aky obsah pre promo stranku linuxu

Sekcia: Komunita 30.07.2014 | 15:03
Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

ahojte, mam jednu domenu, kde chcem spravit obsah, ktory by ludom ludsky priblizil vyhody linuxu a bol by tam aj zoznam linuxakov, ktori su ochotni za odmenu pomoct s linuxom. aky obsah by ste tam zvolili? napadlo ma nieco ako "co je linux" , "preco linux", "kde ziskat" a pod. nechcem uplne kopirovat proc.linux.cz ...

    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 15:24
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

      Niečo také mám v hlave ako pdf. Naťukám keď budem pri pc.

      Skús napríklad: inštalácia sw hromadne, sledovanie a súkromie, špecializované livecd

      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 15:32
        Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

        vecer si to prejdeme, mozeme zacat pripravovat obsah

    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 16:37
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

      Môžeš riešiť obsah aj cez rozhovory. Vymysli pár otázok, na ktoré ti linuxáci dajú odpovede...

      A inak nezabúdaj popísať dualboot, wine a všetko čo súvisí s oknami

    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 17:30
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      Myslim ze bezny uzivatel sa boji ze nebude mat k dispozicii tie bezne aplikacie, ktore sa pouzivaju pod vidlami. Co tak spravit podstranku "najcastejsie klamstva o linuxe", kde by boli vyroky typu:

      v linuxe nie je office - odpoved v linuxe je na vyber hned z niekolkych office balikov. Najpopularnejsi z nich je libreoffice casto nasadzovany aj komercnej sfere a potom screenshoty writeru, calcu, impressu atd.

      linux je iba prikazova riadka - odpoved v linuxe mate na vyber hned z viacerych pracovnych prostredi a screenshoty najnovsieho Gnome, KDE, zfce, mate atd.

      v linuxe sa nedaju hrat hry - odpoved v linuxe je k dispozicii mnozstvo hier ako platenych, tak aj neplatenych a screenshoty stemau, GOG, vyfiltorvanych hier z distribucnych balickovacich systemov atd.

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 17:31
        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

        Velmi dobry napad. To by tam rozhodne malo byt.

      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 18:26
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Skús to formulovať trochu miernejšie. BFU majú zafixované že office = ms opice a iné možnosti nepoznajú. Veľa krát dokonca orezávajú fotky vo fotošope len preto, že ich to nikto nenaučil inak. A využijú jeho potenciál pod jedno percento. Presne na toto sú určené databázy znalostí ako alternative.to a plnia si svoju úlohu na výbornú. Vzhľadom na koniec podpory xp je reálna šanca osloviť takých užívateľov. A dosť z nich tú šancu už využilo. Ale, to sa už myslím že opakujem po niekoľký krát.

        • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 19:15
          Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

          praveze by som sa nebal aj trochu agresivnejsieho marketingu. U konkurencie (a v business sfere vseobecne) sa na slusnost nehra, tak nevidim dovod preco by mal OSS stale ako jediny byt az prehnane korektny. Specialne ked ti kazdy Hu(jer/lan) vypoti s kludnym svedomim akouklvek chobotinu a BFU mu na to letia, pretoze do toho proste nevidia - oni v konecnom dosledku do toho ani vidiet nechcu, chcu jednoduche riesenia na svoje problemy, najlepsie zadarmo a hned (co linux podla mna ma nadej splnit skor nez konkurencia).

          Samozrejme treba to formulovat nie tak ako som to napisal v prvom prispevku, to bol iba nastrel, ze si treba polozit otazku kam cielime = home useri, co robi vacsina home userov = otvaraju a pisu *.docy, chodia na web, pozeraju filmy, pocuvaju hudbu, hraju hry, pouzivaju skype ci co to teraz leti atd. 

