decrypt code generator

Sekcia: Ostatné 03.11.2017 | 15:55
Avatar caopyp   Používateľ

Ako názov témy je dosť výstižný ale priblížím problém. Každý pozná hry kde musi pred inštaláciou zadať niejaké inštalačné heslo( napríklad z nhl ...) obvlikle ma tvar : X81D-D74D-ER12-DF1Q a keď si to stiahnete nelegálne tak tam mate code generator a ten vam vygeneruje kod a zadáte ho a pokračujete dalej. Otázka ako to robia ako nájdu daný algoritmus daného ochranného kodu pretože by som to chcel vedieť ak je niejaký univerzálny program kde dam napr. 8 kódov a potom na základe získaného algoritmu mi zistí ďalší :D.

Motivácia?:je jedna online hra kde sa pomocou promo kódov získavajú výhody ... na e-mail vám pride kod ten zadate a mate výhody čim viac serverov hráte tým viac vam prídu alebo su lepšie no a keby som vedel generovať ďalšie bolo by to super.

Vieš aký je rozdiel medzi konšpiračnou teóriou a realitou? Asi 2 roky
    • RE: decrypt code generator 03.11.2017 | 16:37
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Ak sa kód overuje offline, tak je kód priamo v programe a cez disasembler, ho skúsenejší hacker nájde. Pokiaľ sa kód overuje online, tak sa ku kódom dostaneš, len tak, že hackneš server, alebo zapneš inrernetový vyhladávač a kódy si nájdeš, ak ich už niekto niekde zverejnil.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: decrypt code generator 03.11.2017 | 23:09
        Avatar caopyp   Používateľ

        síce sa kód overuje online ale dané kódy sa posielajú na e-maily hráčov a maju platnosť niekoľko mesiacov takže si myslím ale nie som si istý podľa mňa to može fungovať 2 spôsobmi že daný kod bol vygenerovaný podľa algoritmu a uložený do databázy a potom ak kontroluje databazu vygenerovaných kodov aj keby sa mi podarilo vygenerovať daný kod podľa algoritmu a nebol by v databaze pretože server by ho nevygeneroval barz by som si nepomohol ak by ale fungoval na princípe : ak súčet prvých 4 hodnôt znakov je parne čislo a hodnota 8 znaku je polovična ako 12 znaku a zistíl by som algoritmus a taký kod by som dal overiť mohlo by to fungovať i keď ja si myslím ze to pravdepodobne bude platiť pre ten prvý spôsob a hacknuť server i keď dosť "slabej hry" by bolo nad moje sily.

        Vieš aký je rozdiel medzi konšpiračnou teóriou a realitou? Asi 2 roky
    • RE: decrypt code generator 03.11.2017 | 18:32
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      Ak ťa to skutočne zaujíma pre potreby štúdia, tak mám o tom celkom dobrú knihu. Už je síce postaršia, ale základy človeku dodá. Zvyšok je len o analýze a programovaní.

      Kniha sa volá Cracking a jak se proti němu bránit. Autor je Pavol Červeň.

      Ohľadom warezu však neporadím. Nesúhlasím s takým chovaním, a nie som zástanca kradnutia ani nehmotného majetku.

      • RE: decrypt code generator 03.11.2017 | 22:58
        Avatar caopyp   Používateľ

        Diky DlhýWlas skúsim ale zaujímal by ma aj matematický pohľad na tento problém ako ne IT-čkarovi sa mi dostáva sice ťažkej a možno zaujímavej matematiky ale úplné z iného súdka.

        Vieš aký je rozdiel medzi konšpiračnou teóriou a realitou? Asi 2 roky
        • RE: decrypt code generator 04.11.2017 | 08:31
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          Ak Ťa zaujíma matematika, tak už dávno využívaš aj programovanie. A tým pádom si vieš sám natrénovať neurónovú sieť aby prišla na algoritmus tvorby daných kódov.

          Ak by im niekto hackol server, tak jednoducho upravia spôsob generovania a prepošlú nové kódy. A zistia to veľmi jednoducho. Majú reláciu medzi herným kontom, emailom a vygenerovaným kódom. Ak to nesedí a kód je správny, tak im to vyhodnotí zneužitie. A na základe neho môžu bez mihnutia oka zablokovať z láskou pestovaný účet.

          PS: Presne pre takýchto hráčov existuje Freemium model. Hra je zdarma, ale môžeš si za peniaze prikúpiť výhody ktoré by si inak v tej hre pestoval mesiace. Väčšie kozy, silnejšiu pravačku a podobne. Asi tuším kde skončia vykoledované peniaze.

          • RE: decrypt code generator 04.11.2017 | 16:23
            Avatar caopyp_offline   Návštevník

            Presne pay to win lenže ja som nikdy nedával peniaze do žiadny online hier :(

            • RE: decrypt code generator 04.11.2017 | 18:14
              Avatar WlaSaTy   Návštevník

              Že si radšej nejdeš opiecť špek do lesa.