Prechod z ICQ na Jabber bez straty ICQ kontaktov

Prechod z ICQ na Jabber bez straty ICQ kontaktov
06.07.2007 00:00 | Články | Fridolín Pokorný

Na mnohých portáloch sa objavila informácia, že licenčné podmienky ICQ nie sú vhodné pre používateľov Linuxu. Jedným z dôvodov je aj to, že pri registrácii súhlasíte s nepoužívaním iného klienta ako oficiálneho ICQ klienta. Bohužiaľ na linuxovú platformu neexistuje oficiálny klient a preto sa dnes pozrieme na prechod z ICQ na Jabber. Jabber je open-source a jeho podmienky sú vhodnejšie pre používateľov Linuxu - teda pre nás. Pozrieme sa teda na pohľad jednoduchého, ale vo vnútri veľmi prispôsobivého Jabber klienta - Psi.

Jabber (často používaný je aj názov XMPP ) je real-time a open-source protokol podobný ICQ, ktorý umožňuje vymieňať si správy medzi dvoma a viac používateľmi. Podmienkou je mať internetové pripojenie a Jabber klienta. Nevyhnutnosťou je zaregistrovať sa. Všetko potrebné pre používanie Psi je rozpísané v tomto návode:

1. Inštalácia Psi (Jabber klienta)

Psi si môžete stiahnuť z oficiálnej stránky v sekcii download podľa distribúcie, alebo priamo v konzole príslušným príkazom (v *ubuntu je to sudo apt-get install psi ). Aktuálne je vo verzii 0.10. Zo stránky je možne stiahnuť aj Language Packs. Je to preklad v príslušnom jazyku pre tých, ktorým je angličtina kúsok vzdialenejšia. Na stránke je aj návod pre inštaláciu jazyka.
Inštalácia slovenčiny:
Stiahnite si balík so slovenským prekladom kliknutím na "Lang Pack" dole na stránke. Umiestnite tento súbor do adresára:
Skopíruj psi_sk.qm do $HOME/.psi/
(tento návod je z oficálnej stránky)
 

2. Pridanie účtu a registrácia

Po úspešnej inštalácii sa nám do Kmenu pridá položka v Internet Psi (Jabber klient). Spustíme teda program Psi (v konzole príkazom psi) Zobrazí sa nám úvodná obrazovka s návodom na inštaláciu v angličtine a už pripraveným oknom pre vytvorenie nového konta. Useful Tips môžeme po prečítaní zavrieť a plne sa venovať vytvoreniu konta. Do poľa Name napíšeme názov konta. Ak máte už registrovaný účet na Jabber, tak necháme štvorček s popisom Register New User nezaškrtnutý. Pre registráciu je potrebné tento štvorček zaškrtnúť. Po vyplnení môžeme pokračovať kliknutím na tlačidlo Add.
 


V ďalšom kroku je potrebné vyplniť osobné údaje. V kolónke Jabber ID napíšeme príslušný nick, pod ktorým chceme vystupovať. Musí byť v tvare nick@server. Slováci majú vlastný server, na ktorý sa registrujeme formou nick@jabbim.sk. (hlavný Jabber server  - jabber.comPassword: --sem napíšeme heslo a v Confirm Password –heslo potvrdíme, teda zopakujeme. Nachádzajú sa tu aj iné časti napr: Proxy alebo Advanced. Táto časť je hlavne pre pokročilejších používateľov a preto pokračujeme kliknutím na Register.

 

 


pozn.: Pri registrácii môže nastať chyba, pretože Jabber ID môže byť na danom serveri použitý iba raz. Preto ak nastane táto chyba, je potrebné si zmeniť časť Jabber ID, ktorá sa nachádza pred zavináčom(xxx@).

Po úspešnej registrácii sa nám objaví okno Account Properties. Tu by som odporučil zaškrtnúť:
Automatically connect on startup – automatické pripojenie pri štarte Psi.
Automatically reconnect if disconnected – automatické znovu pripojenie, ak ste boli odpojený
Log message history – ukladanie histórie.
Tieto nastavenia sú pre každého osobné, preto si ich môžete nastaviť podľa svojho uváženia. V Details možno nastaviť osobné detaily (Edit Personal Details) ako sú meno, zobrazovaný nick, e-mail, fotka atď. V Connection sú nastavenia pripojenia – tu by som odporúčal nič nemeniť.  Po nastavení uložíme zadané údaje kliknutím na Save. Týmto sme ukončili registráciu a základné nastavenia.