          Idealne do toho zapojit aj trochu guerilla marketingu, napr. "najucinnejsi liek proti virusom - linux" - strielam len od brucha, prve co ma napadlo, treba to samozrejme koncepne premysliet, ucesat atd. Jedna zo zakladnych pouciek marketingu vravi ze prvom rade musis uzivatelom vytvorit/poukazat na problem a v druhom kroku im hned ponuknut riesenie. Ako pises, koniec zivotnosti XP je na to velmi vhodny, s tym bez vyhrady suhlasim.

          git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
          • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 20:11
            Avatar WlaSaTy   Návštevník

            Široké lakte v biznise nesúvisia s agresívnym slovníkom. Keď chceš vysvetlovať BFU s pomocou agresivity že činnosti ktoré roky vykonával na počítači a bol spokojný s ich priebehom a výsledkom sú zlé, tak sa na teba pozrie ako na jehovistu v daždi. Budeš pôsobiť presne opačne ako plánuješ pôsobiť. Nebudeš superman ale takto oslovení ľudia ťa uvidia ako antisociálneho zmrda. Presne tento prístup je však kontraproduktívny, ovšem vo všeobecnosti. Je to asi ako keby si bežcovi nútil bicykel a tvdrdil že behanie je (ehm) blbosť. Alebo cestujúcemu v MHD by si nútil s takým slovníkom jazdenie na osobnom aute.

            Rob si čo chceš, si už plnoletý.

            ale rob ako chceš. Od takého slovníku sa kompletne dištancujem.

            PS: s tými vírusmi, nešír prosím ťa FUD. Vírusy už dávno vykapali. Teraz fičí mallware a ten sa dá naťahať aj do Linuxu. A aj bez sťahovania warezu sa dá stroj s Linuxom kompromitovať. Už som to zažil aj na mojej mašine, po viac ako desiatich rokoch praxe.

            • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 08:49
              Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

              ok, tak podme poporiadku, nikde nevidim ze by som pouzival az taky agresivny slovnik ze by som si zasluzil (opat) reakcie plne siry a ohna. Takze mi prosim uved kde z toho co som napisal vyplyva ze doterajsi priebeh cinnosti uzivatela a vysledky jeho doterajsej prace na pocitaci su zle. Prosim ta bud konkretny a bez zbytocneho hasenia si svojej jesitnosti, pretoze tymito prazdnymi gestami a urazanim sa co si predviedol v predchadzajucom prispevku sa skutocne nikam nedostaneme. 

              To ze chcem vychvalit prave to riesenie ktore propagujem? Nezijeme v 80tych rokoch a robia to tak vsetky firmy, ci uz velke, alebo aj male, ako aj obcianske zdruzenia, umelci, startupy, whatever. Znova opakujem, prilisnou korektnostou v lepsom pripade o teba nikto nezavadi, v horsom pripade mozes dokonca uskodit znacke. Vidim ze mas rad priklady, tak ti jeden uvediem. "Kupte si nase nove auto, ktore ma za idealnych podmienok spotrebu 2l/100km, ktoru ale skoro nikdy nedosiahnete a v konecnom dosledku ste sa vo svojom 15rocnom mercedese urcite citite pohodlnejsie nez sa budete citit v nasom vozitku. Ma 372 novych skvelych funkcii, ktore aj tak nevyuzijete, pretoze budete pouzivat iba tie na ktore ste zvyknuti zo svojho stareho tatosa. Preco by ste si nemali kupit novy mercedes? Pretoze ved vyskusajte nase nove auto a mozno vam bude vyhovovat tak ako vas stary mercedes, ale nic vam nezarucujeme." - sem sa to snazis smerovat ty, z toho co som vycital z inotajov v tvojich pripevkoch. Naozaj si myslis ze takato kampan ma nejaku sancu na uspech, ale bo skor poskodi znacku, kedze jej ani sami vyrobcovia neveria?

              k tvojmu PS - naozaj si myslis ze BFU rozlisuje medzi virusom a malware? Podla mojho neskromneho nazoru BFU ani netusi co ten malware je, a ked zacnes do neho tlacit vetu typu "Na linuxe sa nachadza oproti windowsu o tolko a tolko percent menej skodliveho kodu" - tak uzivatel vypina a z informacie ktoru si mu podal nevie nic. Virusy su stale v masmediach omielane dookola, tak tento vyraz BFU pozna a treba ist cez neho. Insights, insights

              git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
            • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 08:55
              Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

              BTW nevravim ze to musi byt koncipovane ako "najcastejsie klamstva o linuxe" - tomu by som sa vyhol, je tam nagetivny podton, s cim sa sice v marketingu da pracovat, ale nie tymto sposobom co som naznacil. Skor by tam malo byt nieco pozitivne ako napr. "Pri pocitaci najcastejsie robim..." - hadam sa dopracujeme k presnemu rieseniu v plodnej diskusii pod tymto prispevkom. Kto mate navrh tak prosim prispejte. Ale urcite by tam mali byt riesenia prezentovane ako vynikajuce softy na dany task.

