8. víkend s Linuxom je za dverami

25.03.2003 18:26

29. a 30. 3. sa uskutoční v Košiciach 8. víkend s Linuxom - LUGCON.Aj tentokrát sa bude pokračovať v tradícií prednášok. Pobežia vždy dve paralelne, takže si budete môcť vybrať.
Účasť na Lugcone nie je podmienená, žiadnou registráciou a je vítaný každý, kto sa chce dozvedieť viac o Linuxe a open source softvéri.

V sobotu začíname o 9:30 prvými dvoma prednáškami o PKI (technológia elektronických certifikátov a kľúčov) a Mod_perl pre Apacha (možnosti využitia jazyka Perl na strane servera). Ďalej budú nasledovať prednášky o Bezpečných sieťach, Transformácii XML dokumentov pomocou XSLT a pre vývojárov je určený dvojblok prednášok Knižnice nielen pre C++.

Po obede od 14:00 pokračujeme ďalšími prednáškami. Linux from Scratch (ako si postaviť vlastnú distribúciu Linuxu), Buzzword (o pojmoch, ktoré sa v IT často vyskytujú a nie každému je jasných ich význam), Single Sign-On (technológia umožňujúca autorizovať užívateľa pre viac služieb s nutnosťou jediného prihlásenia). Pre začínajúcich a pokročilých programátorov bude zaujímavá pradáška Vývoj software na linuxe. Cyklus sobotných prednášok bude ukončený prednáškami Wireless LAN (bezdrôtové siete) a Java basics (základy Javy). Na záver dňa sa bude konať valné zhromaždenie
SKLUGu, kde sa bude prejednávať hospodárenie SkLUGu.

Slovenské združenie používateľov Linuxu (SkLUG) vypíše súťaž o najlepší \"Open Projekt\" roku 2003. Súťaž by mala podporiť open source komunitu jednak zviditeľnením projektov, ktoré sa do súťaže prihlásia a taktiež aj odmenou pre výťazný projekt. Základné podmienky súťaže budú oznámené na valnom zhromaždení SkLUGu, kde prebehne aj výber poroty. Presné podmienky súťaže budú zverejnené krátko po skončení LUGCONu.

V nedeľu sa opäť začína o 9:30 témou Filozofia a použitie free softvéru/dát v akademickom prostredí. Paralelne pobeží prednáška o Blade computing vs. Blade Runner (GRID computing). Na to, ako pracovať s open source a pritom nemusieť hladovať bude prednáška, resp. diskusia Open Source: V srdci a v peněžence. Všekých, ktorí majú záujem o Linux a nie je im ľahostaní vývoj situácie na Slovensku sú srdečne pozvaní na diskusiu SKLUG v budúcnosti. Víkend s Linuxom uzavrie 1. putovný turnaj vo Frozen Bubble - môže sa zúčastniť každý, kto má chuť porovnať zmerať si svoje sily
vo Frozen Bubble (hru nájdete na games.linux.sk ).

K dispozícii bude video stream (podrobnejšie informácie budú zverejnená na stránke podujatia ).

Bude možnosť zakúpiť si najnovšie, ešte čerstvé distribúcie. CD s obsahom Root.cz a CD s obsahom Abclinuxu.cz (cenné zdroje informácií), CD s mirrorom portálu games.linux.sk (plus: Cygwin, Linux pre iPaq a VR3, softvér recenzovaný na stránkach linux.sk). Niekoľko druhov tričiek s tématikou Linuxu a nálepky.

Ako sa dostať na miesto konania? Pripravili sme pre vás mapku - miesto činu - budova Prírodovedeckej fakulty UPJŠ na Jesennej ulici číslo 5 v Košiciach. Kompletné informácie o podujátí nájdete na stánke: www.sklug.sk/lugcon8 (program).

Organizátormi podujatia sú
SKLUG a
Prírodovedcká Fakulta UPJŠ

Ďakujeme všetkým partnerom a sponzorom, ktorí podporili toto podujatie.lugcon