 

 

 

 

 

 

 

3. Ako pridať kontakt?

Posledný krok pre spustenie masívneho chatu je pridanie kontaktov. Nastavíme status Online (v pravom dolnom rohu klikneme na offline a vyberieme príslušný status). Privíta vás správa o úspešnej registrácii od Jabbim.sk Teamu (ak ste si ako server vybrali jabbim.sk). V Hlavnom Menu Psi klikneme na  Add a Contact. V okne, ktoré sa nám ukáže, vyplníme údaje o priateľovi. V kolónke Jabber ID napíšeme celý Jabber ID – v tvare nick@server. V kolónke nickname napíšeme nick, ktorý sa bude zobrazovať v zozname kontaktov. Group – sem zadáme skupinu. Psi umožňuje rozdelenie priateľov do určitých skupín, ktoré si nastaví používateľ (napr: Spolužiaci, Kamaráti atď.). Tieto skupiny možno upravovať. Po kliknutí na Add pridáte kontakt do zoznamu kontaktov.

 

 

 

 

 

 

Máte kamaráta, ktorý má ICQ a chcete ho pridať do zoznamu kontaktov?

Stačí sa len registrovať na serveri, ktorý umožňuje chat s ICQ. Pre registráciu chodte do Psi menu a vyberte možnosť Service Discovery. Zobrazia sa vám servery. Vyberte si jeden zo serverov JIT – icq.netlab.cz,alebo JIT – icq.jabber.cz. Dvojklikom zvolíte server. Objaví sa vám okno s Username a Password. Vyplníme tieto polia. Username – sem zadáme vaše ICQ číslo. Je potrebné byť registrovaný – mať ICQ konto. Password – sem napíšte vaše heslo pre ICQ. Potvrdíte tlačidlom Register.

 

 

 


Po úspešnej registrácii sa zobrazí v zozname kontaktov server. Klikneme na neho pravým tlačidlom na myši a zvolíme voľbu Log On. Teraz ste pripojený na server. Kliknite na Add a contact v Psi menu a  v rolovacom zozname vyberieme Service: icq.netlab.cz/registred (prípadne icq.jabber.cz). V kolónke Enter the user's UIN napíšeme ICQ číslo kamaráta a klikneme na Get Jabber ID. Ostatné údaje vypíšeme podľa už hore uvedeného návodu. V zozname kontaktov sa teraz zobrazí ICQ kontakt, na ktorý môžeme písať.

 

 

 

 


pozn.: Pri spustení Psi musíte byť pripojený na server icq.netalb.cz príp. icq.jabber.cz, aby ste mohli písať na ICQ kontakty.

 

 

 

 

4. Poinštalačné tipy

Teraz máte už plne funkčný Jabber klient. Stačí si ho už len nastaviť podľa vlastných požiadaviek. Psi po inštalácii nemá nastavené emotikony, preto pre ich využívanie je potrebné si ich zapnúť v sekcii Options, ďalej výberom skupiny Appearence a v podskupine Emoticons vybrať príslušných smajlíkov. V podskupine Roster Icons je možné nastaviť status ikony. Sú tu ikony pre priaznivcov ICQ, tak aj pre piaznivcov MSN, Yahoo, či AIM. Samozrejmosťou sú statusy Jabber, kedže ide o Jabber klienta. Dajú sa tu nastaviť aj iné nastavenia ako farba skupiny, typ písma a jeho farba, zvuky, nastavenie automatického prepnutia statusu pri nečinnosti, oznamovania o zmene statusu kamaráta a iné. Všetky tieto nastavenia sú osobné a preto je ich nastavenie individuálne. Práve z týchto dôvodov nechám túto časť na vás. Stačí sa len kúsok pohrať a môžete nastaviť Psi plne podľa vašich požiadaviek. Preto veľa zábavy a príjemné chatovanie :-).

