...linux

Sekcia: Aplikácie & Desktop 31.08.2008 | 14:15
Avatar miloslav.hresko   Používateľ
....dakujem za rady, uprimne, ale stravil som pri ubuntu stovky hodin...po pravde co som chcel, to som aj rozbehal...ale ak sa na to pozriem naozaj objektivne, tak som akurat stratil cas....Linux ja fajn, ale uprimne, na profi aplikacie/napr. pre mna dolezite/, ako su Sonar, Nuendo/mam ich kupene.../ sa nechyta ani z jednej tretiny......Viem, ze ste nadsenci a robite to gratis, ale nepodcenujte co je naozaj dobre a vo Vasej komunite nenahraditelne...este raz, dik za rady, ale musim ostat pri win. Verim, ze Vasa filozofia raz zvitazi....len sa treba zjednotit........cim viac verzii, tym horsie....trosililinku mi verte... nikto nema potrebu gooooglovat aby rozbehol nejaku priblblu tlaciaren, alebo nedajboze graficku kartu.....Cas Linuxu/hocijakej distribucie......./ este len pride,.....ale potom to uz asi nebude open source... Este raz vdaka a vela uspechov.m.
    • Re: ...linux 31.08.2008 | 16:58
      Avatar Peter Kotrčka Fedora  Používateľ
      to vies.. ale sonar nie je prave soft, ktory by pouzivala vacsina.

      linux ale NIE JE windows zadarmo. niekde sa hodi, niekde nie.

      kancelarsky, sietovy, vyvojarsky a este neviem aky pocitac sa s jeho pomocou da postavit. server (kazdeho druhu) asi ani nemusim spominat.

      no ked sa chces hrat, pouzivat specificke (medicina, "profi" spracovanie videa a audia), tak asi bude lepsie investovat do windowsu - pri cene tychto aplikacii bude cena za licenciu visty asi zanedbadelna.
      • Re: ...linux 31.08.2008 | 19:41
        Avatar qw11 ubuntu mate 22.04 HP 17-ca1006nc  Používateľ
        Jj. A este treba dodat ze rozbehanie nejakej blbej tlaciarne nezavisi od linuxu, ale od podpory vyrobcu ovladaca(tlaciarne).
    • Re: ...linux 01.09.2008 | 00:08
      l_barbarossa   Návštevník
      Ak chces, aby tvoja tvorba poviedla ku konvencnym dielam, konvencne nastroje pre Win ti naozaj postacia.
      Tie nastroje, ktore si spominal ta v podstate nutia tvorit konvencne a nie invencne.
      Ak chces tvorit lubovolne a neobmedzene, pouzi nastroje, ktore ta nenutia tvorit jednym stylom. V linuxe je takych aplikacii dostatok - ale niektorym chyba to "zjednodusujuce" GUI.
      Pre mna je linux, teda hlavne vdaka Jacku od ktoreho sa vsetko ostatne odvija, konecne nieco co ma vratilo spat k spojeniu pocitac a tvorba hudby. S Cubase, Soundforge a Fruity Loops (samozrejme ze som ich mal "kupene") som sa velmi rychlo zacyklil v sposobe vyuzivania a casto to koncilo tak, ze som mal cca 1 minutu zbytocne komplikovanych a preefektovanych stop bez vyhliadky na dokoncenie zacatej myslienky.


      Z mojho pohladu maju v sucasnej dobe najvyssiu "umelecku hodnotu" performances a nie archivne diela. Pre rozsirenie obzorov www.yourmachines.org
    • Re: ...linux 02.09.2008 | 01:53
      Avatar Grawp   Používateľ
      Chcel by som videt jak by amíci natrepali hlístu miesto linux-based system do tej ich novej F-35.. to by z toho bola naozaj vrazdiaca masina (na svojich pilotov..).
      Napadá ma ešte veľa vecí kde je jednoduchśie použiť gnu/linux-based, alebo iný FLOSS OS ako pouzit PIC, Atmel,... s "jednoduchym" kodom.
      Windows je jedine vhodny na nekriticke(myslim tym ze na ich prevadze nezavisi bezpecnost okolia) desktopy/laptopy.