              git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
              • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 11:36
                Avatar WlaSaTy   Návštevník

                Presne na to som narážal, v marketingu sa s tak hrubým výrazom nedá pracovať. Také výrazy patria do kategórie zastrašovania (FUD) a používajú sa ako utajené komerčné oznámenia na zníženie PR konkurencie. Skús to nahradiť napríklad výrazom "Vyvrátené mýty o Linuxe" alebo tú kapitolu robno vynechaj a daj tam požiadavky pre optimálnu a plynulú prácu s poznámkou "Ak máte dostatok RAM, tak nie je treba kupovať nový počítač".

                Ten výraz "Pri pocitaci najcastejsie robim..." (bežná práca) môže mať zádrhel v tom, načo poukazoval aj Stano. Flash má akceleráciu len pod Windows, a Adobe odsúva podporu svojho produktu pre iné architektúry a iné OS na vedľajšiu koľaj. Mimo Windows je to pomalé a chýbajú tomu bezpečnostné záplaty. Takže ak to chce človek používať, tak si v tom pozrie FullHD film len pri hučiacom vetráku na CPU a navyše riskuje že mu to zanesie nejakú nákazu do jeho konta na požítači. A to je dôvod prečo bol flash oficiálne vyhodený z Androidu a kôli tomuto sa nedostal do iOS. V rámci Linuxu je len na užívateľovi či sa spoľahne na sandbox prehliadača a bude riskovať nákazu cez Flash, alebo či sa naň ceľkom nevykašle. Ostatné veci ako že Steam má na Linuxe priamo postaveně svoje herné konzoly sú naozaj pikošky negujúce FUD a môžu sa v tom dobre vynímať. Pri oslovení správnych ľudí (mladý vyučujúci IT na škole) sa dá očakávať dosť úspech. Kamarát mal na strednej takého užiteľa, a bazíroval na Linuxe. Vyšlo ho to lacnejšie ako keby mal obmeniť všetky požítače za predimenzované delá.

                PS: Linux je ako názov s veľkým L, a prídavné meno linuxový zas s malým. To len aby Ťa nezrušila nejaká učiteľka.

                • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 12:42
                  Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                  v pripade flashu mozes poukazat na to, ze videa na youtube si pozries aj na linuxe, to ze sa nebudu prehravat cez flash usera nezaujima. Stranok kde su uvedene poziadavky jednotlivych distier a pre bezneho uzivatela dalsi nepotrebny technicky balast je more. Naco robit dalsiu? Stranok kde by bolo uzivatelovi jeho recou vysvetlene co a ako je minimum. Je vobec v slovencine nejaka? 

                  K nazvu kategorie, z "Vyvratene myty o linuxe" ide stale negativna emocia, skor by som to tlacil do toho, aby sa poukazalo ake bezne ulohy (mimo inych) dokazes v systeme riesit. Strelim - "Linux dokaze vsetko" a potom vypisane bezne ulohy a zakoncit niecim z coho by bolo jasne ze je to iba cast velmi dlheho zoznamu

                  k PS. grammar nazism je este v mode?

                  git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                  • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 13:24
                    Avatar WlaSaTy   Návštevník
                    v pripade flashu mozes poukazat na to, ze videa na youtube si pozries aj na linuxe, to ze sa nebudu prehravat cez flash usera nezaujima.



                    Zaujímalo by ma ako to vysvetlíš BFU ktorí si hrajú svoje online flashovky.

                    Stranok kde su uvedene poziadavky jednotlivych distier a pre bezneho uzivatela dalsi nepotrebny technicky balast je more. Naco robit dalsiu?

                    Toto je dobrá otázka. Načo to sumarizovať do prehľadného dokumentu ktorý tu ľudia chcú vytvoriť. Načo ten dokument?

