Blackhole session 2008

26.01.2009 15:39 | Maff

Takze trosku neskor, ale predsa len :)
BH session 2008 codename paprs~lek (β)

Príchod

V piatok poobede sa celá banda začala presúvať, smer Ružomberok. Ľudia cestovali rôzne — z Bratislavy a Košíc šli autá, ktoré naberali postupne po ceste ľudí.

Dobrá akcia sa začala rysovať už v túto dobu. VentYl najprv po pár desiatkach km roztavil sviečku, ktorú musel v Prešove vymieňať. Wao zase po žilinskom hypertesku hľadal zimana, ktorý zas naháňal po malom žilinskom Tesku predavačky a ochrankára a ťahal z nich, kde majú červené autíčko na korunky, služby zákazníkom a pravý vchod; potom sa cez ochrankára dobýjal dovnútra k zástavke "Máme zavreté" pri eskalátore. Wao v telefóne mal však na mysli autobusovú zastávku a schody kdesi v exteriéri na opačnej strane Teska, kde parkoval, ale nakoniec všetko dobre dopadlo.

Zvyšok príchodu partie šoférovanej waom a stanojrom už bol bez väčších udalostí, až na matejove doklady zabudnuté v pizzerke, ktoré sa našli hneď pri odchode a — výhodný nákup, 48 plechoviek piva, 0,7 Sk/kus, vďaka nepozornosti predavačky, ktorá sa bavila s kolegyňou a nakupujúceho stanojra, ktorý sa počas blokovania bavil s kýmsi iným. Okrem toho sme si z Teska odniesli aj šmakovku, jednu plechovku nepochybne lahodného Tesco® Premium piva na ochutnanie.

Na chatu dorazila ako prvá banda ventYl-Maff-NeSHo-joel. Uvítaní boli poľskými transvestitickými podnapitými náckami z chaty oproti, ktorí si boli pýtať soľ k tequile. Poľky potom nepretržite volali nešťastníkov vyskytujúcich sa vonku k nim, ale keď ich tam Maff skúsil navštíviť, dostal takmer na hubu.

Chata vyzerala skvele, 25-miestna, boli sme osemnásti a mali sme ju celú pre seba. Ďalším pozitívom bolo, že tam nebol internet a mobilný signál, takže sa človek nemusel zaťažovať skutočným svetom. Drobným nedostatkom bola nefunkčnosť niektorých topných telies.
Prvý večer

Ako prví sa rozhodli (a aj začali) hrdinsky bojovať s metlou ľudstva-alkoholom ventYl s Maffom, a to tým, že sa ho pokúsia všetok vypiť. Preukázali veľa odhodlania; ventYl šiel očividne bezo strachu plnou parou vpred a Maff zas zrejme držal rekord v úhrnnom počte decilitrov etanolu v požitých kvapalinách.

Stanojr doniesol tričká nbusr123 - pre každého jedno free, čím potešil celú posádku.

ChreN doniesol vodnicu, fajčil sa jablkový tabak, fajnšmekri aníz. Stanojr celú dobu usilovne v kuchynke varil, dali si snáď všetci, prevažne však konzumovali wao a stanojr, za NeSHovej neprestajnej kritiky, že varené zabíja všetky bunky, ale taký alkohol, ten len tie slabé. Wao mal od tejto chvíle zjavne pre NeSHa slabosť a očividne oceňoval jeho humor.

V obývačke sa medzitým rôzni ľudia pokúšali neúspešne založiť oheň v krbe; bol vychladnutý komín a málo papiera, a tak sme vnikajúci dym museli niekoľkokrát vetrať. Šlo to už lepšie, keď sme našli sekeru (pri hľadaní ktorej sa ChreN takmer lockpickol do nesprávnych dverí), a naštiepali ňou triesky.

Nastali však ťažké časy pre neboráka ventYla, ktorý prekvapil nečakanou erupciou do roha medzi sedačky. Po prinesení vedra doň za zvukov tvrdého metalu zo stereo reprákov od mobilu pokračoval s prestávkami aj naďalej, čo usilovne dokumentoval foťákom matej. Po erupcii na vlastné brucho sme ho však museli prezliecť a v tomto duchu (a pod dohľadom) strávil ventYl aj celý zvyšok prvého večera. Maff ležal na gauči oproti ventYlovi ako kus polena a jeho nervová sústava reagovala len na slová "poď piť". Vo chvíľkach precitnutia potom pichal ventYlovi ihlu do krku.

