Wine PlayOnLinux a nekonecne problemy

Sekcia: Aplikácie & Desktop 30.06.2008 | 14:47
dash   Návštevník
Zdravim,
chcel som rozbehat Starcraft pod Wine, a tak som loadol registre a spustil "wine Starcraft.exe", zacalo sa to spustat a hodilo to chybu, ze nama directx. Tak som sa pustil do navodu instalacie DirectX. Nahodil som do system32 nejake kniznice a standardne vsetko podla navodu slo. Pri spusteni rozbalovacieho programu directx to stale hadzalo chybu ze nemam miesto - miesto som mal, na kazdej particii pozehnane. Neskor som vygooglil, ze musim kazdu particiu pripojit zvlast, pretoze mam rozdeleny disk na / /dev /home /tmp /usr /var. Rozbalilo sa a ked som spustil "wine dxsetup.exe" hadzalo to chyby takthoto charakteru: fixme:profile:GetPrivateProfileIntW result may be wrong!. Tak som od toho upustil, kedze som nic na moj problem na google nenasiel, a zacal hladat dalej narazil som na PlayOnLinux. Nainstaloval som ho - uspesne. A pri spusteni hadzal chyby ze nema dostatok miesta pre stiahnutie updatov. Neslo pridat aplikaciu a teda vobec to neslo. Kdekolvek chcel zapisovat, nemal miesto. Bol som pod rootom, skusal som aj pod obycajnym userom s nastaveniami na ~.

System: Debian, Jadro: 2.6.25.5, grafika modularne nainstalovana

Ako dalej? Co mam skusit?
Prosim o radu.
Dakujem.
    • Re: Wine PlayOnLinux a nekonecne problemy 30.06.2008 | 15:07
      eM   Návštevník
      kdyz kouknete sem na http://appdb.winehq.org/ a najdete si konkretni hru, uvidite ze zalezi i na distribuci. Akorat zrovna Startcraft by mel chodit dobre (ja se k vyzkouseni jeste nedostal)...

      Mam rad jednouchost - disk mam rozdelen jen na root a home. Nainstaluju wine, nainstajuju directX9.0 (normalne stazene, rozbalene a nainstalovane windowsacke) a pak nainstaluju hru. Tedy bez problemu. Spoustim nejcasteji pres "Spravce programu" v nabidce "Emulatory=>Wine".
      PS: nekdy pomuze ke spusteni i crack. A kdyz hra nejde, tak proste nejde...to je osud ;)
    • Re: Wine PlayOnLinux a nekonecne problemy 30.06.2008 | 17:31
      Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
      Obcas si aj ja zahram Starcraft. Mam Ubuntu a ide mi to v pohode a to ani do Wine-u som nemusel nic doinstalovat, proste len pripojim image subor a spustim hru cez wine a ide ... Dokonca mam Starcraft nainstalovany na inej NTFS particii ako Ubuntu ...
      Slackware
      • Re: Wine PlayOnLinux a nekonecne problemy 10.05.2009 | 20:26
        IcYak   Návštevník
        Mam problem so Starcraftom a to ten ze som ho normalne nainstaloval na PC. Alebo problem je ten ze PC nema mechaniku. Ked ho pustim vypise ze chce CD pritom CD je mountnute v cdrom0 aj v cdrom. Neviete kde moze byt chyba?
        • Re: Wine PlayOnLinux a nekonecne problemy 10.05.2009 | 21:36
          Avatar Filip Horňák ArchLinux  Používateľ
          S cracknutymi hrami to velmi dobre nefunguje :-D. Ale nie no ono dost zalezi, aku verziu wine mate nainstalovnu. A co sa tyka toho dx, to netreba instalovat staci si vo winecfg do Libraries pridat d3dx a podobne, to by mali byt kniznice dx. Taktiez obcas pomoze si nastavit iny system ako XP. A mne dost pomohlo, ked som hraval Warcraft 3, pridat si do prikazoveho riadku za wine -opengl.