ako vytvorit bootovatelne cd v K3b

Sekcia: Aplikácie & Desktop 01.08.2009 | 22:10
Avatar Vladimir Magyar Arch Linux  Používateľ
cafte....dostal som obsah jedneho cd. ak to vsetko vypalim ako data cd tak nebootuje z toho. takze ako sa to da v K3b?

za odpovede vopred dakujem :P
In a world without walls and fences, who needs windows and gates?
    • Re: ako vytvorit bootovatelne cd v K3b 01.08.2009 | 22:20
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      o ake cd ide? co je tam nahrane? nie je to nahodou iso obraz?
      • Re: ako vytvorit bootovatelne cd v K3b 01.08.2009 | 22:25
        Avatar Vladimir Magyar Arch Linux  Používateľ
        je to obsah cd, nie priliz legalnej kopije softu od MS :) , ale nikomu ani muk :P
        normalne mi to kamos prekopiroval na kluc, otvoril cd a drag`n`drop. hovoril som mu ze je to dost blbe takto robit, ale sak nieco sa s tym da predsa len spravit dufam
        In a world without walls and fences, who needs windows and gates?
        • Re: ako vytvorit bootovatelne cd v K3b 01.08.2009 | 22:34
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          robil to nespravne. inak v tomto pripade Ti poradit viem, no neporadim. Vzhladom na to, ze win je v zakladnych verziach lacny a je vela dobrych opensource rieseni, nevidim dovod aby si bol piratom
          • Re: ako vytvorit bootovatelne cd v K3b 01.08.2009 | 23:28
            WlaSaTy   Návštevník
            >win je v zakladnych verziach lacny

            Takto dobre som sa uz davno nezasmial. Tie lacne verzie su OEM a legalne ich mozes pouzivat len pokial mas na fakture spolu s nimi aj pocitac na ktorom to bude pouzivane. A to sa potom predrazi o viacej ako ked kupis tu drahsiu. Na amnestiu z MS by som sa nespoliehal.


            >a je vela dobrych opensource rieseni

            Plny suhlas :-)
            • Re: ako vytvorit bootovatelne cd v K3b 02.08.2009 | 00:13
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              ano ano :)

              inak tie zakladne verzie... ked si porovnam kolko stoji daka vista home basic a kolko stoji ultimate, tak ta uplne jednoducha verzia je velmi lacna :)

              na druhu stranu - komu by bolo naco dobre mat vistu ultimate, to je uz ina otazka. U nas sa predavaju PC s Windows, ktore su v notebookoch predvolene nahodene. Teda teraz samozrejme vista
              • Re: ako vytvorit bootovatelne cd v K3b 02.08.2009 | 00:20
                WlaSaTy   Návštevník
                A co ak uz mas pocitac a druhy k windosu nechces? Vtedy je ultimate lacnejsia ako keby si kupil OEM a jeden z pocitacov vyhodil. Obvykle sa jedna o pripady skladaciek ktore funguju podla ocakavani.

                Na druhu stranu, ultimate ti umozni pracu napriklad s iSCSI. Teda s technologiou ktoru mozes pouzit v Linuxe zdarma a legalne. Bez virusov, BSOD a podobnych svinstiev.
        • ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 00:06
          matt   Návštevník
          musim sa zasmiat. Linuxova komunita na Linuxos.sk nemieni a nebude podporovat kradez a pouzivanie nelegalneho softu :)))

          Admin,co Ty na to, tento prispevok uz mal byt davno stiahnuty!!! No a dufam, ze uz sa tu uz nikdy, takyto prispevok neobjavi!!!

          "Slackware forever - no compromise"
          • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 00:11
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            neobjavi? preco? ked sa na to pyta, tak preco nie? a inak pyta sa hlavne na to, ako sa da nieco taketo urobit cez K3B, co je opensource program :)
            • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 00:23
              WlaSaTy   Návštevník
              No, podobna otazka moze byt:

              Ako odrezem ucho bratovi pomocou nozika Tesco?

              Noziky su predsa len bezny tovar, nepodliehaju kontrolovanemu predaju. A odrezat ucho je tiez kriminalny precin, i ked sa nejedna o hospodarsky delikt. Aj ked je warez envinromental friendly. Negeneruje odpad vo forme medii a obalov.
            • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 00:24
              matt   Návštevník
              Stano, bud sudny. Tak tie kecy tam nemal pisat. Win soft nech si napaluju na Win-fore. Ale vlastne, co ma je do toho, mas pravdu, pytal sa open-source. Na inom fore, by komunita minimalne ten blby prispevok zmazala. ...... Nie je to tu moja stranka, zabudol som, ze nezalezi na cistote tohto webu. Sorry.