Nepríjemnosť čakala fajwa, ktorý nejako pochorel; okolo polnoci dostal teplotu, zimnicu a tento deň na to nasadil ešte len ibalgin, s príchodom bona upgradoval na paralen. Nasledujúci deň sa to zhoršilo a wao ho musel vziať na pohotovosť. Fajwo dostal nejaké lieky, hneď vyzeral zdravšie a mohol sa zapojiť do procesu.

Okolo polnoci došiel v92 a bon s hŕbou hardvéru.

Postupne sa schlastali takmer všetci a/alebo poodpadávali spať, až do rána ostali len štyria — neprestajne variaci stanojr, na výmenu slivku do stanojra neprestajne lejúci wao, shady a ziman. Nakoniec zakotvili pred dverami do chodbičky pred záchodmi. V nej wao objavil tajné dvere a za nimi piatu komnatu. Bolo celkom zaujímavé sledovať za hrboľatým sklom dverí do chodbičky siluetu waa, ako suverénne otvára dvere, ktoré boli iba opreté o stenu a namiesto otvárania ich s hlukom priťahuje (celé) k sebe. Potom shady začala presviedčať waa, že je triezvy, čomu on (napodiv) nechcel veriť, ale nejako to nevedel vyvrátiť. Začala sa rozoberať tma v chodbičke, mimozemšťan v tme a držadlá do autobusov, aby sa cestujúci krútiaci sa v kŕčoch smiechu mali čoho držať. Bolo vidno, že rovnej steny sa v takomto prípade drží skutočne zle.

Stanojr mal potom neodkladné povinnosti na záchode, a tak wao po istej dobe odhadovania počtu schodov na schodišti a koľko schodov zvládne, tie schody naozaj aj zvládol a usalašili sme sa v "čakárni" — na lavičke v predsienke. Shady to zalomila hneď vtedy, wao a ziman ešte chvíľku čakali na stanojra za pravidelných otázok waa "ako dlho sme už ticho?" s odstupom asi 15 sekúnd. Wao potom šiel vonku reusovať fajwovo vedro a ziman do postele.
Druhý deň

Druhý deň bol charakteristický dlhým-predlhým a pomalým bootupom všetkých zúčastnených, nikto nechcel veľmi alkohol ani vidieť, výnimkou bol Maff, ktorý si nalial ako prvý už okolo obeda. Po jedle (poväčšinou v reštike) sa začala skladať technika, ktosi (v podstate matej (SIM), s využitím stanojrovho usb modemu a bonovho eee) kontribuoval mobilný konekt (stanojr si pri pokuse oň zablokoval SIMku), v92 zriadil audioserver, ktorý mu nejaký script kiddie zvrhol :(){:|:&};: forkbombou, čím zmaril woodyho šance na rootnutie stroja.

Navštívil nás aj (aj keď len stručne) srnec s detiskami a komusi rozdal aj zopár skrutkovačov. Neskôr dorazil aj hajkym a psycháč.

Prednášky sa po vyberaní najmenej nevhodného miesta nakoniec začali konať dole v "obývačke"; vid nedobrovoľne prispel bielou posteľnou plachtou, na ktorú sa premietalo.

Prvú prednášku mal ventYl, ktorý sa po nejakých technických problémoch konečne rozhovoril o OpenStreetMap, ako sa robí mapa, ako to funguje, aké su problémy a podobne. Nasledoval vid s prednáškou o hypervízorových rootkitoch, ziman rozprával o Haskelli, v92 o decentralizovanom distribuovanom filesystéme a dement sorte a bon o vývoji nemenovaného adminka a o tom, ako sa riešia a adminujú veľké riešenia.

Prednášky boli pauzované slajdmi "Prestávka, naliať prednášajúcemu!" a novými várkami delikátnych párkov z Teska.

