Tolerancia, znášanlivosť, Slovák

Sekcia: Ostatné 08.10.2008 | 23:52
Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
Ťažko sa mi hľadajú slušné slová, lebo po odoznení komentárov na túto správičku (vcelku bezvýznamnú pre linuxovú komunitu) som si uvedomil, ako hlboko do nás (občanov postkomunistických štátov) komančovia a červená sedlač implementovali semeno nesváru a primitívnej zloby voči všetkém, čo ešte nechápeme a čoho sa bojíme. Je to blbé o to viac, že sa tak prezentujú ľudia, ktorí aktívne používajú Linux, alebo sa pohybujú v jeho spoločnosti.
G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 08.10.2008 | 23:56
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Moj nazor je taky, ze sa netreba starat do druhych, nech si neznasaju a su nazlosteni na cokolvek. A to sa tyka aj ich komentarov. A teda to ani nekomentovat.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 00:02
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Nekomentovať, hmmm, nuž netreba sa hádať s bláznom, lebo ľudia prestanú vnímať rozdiel medzi vami, ale nekomentovať znamená niekedy aj tichý súhlas ( nie Tvoj prípad).
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 00:27
          takmer farar   Návštevník
          Mam za sebou nejake obdobie študia teologie a viem že hikikomori82 a S.hoferek maju problem so sebou samým a nepomože ani modlitba , či už k Hitlerovi alebo Leninovi... a ani alah či višnu im nepomože..
          Pre mna ako veriaceho je tato prestrelka na linuxovom fore trapna a polutovaniahodna..
        • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 00:51
          Marian Ščerbák   Návštevník
          No, neviem... Viera je každého výsostne súkromná vec, ktorú si musí riešiť iba sám. A podľa mňa to nemá s týmto operačným systémom nič spoločné... (I keď je pravda,že tzv. "svätá trojka" -configure, make, make install - by sa mohla voľne chápať aj z hľadiska vývoja viery u človeka :)
          Preto sa môže veľmi ľahko stať, že človek, ktorý hľadá na týchto stránkach informácie o Linuxe a nájde tu takýto nezmyslený a nenávistný flame, odtiaľto odíde s rovnakým sklamaním; ako človek, ktorý miesto duchovnej útechy v kostole nájde čítanie pastierskeho listu o tom, koho má voliť a koho nie. Preč s tým, toto som naozaj nepatrí. (Myslím ten flame.)

          Čo sa týka tolerancie a nášho národa, mám na to taký názor, že keď niekto označil Slovákov za holubičí národ, tak buď nevedel o čom hovorí, alebo bol riadne opitý... U nás si najviac viem vážiť ľudí, ktorí sú nároční na seba a tolerantní (vo veciach názoru, samozrejme) k iným: a tých je u nás málo.

          Preto sa rád bavím o niečom, čo by nás malo -aspoň na tomto webe- spájať, a nie rozdeľovať. Bavme sa radšej o linuxe, a nie o veciach, ktoré nás rozdeľujú.
    • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 00:33
      WlaSaTy   Návštevník
      No a?

      Su ludia ktory su dobry, su ludia ktory su zly.
      Su ludia ktorym krestanstvo pomohlo a dalo nieco do zivota, su ludia ktorym zas nieco vzalo.
      Su ludia ktory si dokazu vytvorit vlastny usudok a su ludia ktory ten usudok tupo preberaju.
      Su ludia ktory sa chcu zviditelnit vykrikovanim ake je co zle alebo dobre a su ludia ktory si z toho zoberu co potrebuju.

      Takze Ta poprosim, kopni este niekolk okrat do odieho hniezda a zaloz podobne flame nielen tu ale aj na inych servroch. Aky to bude mat uzitok, to iste pochopis aj sam. Zamyslel si sa.

      PS.: Zaujimalo by ma kto vymyslel porekadlo "mudrejsi ustupi". Preco, to uz vieme. Vzdy vyhraju ti druhy uz len koli poctu.
      • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 01:15
        still   Návštevník
        teraz trosku mimo...
        co si pil? alebo si tak velmi rychlo pisal? na teba dost nezvykle vela chyb....
      • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 12:20
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        To hovoríš o tom "kopnutí do osieho hniezda" mne=dodoedo ?
        Prečítal si si vôbec tie jeblé komentáre ku tej správičke od Laca?
        Toto ( téma na Fóre) je len moja vnútorná reakcia na tie choré hovadiny, v podstate sa chcem aj za seba ospravedlniť veriacim ľudom na tomto sajte za tie nechutnosti.
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 01:37
      Avatar Laco Debian Lenny  Používateľ
      V prvom rade sa chcem ospravedlnit, asi som nemal tlacit na adminov, aby tu spravu zverejnili. Mne, ako veriacemu, ktory chodi kazdu nedelu do kostola (to neznamena, ze sa stotoznujem s postojmi a spravanim sa cirkvi ako takej) prist na ine, lepsie myslienky a najst aspon na hodinku v tyzdni trosku dusevneho pokoja, sa tato sprava zdala zaujimava, nakolko sa tyka internetu a taktiez nabozenstva, ktoreho vyznavacmi sme tu mnohi. Necakal som vsak, ze sa spusti takato nepekna vymena nazorov, resp. vyslovene provokacie. Ci uz Boh existuje alebo nie, to sa asi nikdy nedozvieme, mozno je to nieco/niekto, coho/koho existenciu nedokazeme pochopit ani si ju predstavit. Ale koniec koncov, nech su interpretacie aj Krista (prorok, Bozi syn, sialenec, iluzionista.....) alebo Boha akekolvek, bola by to VIERA ak by sme to vedeli?
      • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 01:53
        still   Návštevník
        Minimalne ako taka perlicka sa to hodi :-) bez ohladu na to, kto si co mysli o katolickej cirkvi..

