Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint

Sekcia: Komunita 05.03.2014 | 12:45
pablo   Návštevník

Keď vyšla nová verzia linuxovej distribúcie Linux Mint Debian Edition 201403 chcel som si túto novú verziu vyskúšať v 64-bitovom prevedení, ale ma sklamala už pri skúšaní live CD (bootovací USB-kľúč vyrobený z ISO-súboru, stiahnutého zo servra pre Slovensko, uvedeného na stránkach blogu linuxmint.com). Uvediem len tie nepriaznivé veci, ktoré ma naštvali:

1. Nedokázal som sa pripojiť na internet prostredníctvom wi-fi (na sieť sa mi laptop pripojil - dokázal som sa pripojiť ku PC na sieti, ale pripojenie na internet som nedosiahol ani keď som sa na hlavu postavil...).

2. Pripojenie cez kábel sa tvárilo že nemá kábel vôbec pripojený.

3. Trpí zrejme Alzheimerom - keď urobím nejaké nastavenia, po reštarte si nič nepamätá (je možné, že nevie pracovať so súborom "casper-rw", do ktorého sa tie nastavenia ukladajú).

Po tomto všetkom som stratil trpezlivosť, prestal som skúšať túto distribúciu a vrátil som sa ku predchádzajúcej verzii, ktorá s týmito vecami nemá problémy. 32-bitovú verziu som stratil chuť vyskúšať.

Je možné, že sa radšej vrátim ku perfekne fungujúcemu a odskúšanému Xubuntu.

Máte aj niekto iný takéto problémy?

    • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 05.03.2014 | 14:15
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

      Ahoj.

      Ak Ti záleží z rôznych dôvodov, na používaní platformy Debian_testing, tak si skús live distrá ako sú:

      <h1>antiX

      </h1><h1>SparkyLinux</h1>

      Budeš prekvapený a zistíš aj nové veci. Ja osobne som skoro-všetky Debian, Sabayon, Live_Gentoo, security distribúcie atď. skúšal spustené napr. v Gnome3 :-) cez Boxy alebo VB ... a bol som príjemne prekvapený aj ja !

      :-)

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 05.03.2014 | 21:55
      Avatar menom   Používateľ
      live CD (bootovací USB-kľúč vyrobený z ISO-súboru
      3. Trpí zrejme Alzheimerom - keď urobím nejaké nastavenia, po reštarte si nič nepamätá

      To je bežné, že si po reštarte nič nepamätá - ronako ako Live systém spustený z CD/DVD. Iba ak by si na ten usb kľúč dal to iso v programe, ktorý dokáže vytoriť takzvaný "Persistent mode" pre ten konkrétny Operačný systém na usb.

      • Persistent mode 06.03.2014 | 02:06
        Avatar pablo   Návštevník

        Veď to tam píšem že zrejme nevie používať tzv. pevný súbor (casper-rw).

        V každej doterajšej distribúcii (bez ohľadu na to, či to bolo Lubuntu, Xubuntu, Kubuntu, Greenie, Fedora, Mint...) keď som v live cd vytvorenom z iso na USB-kľúči dal vytvoriť pevný súbor na uloženie nastavenia (napríklad nastavenie pripojenia na internet, formát dátumu a času, klávesnicu, národné prostredie...) to nastavenie po reštarte PC ostalo.

        Až v tejto distribúcii prvýkrát, napriek tomu, že bol vytvorený niekoľkogigabajtový pevný súbor casper-rw (podľa veľkosti USB-kľúča - od 1 GB do 4 GB - väčší súbor FAT 32 nepodporuje), po reštarte žiadne nastavenie nejestvovalo.

        • RE: Persistent mode 06.03.2014 | 16:36
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          LiveCD nepotrebuje ku svojmu behu UnionFS (Casper-RW), takže je pochopiteľné že to nemusí ísť. V prípade LiveUSB určeného na dlhodobejšiu prácu na USB kľúči.

