zistenie pouzivaneho driveru z live distra

Sekcia: Hardware a Drivery 23.12.2007 | 11:38
Avatar zerxen Fedora,Debian, Slackware  Používateľ
Mno, chcel by som si otukat gentoo ... jeho sposob instalacie ma fascinova { v dobrom } ale narazil som na to ze som jadro nakompiloval s uplne minimalnom stave { bez driverov ktore mi treba } ... a kedze mi preto nejde sietovka { velmi stara PCMCIA Xircom 10Mbit - to nie je preklep ale 10 ;-) } ktora v pohode bezala na live jadre pri instalacii takze driver na tom instalacnom CD je!

Takze moja otazka je takato, rad by som znova vosiel do toho live CD instalacie a zistil ake drivery linux jadro pouziva aby som len ich zoznam dostat do kompilacie pre moje jadro , ako sa nieco take robi ? ako zistim zoznam driverov ktore jadro pouziva { nie ktore su nakompilovane do jadra } , systemom pokus omyl nechcem ist :(

Dakujem za vsetky odpovede a voditka :)

PS: nemam ani len asi PCMCIA drivery instalovane :-D tie ani len neviem identifikovat v menu { make manuconfig } .. nema niekto "gentoo kernel/drivers for dummyes" ? ;-)

PS: viem ze mi tu vela ludi s radostou napise aby som sa uz konecne naucil narabat s jadrom .. hold, preto predsa idem z debianu na gentoo ;-)
First they ignore you.. Then they laught at you... Then they fight you... Then you win. Ghandi
    • Re: zistenie pouzivaneho driveru z live distra 23.12.2007 | 11:56
      WlaSaTy   Návštevník
      kernel drivers for dumies sa vola make all_modules a k nemu vysiel druhy diel mkinitrd.

      ozaj, kde rastu take sietovky?

      • Re: zistenie pouzivaneho driveru z live distra 23.12.2007 | 12:09
        Avatar zerxen Fedora,Debian, Slackware  Používateľ
        Myslis to tak ze vsetko nakompilujem ako .ko modul a budem to tam po jednom pridavat a odoberat tak to mi pride docela pracne :(
        Toto akurat skusam ... aj ked uz mi gentoo "net-setup" pod live installom dalo nazov driveru "xir2pc_cs" teraz ho len najst :)

        PS : Dufam ze to nemyslis tak ze mam preplacat jadro vsetkymi moznymi drivermi { optimalizacia v cudu } len koli jednej sietovke.

        PS : take sietovky rastu ako vyradeny HW kde som ze par korun kupil tento IBM Thinkpad 600E { Zatial skvela hracka na linux pokusy }
        First they ignore you.. Then they laught at you... Then they fight you... Then you win. Ghandi
        • Re: zistenie pouzivaneho driveru z live distra 23.12.2007 | 13:35
          WlaSaTy   Návštevník
          xir2pc_cs je ovládač danej sieťovky, ale pokiaľ nepovolíš aj pcmcia zbernicu, tak si môžeš aj trhnúť a v konfiguráku jadra ostane skrytý. s tým make all_modules som to myslel inak. tak ako to vyplýva z daného príkazu, rovnako ako aj pri tom druhom.

          inak, optimalizácia pomocou vyhodenia nepotrebného balastu, môžeš to rozvinúť? ja som to robil inak, dal som všetko čo aspoň trochu zapáchalo potrebnosťou a potom som postupne uberal. prínos vo výkone to má pramalý (najme od 586ky vyššie), pameť už nie je taký problém ako to bolo v časoch 32Mb alebo nebodaj až 64Mb a bezpečnosť?

          ps.: ibm thinkpad za pár korún, to znie zaujímavo.