IP Adresa

Sekcia: Aplikácie & Desktop 03.03.2008 | 14:13
Daniela   Návštevník
Potrebovala by som zistit majitela ip edrsy. Neviem ci sa to da a preto tu nechavam odkay a dufam,ze mi niekto odpise a pomoze mi. Niekto sa mi dostal do pocitaca a jediny udaj ktory mam je jeho/jej/ ip adresa. Dakujem za soru odpoved. Posielajte na mail tubera007@azet.sk. Dakujem
    • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 14:19
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      whois IP_ADRESA

      ale aj tak ti to bude na dve veci
    • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 14:33
      kompot   Návštevník
      ahoj ak si baffy wifi network tak som to ja.. ospravelnujem sa, do tvojho pc som sa nedostal len som si uchmatol trocha tvojej rychlosti. uz sa to nestane.
      • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 16:37
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        By som ta zaloval az by si zozelenel. Uchmatnut niekomu wifi je horsie ako vyjest celu chladnicku.
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 17:18
          Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
          Uchmatnut niekomu wifi je nieco podobne ako ked si niekto zriadi wifi v blizkosti na podobnej frekvencii a znemoznuje ostatnym komunikaciu. Taky clovek si zasluzi nielen uchmatnutie casti prenosovej kapacity nejakym tym filmom, ale aj prehrabanie disku.
          "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
          • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 20:49
            Avatar srigi   Používateľ
            Emmm, netreba byt taky radikalny. Skus sa na to pozriet z druhej strany barikady. Keby si bol v situacii, ze si kupis AP. Maju ostatni, ktori uz boli na WLAN pred tebou, pravo ta kreknut, len preto, ze si zaplnil pasmo? Na 2.4 ma kazdy slobodne pravo volby kanala. BTW na 2.4 je mozne pouzivat iba 3 kanaly sucasne tak aby nekolidovali, aj ked je kanalov 13. Vid tento obrazok. Nekoliduje iba trojica 1, 7, 13 alebo 1, 6, 11.
            • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 20:56
              WlaSaTy   Návštevník
              Najviac ma rozosmeje situacia ked si vsetci na okoli nehaju standardne nastavenia a vysielaci vykon na maxime (podla moznosti aj s nejakou lepsou indoor antenou) a potom sa viac ako cela ulica divi ze je pretazeny eter. Koli tomuto su obcas vyjazdy radiokomunikacii ktore sa k tomu aj patricne vyjadruju.

              ps: taka volna wifi v pripade nudze nie je na zahodenie ale zial je to zakonom postihnutelne pre obidve strany.
              • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 21:11
                Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
                ako u nas v panelaku je dostupnych 34 sieti(vratane mojej)... o pocte NEzabezpecenych pomlcim...
                Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
                • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 21:19
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Ozaj, este ma stale teletchor cca 700 za hodinu odbornej instalacie technika? Myslim ze by to vyriesili jednou pribalenou A4 s navodom jak pre bezneho uzivatela.

                  PS.: Vecsinu volne pohodenych otvorenych wifi som nasiel od telechora, obcas sa najde aj iny poskytovatel ale to malokedy. Asi oslovuju spravnych odberatelov.
                  • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 23:11
                    Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
                    myslim, ze 90% ludom to je jedno, ak maju neobmedzeny net... Inac by ma zaujimalo, na kolko je nove chello neobmedzene... ze by som si tam hodil nejaky servrik a zalohoval si napr. linuxos tam. (ten traffic par stovak GB mesacne...), ked uz tak milo zablokovali P2P... (a to som zrovna chcel tahat CentOS 5.1 DVD... este, ze je aj na HTTP mirroroch obcas).

                    co ja viem? podla mna su to rozni provideri... je mi to jedno osobne, len som sa divil, ked som si tak raz nahodou sadol do kuchyne s bookom, dal auto-connect a namiesto na moju wifi ma hodilo na suseda, lebo mal lepsi signal..
                    Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
                    • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 23:30
                      WlaSaTy   Návštevník
                      ak ma clovek flat a slusnych susedov, tak mu to moze byt jedno. problem moze nastat ked bude koli tomuto niest zodpovednost za vyjazd black hat ktoremu tymto spristupni svoj net.