 

 

    • re: 06.07.2007 | 01:31
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      jabber neni vhodny len pre linuxakov, ale pre vsetkych :))
    • Gmail 06.07.2007 | 01:45
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      Ešte dodám, že jabber účet ma mnoho ľudí a nemusí o tom ani vedieť. Napr. gmail automaticky vytvára jabber účet, jid je v tvare meno@gmail.com (teda rovnaké ako pri mailoch).
      V psi sa da účet pridať pomerne jednoducho. Jabber Id zadáme meno@gmail.com, heslo ako na gmail, na karte pripojenie zapnúť SSL, a zadať ručne server. Server nie je gmail.com, ale talk.google.com a port 5223.
      • Re: Gmail 06.07.2007 | 11:07
        Avatar Peto Arch Linux  Používateľ
        Co mam nainstalovat, aby som mohol pouzivat SSL? Lebo mi to napise, ze neni plugin nainstalovany.
        • Re: Gmail 06.07.2007 | 11:55
          Avatar fantomas Gentoo  Používateľ
          qca-openssl
          • Re: Gmail 06.07.2007 | 12:16
            Avatar Peto Arch Linux  Používateľ
            Ten balicek som nenasiel, ale nainstaloval som namiesto neho qca-tls. Ale teraz sa nemozem pripojit, napise "The gmail.com certificate failed the authenticity test. Reason: The hostname does not match the one the certificate was issued to.
            • Re: Gmail 06.07.2007 | 12:19
              Avatar Fridolín Pokorný Fedora 21  Používateľ
              Ak vies kusok anglicky, tak pozri tento clanok. Ak nie, skus Psi nastavit aspon z obrazkov. Pravdepodobne nemas nastavene v connection Allow Plaintext Login. Skus a napis ako to dopadlo
              • Re: Gmail 06.07.2007 | 14:12
                Avatar Peto Arch Linux  Používateľ
                Jj, nemal som to zapnute, uz mi to ide, vdaka.
            • Re: Gmail 06.07.2007 | 12:24
              Avatar fantomas Gentoo  Používateľ
              skus Account Setup->Connection->Ignore SSL warnings
    • well done 06.07.2007 | 11:22
      thinos   Návštevník
      takze mam jabber :) aspon som vycistil icq od nepotrebnych ludi
      • Re: well done 06.07.2007 | 11:53
        Avatar samox86 arch, debian  Administrátor
        pouzivam jabber ale bez icq transportu. mal som problem s automatickym pomenovanim a autorizovanim existujucich icq kontaktov. ako to mam nastavit ?
        lnx.sk - virtualne servery; Lnx@Lnx.sk
        • Re: well done 06.07.2007 | 11:59
          Avatar fantomas Gentoo  Používateľ
    • Nic moc.... 06.07.2007 | 17:17
      Nyo   Návštevník
      Mna to nejak nepresvedcilo ... dlho som hladal navod podla ktoreho sa mi to podari rozbehat a po tom co som skusil... :-( Pokial nebude moznost vyuzivat protokol stylom ze sa da vyhladat ktokolvek z akejkovek siete tak normalnych uzivatelov to nepresvedci. Teda aspon mna to nepresvedcilo. Okrem licencnych dovodou nevidim dovod na prechod. Vonkoncom nicim ma nezaujal ..., ale vdaka za clanok aspon som vyskusal.
    • hmm 06.07.2007 | 22:28
      kane77   Návštevník
      a icq transport nie je proti licencnym podmienkam?? (to nemyslim nijak utocne je to len prosta otazka)