Po prednáškach (a vlastne aj počas) vid disassembloval haskellovský kompilát, riešilo sa kresťanstvo a jeho história všeobecne a množstvo ďalších vecí. Vid tiež prakticky predviedol, že 5l fľaša červeného vína sa skutočne dá držať naklonená pri ústach aj len jednou rukou a druhú ruku má človek voľnú na gestikuláciu. Wao chcel kúpiť primitíva stanojra, stanojr zas hučal do v92 "Pi, lebo ťa prepustím!", na čo sa mu v92 vyhrážal odchodom do yegonu.

Opäť sa riešili maturantky v neďalekej chate, transvestiti odnaproti, pričom vid správne podotkol, že ak sú to tajní, tak všetka česť a klobúk dole.

Skupina verných stanojr-shady-vid-Wao-maff tento výnimočný večer nechcela premárniť spaním, takže v načatom kurze pokračovali celú noc. Okolo piatej ráno niekto dostal spásonosný nápad ísť znovu pozrieť maturantky, tie však už spali. Cestou späť promile šoféra zvíťazili nad klzkosťou cesty, takže
sme sa nezrútili po 10 metrovom svahu do potoka. maff s waom skúsili šťastie ešte u Poliek so zámienkou, že nemáme klinčeky do vareného vína (v skutočnosti ich do vína niekto dal asi 3x toľko ako mal a všetci sme ich vyplúvali), ale nepochodili ani tam. Ráno ešte spiacim žuďom na plné gule pustili a zaspievali
niekožko šlágrov "na dobrú noc", a išli spať.

Tretí deň

Odchádzalo sa. Upratovali sa veci, zostalo množstvo odpadu, balilo sa. Po dvore behal z náprotivnej chaty vyholený Poliak v maskáčoch a ťažkých topánkach s fľaškou a poldecákom, s každým sa bratkal, všetkých sa pokúšal zlomiť na pohárik, spieval, tancoval a hral metal a s NeSHom chválil "zajebiste" Poľky. Ešteže sme mali Maffa na interfejsovanie. Potom dostal ako "podarunek" fľašu rumu, ktorá... nám proste zvýšila.

Na odchode sme sa stretli v (lepšej) reštike kdesi v Ružomberku, kde sme museli znížiť volume a utíšiť ľudí v nálade, aby nebudili pozornosť či nebodaj pohoršenie. Shady potom začala nahlas riešiť, kedy šla spať, čo všetko sa popilo a že iba grcala. Pivo odmietla piť z pohára a nakoniec si fľašu vzala so sebou do auta. Zaplatili sme a zdúchli, každý domov...

...a tešíme sa na najbližšiu blackhole session.

Este na zaver: report som nepisal ja je to hlavne Zimanova praca a par userov, ktori to trosku doladili :)

    • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 15:43
      Avatar stanojr   Používateľ

      nejake fotecky pribudnu dnes vecer, pridam link pod clanok

      • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 19:46
        Avatar NeSHo   Používateľ

        :D hlavne tých trans :D.....

      • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 22:53
        Pistik   Návštevník

        ja cakaaam .. kde su fotky ? prinajhorsom /q na irc ;)

    • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 15:56
      Avatar fiwo   Používateľ

      tak tak, konecne je to vonku :)

    • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 16:08
      Avatar k0fein   Používateľ

      skvele som sa pobavil ! :-)

      major_kusanagi
      /* no comment */

      major_kusanagi /* no comment */
    • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 16:14
      Avatar Maff   Používateľ

      Tak a kedy ze robime dalsiu? :D

      • Re: Blackhole session 2008 02.02.2009 | 10:18
        VaGi   Návštevník

        Hoci kedy ale nie ked som prec :D Naj v Lete :P to by som sa uz snad konecne pripojil aj ja :D

    • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 16:38
      Avatar betmen   Používateľ

      malokedy ma text zaujme tak, ze ho precitam naraz. dakujem.
      ______________
      kam by som chodil...na dvor

      ______________ kam by som chodil...na dvor
    • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 16:47
      Avatar vid   Používateľ

      maff sem dal starsiu verziu, existuje este jedna s updatami od par ludi: http://vid-site.sk/report.txt

      Hlavne je tam trochu popisana aj druha noc, co bol strasny masaker, ale z autorov povodneho textu sa asi nikto nezucastnil alebo nepriznal :)

      • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 17:06
        Avatar Maff   Používateľ

