s tým pracuje otrasne).
      • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 12:14
        Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
        Zalezi od vkusu, mne napriklad pri programovani sirokouhly monitor dost vyhovuje. Mozem vidiet vedla seba dva kusy zdrojaku, alebo kus zdrojaku a manual, alebo nieco ine, co potrebujem.
        Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
      • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 13:00
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        Ja si neviem sirokouhly monitor na pracu vynachvalit, hlavne ak ludia pouzivaju tabulator na odsadzovanie v zdrojakoch :) Kedysi pred rokmi som zazrel v skole LCD monitor Samsung a tak mi ten obraz ucaroval, ze odvtedy kupujem uz len Samsungy. Doma mam SyncMaster 204B a SyncMaster 245B a su skvele, priam dokonale. V skole som dostal teraz nejaky Phillps, ale to je hroza. Takze ja odporucam jedine Samsung, ale nejaky lepsi model, lebo robia aj low-level smejdy, ako kazdy iny vyrobca.
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 13:05
          l_barbarossa   Návštevník
          a si si isty, ze sams nemontuje len tak nahodou obrazovky od phil a ten obraz so ziarivymi farbami nie je len otazkou (vyrobnych pred-) nastaveni?
          • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 13:42
            Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
            Aku ma obrazovku, to ma fakt nezaujima. Pre mna za mna by som kupil aj teslu (znacka ma vobec netankuje), ale samsung ma vobec nesklamal. Ten phillips, co mam v praci, bol v tej istej cenovej kategorii, no ani po asi hodinovom zapase s nim sa mi nepodarilo ho dostat na taku uroven, ako mi vyhovuje (co ale neznamena, ze to musi vyhovovat aj inym ludom). Takze z mojho pohladu je phillips nepouzitelny a vobec ma nezaujima, ci je to obrazovkou, inym firmwarom alebo konstelaciou mesiaca. Ide o to, ze pre mna, ked kupujem samsung, tak viem, co ocakavam a este nikdy ma nesklamal (momentalne vlastnim asi 8 roznych druhov monitorov od nich, viacere aj viackrat), kym ostatne znacky su pre mna mackou vo vreci. Na druhu stranu, vela skusenosti mam aj s monitormi znacky Aces a Asus, zatial sama bieda.

            Aby som povedal pravdu, aj tie samsungy som velmi dlho steloval, kym som sa dopracoval k ocakavanemu vysledku. Vsetky vstupy samozrejme cez DVI.
            Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 13:02
        l_barbarossa   Návštevník
        ale eizo ci barco su tak trochu mercedesy medzi monitormi ...
        • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 14:32
          Avatar mayko ubuntu kk  Používateľ
          Nejde o znacku. Ide hlavne o pouzitu technologiu: vacsina "lacnych shitov" pouziva TN/TFT panely (aj EIZO ma par takych lacnejsich), ked chces ozaj kvalitne farby, opat nejde o znacku ale o pouzitu technologiu: pouzivaju sa S/H-IPS panely, alebo trocha slabsie S-PVA/MVA panely. Profi modely su urcene primarne na verne zobrazovanie farieb, bez coho sa nazaobidu grafici a fotografi. Ich nevyhodou je vyssia cena(400€++) a oproti TN displayom dlhsia doba odozvy, co by mohlo vadit hracom rychlych akcnych blaznovstiev;). Podla mna za cenu okolo 200€ je zbytocne riesit znacku, nech ma dobru pripojitelnost(skoro kazdy) a hd, fullhd...a ine obchodne kecy(pixel navyse vzdy potesi) a nech ma aspon 22'' a nech sa ti paci ako vyzera:D
          • Re: poradte mi prosím, aký monitor 08.11.2009 | 18:33
            Avatar pitke ubuntu  Používateľ
            ďakujem vám všetkým....:-)