Masarykova (muni)

Sekcia: Ostatné 24.06.2009 | 16:31
Mato   Návštevník
Ako som videl, mnohi sa tu zapodievaju prave touto skolou a kedze sa na nu o 2 mesiace chystam ist , rad by som sa informoval od tych vas, ktori o nej nieco aj viete. Ide o to, ze tam si clovek v programoch vybera zameranie uz od 1. rocnika a ja teda neviem, ktory sa najlepsie hodi pre klasickeho programatora.. Jedine co som zistil, ze su tam predmety rozdelene podla zakladov 1 a 2 .. pricom zaklad 1 (v zakladoch ide o povinne predmety ) je viac teoreticky... tak neviem co je lepsie , ci teoria ( logika ) alebo nie :) cakam vaze nazory ... Zatial mam prihlasku na Pocitacove systemy a zpracovani dat, ale da sa to kedykolvek zmenit...
    • Re: Masarykova (muni) 24.06.2009 | 16:45
      Mato   Návštevník
      este by som hadam dodal, ze teorie sa velmi nebojim :) preto masarykova
    • Re: Masarykova (muni) 24.06.2009 | 20:12
      Nathan_   Návštevník
      Čo sa týka práce programátora, tak je jedno či základ I alebo II. Predmety v nich sú dosť podobné (akurát v teoretickom základe je viac dôkazov a to aj na skúškach) a špeciality jednotlivých základov (Návrh algoritmov 2, Analýza a návrch systémov, Úvod do logiky) odporúčam absolvovať aj keď medzi povinnými predmetmi daného základu nie sú.
      • Re: Masarykova (muni) 24.06.2009 | 20:17
        Mato   Návštevník
        cize tie tri mi odporucas si dopisat do zakladu 1?
        • Re: Masarykova (muni) 24.06.2009 | 20:21
          Mato   Návštevník
          no teraz pozeram, ze uvod do logiky a logickeho programovani je v zaklade 1, ten navrh algoritmov2 je v zaklade 2 ... a tu analyzu akosi nevidim nikde :)
          • Re: Masarykova (muni) 24.06.2009 | 20:26
            Mato   Návštevník
            a skoda ze sa tu neda mazat..lebo som nasiel aj tu analyzu... tu budem pravdepodobne mat tiez v zaklade 1 kedze si davam zameranie sprava systemov... takze :)
    • Re: Masarykova (muni) 25.06.2009 | 00:28
      peter   Návštevník
      zdravim,

      1, Ak ti nevadi teoria, skladaj skusky radsej z teoretickejsich (tazsich) predmetov, lebo potom ti ich uznaju namiesto neteoretickejsich.

      2, "Pocitacove systemy" su to najvseobecnejsie a asi najlahsie co tam je. Vela ludi to ma. Ak nie si nejaky vyhradeny, dobra volba.

      3, Na MU si mozes volit predmety z ktorejkolvek fakulty bez obmedzenia. (niekedy, pravda su...ale to su uz ozaj velmi specialne). Takze predmety si v ramci FI mozes volit ake len chces bez ohladu nato, co studujes.

      4, Prestupit z oboru na obor je otazka jedneho formulara. Robi sa to bezne. Clovek sa prihlasi na nieco lahke. Spravy predmety aj z tazsej specializacie a potom na nu prestupy (aby to mal na diplome). :-)

      5, Ak chces byt _iba_ programator, tak je tam prilis vela teorie. Aby si presiel Bc. staci ked spravis jeden predmet (JAVA, alebo C++), pricom oba su uvodi....ak cakas, ze budes busit do klavesnice cely den tak budes sklamany. (skor si zvykaj na citat: "Computer Science is no more about computers than astronomy is about telescopes.")

      vela stastia
      • Re: Masarykova (muni) 25.06.2009 | 14:35
        Mato   Návštevník
        diky, toto si napisal dost podrobne.. no co sa tyka tych zakladov, myslis ze zaklad 2 mi bude stacit? alebo konkretne o ktorych teoret. predmetoch je to, ze by sa mi hodili?
        • Re: Masarykova (muni) 25.06.2009 | 15:19
          mato   Návštevník
          a inak ja sa teorie velmi nebojim, myslim si ze je potrebna na rozvoj logiky ibaze ... co sa tyka zakladov 1 kde je tahsia teoria, tak nechcem ani paralelne progr, ani umelu inteligenciu a vonkoncom nie siete :D ale tym ze to je najlahsie co tam je si ma velmi nepotesil :)) ulievat sa tam teda nejdem
          • Re: Masarykova (muni) 25.06.2009 | 23:50
            peter   Návštevník
            zase si nemysli, ze ako prvak budes paralelne programovat a robit s umelou inteligenciou. V prvaku 50 % nespravi matiku a 50 % anglinu. (Mnoziny maju nastiastie nenulovy prienik) :)