                    Strelim - "Linux dokaze vsetko" a potom vypisane bezne ulohy a zakoncit niecim z coho by bolo jasne ze je to iba cast velmi dlheho zoznamu

                    A na to Ti človek zahlási že je zvyknutý na kolaboračný software (spojenie email, kalendár, objednávanie miestností na konferencie rovno aj s IP telefóniou, a skončil si. Alebo že má viac ako 2G pošty, a skončil si tiež. Takých príkladov limitácií je veľa a jedná sa tiež o bežnú prácu. Tu by som sa radšej držal ukážkového desktopu a pripravil sa na možné otázky, pričom si pomohol stránkou databázy alternatúvneho SW ktorú som tu spomínal.

                    k PS. grammar nazism je este v mode?

                    Pokiaľ Ti dá niekto do ruky leták čo vyzerá ako keby ho napísal niekto čo sa nevie vyjadrovať, tak ho ešte pred dočítaním prvej vety zahodíš a pomyslíš si svoje. Ak si myslíš že ty ako (spolu)autor budeš mať šťastie, tak si ešte mladý.

                    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 14:09
                      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                      Zaujímalo by ma ako to vysvetlíš BFU ktorí si hrajú svoje online flashovky.

                      Userom ktori si hraju svoje online flashovky ponukas na vyber GOG, steam, hry z repozitarov. Myslis ze tie hry hraju kvoli flashu, alebo kvoli hre?



                      Toto je dobrá otázka. Načo to sumarizovať do prehľadného dokumentu ktorý tu ľudia chcú vytvoriť. Načo ten dokument?

                      Kolko je stranok zameranych na BEZNEHO, opakujem BEZNEHO uzivatela, ktory pri nazanku technickych udajov vypina svoju pozornost?



                      A na to Ti človek zahlási že je zvyknutý na kolaboračný software (spojenie email, kalendár, objednávanie miestností na konferencie rovno aj s IP telefóniou, a skončil si.

                      Nezajem, nie je cielovka. Takyto clovek si v pripade potreby kupi novy notebook aj s predinstalovanym windowsom a pokusy s inym operacnym systemom riesit nebude.



                      Alebo že má viac ako 2G pošty, a skončil si tiež.

                      Mozes tuto myslienku trochu rozviest?



                      Tu by som sa radšej držal ukážkového desktopu a pripravil sa na možné otázky, pričom si pomohol stránkou databázy alternatúvneho SW ktorú som tu spomínal.

                      Odvadzat navstevnost zo svojej stranky prec? Odporuca 11 z 10 SEO specialistov.



                      Pokiaľ Ti dá niekto do ruky leták čo vyzerá ako keby ho napísal niekto čo sa nevie vyjadrovať, tak ho ešte pred dočítaním prvej vety zahodíš a pomyslíš si svoje. Ak si myslíš že ty ako (spolu)autor budeš mať šťastie, tak si ešte mladý.

                      Ty povazujes pisanie vo forach linuxosu za formalnu komunikaciu? Pretoze ja urcite nie.

                      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 15:08
                        Avatar WlaSaTy   Návštevník
                        Userom ktori si hraju svoje online flashovky ponukas na vyber GOG, steam, hry z repozitarov. Myslis ze tie hry hraju kvoli flashu, alebo kvoli hre?

                        Svoje flešovky. Povedz človeku: vyskúšaj tento produkt, a už si nezahráš to na čo si zvyknutý.

                        Kolko je stranok zameranych na BEZNEHO, opakujem BEZNEHO uzivatela, ktory pri nazanku technickych udajov vypina svoju pozornost?

                        Toto je dobrá otázka. A preto si skús zodpovedať prečo chceš vynechávať sumárne informácie. Mo+zno si ich pletieš s detailnými technickými informáciami.

                        Nezajem, nie je cielovka.

                        Rátaj s tým, že sa ti vždy pristaví niekto čo Ťa sfúkne. A povedať niekomu Tebou vybranú frázu "nezájem", tak to odplašíš všetkých.

                        Mozes tuto myslienku trochu rozviest?

                        Nemusím, vyskúšaj. Na svete existuje strašne veľa ľudí čo si držia histériu korešpondencie aj fotkami čo im zaslali spoluhodovníci v el.pošte. Takéto chovanie sa odnaučia len keď o to prídu. A nesnaž sa im to urýchliť.

                        Odvadzat navstevnost zo svojej stranky prec? Odporuca 11 z 10 SEO specialistov.

                        Pre detailnejšie informácie sa môžete pozrieť do rozsiahlejšej DB aplikácií na adrese ... . A SEO v letáku, tak to pošli ten dokument ako telegram do google. Budeš ten dvanásty.