          Keď som posledne skúšal LiveUSB, tak sa ma nástroj na migráciu LiveCD do LiveUSB opýtal koľko miesta chcem rezervovať pre prácu s systémom, a prekompiloval LiveCD do formátu LiveUSB. Predpokladám, že touto cestou si pre istotu nešiel, je zložiteľnejšia o niekoľko stlačení myšidla a tak si sa sklamal že tvorcovia použitého LiveCD nepovažovali za potrebné priamo implementovať funkcionalitu ktorú moc ľudí asi nevyužíva. Ak by to využívalo, tak to tam pridajú a vydajú opravenú edíciu.

        • RE: Persistent mode 07.03.2014 | 09:15
          Avatar menom   Používateľ

          Stiahol som linuxmint-201403-cinnamon-dvd-64bit.iso, skontroloval kontrolný súčet, pridal toto .iso na usb kľúč a nakoniec dal vytvoriť Persistent mode.

          Prebehlo to bez chyby.No pri pokuse o spustenie Live systému mi vypísalo , že nevie nájsť súbor casper.

          Takže musím potvrdiť, že to nefunguje cez program MultiSystem - ktory na tento účel bežne pri iných distrách používam.

          Je to chyba alebo ako písal WlaSaTy nezáujem podporovať túto funkcionalitu.

    • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 07.03.2014 | 12:14
      Avatar pablo   Návštevník

      Pre adminov: môžete tému uzavrieť ako vyriešenú.


      Pre WlaSaTeho: mohol si si odpustiť vyhlásenie "Predpokladám, že touto cestou si pre istotu nešiel, je zložiteľnejšia o niekoľko stlačení myšidla..." - zrejme to máš v krvi - podľa Teba sú implicitne všetci (okrem Teba) blbci...

      • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 07.03.2014 | 13:38
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Predpokladám, že vieš ako sa vytvára Live USB. Jednoduché nahranie (cat linuxmint-201403-*.iso > /dev/sdb) na USB disk nemusí vytvoriť LiveCD ktoré podporuje uloženie nastavení. A to ani keď sa jedná o Hybridné ISO umožňujúce štart aj z USB kľúča. Hybridné ISO totižto iba využíva vlastnosť napaľovania keď začiatok ISO súboru obsahuje niekoľko blokov binárnych núl určených na kalibráciu napaľovacieho lúča. V tých blokoch sa v kľude stratí jednoduchý zavádzač ktorý odskočí na zavádzač CD aby sa naštartovalo pôvodné LiveCD aj z iného ako optického média. Nakoľko optické médiá niesú určené na prepis, tak je podpora pridania prepisovacej oblasti pri LiveCD nepovinná a pridávajú ju obvykle až aplikácie tretích strán ktoré rekompilujú dané LiveCD do formátu LiveUSB aj s Casper-rw. Vzhľadom na rôznorodosť LiveCD je ovšem naivné ožakávať že si tie aplikácie poradia zo všetkými verziami LiveCD, vrátane ani nie týždeň starej verzie ktorá Ťa sklamala.

        Takže áno, mám v krvi predpokladať že si vyskúšal oficiálnu cestu ktorou sa vykonáva daná úloha. Ale nechápem že si od začiatku vinil distribúciu za to že nesplnila Tvoje očakávania aj napriek tomu, že je prioritou nie je čakať kedy Ty osobne luskneš prstami že od nej niečo chceš. Ak Ti nešlo len o podanie citového výlevu, tak skús opísať ako si postupoval pri vytváraní daného LiveUSB. Predpokladám, že si použil napríklad UNetbootin alebo iné nástroje ktoré by podľa reakcií na oficiálny zápisok v blogu nemali mať Tebou opisovaný problém. Skúšať to ale kôli Tebe nebudem, nemám chuť riešiť problém ktorý si ani neopísal.

        Takže, áno. Som vinný tým, že som nevyskočil do pozoru keď si luskol prstami. A tak osto som vinný tým, že som predpokladal že si vyskúšal štandardné postupy pred tým ako si sa rozplakal a zvalil vinu na niekoho iného.

