LinuxOS.sk v roku 2004

31.12.2004 17:19 | Články | Ondrej Hučko

Je tu koniec roka 2004, presne o polnoci sa prehupneme do nového roku a takisto aj LinuxOS.sk začne druhý rok svojej existencie na slovenskom internete.

Tento rok nemôžem hodnotiť inak ako kladne – spustili sme redakčný systém, zriadili sme registrácie návštevníkov, diskusné fórum, fulltextové vyhľadávanie. Za tento mesiac – december – sme sa vyšplhali na priemernú dennú návštevnosť niečo vyše 2000 prístupov a takmer 400 unikátnych IP denne.

Zriadili sme sekciu Služby (síce až dnes na Silvestra, ale aj to sa ráta ;), kde ponúkame návrhy sieťových riešení pre malé a stredné firmy, inštalácie a konfigurácie serverov a klientov na báze Linuxu. Chceli by sme takto prispieť aj konkrétne k šíreniu Linuxu v podnikovej sfére.

V budúcom roku sa môžete tešiť na pokračovania seriálu o programovaní v Qt. Už v januári spustíme nový seriál o obľúbenom grafickom editore - GIMP 2.2 a rozsiahly seriál TeX pre začiatočníkov. Samozrejme, budeme aj naďalej pokračovať v predstavovaní vám známych aj menej známych Linuxových programov, hier či prostredí, aby sme v sekcii Recenzie programov mali všetky programy, ktoré by pokrývali veľkú väčšinu potrieb užívateľa pracujúceho s PC.

Skúsime si dať aj nejaké novoročné predsavzatia, dúfam, že neskončia tak, ako väčšina mojich ;). Chceli by sme ešte častejšie aktualizovať portál novými článkami, recenziami a správami z oblasti Linuxu, operačných systémov, bezpečnosti a IT. Chceli by sme sa aj naďalej venovať začiatočníkom, ale nemali by chýbať ani odbornejšie články z danej problematiky. Napríklad náš nový seriál o programovaní v Linuxe pomocou knižnice Qt určite potešil mnohých pokročilejších užívateľov Linuxu, ale pritom začínajúcich programátorov na tejto platforme. Čo sa týka návštevnosti, do budúceho Silvestra by sme ju chceli zvýšiť minimálne dvojnásobne.

Padol aj názor o zmenu nášho loga, tak uvidíme, možno čoskoro vyhlásime súťaž o jeho návrh. Samozrejme, bolo by to o nejaké zaujímavé ceny ;). Môžete sa k tomu vyjadriť v diskusii pod článkom.

Všetkým našim čitateľom prajem za celý tím LinuxOS.sk pekné prežitie ;) Silvestra a úspešný nový rok 2005.

    • Re: Re: nejde to 23.11.2006 | 14:23
      Riso   Návštevník
      Alebo v konzole po prihlaseni napis "init 3" a potom "init 5" (alebo startx).
    • Re: Re: Instalacia ovladaca grafickej karty 09.11.2006 | 13:04
      tulenik   Návštevník
      Kdybys nekecal, odjakziva bol v linuchu prave problem s podporou zariadeni z dobre znameho dovodu, ze vyrobcovia zariadeni neuvolnuju potrebne specifikacie. V podstate vacsina problemov je stale o tom. Skusal si niekedy rozbehnut softwarovy RAID? Intel ICH6 napr.? To dalo DOST roboty a pritom to rozhodne nie je nejake minoritne zariadenie, skor naopak! A mimochodom, aj ak sa podari "nejako si s tym napisanim ovladaca poradit", stale to nebyva ono - napr. u niektorych ovladacov tlaciarni je rozdiel vo vzhlade vysledku dost tristny. Pochopitelne v neprospech linuchu. A takto by sa dalo pokracovat dalej...
    • Re: Re: poradte 11.02.2006 | 11:15
      panoramix   Návštevník
      Mam ten isty problem - Debian a pri instalacii som bohuzial ukoncil konfigurator na doinstalovanie sucasti a teraz sa dostanem len do konzoly. Ako mam nahodit graficke prostredie a vsetky programy ? Reinstall? Dikes
    • Re: Re: graficke prostredie 13.06.2006 | 13:16
      worky   Návštevník
      Oprava: pekne, prehladne