                        Ty povazujes pisanie vo forach linuxosu za formalnu komunikaciu? Pretoze ja urcite nie.

                        Keď vidím alebo počujem osobnostný prejav, tak si z neho urobím prehľad. Ja sa bavím rovnako s kamarátmi pri pive, na grilovačke, so šéfom na schôdzi, s platiacim zákazníkom a aj na fóre. Ak to máš inak, tak si priprav niekoho čo Ti bude robiť korekcie. Niekoho čo ho budeš za odmenu titulovať Grammar Nazi. Akurát pochybujem že sa mu to oslovenie bude páčiť.

                        No nič, hraj sa. S týmto prístupom v tom vidím podobný fail ako keď som videl v obchoďáku prezentovať Rejdena.

                        • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 15:24
                          Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                          :) ja ... naozaj neviem ako mam na toto reagovat. Hadam iba - doteraz som si myslel ze sa bavime o webovych strankach, ale ocividne tocis o letakoch. Idem sa hrat, uzi si pritomnost svojho seba, pretoze ak takto skutocne komunikujes vsade, tak sa ti ludia s najvacsou pravdepodonostou vyhybaju. Zdur-burt ;)

                          git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                          • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 16:12
                            Avatar WlaSaTy   Návštevník

                            Ako si správne podotkol, tak webových stránok s podobnou tématikou alebo s čiastkovými témami je dosť. Tak sa hraj.

                            • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 16:30
                              Avatar borg Fedora  Administrátor

                              skuste diskutovat bez tich invektiv :)

                              • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 16:39
                                Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                Ja už k tomu nemám čo dodať. Videl som podobný prístuo pred zopár rokmi, a tak viem aký môžem očakávať výsledok. Kiež by som sa mýlil.

                                • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 19:45
                                  Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                                  To ma tesi ze ty v tom mas jasno. Nechces ovlazit svojou nekonecnou mudrostou aj nas ostatnych, ako to teda skonci?

                                  git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                                  • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 20:09
                                    Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                    Voľakto tu chcel progresívne návrhy, dostal ich. Ku korekcii sa postavil odmietavo. Čakal si že ťa každý namiesto usmernenia bude potľapkávať po pleci a dopredu Ti povie že to malo úspech? Mno, hrať sa môžeš. To Ti nikto nevezme. Jediné čo Ti k tomu poviem je: veľa zdaru.

                                    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 20:24
                                      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                                      ja si len nedokazem vybrat ktorou z tvojich korekcii sa riadit ako prvou, ci tou kde mi odporucas sa ist hrat, alebo tou kde odporucas riesit obsah novej domeny letakmi, pripadne tu nech si pred mojou do neba volajucou drzou snahou prispiet nejakym napadom k projektu zopakujem gramatiku. Hmm, hadam si vyberiem tu prvu, kedze si ju zopakoval najviac krat. 

                                      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                                      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 20:37
                                        Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                        Jednu z rád si si už zobral k srdcu, že hrubý slovník je nevhodný. A teraz si ju zas zahodil. Mimochodom, to s tou novou doménou je dobré. Sám priznávaš že je takých domén zbytočne veľa, a ešte ideš ďalšiu pridať. Už to je znak "úspešného" plánu. Drž sa, leto za chvíľu končí.

                                        • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 20:44
                                          Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                                          Myslim ze by si si mal znova pozriet kto je zadavatel temy a ako znela prvotna otazka. K tomu hrubemu slovniku - v nasej diskusii to nie som ja, kto ma flamy s polovicou portalu. ;)

                                          git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                                        • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 21:02
                                          Avatar WlaSaTy   Návštevník

                                          Zas tu mal niekto potrebu odoprieť slovo, tak musím kliknúť sám na seba a nie na najbližší príspevok ktorého sa to týka.

                                          Takže LucoRP, tým že Milan má voľnú doménu zdôvodňuješ že si do prezentácie "prečo Linux" nepoužil ako prvé hrubý slovník o ktorom si sám prehlásil že bol hrubý. A zdôrazňuješ to tým, že sa považuješ do polovice portálu. To je známka "úspešného" vystupovania. S takýmto slovníkom naozaj oslovíš veľa ľudí.