        A to, ze s tym maju niektori jedinci znacne problemy, to je uz ina vec.. keby sa jednalo napr. o spravu, kde nejake pohladne slecinky, naviac sporo odete, prezentovali nieco z IT, tak by vacsina asi neprotestovala :-) ale tiez by sa nasli taki, ktorym by to vadilo, no zostalo by to tu..
        A preto nevidim dovod nezverejnovat urcite informacie, len preto, ze z toho niekto robi citlivu temu.
        Kazdy ma pravo sa vyjadrit. A keby sa to zacalo uberat zlym smerom, su tu ludia, ktori maju pravo zamknut danu diskusiu ;-)
      • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 01:57
        Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
        No osobne som tu už videl správy ktoré menej súvisia s IT. Problém nie je v samotnej správe ale v diskutéroch. Osobne mám na toto vlastný názor a nesnažím sa za každú cenu ho niekomu vnucovať alebo presviedčať ľudí či to je tak alebo inak. Nič proti vyjadreniu svojho názoru ale flame je zbytočnosť. Ak si chce niekto dokazovať, že on je najmúdrejši na svete nech to prosím láskavo robí na svojom webe.
        • Re: Súvislosti 09.10.2008 | 13:32
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          Primitívne povedané: Všetko zo Všetkým súvisí .....

          Tu vôbec nejde o to NEUVEREJŇOVAŤ takéto správy, patrí do do informovanosti v oblasti Internetu vôbec, môže sa brať ako perlička a pod. a už niekoľko krát ty bolo povedané , že News v linuxos.sk sú o zaujímavých informáciach v oblasti IT

          ALE

          na druhej strane sa tu dristá o netikete, je tu snaha pozdvihnúť linuxos.sk v podvedomí hlavne mladých ľudí a snaha uviesť v správach naozaj zaujímavé veci, a NIE tie, ktoré sa jednoducho prepíšu z ROOT.CZ (ten kto to robí, vie o čo ide).
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 11:18
        Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
        Islo o informacnu spravu, nevidim dovod, preco by nemala byt zverejnena, tak isto ju zverejnili aj media ako Markiza a JOJ (dsl, itnews atd).
        Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
    • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 12:33
      Avatar david1 Debian Etch, Ubuntu 8.10  Používateľ
      otazka na zamyslenie: Je cirkev tolerantna k tym "druhym"?
      • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 16:17
        Avatar titanik mint  Používateľ
        ja si myslim, ze je; nikto ta nenuti chodit do kostola alebo modlit sa. Je to institucia do ktorej ked nechces patrit nemusis. Na niektore veci sa cirkev vyjadruje ale tiez ta nenuti pocuvat to alebo podla toho konat, je to na tvojom svedomi alebo uvazeni.

        otazka na zamyslenie: vytvarame si mienku na zaklade jednoho cloveka (alebo zdroja spravy) alebo pokusame sa najst pravdu aj zo stretnutia s inymi ludmi (z inych zdrojov)?
        • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 16:29
          Avatar david1 Debian Etch, Ubuntu 8.10  Používateľ
          hej cirkev ta nenuti v podstate do nicoho ale akonahle sa stanes sucastou tej cirkvi tak si nemozes moc vyberat, jeden priklad za vsetky: skus mat civilny sobas co je dnes v mode a neskor zistis ze vam nepokrstia dieta lebo ste sa zobrali na radnici.. a to je este ten lepsi priklad, ale tato diskusia tu nepatri to bol len priklad aku "slobodu" ta cirkev poskytuje
          • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 16:49
            Avatar titanik mint  Používateľ
            preco si sa stal jej sucastou ked neches ani cirkevny sobas? Potom aky ma zmysel krst, ked aj tak to neuznavas? preco chces cirkevny pohreb ked si nebol sucastou cirkvi? ..
            Aj ked si obcan statu musis dodrzivat pravidla.
            • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 17:36
              Avatar david1 Debian Etch, Ubuntu 8.10  Používateľ
              si trochu nechapavy tak ti to vysvetlim polopate: Cirkev ti nedava na vyber bud prijmes VSETKO alebo NIC! to podla mna nie je moc slobodne.. s niektorymi vecami sa v cirkvi stotoznujem ale na niektore mam iny nazor tak neviem preco by som mal prijat vsetko ked chcem byt jej sucastou..
          • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 17:23
            still   Návštevník
            Preco, ked pouzivam GNOME, si nemozem nainstalovat Kopete bez instalovania vsetkych ostatnych zavislosti? Je naozaj ten linux taky slobodny, ked ma nuti instalovat si to co vlastne nechcem a nepotrebujem?
    • Re: Tolerancia, znášanlivosť, Slovák 09.10.2008 | 16:46
      Avatar uid0 Debian  Používateľ
      http://www.mrwiggleslovesyou.com/comics/rehab477.jpg
      Debian. apt-get into it…