Mandriva live

Sekcia: Aplikácie & Desktop 26.11.2007 | 15:29
Janci   Návštevník
Caute. Som Windowsak a chcel by som vyskusat Linux...co to som uz aj precital...stiahol som si Mandrivu 2008 live, chcel by som si ju nainstalovat, ale par veci mi na tej live verzi neslo: napr. nedalo sa zmenit rozlisenie pracovnej plochy (ked som sa ho snazil zmenit vzdy mi to hodilo povodne rozlisenie), HDD disky (NTFS) mi naslo, dalo sa z nich citat, ale nedalo sa na ne ukladat (ani prepisovat subory). Chcel som sa spytat, ci to robi iba pri live verzi (ked to nainstalujem, pojde to normalne) a este, ci by nebolo mozno lepsie stiahnut z netu normalne instalacne CD-cka ako tuto live verziu (myslim ze boli tam 3)?...dik za odpoved
    • Re: Mandriva live 26.11.2007 | 15:42
      ---   Návštevník
      spravne si skonstalotoval ,ze to robi preto ze je to live CD . Neviem aku mas grafiku ,ale problemy by nastat nemali. Zapis na NTFS moze byt v live systeme skor ochrana pred nejakym nahodnym vymazanim / prepisanim dat. Urcite sa po instalacii na disk zapis vyriesi. Mandriva ONE CD ma menej softu , to je myslim jediny rozdiel . Ak ti staci to co tam je alebo ak mas rychly internet a hlavne si ochotny si to sam doinstalovat ,tak ti live CD bohato staci.
      • Re: Mandriva live 26.11.2007 | 15:58
        Janci   Návštevník
        No grafiku mam Nvidia GeForce MX 400, 32 MB. Co sa tyka toho doinstalovania, je to v Linuxe nejaky problem?..., viem, ze tam nie nic take ako „setup.exe“, ze sa to robi cez nejake ?repozitare? niekde na fore som nasiel aj tento link: http://easyurpmi.zarb.org – to bude asi na to... No a mal by som este otazocku...Ked by som mal Win na C:, multimedia na D:, a Mandrivu na E:, tak po instalacii bude mi pri bootovani systemu davat na vyber medzi Win a Linux, alebo to tam treba nejako specialne upravit, pripadne pri/po instalacii prikazat???
        • Re: Mandriva live 26.11.2007 | 16:06
          ---   Návštevník
          grafika je bezproblemova , na instalaciu sa pouziva spravca balikov ,ktory sa pred prvym pouzitim nastavi ,zauktualizuje a uz len pouziva. Na E: nebudes mat mandrivu , v linuxe z toho bude sda5 , mozno sda6 , pripadne hda5 atd. Ale z principu ano, da ti to na vyber pri startovani pocitaca (za predpokladu ze nainstalujues boot manager (nejaky GRUB alebo LILO)
          Stiahni si prirucku aby si bol lepsie v obraze, nevadi ze je to na starsiu verziu