Dnes bol vydaný antiX17 alfa2

20.03.2017 | 11:47 | bedňa | Nová verzia

Nový antiX-17 je pripravený na testovanie. Momentálne v štádiu alfa2 a len 32bit.

antiX-17 je založený na Debiane 9 Stretch, ale ako obyčajne bez systemd.

    • RE: Dnes bol vydaný antiX17 alfa2 21.03.2017 | 14:15
      Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

      Včera som to testoval chvíľku v livku a vyzeralo to celkom dobre. Jediné, čo mi trošku vadilo, bolo to, čo malo byť ako vychytávka, síce možnosť prepínania do viacerých grafických prostredí. Priznám sa oveľa radšej by som bol, keby tam bolo iba jedno prostredie ale dokonale farebne zladené. Táto priehršť ľahkých prostredí, avšak bez LXDE, LXQT a XFCE mi pripadala skôr kontraproduktívna. Robí to veľmi košaté menu, ja mám rád skôr jednoduché menu bez zbytočností. Možno aj preto mám radšej MX16.

      • RE: Dnes bol vydaný antiX17 alfa2 21.03.2017 | 18:32
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        antiX je defaultne už teraz IceWM, neviem ako som prispel svojimi pindami do komunity, ale už to tak je. Sedemnástku práve ťahám, tak uvidím čo sa deje aktuálne.

        Témy light window manažérov sú bohužiaľ, pre niekoho našťastie stále s pôvodným fejsom s pred viac ako pätnásť rokov. Výhoda týchto Light WM, je ži veľmi ľahko a priamočiaro spravíš vlastnú tému. Sám mám svoju vlastnú a viac menej odporúčam si spraviť svoju, hlavne pre tých čo trávia pri kompe veľa času. Spravíš to raz a máš to na furt. Rovnako odporúčam si prostredie nastaviť aby sa správalo ako užívateľ chce, tu myslím hlavne na efektívnosť klávesových skratiek a správanie sa okien.

        XFCE a LXxx sa hoci uvádzajú medzi light WM, ale ono to už nieje tak úplne pravda. Už viac stavajú na nejakých nadstavbách a veci sú viac zviazané. Na tom samozrejme nieje nič zlé, ono to pre užívateľov ktorí nechcú riešiť rôzne komponenty desktopu vlastnou cestou veľmi príjemné.

        antiX stavia na viacerých light WM a naozaj to defaultne zaprasí menu zbytočnými nastaveniami a preto to riešim svojim LegacyIce, ktoré toto všetko z antiXu odstráni.

        Určite keby som si spravil čas, spísal dôvody a tlačil na Anticapitalistu, tak by som si to možno aj presadil, ale príde mi to tak jednoduché odstrániť, teda nie ja, ale už to robí samo LegacyIce ktoré mi všetky pre mňa nepodstatné veci zmaže, že to nepokladám za dôležité.

        Kedysi som sľúbil aj svetlú tému, ale to by zas musel tlačiť niekto na mňa že to chce.

        Čo pokladám za úžasné v IceWM, tak podľa môjho názoru si podľa návodu spraví vlastnú tému aj bežný neprogramátor, čo v XFCE napríklad (podľa mňa) nespraví. Samotný návod sa zmestil na jednu krátku stránku.

        Čo je výhoda pre nadšencov, tak MX komunita je živšia vďaka rýchlemu preberaní nápadov od užívateľov. Kto má rád XFCE, tak určite je to správna voľba. No a bezesporu už nič iné na začiatok s Linuxom neodporúčam. Nie žeby to nebolo aj pre pokročilých užívateľov, ale je to proste pre ľudí ktorých tak moc nezaujíma čo je pod kapotou WM a to viem so skúsenosti, že podobné prostredia používajú aj hackri ktorí riešia úplne iné veci ako WM.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Dnes bol vydaný antiX17 alfa2 21.03.2017 | 23:16
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

          Heh teraz pozerám, že návod písal Adam Pribyl (Čech), ten si asi poteraz myslí, že som Nemec, pretože som sa na ofiko vývoji IceWM regol cez firemný email a písali sme si len anglicky :)

          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Dnes bol vydaný antiX17 alfa2 22.03.2017 | 11:14
          Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

          Keď už si spomenul to MX, to, že to odporúčaš pre začiatočníkov je fajn, je tam len trošku problém s nízkym percentom prekladov do slovenčiny alebo češtiny. Bolo by fajn ten preklad dokončiť. Možno by sa aj tu našiel niekto, kto by stým vedel pomôcť, avšak pre nás neskúsených by bolo dobré urobiť niečo ako kuchárku, ako na to. Ja a zrejme aj vxmery a ďalší by sme sa na to podujali ale nevieme ako na to. Pomôže niekto?

    • RE: Dnes bol vydaný antiX17 alfa2 22.03.2017 | 07:27
      Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

      Tak ma napadlo, že by nebolo od veci navrhnúť Antikapitalistovi aby dopracoval možnosť pri inštalácii na disk si zvoliť iba jeden WM a ostatné z toho menu vyhádzať. V livku by to mohlo ostať, aby si dotyčný vedel WM odskúšať a požadovaný WM vybrať. Nepredpokladám, že pri bežnom používaní by to niekto chcel neustále striedať.

      • RE: Dnes bol vydaný antiX17 alfa2 22.03.2017 | 07:41
        Avatar vxmery Mint 21.3 Cinnamon  Používateľ

        Tiež si myslím.

      • RE: Dnes bol vydaný antiX17 alfa2 22.03.2017 | 09:20
        Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS ...  Administrátor

        Ja by som poprosil aby tam chlapci konecne zapracovali podporu LVM pri instalacii.

        @Bedna, Tlacim na teba :)