                                          • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 21:06
                                            Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                                            hadam len - nauc sa porozumiet pisanemu textu, vyhnes sa tym mnozstvu nedorozumeni a zbytocnych flamov. Koncim

                                            git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                                          • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 21:07
                                            Avatar borg Fedora  Administrátor

                                            offtopic. zamykam. a nemam problem zamykat dalej. bavte sa slusne a nebude ani problem so zamykanim.

                                            • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 22:23
                                              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                                              Sorry odomkol som ti to nevidim tu nadavky ani osobne urazky. (Mno a idem sa znovu prihlasit pretoze nerad pisem bez diakritiky)

                                              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                              • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 22:28
                                                Avatar borg Fedora  Administrátor

                                                offtopic nic?

                                                • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 22:33
                                                  Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                                                  Čo ti bráni písať s diakritikou? Ja som práve ladil ďalšiu voľnú tému pre FluxBox pod GNU licenciou nemal som ešte v konfiguráku nahodené prepínanie klávesníc. Osobne píšem aj z mobilu s diakritikou a uráža ma, keď niekto mi odpovedá hatlaninou ktorú nepoznám. To je na banán priateľu.

                                                  Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                  • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 22:35
                                                    Avatar borg Fedora  Administrátor

                                                    z krcmy?

                                                    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 22:44
                                                      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                                                      Niekto si váži priateľov okolo a niekomu nestoja ani za dĺžeň, to je všetko. Takže máš nás všetkých za to hnedé keď ideš na potrebu a preto si tu určite rovnako budú všetci vážiť tvoje príspevky.

                                                      Keď chceš ísť príkladom tak to rob, ale táto arogancia ma fakt pekne nasiera.

                                                      Ešte raz, čo ti bráni písať s diakritikou a nenasierať tunajšiu komunitu? Fakt by som ten dôvod chcel poznať.

                                                      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                                                      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 22:48
                                                        Avatar borg Fedora  Administrátor

                                                        co ta je do toho preco nepisem diakritikou? ber to ako fakt a netrap sa tym. ides opat mimo temu, ak mas nieco na dusi co ta trapi a brani ti zaspat, napis mi na mail, ak to bude stat za to mozno ti odpoviem. viac neriesim.

                                                        • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 22:51
                                                          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

                                                          Takže ma máš za to hnedé v mise, ďakujem už sa viac nebudem pýtať na technické prekážky.

                                                          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 14:50
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

        Bežnému človeku je toho veľa jedno, lebo niekto zo susedov to opraví, nastaví atď...

    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 19:32
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      dalsia vec co ma napadala, mal by tam byt navod pre blbcov zo screenshotmi z win7, winXP, vista ako dostat live na USB kluc a vysvetlenie ze sa vobec nieco take da spravit a ze mozu system vyskusat z USBcka bez nutnosti odinsalovavat svoj doterajsi system - uzivatelia sa boja straty svojich dat viac nez zmeny ovladania.

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 20:47
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

      A čo negatíva? Farmville už asi neletí, ale flashového balastu čo ide na win lepšie je neúrekom. Alebo podpora nuektorých grafických a wifi kariet. Mám 3 pc a z toho 2 nemajú dobrý ovládač pre linux. Čo celkovo robiť so silnejšími stránkami winu?

    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 30.07.2014 | 21:10
      Avatar borg Fedora  Administrátor

      zamerat sa iba na multimedia, hry a kancelaria. vybrat vlajkove z tichto oblasti, urobit recenziu, porovnat s win/mac alternativami. nic ine bfu nepotrebuje. clovek znaly problematiky nepotrebuje stranky typu proc.linux.cz

      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 20:56
        Avatar tomy   Návštevník

        Pridal by som tam správu grafických prostredí, pretože keď vidím čo niektorí urobia s KDE je strašné

        Kedysi sa tu začal seriál o Apache - nuž veru ... 