        • Pre WlaSaTeho 10.03.2014 | 13:36
          Avatar pablo   Návštevník

          ... a ešte Ti pretrváva vlastnosť že NEČÍTAŠ CELÉ PRÍSPEVKY - inak by sa nestalo že Ti unikajú zmienky o skúsenostiach prispievateľov (a dokonca nezáleží na tom, či je to len "ukryté medzi riadkami" alebo priamo pisateľ spomenie, i keď len okrajovo, niečo zo svojich skúseností) a nepísal by si také bludy ako naposledy v tejto téme...

          • RE: Pre WlaSaTeho 10.03.2014 | 13:46
            Avatar WlaSaTy   Návštevník

            A ktorú časť výrazov "podpora zápisu LiveCD je nepovinná" a "daná podpora sa pridáva nástrojmi tretích strán" a "podľa názorov na oficiálne oznámenie v blogu to užívateľom funguje" si nepochopil? V tomto vlákne totižto nebol opísaný problém, jednalo sa len o povzdychnutie nad tým že to jedincovi nešlo. Bez upresnenia.

            • RE: Pre WlaSaTeho 18.03.2014 | 20:49
              Avatar mirek biňas Fedora 35  Administrátor

              pocuvaj wlasaty - som tu sice iba obcas, ale vidim, ako sa ludia radi do teba navazaju a pritom mi pride, ze ty by si tento portal vedel ozivit kvalitnymi clankami. z tvojich reakcii vzdy vidiet, ze vidis viac pod povrch. a obdivujem, ze si najdes vzdy dostatok casu na to, aby si aspon co to z toho podpovrchoveho na povrch dostal (aj ked obcas so sarmom svojim vlastnym :-) nenapises nieco?

              • RE: Pre WlaSaTeho 18.03.2014 | 22:17
                Avatar jajááj   Návštevník

                Wlasaty iba vystihol podstatu truhlíkov... hľadá sa chyba všade, len nie vo mne :)

                • RE: Pre WlaSaTeho 19.03.2014 | 19:12
                  Avatar WlaSaTy   Návštevník

                  To tiež. Veď nenadarmo sa hovorí : darovanému koňovi na zuby nepozeraj. Ak sa chce človek niečo naučiť, tak má s Linuxom obrovské možnosti ktoré zvýšia jeho cenu na trhu práce. A ak chce používať spoľahlivý systém kde jeho požiadavky vyrieši niekto iný, tak si môže zaplatiť za technickú podporu.

                  Ale pravdou je aj to, že som mal pripravené nejaké mikročlánky. Niečo z bezpečnosti, niečo pre hračičkov, a tak. Ale tie počkajú kým sa tu ukľudní situácia.

                  PS: Žiadne plamenné debaty na túto tému, neželám si to.

                  • RE: Pre WlaSaTeho 19.03.2014 | 20:19
                    Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                    Ale tie počkajú kým sa tu ukľudní situácia.

                    To chceš písať článok o systemd? Len srandujem, myslím si že situácia je kľudná a budem len rád ak niečo pošleš do redakcie.

                    Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                    • RE: Pre WlaSaTeho 19.03.2014 | 20:50
                      Avatar WlaSaTy   Návštevník

                      Áno. To si si myslel aj pár dní dozadu. Opakovane. Ešte je skoro na vyvodzovanie záverov.

                      • RE: Pre WlaSaTeho 19.03.2014 | 22:01
                        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                        Neviem či mi niečo uniklo, alebo čo sa stalo, je to škoda, pretože viem že by to bolo určite zaujímavé čítanie.


                        Ideálny svet neexistuje, dá sa cezeň prejsť v pohode s humorom. Z desať ľudí sú deviati hajzlíci, mám to na háku, nie som na nich odkázaný a viem kde žijem, skôr od nikoho nič nečakám a keď sa v svojej teórií zmýlim, tak ma to len poteší.