        Diky :) uz som to tam vlozil

        • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 17:53
          Avatar vid   Používateľ

          este oprav ž na ľ a odjeb EOL znaky ;)

          • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 18:09
            Avatar Maff   Používateľ

            Spokojny? :D

            • Re: Blackhole session 2008 27.01.2009 | 01:53
              Avatar vid   Používateľ

              Nie, dva EOLy si tam nechal :D

    • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 21:49
      VL4KN0   Návštevník

      Hmm. pekny report. ale zasa ste na mna zabudli. mam to brat osobne? :)

      • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 21:56
        Avatar Maff   Používateľ

        Nemal si spat ale riesit somnou kurwy :D

        • Re: Blackhole session 2008 26.01.2009 | 22:41
          Avatar NeSHo   Používateľ

          Nj potom by si fakt dostal na picu nie? :D Teda pokial viem si dostal skoro a nie naozaj. :D Som si myslel ze kurwy uz nespomenies, ale ako vidim :D maff sa nikdy nezmeni. (raz pojdeme do cs spolu :))

        • Re: Blackhole session 2008 27.01.2009 | 07:25
          VL4KN0   Návštevník

          omg. a kto s tebou riesil maturantky a poliacky druhy vecer? hlavne ked sme isli varit psychacove vincisko :P

    • Re: Blackhole session 2008 27.01.2009 | 01:57
      Avatar vid   Používateľ

      Inak este dodam ze pre mna bol dobry zazitok to ako si tam sadlo cca 8 "hekerov" a adminov top slovenskych stranok, a asi TRI HODINY (!!!) ste sa tam nevedeli zosietovat lebo kazdy riesil nejake chujoviny, audio server alebo jake nevyhnutnosti.

      • Re: Blackhole session 2008 27.01.2009 | 11:50
        Avatar blackhole_matej   Používateľ

        To bolo kvôli tomu, že (možno tvoje?) Windowsy a iné chobotiny začali ťahať automatické updaty a zabili connect, tak to bolo treba zafiltrovať...

        • Re: Blackhole session 2008 27.01.2009 | 13:28
          Avatar vid   Používateľ

          Ja som mal vlastny net cez PCMCIA kartu a k vam som sa nepripajal. Ale zase je pravda ze keby som sa pripojil tak asi windofsy a vsetky cervy/rootkity co tam mam nejaky ten connect spravia :D

    • Re: Blackhole session 2008 29.01.2009 | 19:27
      Avatar blackhole_srnec   Používateľ

      dobry report,

      sessnu treba zopakovat, skusim prist na dlhsie a bez deciek :-)

      +++
    • Re: Blackhole session 2008 01.02.2009 | 21:58
      Avatar mysho   Používateľ

      Maff/stanojr: nech kukam ako kukam ja tu stale tie fotky nevidim. a to na ne uz dlho cakam. skuste ich publikovat este pred tym ako umrem.
      =====
      google

      ===== google
      • Re: Blackhole session 2008 01.02.2009 | 23:42
        Avatar fiwo   Používateľ

        pocuj ale neviem ako chces publikovat nepublikovatelne ;)

        • Re: Blackhole session 2008 02.02.2009 | 11:03
          Avatar mysho   Používateľ

          ake nepublikovatelne? a maffom bola tvrda diskusia a fotky vraj budu. pre mna za mna dajte si falosne mena :) ale foto chcem
          =====
          google

          ===== google
          • Re: Blackhole session 2008 02.02.2009 | 11:05
            Avatar NeSHo   Používateľ

            Fotky uz su davno pre tych, ktory ich maju vidiet.... ;-)

            • Re: Blackhole session 2008 02.02.2009 | 12:40
              Avatar vid   Používateľ

              Ja nevidim ziadny problem v tom aby sa zverejnili. Ked je uz raz niekto taky fetisista ze sce kukat na moju ozratu drzku (alebo v lepsom pripade na sfetovanych sexualne dezorientovanych nackov), tak prosim...

      • Re: Blackhole session 2008 02.02.2009 | 19:08
        Avatar Maff   Používateľ

        No ono to je takto heh tento report bol napisany do tyzdna co sme prisly z chaty a pastol som ho sem az teraz cize si prepocitaj kedy cca budu fotky :D