      A neni chyba GNU/Linux-based a Solaris, FreeBSD-based systemov ze na nich nebezia na windows designed aplikacie. a ze nejde nejaky HW.
      • Re: ...linux 02.09.2008 | 04:23
        Avatar miloslav.hresko   Používateľ
        ...mate pravdu, vlastne kazdy ju ma....tak po svojom...samozrejme, ze si linux z masiny nevyhodim...to by trie hodiny stravene pri nom boli naozaj zbytocne...dualboot to zatial poriesi....a tesim sa ked ho nebude treba a z ntfs urobim ext3....
        • Re: ...linux 02.09.2008 | 10:49
          Avatar Castler OpenSuse 12.1 KDE4.7  Používateľ
          Zdravim,
          Chcem len vyjadrit nazor, ze s tebou suhlasim. Aj ja som stravil vela casu na Linuxe (Ubuntu 6.06 7.04, PCLinuxOS, OpenSuse 11.0). Na kazdom z nich som rozbehal vsetok HW a naucil sa nieco nove. Ale treba povedat, ze to trvalo podstatne dlhsie ako na Win$. Co nieje chyba Linuxu!! Proste ako pises pravdu maju vsetci. Ja s napatim cakam co sa bude diat dalej a Linuxu velmi drzim palce.
          Viem, že nič neviem.
          • Re: ...linux 02.09.2008 | 11:04
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            u mna zas naopak... za par minut nahodim distro, na windows som hladal dve hodiny ovladace na nete a aj tak som vsetky nenasiel...
            • Re: ...linux 02.09.2008 | 16:39
              Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
              Ja som na desktope rok nemal funkčnú zvukovku. Problém: nforce2, chyba v biose, celé to nefungovalo tak ako by to malo fungovať. Nie vždy je to také bezproblémové .. i keď teraz mi už zvukovka funguje, prvý notebook (acer) nemal absolútne žiaden problém až na to, že neexistoval 3D ovládač na grafiku čo mi je ale vážne fuk .. teraz mám thinkpad a tiež bez problémov. Veľa problémov som zažil s asusmi .. neviem kde bol problém ale robilo to blbosti, grub pri inštalácii sa zasekol -> lilo, krenel sa pri štarte náhodne zvykol zaseknúť, vypnutie nešlo, acpi v prdeli ...
        • Re: ...linux 03.09.2008 | 01:17
          Avatar majkro Linux for USER,servery-Debian  Používateľ
          Nekdo na tom travi hodiny a nekdo na tom stravil uz asi 9 let a nejak nechapu v cem je problem.. pouzivani linuxu nebo windowsu neni o tom koupit zelezo a pak na to neco placnout,ale o vyber vseho co muze ovlivnit funkci.
    • Re: ...linux 02.09.2008 | 11:22
      Avatar majkro Linux for USER,servery-Debian  Používateľ
      Nevis o cem mluvis, to te omlouva ;) Asi budes muset prestat psat hovadiny na specializovane weby, nebo musis donutit vyvojare svych koupenych SW aby zacli psat app pro linux. V podstate muj prvni dojem na tvuj prispevek byl takovy "ktery tupy hovado zas neumi napsat ani predmet?".
      • to majkro 02.09.2008 | 15:12
        Avatar miloslav.hresko   Používateľ
        Mily majkro...tak fajn, asi som tupe hovado, ked som nedokazal napisat ani predmet do diskusie...asi ma poznas natolko dobre, ze bez problemov, na zaklade toho, ze som nenapisal predmet, som podla teba tupe hovado, a kludune to zverejnisaj. Vies co, nevadi, ja ostanem podla a pre teba tupym hovadom, a podla dalsich ludi, ktori ma aj poznaju/nie len na zaklade nenapisaneho predmetu.../urcite nie. A na tom mi zalezi, na Tvojom nazore na mna osobne, vobec nie. A na weby, hocijake, specializovane, aj nespecializovane si budem pisat aj bez Tvojho povolenia....Ale toto uz nepatri do diskusie o linuxe...toto bolo osobne, specialne pre majkra/reakcia na jeho prispevok/.s pozdravom vsetkym slusnym ludom.m.
        • Re: to majkro 03.09.2008 | 00:56
          Avatar majkro Linux for USER,servery-Debian  Používateľ
          Ano, jsem arogantni nafoukanej idiot, jsou to me lepsi vlastnosti.
          Kdyz uz pisu nekam na verejnou diskuzi, chovam se tak, aby to bylo srozumitelne ostatnim uzivatelum. Kdybys napsal poradne predmet, tak s tebou neztratim ani trosku casu. Vedel bych totiz, ze jsi typicky clovek, ktery ma potrebu se vykecat o nicem. Kdyz budu mit potrebu si neco dokazovat ja, tak ti vsechno vyvratim. A kdyz budu mit druhou potrebu, tak ti vyvratim i to, ze je linux super. Proste jen patris mezi "nikoho".