                        Možno mi fakt niečo vážnejšie uniklo, tak keď áno napíš, alebo si to nechaj pre seba, je to na tebe. Veľa ľudí by si ovšem potešil nejakým tým článkom a myslím si že to je podstatné.

                        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                      • RE: Pre WlaSaTeho 20.03.2014 | 00:19
                        Avatar €4%&5   Návštevník

                        Tak to citam a stale citim ze to nemyslis tak ako to hovoris. Ak by si naozaj chcel sem nieco pisat tak uz davno tak urobis. Ty sa vyvysujes a preto ponizujes tych ktorych jedinou chybou bolo to ze sa nad tvojou malickostou nevyvysovali. Mas problem

                        • RE: Pre WlaSaTeho 20.03.2014 | 10:38
                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                          Nkaké veci mám stále pripravené na publikáciu.

                          Nechcel som o tom znova hovoriť. Ale, opakovane sa to stalo. Dal som sem prvú správičku za čo som bol pochválený. Dal som sem druhú správičku kde bol uvedený doslovný preklad časti článku z perexu ktorý sa tu istej nemenovanej osobe nepáčil, a tá osoba mňa osočila z ohovárania produktu, prehlásila to za zaujatý a nepodložený názor a svojvoľne to vyhodila. Ten názor ktorý sa tej osobe nepáčil som len nezaujato tlmočil, ale to ju nezaujímalo. Po čase, keď to už vyzeralo na ukľudnenie situácie na mňa otvorene začala útočiť. A teraz znova vidím že mi tu ktosi tvrdí že sa to vlastne nestalo. A ak aj áno, tak to nebolo podstatné. A bolo to dávno, takže je na to dobré zabudnúť. Tá periodicita tu je už roky rokúce. A pokiaľ ja neuznám že sa to už voči mojej osobe dlhšiu dobu nedeje, tak nemám záujem na tomto portáli nič publikovať. Naozaj. Keď som posledne niečo publikoval, tak sa mi dostalo opakovaných hrubých urážok a ohovárania založenom na klamstve. Nebol som sám voči ktorému bolo takéto chovanie smerované. Takže len v kľude sledujem čo sa to zas a znova zopakuje.

                          • RE: Pre WlaSaTeho 20.03.2014 | 18:15
                            Avatar €4%&5   Návštevník

                            teraz chapem lepsie si rovnako podozrievavy ako ta osoba {dodoedo} mate to spolocne obaja. to co som povazoval za tvoje vyvysovanie je snaha o odstup ... Ty a dodoedo by ste mali v buducnosti najst spolocnu rec.

                            Thnx za odpoved

                            • RE: Pre WlaSaTeho 20.03.2014 | 18:43
                              Avatar WlaSaTy   Návštevník

                              Ja už nemám kam ustupovať a nemám na to ani dôvod. Keď som to pred tým robil, tak sa to len obracalo voči mne. Navyše to ani nebolo správne.

                              A to je dôvod prečo to nemá zmysel rozmazávať.

                              • RE: Pre WlaSaTeho 20.03.2014 | 22:33
                                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                                No keď sa ti stane že tvoji najlepší priatelia ťa zo dňa na deň odstavia od obživy hoci si ich vytiahol zo sračiek a naučil si ich zarábať ozajstné prachy a zo dňa na deň sa dohodnú, že ťa odstavia, tak to je problém. No prežil som to.

                                Viem že má pár ľudí rado, pár ľudí určite nie, napríklad ten Boboťanec (pod fake), čo sem chodí, je z vedľajšej dediny, snaží sa ma provokovať a neodpisujem. Keby som chcel stačí jeden telefonát kamarátom na Bobot a keď tam príde pozrieť skončil. čo by som z toho ale mal? Nechám to na teba, do sporu treba vždy minimálne dvoch.