            Zaklad I a II sa lisia v prvych semestroch len v matike. Daj si lahsiu a uvidis ako na tom si. Ved dalsi podzim si mozes dat tazsiu...heh

            Daj si lahsie. Aj tak ta pravdepodobne vyleju ;-)
            • Re: Masarykova (muni) 26.06.2009 | 00:43
              Mato   Návštevník
              tak ta matika bola pravdepodobne jedina vec co mi doteraz isla tak na nej chcem mat aj moje cele ucivo :) ale akoze.. ako si mozem dat zaklad 1 ak vlastne nechcem ten obor? alebo ako to mam urobit aby som mal dobre teoreticke zaklady?
              • Re: Masarykova (muni) 26.06.2009 | 16:01
                peter   Návštevník
                znova: Predmety si mozes dat ake len chces bez obmedzenia.

                ps: na is.muni.cz je kopa diskusii kde prvaci riesia, ktore predmety si maju dat. Skus stastie tam.
                • Re: Masarykova (muni) 27.06.2009 | 20:53
                  mato   Návštevník
                  no, komplement tych dvoch mnozin, zrejme si nepochopil co som sa pytal ... diskusie mam precitane dokladne a tak isto aj stranku... nepisal by som sem pre srandu resp. ze som lenivy...Ak si vyberiem zaklad 2, budem mat podobnu matiku ako zaklad 1 avsak bez tych dokazov a par predmetov... a moja otazka bola ci je mozne prestupit zo zakladu 2 do zakladu 1 po tom prvom semestri(kedze koniec koncov tie predmety si nenahradim, ved ide o to iste len lahsie ) alebo mi bude stacit sa vykaslat na dokazy a dat si len tie teoreticke predmety, ktore mi budu chybat
                  • Re: Masarykova (muni) 28.06.2009 | 19:25
                    peter   Návštevník
                    > ci je mozne prestupit zo zakladu 2 do zakladu 1

                    prestupuje sa z odboru na odbor (alebo sa to vola specializacia, teraz neviem presne). Zo zakladu I na II neprestupis, lebo to je len zoznam predmetov. nic ine

                    znova: ak mas tazsi predmet, tak ti ho uznaju. Napr. Aplikovana informatika ma automaty. Ma ich aj teoreticka. Ak mas teoreticke spravene, mozes poziadat o uznanie ich namiesto aplikovanych. Opacne nie.

                    2, s tymi matikami je to trochu zlozitejsie...aplikovany mali matiky 1..4, teor. ine...ale oni sa velmi nesupluju...cele je to viac menej prepletene a nie som si isty ako by sa tvarili keby si tam caroval s tym...mal by sa sylabus zhodovat ked chces poziadat o uznanie.

                    3, v Bc. studiu nemusis spravit predmety za 18 kreditov (10 % z 180). Tak sa neser a daj si oboje matiky a ked ti tazsie nespravis tak sa na ne vyser. A neboj nic, ked ta vyrazia, mozes nastupit znova a nechat si setky predmety uznat :)

                    ps: Ked pisem aplikovana informatika, tak myslim asi Zaklad II. Zaklad I je teoreticka.

                  • Re: Masarykova (muni) 29.06.2009 | 00:31
                    Nathan_   Návštevník
                    Základy matematiky, Lineárnu algebru a Analýzu I a II ti uznajú ako Matematiku I - IV (naopak to neplatí), ale až keď ich budeš mať hotové všetky 4. Výhoda zápisu týchto predmetov je v tom, že Základy matematiky si môžeš dať v 1. semestri spolu s Analýzou I a Lin. algebru v 2. semestri s Analýzou II a teda:

                    - ak niečo z toho nedáš, stále budeš mať dosť času robiť matiky I - IV

                    - ak to dáš, uznajú ti to a budeš mať všetky 4 potrebné matiky hotové za prvý

                    - ak sa nakoniec rozhodneš pre odbor vyžadujúci základ I, nebudeš mať problém

                    A nakoniec, ak ťa matika hodne baví, tak si dáš analýzu na prírodovede, tú ti samozrejme uznajú do oboch základov a budeš ju mať za 9 kreditov (čo ale v prípade horšej známky dosť drsne pokazí priemer).
                    • Re: Masarykova (muni) 29.06.2009 | 00:44
                      Mato   Návštevník
                      dakujem kraaaasne :) cize ak teraz dobre (konecne ) chapem, tak ja sa vobec nemusim drzat toho co mi pise ze by som mal mat... lebo mam tie spracovani dat a tam je zaklad II, ibaze ja sa nemusim drzat toho harmonogramu a davat si zaklad 1 ? zato som potom nechapal :))