          • Re: to majkro 03.09.2008 | 01:51
            shade   Návštevník
            Hm, tak si sa sem pozrel a zistil si co je zac. Tak nechapem preco mu sem pises, ked tvrdis ze keby si vedel co je zac (a teda to vies lebo si to zistil) tak nestracas cas a pisanim prispevokov sem stracas este viac casu :). Tvoje spravanie mi pripada dost iracionalne.
            • Re: to majkro 03.09.2008 | 17:29
              Avatar majkro Linux for USER,servery-Debian  Používateľ
              Rad se hadam :) Mam desne nudne zamestnani, vsechno mi funguje a nikdo si na nic nestezuje :D
              • Re: to majkro 03.09.2008 | 20:08
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                vsetko funguje? takze si este nepresiel na vistu? :D
                • Re: to majkro 04.09.2008 | 11:04
                  Avatar majkro Linux for USER,servery-Debian  Používateľ
                  Na hostingu urcite ne :D No a par firem kde outsourcuju by Vista nijak netrapila, co poterbuje skeretarka takoveho aby to slo jen na XP? ;)
    • Re: ...linux 02.09.2008 | 16:45
      Avatar chatpall   Používateľ
      ukaz vystup z nadseneckeho a profesionalneho software... diky
      NERUSTE TENTO UCET!!!
      • Re: ...linux 03.09.2008 | 06:03
        Avatar miloslav.hresko   Používateľ
        ...je to tak trosku neuveritelne, ale co uz je to tak.Clovek napise svoj subjektivny dojem, pise o tom co zatial vie,pyta sa na to co by chcel vediet/uz som sa par krat na fore nieco pytal, a vzdy mi aj niekto slusne odpovedal/ a pretoze som sa nevenoval linuxu 9 rokov, dozviem sa, ze patrim medzi nikoho, ze som idiot atd...silne kafe.......nepozna ma urcite nik osobne, zijem uz 8 rokov na Balearoch,a skusam s Linuxom, skusam, instalujem, odinstalovavam, googlujem...a mam aj inu pracu, nie som a ani nikdy nebudem ziaden guru....len uzivatel, ktory chce aj trosku vediet viac...Takze ak som sa tymto mojim prispevkom niekoho dotkol, tak sa mu hlboko ospravedlnujem, a neponizim sa na to, aby som mu jeho nadavky opatoval....Chlapci, co ste reagovali/aj predtym,ked som riesil ine zaciatocnicke problemy/, dakujem vsetkym...a pre dobro veci sa odhlasujem z fora. cauko, a vela uspechov. a este raz dik za predosle slusne a hodnone rady,ktore som nasiel na vasich strankach,a ktore mi pomohli zvladnut uvod do problematiky....m.
        • Re: ...linux 03.09.2008 | 22:26
          Avatar chatpall   Používateľ
          Linux nie je o odchodoch a prichodoch, o navratoch a pocitoch. Linux je operacny system urceny na pracu ludi. Tak ako neexistuju nastroje pre vsetkych na vsetko tak neexistuje riesenie vsetkeho v Linuxe. Ale toto vsetko urcite vies. Drzim ti palce v dalsej praci.
          NERUSTE TENTO UCET!!!