Ahojte dnes som si nainstaloval OpenSuse 12.1 . Neviete mi poradit nejaky nastroj ktorym by som vedel nastavit freqvenciu CPU pripadne rezim napajania? Mam pocit ze mi to ide na plny vikon a ja by som rad vykon znizil. V Ubuntu som nato mal program len neviem ci nieco take existuje aj pre tuto distribuciu.
btw často sa na to dá použiť nejaký plugin do panelu
Myslím, že SuSe rovnako ako Fedora používa na to balíček
cpupowerutilsktorý si pohľadaj v repozitároch pre tvoje SuSe.:-)
- Keď niečo nemôžeš (Ty) v Linuxe/distribúcií nájsť, ešte to neznamená, že dané distro je problémové a neobstojí v experimente.
- Hocikedy to len môžeš (v Tvojom experimentovaní a hľadaní), tak sa pýtaj PREČO? a menej AKO?
- prečo je teda tak módne znižovať frekvenciu CPU ? Noo, pre PC (a všeobecne inde) to znamená zníženie prísunu elektrickej energie z batérie/zdroja - (efektívny Power Management). Nástroje do Gnome3 existujú!
Pozri si, a stiahni si, a nainštaluj si na NB napríklad Laptop Mode Tools ... pre SuSe tar.gz súbor a skompiluj si ho ...
- nepodceňuj a nebráň sa kompilácii zo zdrojových balíčkov pre príslušný softvér. Napríklad vyššie je odkaz na ztarovaný zdrojový súbor, ktorí si stiahneš a skompiluješ. Kámo, je to (v súčastnosti) už fakt veľmi veľmi jednoduché ...
:-)
Je to viacej, čo by stálo pre vás, začiatočníkov v Linuxe napísať, ale stále bude platiť, že nie je všetko Zlato, čo sa blyští na pomyselnej tácke ...