      jabber pouzivam (gtalk) a vyuzivam ho viac ako icq (aj ked v icq mam viac kontaktov...) paci sa mi hlavne to ze protokol je nezavisly od jednej konkretnej spolocnosti a je decentralizovany... a nezaznamenal som ziadne vypadky, co sa o protokole icq neda povedat
    • Jabber (XMPP) vs. ICQ 06.07.2007 | 22:44
      :-)   Návštevník
    • Postreh 07.07.2007 | 02:09
      Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
      Len taký postreh, Kopete má default voľbu odstrániť konto aj zo servera, minule som si odpásol komplet konto, doteraz má problémy s autorizáciou v PSI :-(
      • Re: Postreh 07.07.2007 | 10:40
        Nyo   Návštevník
        Paaanove ja som sem neprisiel akoze utocit na Jabber, aby ste ma nespravne nepochopili ale tento clanok bol venovany prechodu z icq na Jabber co mi proste nedalo lebo som mal zriadene konto a nevedel som ho vyuzivat. A potom co som ho vyskusal, som sklamany...., ako beriem prechod je viac menej bez urazov az na ten zoznam kontaktov ktory po nom ostal (myslim tym ze bol ocislovany)....
        A neviem ale pokial tomu chapem spravne tak ma aj tak nespasi ze moj server kde mam zriadeny Jabber ucet bude fungovat spravne pokial vypadne ICQ server.... Ale kebyze bol aj schopny klient a fungovalo by to tak ako som pisal hore ze stacilo by vyhladat kohokolvek z akejkolvek siete a nepotreboval by som k tomu icq ucet a podobne.... tak by som suhlasil ze ma zmysel prejst na tento protokol. Okrem toho ze pouzivam iny ICQ cient myslim ze nic take neporusujem.
        Dalsia vec co sa mi na tom nepaci ze konta su tvorene v tvare emailu predsa len ten zavinac si mohli tvorcovia odpustit... A pokial nebude jeden Hlavny klient od ktoreho sa mozu ostatne odvijat tak sa asi standardov nedockame. Ale skrz toho ake ma licencne podmienky a ze je bez reklami tak je to super. Ale myslim ze este neprisiel jeho cas. Uzivatel M$ chce ocackany klient v ktorom bude vsetko fungovat bez namahy alebo nieco fabne kde ledva funguju smailiky...?.Povedzme si uprimne : Tento protokol a s nim spojeny klient zaujme tak akurat nas :-(
        • Re: Postreh 07.07.2007 | 11:37
          Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
          ten zoznam kontaktov ktory po nom ostal (myslim tym ze bol ocislovany)....
          No co sa tyka cisel uz to tu bolo spominane, daju sa automaticky premenovat, je na to skriptik http://soumar.netlab.cz/cgi-bin/rename.py. To som vyhrabal z http://www.jabber.cz/wiki/ICQ_transport. Niektori klienti dokonca aj tento problem riesia automaticky (napr. bombus).
          Dalsia vec co sa mi na tom nepaci ze konta su tvorene v tvare emailu predsa len ten zavinac si mohli tvorcovia odpustit...
          Hmm, aky znak teda namieto neho, %,#,... ? Myslim, ze zavinac je idealny prave preto, lebo sa vysledna adresa podoba na e-mail-ovu adresu. @ oddeluje presne meno uzivatela od serveru, rovnako ako je to u e-mailu. Dokonca mnohe jabber konta sa daju vyuzit ako mail (SMTP transport).
          Uzivatel M$ chce ocackany klient v ktorom bude vsetko fungovat bez namahy alebo nieco fabne kde ledva funguju smailiky...?
          Tento protokol a s nim spojeny klient zaujme tak akurat nas :-(
          No netvrdil by som, poznam fakt dost windowsakov ktori vyuzivaju google talk (ci uz cez web rozhranie, alebo cez oficalneho/neoficialneho klienta). A hlavne adresa je uplne rovnaka ako ich gmail schranka.
          No ja som mal s kopete len same dobre skusenosti, smajliky idu doinstalovat cez krasne rozhranie rovnako ako temy.
          • Re: Postreh 08.07.2007 | 21:31
            Avatar norman hawks Debian, Ubuntu, RHEL, CentOS  Používateľ
            Dalsia vec co sa mi na tom nepaci ze konta su tvorene v tvare emailu predsa len ten zavinac si mohli tvorcovia odpustit...
            Pre rozšírenie všeobecného rozhľadu: Tvorcovia protokolu sa len držali definovaných štandardov. Pre bližšie štúdium odporúčam RFC3986, časť 3.2.
          • Re: Postreh 28.07.2007 | 01:37
            martin007   Návštevník
            preco mi ten rename.py nefunguje ??
        • Re: Postreh 07.07.2007 | 12:14
          GeoRW   Návštevník
          Ja pouzivam na komunikaciu cez jabber Gaim - resp. Pidgin. Ak ma niekto ICQ komunikujem s nim cez ICQ protokol. Pouzivat ICQ transport v Jabberi je kravina. Porusuje sa tym ICQ licencia takisto a je to zbytocna komplikacia. Ja pouzivam viac protkolov v Gaim-e. No problem. Cisty jabber klient je zbytocny. S ludmi, ktori maju v klientovi aj jabber, ICQ atd. komunikujem primarne cez jabber, keby nahodou vypadol nasleduju ostatne protokoly. Takze tak.
          • Re: Postreh 07.07.2007 | 13:21
            Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
            Jabber je určite stabilnejší protokol ako ICQ, mám to odskúšané na slabom a kolísavom GPRS pripojení. Najradšej by som úplne zrušil ICQ transport četne konta a bol len na Jabberi, ale je to momentále nemožné. Nie všetci používajú Jabber.

