Dreamlinux grub

Sekcia: Konfigurácia 22.07.2008 | 16:25
C.M.L.   Návštevník
Jednu dobu som pouzival dreamlinux. Bola to verzia 2.0 myslim. Perfektne distro po stranke grafickej aj uzivatelskej. Bohuzial bol to mix niekolkych distier a po par aktualizaciach sa to zacalo rozsypavat az sa to rozsypalo. Nedavno ked som sa dozvedel, ze vysla verzia 3.0 ktora by mala byt zalozena len na debiane s nadsenim som si ju stiahol. Neboli by to, ale "chlapci" z dreamlinuxu, aby nieco nedokur..............ili. To distro jednoducho neslo/nejde nainstalovat spolu s grubom. Vzdy ked som zvolil/m instalaciu s grubom zaseklo/ne sa to na 91 percentach. Musel/im som zvolit instalaciu bez instalovania grubu ci uz do mbr alebo na particiiu. Moja otazka teda znie ako je mozne tam dodatocne nainstalovat grub?
    • Re: Dreamlinux grub 22.07.2008 | 16:41
      ---   Návštevník
      DL 3.0 uz nie je najnovsia verzia, ale je problem v instalatore, vid tu
      • Re: Dreamlinux grub 22.07.2008 | 23:32
        C.M.L.   Návštevník
        To je jedno ci 3.0 je alebo nie je najnovsia verzia. Ja mam verziu 3.1 Tak som sa nan vykaslal. To je este viac dokur.......... ako verzia 2.2 Podarilo sa mi tam dostat grub, ale bohuzial do systemu sa nedostanem. Zacne bootovat a potom po chvilke tam nieco vypisuje v tom zmysle, ze nemoze pripojit root particiu alebo nieco take a viac uz nebootuje. Nemam uz ani chut sa pozriet co presne mi tam vypisuje............... Skoda, ze to robia taky amateri. Podla mojho subjektivneho nazoru je to jedno z najlepsie graficky a uzivatelsky povedenich distier. Mohli by to postavit na ubuntu aj ked ja nie som fanusik tohto distra. Ked uz nie su schopni vytvorit nieco funkcne a vlastne tak by to mohli postavit na osvedcenej a odladenej distribucii.
        • Re: Dreamlinux grub 24.07.2008 | 14:51
          peter   Návštevník
          nabutuj z live cd-- namontuj root a boot particiu-- chroot do mountovanej root particie - doinstaluj a nakonfiguruj boot grub - edit menu.lst v /boot/grub/