Google a Verizon sa pýtajú amerických súdov, čo je možné patentovať

17.04.2012 | 16:32 | dodoedo | Novinky

Abstraktné idey, zákony prírody, a matematické vzorce nemožno patentovať pod americkým právom a preto spoločnosti Google a Verizon chcú od amerického Najvyššieho súdu, aby lepšie vymedzil hranice tohto právneho princípu, pretože sa vzťahuje na internetové technológie. Google a Verizon nedávno podali spoločný "amicus curiae" list v kauze WildTangent v. Ultramercial s dotazom na americký Najvyšší súd, aby formálne objasnil, že nepatentovateľné abstraktné myšlienky, ako je spôsob reklamy, nemôžu byť patentovateľným predmetom tým spôsobom, že sa jednoducho vykonajú cez Internet. Electronic Frontier Foundation (EFF) tiež podalo "amicus" list a podobne žiada súd, aby priradil zrozumiteľné hranice pre patentovateľnosť predmetu.

    • zákony prírody 18.04.2012 | 18:03
      WlaSaTy   Návštevník
      On niekto ide zrušiť vedecké projekty?

      Inak, zaujímalo by ma kedy zmenili americké patentové právo. Generikum alebo všeobecne známu vec je možné v USA bez problémov patentovať. Len o jej výmaz musí niekto zažiadať a doložiť to technickými dôkazmi na svoju vlastnú ťarchu. Podobnosť s absenciou prezumpcie neviny je určite čisto náhodná.

      PS.: Zaujímalo by ma kto by uživil armádu úradníkov s vedeckým vzdelaním ktorí by spravodlivo identifikovali generikum. Pošli im tam životopis.