externa zvukovka MOTU 828 mkII firewire

Sekcia: Konfigurácia 17.09.2016 | 21:15
Avatar kostistlacx   Návštevník

Takze pokracujem s trapnostami, mam externu zvukovu kartu MOTU 828mkII ktora bezi cez firewire. MOTU nepodporuje LINUX ale nejaky nadsenec ju rozchodil. Nasiel som toto: http://www.ffado.org/?q=node/63 Ako zaciatocnik, ale absolutne netusim kde zacat. Mozno to je aj nad moje sily mozno nie. Nerozumiem napriklad tomu, ze ked k danej zvukovke mam instalacne softy pre win a iOS, ktory mam pouzit a mam vobec, nestaci len nainstalovat to libffado? Nechcem moc otravovat ale ak by ste mi aspon naznacili ako to funguje pri instalacii firewire zariadeni, bol by som vdacny. Dik

martin

    • RE: externa zvukovka MOTU 828 mkII firewire 17.09.2016 | 23:16
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Zabudni na riešenie cez Win, osobne FireWire nepoužívam a práve som sa vrátil z oslavy, tak sa mi to nechce riešiť, zajtra sa na to mrkneme :-) Veľa šťastia :-)

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: externa zvukovka MOTU 828 mkII firewire 18.09.2016 | 09:07
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      Keďže FW zvukovky patrili a stále patria do segmentu mimo poslucháčov MP3, tak by som ti silno odporučil použiť distribúciu špecializovanú na multimédiá. Napríklad Ubuntu Studio ktorá má v sebe dosť veľa pripravených nástrojov. Vrátane tých, čo pracujú s zariadeniami pripájajúcimi sa na takéto neštandardné rozhranie. A pevne verím že sa táto zvukovka nebude mlátiť s ovládačmi na zvukovku dice, ako minule.