Force shutdown

Sekcia: Ostatné 09.06.2017 | 07:47
Avatar CodeM4ster   Používateľ

Zdravím, Chcem sa opýtať, mám 3x raspberry pi 3 pripojené na 1 wifi, beží tam raspbian. Možnosť vypínania je značne obmedzená preto sa vypínjú len odpojenim napájania. Mám tam spustený cez cron a @reboot skript. Každý deň sa ráno zapínajú a poobede vypnú. Je možné že by sa tým rozhasil wifi config alebo dajake systemove background tasky ? Lebo akonáhle všetky znova nakonfigurujem a poinštalujem knižnice idú. No po pár dňoch sa to všetko rozhasí a buď sa pripojí len jeden alebo ani jeden. Niesu pripojené všetky naraz. A aj keď sú tak ping je obrovský a narastá s trafficom. Daný script totiž updatuje dáta do databazy takže traffic tam bude vždy. Vopred ďakujem za odpovede.

    • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 10:17
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      RPi nemám, ale odhadujem že bude problém s kolísaním napájania pri nábehu. Ak to máš zapojené kôli jednoduchosti na jednom zdroji ovládanom relátkom, tak si skontroluj či dá aspoň 10A. A skráť napájacie káble, úbytok pri jednosmernom napájaní je dosť značný.

      Alebo sa na to vykašli, a nevypínaj to. Relátko nehaj len ako watchdog pre každý stroj samostatne. Ak to nemáš na solári s baterkou bez elektriky, tak to ušetrenie tej drobnej spotreby za tie problémy alebo za investíciu do rádiom ovládaných relátok nestojí.

    • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 10:38
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      To je veľmi zoširoka popísané. Pozri sa čo vyťažuje prostriedky, možno je ten skript zle napísané a vyťažuje RAM, CPU, sieť, disk ...

      akonáhle všetky znova nakonfigurujem a poinštalujem knižnice idú
      Toto rozveď.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 10:51
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Je dosť možné, že to vypína natvrdo (nepočká dostatočne dlhú dobu na halt). Je to len čierna obrazovka, a v dose sa to robilo bežne.

    • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 12:12
      Avatar CodeM4ster   Používateľ

      Práveže ja neriešim problém vypínania. To sa má vypínať force shutdownom ale mne ide o ten internet. Cez wifi to ide totálne zle. Len som sa pýtal či to nemôže byť tým že sa to stále natvrdo vypína. Na Lan to ide dobre ale wifi robí problémy. Celý python script som optimalizoval. Na Lan to ide perfektne ale wifi nieje spoľahlivá. Ide pár dní a potom to začne robiť problémy. Moja otázka bola prečo by to pár dní islo a potom to nejde. Či to náhodou nerobí stále vypínanie natvrdo. Ďakujem za doterajšie odpovede.

      • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 12:34
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Takže, ak ťa správne rozumiem, tak to určite nie je tým, že sa systém na karte rozhodí a začne blbnúť po vypnutiach na tvrdo ktoré môžu rozhodiť systém na karte. Opýtal si sa aj keď si dopredu očakával inú odpoveď. Pripadáš mi ako chlapi u nás v práci.

        • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 14:23
          Avatar samalama.   Návštevník

          zase varis z vody a hras chytraka? pocul si uz o read-only filesysteme? mozno to pouziva...

          • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 17:05
            Avatar WlaSaTy   Návštevník

            S roznymi typmi SD kariet a chybami na nich som si uzil dost. a mozem ti potvrdit ze ten nedokonany sync vo vnutri karty ma malokedy dohru v read only. S oblubou to prekryje prehratie zmrseneho zurnalu.

            PS: Chod sa opytat pani kucharky o vode a vareni, ak ta stanicna pusti.

      • RE: Force shutdown 09.06.2017 | 15:53
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Neodpovedal si mi na otázku

        akonáhle všetky znova nakonfigurujem a poinštalujem knižnice idú
        Napíš čo vlastne robíš. Pokiaľ len unloadneš driver a znovu loadneš, tak si to naskriptuj, pretože asi ide o vlastnosť HW. Skript skontroluje ping a proste to spraví automaticky.

        Niektoré AP sa správajú nepriateľský voči určitému HW, ak máš možnosť skús iné AP (router).

        A zopakujem skontroluj v danej chvíli systémové prostriedky.

        (odoslané z ťapkacieho zariadenia)

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org