            Ale to čo som spomínal vyššie asi záleží aj od používaných frontendov a vzájomnej nekompatibilite. Asi preto sú problémy s autorizáciami.
          • Re: Postreh 07.07.2007 | 13:31
            Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
            Teraz som si spomenul, ICQ transport robí niekedy naozaj problémy. Pridal som si v PSI nanovo všetky ICQ kontakty. Neskôr som si skontroloval po nahodení softu čisto ICQ konto a čuduj sa svete, nemal som v ňom nikoho. Popridával som aj priamo do ICQ kontakty a zase mi nesedeli v transporte autorizácie jednotlivých kontaktov.
          • Re: Postreh 07.07.2007 | 16:32
            Avatar rebrik Arch, Ubuntu  Používateľ
            Myslis si, ze ty neporusujes licenciu, ked namiesto original ICQ klienta pouzivas Pidgin?
            Ale ja len tak, mne je to jedno, ja tiez pouzivam Pidgin na vsetko :-)
            Of All The Things I've Lost, I Miss My Mind The Most.
            • Re: Postreh 09.07.2007 | 14:43
              Avatar georw Ubuntu 12.04  Používateľ
              Myslis si, ze ty neporusujes licenciu, ked namiesto original ICQ klienta pouzivas Pidgin?
              to netvrdim :)
      • Re: Postreh 07.07.2007 | 14:58
        Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
        Mne sa to tiez stalo, nastastie len na lokalnom jabber serveri ktory pouzivam len na prenos hlasu cez jabber (jingle).
        • Re: Postreh 07.07.2007 | 20:29
          Nyo   Návštevník
          No konecne to tu niekto spomul len som nechcel vypustit zo svojej hlavy hlupost za ktoru by ste ma ukamenovali. Ved v podstate ten server cez ktory ide transport je v podstate neoficialny klient takze o5 sme u toho isteho. Co sa tyka tych zavinacov myslim ze uplne by stacil potrznik "_" alebo bodka "." myslim ze ten zavinac dezorientuje cest Gmailu a jemu podobnym ... A teraz sa opytam je tu niekto kto nema zriadene ICQ konto ? a pokial by si ukazal "tupcom" ktory sa stretli len teraz s netom a mali by si vybrat medzi PSI a dajme tomu icq6 - nie nebojte sa uvedomujem si ze som na Lin-fore ale toto je o protokole, co by si asi vybrali...? neviem akokolvek sa na to pozeram tento protokol je este stale len pre uzavretu skupinu ludi :-(
          • Re: Postreh 01.08.2007 | 16:35
            Avatar OshO Sidux  Používateľ
            Za to, ze si Google zvolil cestu vyuzivat Jabber/XMPP protokol a zpojit tak mail komunikaciu s IM komun., tak ten zavinac podla teba dezorientuje cast Gmailu???? To si robis prdel, ze?

