Problem pri rozdeleni disku

Sekcia: Aplikácie & Desktop 16.10.2008 | 22:29
Avatar samba openSuSe 11.1  Používateľ
Ahoj,

Kupil som novy NB TOSHIBA L350-146 a nastal mi problem pri pokuse o instalaciu OpenSuSe.
Je tam predinstalovana Vista a nemozem ju dat prec. Chcel som instalnut Linux OpenSuSe, ale rozpoznal disk a nedovoli mi vlastne nastavenia rozdelenia disku na zaciatku instalacie, len formatovat a to i vtedy, ked dam expertne moznosti. XP ani disk nespozna.......asi su treba nacitat ovladace, to ma nezaujima. Aplikaciu na vytvorenie bootovatelneho disku DVD v pripade poruchy napr HDD som vyuzil ale potom ju dodatocne instalovat .... no proste toto asi nie je dost dobre mozne./ani stahovat z netu ju nebudem a pouzivat kluc dodany/
Cely problem mozno spociva v tom, ze disk je od kupy rozdeleny na c, d. ked rozdelim c vo win tak ho ide formatnut a je to ok. ked vsak rozdelim d tak "Nie je dostatok miesta pre formatovanie". v poriadku suvisi to s tym, ze tam je toshiba recovery.

ako by som mohol toto zriesit?

Dakujem
    • Re: Problem pri rozdeleni disku 19.10.2008 | 21:35
      Avatar zeleno MX Linux  Používateľ
      Ak chceš vyskúšať dualboot, tak v správcovi diskov zmenši C partíciu a do uvolneného priestoru nainštaluj Linux. Ťukni pravým tlačítkom myši na tento počítač, daj spravovať a nájdi správa diskov.Nájsť C, tuknúť pravým tlačítkom a jednou z položiek by malo byť zmenšiť partíciu.