                                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                • RE: Pre WlaSaTeho 20.03.2014 | 22:53
                                  Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                  Keď Ti zomrie najlepší kamarát na rakovinu (mal nádor v hlave) a po čase uvidíš niekoho vyrevovať na plné hrdlo že hentamten s tou rakovinou sleziny si ju zaslúži aj s pomalou smrťou lebo nikto nechápe jeho prínos, tak to tiež neháš tak? A mne tu niekto aj za to nadával do buzerantov. Presnejšie povedané, fag je skratka z anglického výrazu faggot.

                                  Áno, súhlasím. Na spor je treba dvoch. Ale pokiaľ tí dvaja úmyselne a dlhodobo vyhľadávajú nejakú obeť, tak to asi nie je vhodné chovanie. A tak isto nie je vhodné chovanie ventylovať si vlastnú frustráciu na druhých. Teda tak, ako si práve priznal. A k tomu zarábaniu? Už dávno si priznal, že neuznávaš zákony trhu. Takže bolo pochopiteľné že Ťa odstavili. To som Ti vravel vtedy, a za tým si stále stojím. Pokiaľ tie zákony nepochopíš, tak na trhu neobstojíš.

                                  • RE: Pre WlaSaTeho 21.03.2014 | 11:59
                                    Avatar mirek biňas Fedora 35  Administrátor

                                    pocuvajte - a obaja - myslim, ze ste si povedali svoje. ak vam ide obom o dobru vec, tak toto tu dalej rozoberat netreba. viete dobre obaja, ze ludia budu stale pindat. aj ked budete robit cokolvek, nevyhoviete vsetkym. vnimam to rovnako aj ja ako ucitel, ze budu stale studenti, ktorym svojimi poziadavkami (z rozlicnych dovodov) nevyhoviem.

                                    ak teda budes mat chut nieco napisat alebo uz mas napisane, tak mi to posli. rad to vypublikujem (ked uz mam na to pravo ;)

                                    • RE: Pre WlaSaTeho 21.03.2014 | 13:20
                                      Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                      A preto som vravel, že to počká kým sa ukľudní situácia. A tak isto som vravel že si neželám debaty na túto tému. Žiaľ, začalo sa to zbytočne otvárať s tým, že ma tu chceli postaviť do pozície fracka ktorý sa len cíti ukrivedný. Za tie roky čo to tu lietalo na moju hlavu na to mám právo.

                                  • RE: Pre WlaSaTeho 21.03.2014 | 16:32
                                    Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                                    To mi je ľúto a chápem aj tvoje reakcie. Tak až uznáš za vhodné, že sa vody utíšili, niečo napíš.

                                    Čo sa týka priateľov, tak tých máme od toho, aby nám išli stále po krku a vystihli medzeru v zákone trhu. Teraz už viem prečo som neúspešný, mal som ich zničiť ja, tak dík za radu.

                                    Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                    • RE: Tretia cesta 21.03.2014 | 17:37
                                      Avatar Fr33   Návštevník

                                      Teraz už viem prečo som neúspešný, mal som ich zničiť ja, .........

                                      Bedna nezabudni ze je aj tretia cesta ....

                                      • RE: Tretia cesta 22.03.2014 | 01:57
                                        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                                        Bedna nezabudni ze je aj tretia cesta ....

                                        Zrovna som ju vtedy asi prehliadol.

                                        Príbeh mal ale pokračovanie s prekvapivým koncom, ktorí som "omylom" zamlčal.

                                        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                        • RE: Tretia cesta 22.03.2014 | 09:26
                                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                          Mal si ich jednoducho nehať postarať sa samých o seba. A ak chceš zničiť každého s ktorým sa nezhodneš na 100%, tak v biznise neobstojíš lebo nebudeš vedieť zákazníkovi poskytnúť riešenie na jeho problém. Len budeš čakať na zákazníka čo bude požadovať Tvoje riešenie. A na trhu práce to budeš mať rovnaké.

                                          Holt, hlavou proti múru nie je riešenie. Ale keď Ti stále vyhovuje ...

