Reportaz z MS Festu - cast 1

21.10.2007 18:41 | y

Pocas tohoto vikendu bol na MFF v Prahe MS Fest. Hovorilo sa prevazne o novych technologiach Microsoftu v roznych oblastiach, ja som bol na prednaskach o Powershell-e, Expression nastrojoch, Silverlight-e a nakoniec o tvorbe webu vo novom Visual Studiu 2008 (kodove meno Orcas). V tychto dvoch clankoch by som chcel zhrnut veci, co som sa dozvedel, urobit porovnania s konkurencnymi nastrojmi (prevazne open source) a tiez par postrehov o akcii.

MS na MS

Mala strana, kde je informaticka budova MFF umiestnena, hostila druhy rocnik MS Festu - prvy rocnik bol na CVUT. Na akciu bola povinna registracia na stranke NetStudent.cz (info k akcii), co je celkom dobry sposob ziskania novych uzivatelov na netstudent.cz, kedze na to bolo treba byt zaregistrovany na tomto portali.

krigel so spinkouCelkom zaujimavy bol prichod - v sobotu som prisiel az na poslednu prednasku, samozrejme, o 10 minut neskor. Registracia nikoho az tak netrapila, v kazdom pripade, kedze som bol registrovany, tak som dostal pekny krigel (musim povedat, ze rozhodne je krigel so spinkou [foto] dost originalny oproti nejakemu tricku :-) ) a v nom maly srandu s nadpisom Microsoft ForeFront. Najprv som myslel, ze nejake minicd. Stacilo vsak jemne stlacenie a po charakteristickom zasuchotani by si aj menej inteligentny jedinec domyslel, co za typ ochrany sa nachadza v tomto baleni (primeros). Poznamenam, ze snad nefuguje ako MS firewall, ze pusti vsetko von, no nic dnu...

Prednaskova miestnost bola plna informatickeho ruchu v priprave na prednasku - bohuzial vsak este predchadzajucu :-). Pre vas to znamena, ze sa dozviete nieco aj o PowerShell-e, hoci tam som neplanoval ist. Prednasky robili prevazne MSP a niektore priamo ludia z ceskeho MS. Inak este k organizacii - boli k dispozicii nejake cd z Visual Studiom a z release candidate Windows Serveru 2008, funkcne do nejakeho aprila (s registraciou) a XBOX. Ten som mal pocit (teda ked som tam bol), tak velmi nezaujal, resp. skor nikto z pritomnych o neho nemal zaujem :-). Grafika z hier, co som zahliadol (nejake auta a lara croft), bola slusna, cez projektor to vsak velmi neposudite. Na konci niektorych prednasok bola sutaz o ceny, taka wireless sada klavesnice a mysi by nebola zla, hoci ju k nb nepotrebujem :-), tiez nejake knihy.

Co bolo v prednaskach...

... sa dozviete v druhej casti (ktora bude mozno este dnes :-) ). Platia veci z uvodu - PowerShell, Silverlight, Expressions a Orcas.


Ludia, co nemaju MS radi mozu tuto reportaz brat z pohladu "Poznaj svojho nepriatela" a nemusia pisat o svojich pocitoch k MS (ktore nesuvisia s reportazou samozrejme) do komentarov ;-).

    • Re: Reportaz z MS Festu - cast 1 21.10.2007 | 20:18
      macino   Návštevník

      hmm, tak to som asi prvy rocnik u nas zaspal :) . Na ms roadshow som bol len raz este ked som bol na gymply. bolo to na UMB v BB. Bola to celkom sranda. Okrem prednasok tam nechybala par krat modra smrt a trefne hlasky prednasajucih ako: "kebyze my v M$ tolko neplatia tak tam uz nepracujem". Som zvedavy co vsetko bolo tu.
      --
      If an orange is orange, would be banana called yellow?

      • Re: Reportaz z MS Festu - cast 1 22.10.2007 | 11:27
        Kapo   Návštevník

        no chcel som tam ist, bohuzial som mal bridu, ako tak citam tak skoda, lebo zajtra nebudem mat na infoschuzke do coho capovat pivo :D Inak som si chcel vypocut prednasku o MS Silverlight.. Snad bduci rok.. Inak studujes ktory rocnik?