        Takáto stránka dokonalá na začiatku nebude, bude musieť prejsť vývinom

        Silná stránka - postaviť to na možnostiach zabezpečenia, "problematiku zavírenia" - totiž ľudia rozumejú veľmi jednoducho napísaným vetám - (nech mi niektorí prepáčia, rozmýšľanie asi bolí ) - ako pre cvičené ... 

        popísať určenie jednotlivých distier (rsp. kombinovať to s presnými odkazmi)

    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 21:19
      Avatar Zer0 Blbuntu 16.04 gnome flashback | Debian 8 | MIUI 9  Používateľ

      ,,Na linuxe sa nedajú hrať hry a nespustíš tam windows programy. Má slabú podporu hardware, je nehorázne zložitý, aj čo sa sa inštalácie týka, všetko sa rieši cez nejaký príkazový riadok, ktorý dokáže obsluhovať len skutočný programátor. Vôbec nie je tak výkonný ako windows a má iné okienka- nie je pekný. ´´ => predajcovia a iní neznalci statočne oblbujú ľudí, aby im predali, čo potrebujú alebo zakryli svoju neschopnosť, či neinformovanosť...

      Po mesiaci mi vyskúšania mi moji kamaráti povedali, že príkazový riadok nepoužívajú vôbec, zapínanie/vypínanie dlhodobo rýchle, hneď po nabehnutí plochy už nič neťahá z disku, výdrž batérie rovnaká(môj pocit je že aj lepšia ako u winu), vzhľad cool. Disk nie je tak zaprataný blbosťami ako u windowsu(hlavne zálohy), a keď sa človek posnaží, tak môže fungovať 100% legálne. Jáááj a nezabudni spomenúť prepínanie medzi plochami(ja mám momentálne plochu rozdelenú na 6).

      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 21:29
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

        krása OS je fakt niečo, čo sa ťažko určuje... je to veľmi subjektívne... niekedy až moc a urobiť niečo esteticky pekné a zároveň neagresívne a prehľadné nemusí byť najľahšie...

        • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 23:25
          Avatar Zer0 Blbuntu 16.04 gnome flashback | Debian 8 | MIUI 9  Používateľ

          Grafických prostredí a tém je veľmi veľa. Nejaká kombinácia už musí vyhovovať a byť pre daného užívateľa krásna.

          Ikony dosť spravia a indikátory tiež nie sú na zahodenie.

          O moje obľúbené elastické okná a iné efekty sa postará CCSM.

          Polopriehľadný terminál je taktiež veľmi pekný a mnohokrát praktický.

          • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 01.08.2014 | 05:29
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

            Osobme mám skrývajúci sa panel a pozadoe prekryté aplikáciami... Vzhľad moc neriešim. Ale pre niekoho je vzhľad to najdôležitejšie, aj keď nemá ani náznak grafického citu... Ružové písmo na ružovom, na big monitore obrázok 50 x 60 a iné brekeke... Alebo plné efekty na slabučkej mašine, vďaka ktorým to vxyzerá fajn, aj keď sa nedá myšou hýbať...

    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 23:33
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Odpoveď je, tu a na tomto portáli sa dá riešiť biznis, pretože má slušný rating.

      To že sme sa uzavreli do Pythonu/Djanga ktoré je úžasné oproti PHP sme všetky inovácie aj pochovali.

      Django má také výhody, že mesiace trvajú implementácie tých najzákladnejších vlastností ktoré tu už boli. Neviem kto čo napísal, nedokážem si pozrieť svoje príspevky, ale Django je COOL, ale je to tam problém dopísať.

      Nechcem Mireca nasrať, ale do takejto formy ako je dnes LOS dokážem LOS v PHP napísať za dva dni, mno nebudem preháňať, nebudú tam tie bugy.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 23:34
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

      hm, clovek sa snazi rozsirit komunitu spokojnych linux userov a komunita sa pritom vadi ... v roku 2010 som povedal par slov ... a zjavne sa niektore veci nezmenili ...

      • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 31.07.2014 | 23:38
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Na ten článok si moc dobre pamätám. Ľudia musia mať svoj názor inak ostanú len šedivou masou.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 01.08.2014 | 00:32
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

          lenze namiesto pomoci komunite sa tu strhla hadka. takze sa mi natiska otazka, ci ma vobec zmysel ozivit sklug, ked uz teraz vidim, ze by doslo k hadkam ...

          • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 01.08.2014 | 05:21
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

            O rozhovore som nevedel. Prečítal som a páči sa mi. Držím palec, eMDík, nech to ďaleko dotiahneš!

          • RE: aky obsah pre promo stranku linuxu 01.08.2014 | 06:18
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

            "Zmysel má všetko v čom ho vidíš. Je to vždy len na tebe ako sa rozhodneš."

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org