ROZPAD GRAFIKY --> VIM ZE TO TU UZ BOLO

Sekcia: Hardware a Drivery 08.08.2005 | 19:29
beee   Návštevník
ja viem ze sa to tu uz omlietalo ale som uplny NOOB (robim stym co mozem a snazim sa zlepsovat, linuxa mam asi tyzden) mam Graficku kartu GeForce 6600 128MB (PCI E, notebook) a scasu nacas sami stava ze sa mi obrazovka rozpadne na pestrofarebnu duhu, pouzivam Suse 9.3...Pisali ste ze sa to da nejak upravit vtom subore ale aj tam taakyy nemam:( kde sa to da este nastavit (nieco NOObie friendly) a tiez neviem preco mam zakazanu 3D akceleraciu a neviem ju zapnut:( a screen servery my bezia sialene pomaly v porovnani s vyzualizaciou vo WinAmpe..prosim pomoc...
    • Re: ROZPAD GRAFIKY --> VIM ZE TO TU UZ BOLO 04.08.2005 | 12:12
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      asi najlepšie by bolo nainštalovať ovládač nagrafickú kartu(stiahnete ho z nvidia.com), postup treba pohladať už bol vo fóre aspoň 5x písaný. Keď si nainštalujete driver nebudú sekať povolíte 3D akceleráciu v YaSTe a už to sekať nebude :).
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
    • Re: ROZPAD GRAFIKY --> VIM ZE TO TU UZ BOLO 08.08.2005 | 19:29
      Predator   Návštevník
      Mne sa to rovnako raz za čas rozsypalo. Problém spôsobuje generický ovládač nv dodávaný s X-org a riešením je stiahnuť a nainštalovať originálny ovládač od NVIDIE. Problém nie je platformovo špecifický, nesúvisí so samotným operačným systémom, ale s X-orgom a jeho ovládačom pre NVIDIA karty. Teda popisované riešenie bude fungovať aj Tebe! Jediné, čím sa líši, je stiahnutie ovládača pre danú platformu a jeho inštalácia, ale sú to iba drobné odlišnosti. X-window systém je predsa na všetkých Unixoch rovnaký ... dôkladne si prečítaj súbor README dodávaný s ovládačom a nemôže byť nijaký problém s inštaláciou. Nezabudni pred samotnou inštaláciou dve veci - nainštalovať si zdrojáky ku aktuálne používanému jadru, a pred samotnou inštaláciou je nesmierne dôležité vypnúť X-ká, nesmie bežať ani display manager, teda XDM, KDM či GDM! U mňa sa totiž identický problém vyskytol pri FreeBSD. Riešenie zabralo a teraz je to stabilné ako skala.