Strasie PC a internet (Java)

Sekcia: Aplikácie & Desktop 21.01.2008 | 13:02
Avatar philippus   Používateľ
Prosim o radu. Dostal som sa k starsiemu PC (AMD 800MHz, RAM 128, GeForce 256, 32MB). Aku distribuciu mi odporucate, ked ho chcem len na internet, s podporou Javy. V podstate potrebujem pristupovat na kamerovy system cez webbrowser, ktory vyzaduje plnu podporu javy.
Som zaciatocnik, mam skusenosti s Mandrivou a Ubuntu.
Dakujem za kazdy podnet.
    • Re: Strasie PC a internet (Java) 21.01.2008 | 13:42
      Avatar srigi   Používateľ
      Najednoduchsie na instalaciu (sputi-a-nechaj-dokoncit) je zaiste Xubuntu. Dalsou moznostou je snad este viac odlahceny Zenwalk alebo SAM Linux.

      Xubuntu ale hra do kariet vyborna sprava SW a tisice balickov.
    • Re: Strasie PC a internet (Java) 21.01.2008 | 19:11
      Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
      Podľa môjho názoru i keď na linux je 128 MB málo (aj na WinXP je to málo), ak chceš na tom prevádzkovať iba IP kamerový sledovací systém pod Operou, malo by to stačiť. Ak tam teda nebude pozapínaných kopu karavín typu Office a podobní žrúti RAM-ky, malo byto byť v pohode. Dokonca na takéto jednoúčelové zariadenie sa mi zdá 800 MHz až príliš silný procesor. Uvažoval by som o laptop-mode kvôli úspore energie.

      Ako distribúciu by som zvolil radšej mandrivu - o Ubuntu som veľa počul, hlavne o jeho pomalosti. Mandriva je z user-friendly distribúcií určite najrýchlejšia. Vraj nová verzia 2008 je dobre odladená. Ešte som netestoval. Hlavne tam nezapínaj zbytočné služby. Ako grafické prostredie by som tam dal XFCE, aj keď grafickou konfigurovateľnosťou windowsu konkuruje akurát KDE a Gnome. Záleží na tvojej šikovnosti či ti stačí konfigurateľnosť cez konzolu, alebo potrebuješ klikátko. Ak chceš klikátko a KDE, 128 MB je málo.
      "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
      • Re: Strasie PC a internet (Java) 30.01.2008 | 09:47
        Avatar philippus   Používateľ
        Dal som Mandrivu 2008 bez zbytocnosti, xfce, a nainstaloval som aj javu aj Operu, Ako system bezi celkom slusne. Len to stale hlasi ze mu chyba ta java a jednoducho to hlavne mi nefunguje. V opere som javu nastavil.