              "Slackware forever - no compromise" -
              • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 01:04
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                hmmm. suhlasim aj s tebou aj s wlasatym. zaroven vsak nevidim dovod to vymazavat. podla mna staci napisat ludom, ktori si cez google alebo nieco podobne tuto temu najdu, ze napalovat win nie je to prave a je tu aj ina moznost. vsak sme na linuxovom fore.

                to s OEM co spominal wlasaty (sorry ze nepisem priamo pod teba, nechcem tu mat zas kazdy druhy "inteligentny text" ja), je pritiahnute za vlasy. instalovat totiz OEM verziu len na novy pocitac je spravne a licencne OK, no v praxy je to uplne nieco ine. Neviem ci je to nejako osetrene, nieco typu ze by sa OEM nedala nainstalovat na starsi pc njeakym zazrakom... no ak to nie je, tak sa toho mozno dockame. Uvidime...
                • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 01:24
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Stano,
                  vzdy ked som sa pozrel do OEM licencie, tak tambolo napisane ze je platna iba ak bola nadobudnuta spolu s pocitacom. Takze predaj OEM licencie bez pocitaca ma za nasledok len odlahcenie koncoveho uzivatela o financnu hotovost. Je pravda ze zatial MS takto nadobudnute licencie neoveruje oproti predanemu hardware, ale nik nevie co im skrsne v hlave za par tyzdnov. Priklad bol vo vyhlaseni ze nebudu stihat piratov, uz len koli tomu aby nepresli ku konkurencii. A zacali tak robit. Vznikla z toho amnestia (2x, posledne tesne pred chcipnutim XP). Takze de fakto predaj OEM licencie bez pocitaca je len kupno - predajnou transakciou spadajucou pod nelegalnu distribuciu. Tak ako warez, len vykazovanou a archivovanou. SW pirati si neviedli uctovnu knihu a tak ich zakaznici nemuseli byt sankcionovany.

                  Ano, naozaj je to tak a nevieme kedy sa zacne hon na carodejnice. Presne ten hon ktory uz roky prebieha, len je teraz v inom chotari.

                  Nie ze by ma zaujimalo kedy to bude, len sa smejem nad falosnym pocitom bezpecia na ktory uz doplatilo vela ludi ktory si mysleli ze "nam sa to nemoze stat".

                  PS.: ak mojim slovam neveris, tak si tu licenciu precitaj. Najviac sa budes smiat nad sposobom jej distribucie. Na SVK je totizto neplatna dohoda kde Ta neoboznamia z jej podmienkami a OEM licencia nadobuda platnost jej rozbalenim (rozbalenie je ukon predchadzajuci precitaniu a naslednemu pochopeniu). Smola je v tom, ze sme v EU a nielen tam aj taka vec plati.
                  • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 01:51
                    matt   Návštevník
                    to je pravda, na dovazok, vacsina z ludi presla na Linux, lebo to vecne nahananie softu, nemalo zmysel, najma ak im Linux postacuje k praci a chcu pouzivat legalny soft. A linuxova komunita je aj o tom, pouzivat legalne dostupne zdroje. Dobru noc chlapi

                    "Slackware forever - no compromise".
              • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 03:16
                Avatar Tomáš Hanzel Slackware  Používateľ
                na tu poslednu tvoju vetu som poukazoval nejeden krat. ale im bordel nevadi. radsej sa pozeraju na stale mensiu navstevnost. hlavne, ze daka otazka pribudne, alebo mam si skym vecer pokecat. w!
                Close the Windows Open The Source
                • Re: ADMIN GOOD MORNING!!! 02.08.2009 | 09:37
                  matt   Návštevník
                  ano Tomas, mas pravdu. Najviac ma mrzi, ze toto forum ma predpoklady byt dobrym forom ( to nie je len moj nazor ), len je potrebne dat mu formu a udrziavat cistotu. Prostredie je prijemne, rozlozenie stranky a farba, dobre volene, snad trochu upravit - zprehladnit rubriky ( to som pisal na inom mieste ). A neodskriepitelny fakt je, ze ma sluzit, hlavne tym, co chcu pouzivat legalny soft a tym treba pomoct radami. Na to su tieto diskusne fora. Linux ma buducnost, lebo bude pre osobne pouzitie, normalnych smrtelnikov stale zadarmo. A ked uz gameri, tak tych hier bude coraz viac. Uz aj preto, ze aj napr na PS je Linux portovany a za tie smiesne peniaze sa aplikacia, oplati kupit a mozu sa hrat do zblbnutia. Preto ma mrzia, take brepty, ako sa vcera stalo. Nerobi nam to dobru reklamu. Ale to je uz ina tema.