            Stalo sa mi vela krat, ze som stretol stareho kamosa. V dobe, ked som este jabber nepoznal, to vyzeralo takto. Pytam sa ho, ci ma doma net. A ked mal, tak sa pytam ci ICQ. Ked mal, tak sa pytam na kontakt. On si ho ale nepamatal. Ani ja nie. Kto by si pamatal tak dlhe cislo. Myslim, ze je jednoduchsie si zapamatat napr. karol@jabber.cz ako napr. 798523133
    • Re: 07.07.2007 | 22:51
      Avatar Peto Arch Linux  Používateľ
      Nechcel by si ma niekto pridat na jabbera?:) Aby som tam aspon dakoho mal, lebo vsetci kamosi maju len ICQ.
      • Re: Re: 08.07.2007 | 02:06
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
        dumaru@jabbim.sk, ale mám takú blbú vlastnosť že mažem kontakty, ktoré so mnou nekomunikujú.
        • Re: Re: 08.07.2007 | 13:26
          nYO   Návštevník
          lOOOL
        • Re: Re: 08.07.2007 | 16:21
          Avatar uid0 Debian  Používateľ
          ja tiez
          Debian. apt-get into it…
      • Re: Re: 08.07.2007 | 16:54
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
        Zmenil som jabber, kontakt v profile.
    • OpenWengo a IM klienti 09.07.2007 | 00:40
      Li   Návštevník
      Pouzivam WengoPhone - multiprotokolovy klient, ktory sa bez problemov a bez transferov napoji na ICQ, Jabber, MSN, Yahoo ... a este sa s nim da aj volat. Takze mimochodom zabudnite aj na Skype!
      • Re: OpenWengo a IM klienti 09.07.2007 | 11:10
        Nyo   Návštevník
        Vcera som sa akurat pozeral na ten client ale tiez je to o transporte ved pokial tam nezadas svoje icq cislo a heslo tak doftedy nemozes vyhladavat uzivatelov z icq... cize dalsi transport ale musim uznat ze ten klient vyzera slubne som prijemne prekvapeny ... otazkou je uz len ta licencia :) anglictina je moja slaba stranka cize skuste niekto prejst ak mate cas a naladu.....
        • Re: OpenWengo a IM klienti 09.07.2007 | 11:27
          Li   Návštevník
          Nie je to transport. Musis mat samozrejme svoje icq cislo ale ide to priamo do siete icq - nejde to cez transport jabberu.
          Licencia je: GPL - tu je vypis z ich stranky co som nasiel: Wengo chose to develop its software under GPL (general public license), opening up the code as a pledge of transparency and security for users. The Openwengo project (with its own website www.openwengo.org)
          • Re: OpenWengo a IM klienti 09.07.2007 | 13:28
            Nyo   Návštevník
            Zacinam mat z toho klienta dobry pocit ... :) a ako je to s telefonovanim .... ? skusal si to ...?
            Take mensie porovnanie skype v.s. OpenWengo
    • ICQ Transport 11.07.2007 | 19:32
      Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
      V poslednej dobe mám strašne zlý pocit z celého ICQ, mám chuť ho úplne zrušiť a zostať len na Jabberovi. Nesedia mi kontakty priamo v ICQ (Pidgin) a cez ICQ transport v Gajime, čo je fakt zaujímavé. Nemám rovnaké autorizácie a počet kontaktov.
    • Par veci kvoli ktorym sa oplati prejst na jabber 12.07.2007 | 12:13
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
    • Mapa 16.07.2007 | 12:32
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      Len drobná hovadinka: Mapa užívateľov jabberu. Na to aby ste sa mohli na mapu pridať stačí sa registrovať (na registráciu stačí mať akýkoľvek jabber účet, nemusí to byť účet z jabbim).
      • Re: Mapa 16.07.2007 | 15:03
        Avatar Peto Arch Linux  Používateľ
        Mne to nejde, zaregistroval som sa a prihlasil, ale stale ked niekde kliknem, tak ma odhlasi. Skusal som to na opere aj firefoxe.
        • Re: Mapa 16.07.2007 | 16:51
          Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
          Na jabber účet prišli správy korektne?
        • Re: Mapa 16.07.2007 | 17:21
          Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
          Zaujímavé, ale vážne im nefunguje prihlasovanie :D
          • Re: Mapa 17.07.2007 | 13:28
            Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
            jj, mam ten isty problem .. akoby neudrazlo cookie :)) alebo session :) neva :)
            • Re: Mapa 17.07.2007 | 13:49
              Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
              V kazdom pripade nie je chyba na nasej strane ;)
            • Re: Mapa 28.10.2009 | 02:49
              tnvpfhoTwcMgmlZlvM   Návštevník
              V1wxce nyrioqnfqpwn, [url=http://hofdiwnfbytu.com/]hofdiwnfbytu[/url], [link=http://ygcwqkbtqooi.com/]ygcwqkbtqooi[/link], http://kiljodfcapni.com/
    • Pre zaujimavost 01.08.2007 | 17:04
      Avatar OshO Sidux  Používateľ
      Tu si mozte pozriet pocet uzivatelov jednotlivych IM protokolov. Samozrejme treba tie cisla brat len orientacne.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Instant_messaging
    • Jabber Banner generator 09.08.2007 | 17:29
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      <reklama>