                                          no, nič. Dosť bolo na túto tému. Idem ja pomaly kúpiť nejaké špeky pokiaľ je otvorený reálny mäsiar a pôjdem s kamarátmi čo mali včera koncert. Pekný víkend prajem.

                                          • RE: Tretia cesta 22.03.2014 | 18:58
                                            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                                            Pekný víkend, ja nikoho neničím skôr naopak. Aj príbeh mal úplne iný koniec. Proti múru nechodím, skôr proti prúdu.

                                            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 06.04.2014 | 10:55
      Avatar sdfsdfsf   Návštevník

      mam mint 13 LTS Mate, problem v bode 1 mam aj ja ked stiahnem vsetky update (mintupdate 4 aj 5). predtym som nikdy na nieco taketo nenatrafil. A jedine riesenie je nova instalacia. Bohuzial, celkovo je Mint 13 LTS s MATE nestabilny, castokrat zamrza. Momentalne cakam ake bude nove LTS resp prejdem na ine distro len zatial neviem ake.

    • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 07.04.2014 | 21:21
      Avatar lol   Návštevník

      mint som hodil na stary notebok a zo zaciatku som bol nadseny vsetky blbosti ako java, office tam nahodilo default a pekne prostredie. ALE nestabilne padat to zacalo, cpu zacalo zrat aj ked bol ntbook idle, je to zmetok bol som to nuteny vymazat a nahodit cisty debian a doinstalovat si sracicky rucne. Debian ten slape neskutocne stabilne.

    • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 09.04.2014 | 02:12
      Avatar Abraxas Xubuntu 18.04  Používateľ

      Nie, so Xubuntu nemám vôbec žiadny problém :-D

      • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 09.04.2014 | 10:21
        Avatar vxmery Mint 21.3 Cinnamon  Používateľ

        Som prekvapený, na distrowatch.com je Mint No1 v návštevnosti. Asi bude lepšie zostať pri overených distrách

        • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 12.04.2014 | 13:36
          Avatar Abraxas Xubuntu 18.04  Používateľ

          Co sa týka Mintu, mňa nikdy nejak nechytil. radšej som mal (x)ubuntu. Netvrdím, že ten systém je zlý, ale ak ma prestávajú baviť klikátka, a chcem mať čo najčistejší systém, tak siahnem po inom. U mňa je to Debian. Na Gentoo či Slackware si netrúfam :-) aj keď mi niektorí vravia, že až tak by som sa báť nemal...

          • Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 14.04.2014 | 14:20
            Avatar vxmery Mint 21.3 Cinnamon  Používateľ

            Keď si spomínal tú čistotu, veľmi sa mi páči CrunchBang 11. Beží na Debian7 a Openboxe, elegantné conky na displeji, paráda.

            • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 17.04.2014 | 16:11
              Avatar Abraxas Xubuntu 18.04  Používateľ

              raz som jeden skusal. uz neviem ktory, ale asi si mi dal typ :-)

              Vyskusam tento.

              • RE: Sklamanie z najnovšej distribúcie Linux Mint 17.04.2014 | 20:26
                Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                OpenBox v CrunchBang má fakt pekný uhladený vzhľad. Celkovo sa dajú všetky tieto "boxi" vyladiť presne podľa potrieb a vkusu. Toto môžu len z kúta hanby závidieť používatelia Gnome a KDE. Keď ladiť neodporúčam žiadne klikátka, tie narobia viac škody ako úžitku. Stačí si otvoriť dokumentáciu a nastaviť si to priamo v konfiguráku. Pokiaľ vieš aspoň trochu anglicky tak aj názov_vlastnosti=hodnota vytušíš aj bez nápovedy. To že používajú štandarty a tým môžeš na ne bez problémov napojiť ďalšie utility je obrovské plus. To tie úspešné projekty čo ignorujú všetko dobré čo tu máme a robia si všetko po svojom, znovu objavujú kolose, tak tam to nikdy neuvidíš.

                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org