Ako a kde na PHP a web

18.03.2002 19:56

Kedze sa mi v poslednom case zacali mnozit v mailboxe maily s otazkami, kde sa da najst viac informacii o PHP, mysql pripadne Html a css, rozhodol som sa ze bude jednoduchsie odpovedat linkom na article ;). Tak som jeden taky napisal

V nasledujucom texte sa pokusim priniest co najviac odkazov na stranky, kde sa o PHP a tvoreni stranok dozviete skutocne vela.

www.blackhole.sk
V celku dobra stranka o internetovej bezpecnosti, linuxe a programovani, kde jednu z hlavnych rubrik tvori PHP. Mozete si stiahnut kompletne prirucky na html, css. Sledovat serialy o php (serial o RS, typy a triky...) alebo diskutovat na forach o php.

www.interval.cz
Velmi dobry informacni portal, kde najdete rubriky php, html, css ale aj e-komerciu alebo o grafike na webe. Velmi vhodny portal aj pre pokrocilych. Denne nove clanky.

www.zive.sk
Sekcia \"developer\". Tam najdete kompletny serial o PHP. Od uplnych zaciatkov, az po pokrocilu pracu s obrazkami, databazu a socketmi. Asi najlepsi serial o php pre zaciatocnikov na nete. Taktiez tam najdete serial na tvorbu RS. (taky isty ako je na blackhole)

www.builder.cz
V poslednom case sa venuje hlavne programovaniu v delphi a C, ale v starsich clankoch najdete serial o PHP pre zaciatocnikov a taktiez tam je serial o tvorbe RS. Okrem kvalitnych clankoch server prevadzkuje asi najlepsie mailove konferencie o php (php@builder.cz) , databazach, javascripte a dalsie. Doporucujem.

www.developer.sk
Serial o tvorbe PHP. Velmi kratky a nedokonceny. Ale je tam super serial o mySQL databaze. Od instalacie az po pokrocilu pracu s udajmi. Na naucenie sa SQL jazyka velmi vhodne.

www.pcrevue.sk
Na tejto webe najdete prepisi serialov o php, html, mysql a dalsie, ktore vysli v casopise PC REVUE. Znacne kvalitne veci.

www.php.net (.cz)
Na tejto oficialnej stranke skriptovacieho jazyka PHP najdete nutnost pre vsetkych, co sa snazia kodit v PHP. A to manual, ktory je ciastocne pocesteny. Taktiez obsahuje linky na dalsie kvalitne stranky o php (ENG).

www.php.sk
Serialy o php. Taktiez sa mozte stat clenom a dostanete cd-rom so slovenskym manualom + dalsie vyhody.

www.mysql.com (.cz)
Oficialna stranka mysql databazy. Povinnost stiahnut manual.

www.w3.org
Stranka konzorcia ktore sa stara o html, css standart. Mozete si svoju stranku zvalidovat, ci vyhovuje standartom a podobne.

www.host.sk
Okrem toho, ze vam poskytnu bezkonkurencny free webhosting, najdete aj diskusie o webdesigne, php ...

www.hotscripts.com
Jedna z najlepsich stranok, kde si mozete stiahnut uz hotove veci v PHP, javascripte, asp, C a podobne.

Podobnych stranok, mozno nie tak navstevovanych a uploadovanych najdete ovela viac. Ci uz jednoduchym preklikanim sa v sk/cz vyhladavacoch alebo cez google.com. Vyzsie uvedene stranky su podla mna najlepsie, co sa da najst na nete. Dufam, ze dalsie vynikajuce pridate v diskusii k clanku.mis0 truban