                      inak chelo a server, no to by som neriskoval. bytovym staniciam sposobuju uz roky nahodne vypadky pocas pracovnych hodin. torrenty teraz neviem posudit (zas mam zasr.. vsetky dostupne disky, mal by som si zacat triedit tie fotky, to vis digitak kontra viac ako 100G disk - asi vies kto vyhra) ale skor by som to zvalil na to ze sa linuxove fair use implenentacie uz neuzivia. pred pol rokom som musel siahnut po nejakom leacherskom pracujucom cez wine nech si aspon zlachka prdnem.

                      a k tym providerom, kto ti da v akcii router za par korun? tam kde som to videl, tam viedol teletchor. ale u nas v pastikarove je situacia ina. pravda, videl som aj ja inych poskytovatelov ale bolo ich skutocne menej. na wifi jazdy si nepotrpim (nechuti mi ani baffalo ani pringless) a ani nemam auto.
                    • Re: IP Adresa 04.03.2008 | 08:11
                      Avatar georw Ubuntu 12.04  Používateľ
                      Chello zablokovalo P2P? Ze o tom nic neviem ;)
              • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 22:44
                Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
                Nuz niektorym asi nic nehovori MAC autentifikacia (i ked chaba ale aka-taka ochrana). WEP je prelomitelny zachvilu, WPA je o nieco lepsi, WPA2 celkom slusny...
                Na citlive udaje by som wifi siet zo svojej vrodenej paranoie nikdy nepouzival.
                Nemozes sa divit ze niekto necha pristupovy bod otvoreny pre kazdeho naokolo, technika predstihla ludske technicke myslenie, este dnes predsa vela ludi pouziva IE s nezmenenym nastavenim :-) , MS Outlook a potom su z ich zombie pocitacov vedene utoky. Bezdratove zariadenia sa stali dostupnymi a tak sa mimoriadne rozsirili. Je to tu cele zasrate mikrovlnami. Staci zobrat hocijaky lepsi digtalny osciloskop a nejaky kus dratu a zaznamenat ten bordel vo vzduchu. Sa divim ze sme este nazive.
                "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
                • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 23:07
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Ja som poukazoval na nieco ine ako odposluchnutie sukromnej komunikacie alebo znehodnotenie zivotneho prostredia elektronickym smogom. Ja som hovoril o blokovani eteru a poskytovani svojich prostriedkov na (zdrzim sa poznamok).

                  Priznam sa, na elektronicky smog som zabudol ale tiez mi vadi. A obcas vadi aj ludom ktory ho sposobuju, donekonecna sa pretlacaju s susedom kto ma silnejsi wifi vysielac az ich z toho zacne boliet hlava. Dik ze si mi to pripomenul :)

                  PS.: Vecsina ludi ani nevie co je bezpecnost a ked im clovek zacne robit osvetu tak sa mu do tvare vysmeju ze kto by sa len o mna zaujimal. A ked dojde k zneuzitiu osobnych udajov alebo nebodaj k zneuzitiu platobnej karty, tak prijdu nielen o vsetko ale aj o nervy. To vsak uz bude neskoro.
            • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 22:29
              Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
              Pravo vyberu frekvencie, preco nie, ale ked na katedre je siet na 6 kanale uz niekolko rokov a nejaky magor si zriadi vo vedlajsej kancelarskej budove dve pekelne silne vysielacky na rovnakej frekvencii, ze sa niekolko dni neda na tu nasu napojit a ked aj sa napojit da, tak prenosova rychlost je nanic, to je na porazenie, ako sa hovori mudrejsi ustupi, v tomto pripade sme ustupili my na 11 kanal.
              "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
      • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 17:12
        Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
        Ak ma IP adresu z logov firewallu a niekto sa jej nabural z lokalnej siete, je jej ta IP v podstate nanic, pokial sa jej niekto nabural zvonku, mozno by sa uz daaka lokalizacia dala spravit, no asi ziaden utocnik nejde bez proxy, takze nic moc vyhliadky.