      Pripravil som vlastný generátor status ikony pre jabber. Je na mireq.linuxos.sk. Dajú sa nastaviť vlastné farby (položka custom pri výbere pozadia). Na webe mám prístupné aj zdrojové kódy. Nastavenie účtu je až posledný krok, dovtedy zobrazuje môj účet (reklama :D ).

      </reklama>
      • Re: Jabber Banner generator 05.08.2009 | 08:04
        JcqKgUOi   Návštevník
        • Príspevok bol vymazaný.
    • Zase reklama ... 19.08.2007 | 20:35
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      Tak zase musím drobnú reklamu sem hodiť ;) Konkrétne by som chcel upozorniť na zaujímavú funkciu jabbim - Brebentítko. Samozrejme jid si musíte dať vlastné ;)
    • Bol som celkom prekvapeny :-) 21.08.2007 | 02:46
      Avatar driller Ubuntu, OpenSuSE  Používateľ
      • Re: Bol som celkom prekvapeny :-) 21.08.2007 | 14:31
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        este si do toho zapicitaj AIM, pretoze nejaku dobu je to ten isty OSCAR protokol...
        Debian. apt-get into it…
    • ze historia.. 26.08.2007 | 00:36
      maraaja   Návštevník
      ja by som sa este kcela spytat ze ci sa da dat naspat history, ked som si to na zaciatku vypla.. mozno je to primitivne lahke, ale akosi nato neviem prist..:(
    • pridanie icq 26.08.2007 | 15:41
      maros   Návštevník
      ahojte, chcel by som tiez prejst na psi...pouzivam pidgin a v poslednej dobe ma stve, ze sa mi dlho pripaja, alebo az na niekolky pokus na jabber. psi sa pripoji v pohode hned, len mam problem s pridanim icq kontaktov. ked vyberiem "service discovery" a do adresy napisem napr. "jabbim.sk" zobrazia sa mi servery. potom podla navodu by som mal dvojkliknut na jeden z nich a malo by ma to pytat cislo icq a heslo lenze po dvojkliku na hociktory z nich sa nikde nic nestane a ani hore v liste nesvieti ikonka pre "registracia". poradite mi niekto prosim? mam ucet na jabber.org moze to byt tym?
    • Kopete 30.08.2007 | 23:30
      Jojo   Návštevník
      Ja fungujem pod Kopete a icq funguje no problem.
    • This is something 20.06.2009 | 22:12
      Baina   Návštevník
      buy levitra -levitra buy propecia -propecia buy zithromax -zithromax buy xenical -xenical buy ultram -ultram buy fioricet -fioricet buy valium -valium buy acomplia -acomplia buy prozac -prozac buy ativan -ativan
    • It's a very interesting. 15.07.2009 | 09:40
      Gafna   Návštevník
      • Príspevok bol vymazaný.
      • jabber a pidgin 07.12.2009 | 01:57
        ivkowillko   Návštevník
        cavte. vacsinu z vas asi nepotesim ale pouzivam pidgin. vyuzivam ho najma vdaka moznosti mat kontakty z gtalku, ICQ, skype a facebookchat v jednom. je to mozne aj prostrednictvom jabbera? som lama, tak sa informujem :D
    • jabber a pidgin 07.12.2009 | 01:59
      ivkowillko   Návštevník
      cavte. vacsinu z vas asi nepotesim ale pouzivam pidgin. vyuzivam ho najma vdaka moznosti mat kontakty z gtalku, ICQ, skype a facebookchat v jednom. je to mozne aj prostrednictvom jabbera? som lama, tak sa informujem :D