        Pokial vsak ma MAC adresu, je to o niecom inom, ale lokalizacia zase nemozna, predsa ktory utocnik by dvakrat po sebe utocil s nezmenenou identitou.
        "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
    • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 15:31
      Avatar Matej Krajčovič Ubuntu 8.10  Používateľ
      zakladom pytania sa je neziadat sukromnu odpoved, lebo sa to da opätovne vyuzit http://www.hash.cz/inferno/otazky.html citujem: Končí-li vaše zpráva slovy "Odpovězte mi prosím na adresu ...", nejspíše žádnou odpověď nedostanete.
      Žádat na webovém fóru separátní odpověď emailem je vyložená nevychovanost, pakliže se nejedná o nějaké citlivé informace. Chcete-li být mailem upozorněni na odpověď, použijte přímo funkcí toho webového fóra - většinou máte možnost "sledovat tento thread" nebo "odebírat odpovědi". upozornujem ze to niesu moje nazory
      You are registered as user #457083 with the Linux Counter.<br/> Given enough eyeballs, all bugs are shallow.<br/>
    • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 16:34
      Avatar nipo Ubuntu 9.04  Používateľ
      Pouzivas Windows ? :-D zaujimave, ze si to vobec nasla ..

      Dostat sa na moj comp je niekdedy aj pre mna fuska:-)))


    • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 17:02
      Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
      Ty si v poriadku ? len tak tu zverejnujes mail v originalnej podobe, bez vizualnej zmeny ? mozes cakat ze ti zacne chodit ako mne 60 spamov denne a to som moj mail zverejnil asi len na jednom mieste. Roboty su svine.
      "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
      • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 17:30
        jaaa   Návštevník
        nevidis @azet.sk , baba z pokecu ktorej niekto povedal "som v tvojom pc" a ona uverila :-D
      • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 17:45
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        Na tvojom mieste by som sa stazoval firme zabezpecujucej emaily, ze preco nema spam filter. Inak, spamy posielajte na bwpow@ideaz.sk :)
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 17:56
          Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
          maz snad zaujem o viagru, ine produlty farmaceutickeho priemyslu s podobnymi ucinkami a pochybnou kvalitou, zarucene prostriedky na predlzenie istej casti tela, warez za vyhodnu cenu, falosne hodinky, a samozrejme vyherne listy z juznej afriky :-)

          mne uz je z toho spamu nagrcanie, centrum.sk ma nahovno antispam, ale osobne neverim antispamom a pekne si to vymyzavam v thunderbirde rucne a pekne ma to otravuje
          ...zlaty dobry gmail
          "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
          • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 17:58
            Avatar borg Fedora  Administrátor
            aspon mas prehlad o trhu
          • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 18:04
            Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
            Mne sa o vacsinu spamu stara greylisting+spamassassin a co prejde, tak odchyti bayes filter v thunderbirde, cize som spokojny. Tuto adresu mam uz asi 7 rokov a je uz na tolkych strankach, ze uz je jedno, ci ju niekde inde dam alebo nie. Okrem toho, dnes sa uz ziskavaju adresy hlavne vdaka spywaru. Webcrawlery su uz dost na ustupe, kedze adresy z webu su casto v zlej kvalite (neexistujuce adresy, neplatne, jednorazove alebo rovno tarpity). Zato adresy z addressbooku uzivatelov su casto lepsim zdrojom funkcnych adries. Preto nechapem histeriu ohladom zverejnovania emailovych adries na weboch. Ak mate problem so spamom, prejdite proste na lepsi hosting. Neviem, preco ludia vacsinou riesia dosledok miesto priciny.
            Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
            • Re: IP Adresa 03.03.2008 | 19:34
              Avatar karol Mandriva 2008.1  Používateľ
              ach ten spyware, kolko mi dalo namahy kym som presvedcil otca aby nepouzival outlook s adressbookom :-) , podarilo sa, je na thunderbirde
              "Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>