Hladam pouzivatelov ARCH linuxu

Sekcia: Komunita 14.08.2009 | 01:34
tomino   Návštevník
Hladam ludi co pouzivaju arch linux.... potreboval by som sa na par veci spytat cez icq :P
    • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 01:37
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Dojdi na irc kanal #linuxos.sk na irc.freenode.net. Tam najdes nejakych archaickych ludi a mozes sa s nimi rozpravat kolko chces.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 10:58
        Avatar Tommy Angelo   Používateľ
        len tak od temy...moje skusenosti s irc su velmi zle co sa tyka kanala linuxos...spustu netolerantnych ignorantov a arogantnych debilov...teda narazil som zatial len na 3, ale odvtedy sa mozno situacia zmenila...ale aj tak...
        • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 12:29
          Avatar << Tomino >> Windows 7 & Arch Linux KDE  Používateľ
          neviem ako sa tam mam pripojit
          Prečo platiť za Windows keď viac ako 90% sw ide aj na linuxe a k tomu máte extra rýchly, aktuálny systém bez vírusov, bez nutnosti defragmentácie a iných hávedí :)
          • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 12:47
            Avatar Tommy Angelo   Používateľ
            to zavisi od toho ake graficke prostredie pouzivas, ci kde/gnome, ale vseobecne Ti staci pozriet si tento clanok. Inac ja pouzivam konversation, ktory je standard kde
          • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 17:09
            Rytier   Návštevník
            Ach pouzivas Arch a nevies sa ani na IRC pripojit, alebo nie si natolko inteligentny, aby si si o tom nieco nasiel.

            Kto ti ten Arch instaloval?
            • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 15.08.2009 | 18:52
              tominop   Návštevník
              trikrat hadaj...
        • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 13:19
          kromanonec   Návštevník
          +1
        • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 13:49
          Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
          Su mozno netolerantni, ignoranti a arogantni debili, ale aspon vedia o com hovoria a novacikom takyto pristup moze len pomoct. Mozeme sa na seba vsetci usmievat, mat sa radi a davat vsetky rady priamo na podnose, ale potom sa nikdy nic nezmeni. Taka dobre mierena UTFG a STFU casto viac pomoze ako navod. Viem o com hovorim, sam som tym kedysi koncom 90. rokov prechadzal. Opat musim odporucit clanok Erica Raymonda v ceskom preklade Jak se správně ptát, vsetci by si mali vzat rady z neho poriadne k srdcu, ci uz pri diskusiach na tomto portali alebo kdekolvek inde.

          Inak, ked sa vam nahodou nepaci osadenstvo #linuxos.sk na irc.freenode.net, tak mozete skusit kanal #blackhole.sk alebo #linux na irc.nextra.sk.
          Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
          • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 17:05
            Rytier   Návštevník
            Samo, ty si sa mi zdal vzdy taky dobry chalan. Vies toho vela, hlavne z oblasti hardwaru..ale poslednu dobu si nejaky divny. Vzdy pred tym som ta uznaval.

            Novacik, ktory sa nieco spyta a tie netolerantne osoby ho s prepacenim "zjebu" za to, ze sa zle pyta, sa na to cele vyserie a bude mu jedno, ze ti chlapci budu mat vedomosti z oblasti Linuxu.

            Ak chcu pomahat, tak radi pomozu. Ak su nervozny, nech radsej nepomahaju, novacikov to naozaj akurat tak odradi.
            • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 17:32
              Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
              No, problem moze byt v tom, ze ja som sa vzdy na vsetko pozeral svojou optikou, resp. sa snazim vsetko prisposobit sebe. Uvedomujem si, ze kazdy sme iny, ale aj tak sa nedokazem preniest cez vlastne postupy a vlastne principy a pevne sa ich drzim, hoci sa kvoli tomu mozem casto zdat netolerantny, kruty alebo dokonca velmi odporny. Ale taky proste som a nechcem to zmenit, lebo sam nie som presvedceny, ze tato moja vlastnost je zla. A preto mam istu predstavu, cim by mal novacik "prejst", aby sa dokazal vypracovat na vyssiu uroven.

              Osobne sam seba stale nepovazujem za nejakeho guru do linuxu, ved na desktope sa stale neviem vzdat windowsu. Ale pracujem na sebe kazdy den a presne to iste teda ocakavam aj od ostatnych. Ked som zacinal, tiez som to nemal lahke. Mozno som mal vyhodu v tom, ze som bol ostychavy sa pytat a radsej som stravil dlhe dni pokusmi, takze ked uz som isiel niekam polozit otazku, tak som mal za sebou istu skusenost s danym problemom a teda som vedel pochopit aj odpovede, ake tu na fore bezne rozdava Wlasaty (ktoreho inak velmi respektujem a pokladam ho za najcennejsieho ucastnika tohto fora). Navyse, ak mi niekto nadaval a oznacoval ma za lamu, tak ma to neodradilo, ale este viac ma to nakoplo, aby som na sebe popracoval. Clovek, ktory sa vzda len preto, ze sa mu ostatni smeju a nadavaju mu, podla mna bud nie je dostatocne zapaleny a odhodlany, alebo je to proste v mojich ociach clovek, s ktorym je skutocne zbytocne stracat cas. Navyse, osobne sa nepokladam za evangelizatora, nemam potrebu privadzat ludi k pouzivaniu linuxu. Mne je to srdecne jedno, ci zostanu pri windowse alebo comkolvek inom. Preto ma netrapi, ci sa nejaky novacik vzda a zanevrie na linux. On by mal sam vediet, preco je pre neho linux to prave a preco sa ho nie je ochotny za ziadnu cenu vzdat. Pravdepodobne komunita takeho clena ani neptorebovala v prvom rade. Nikdy nezamienajte kvalitu za kvantitu!

              Aby som to uzavrel, sam nikomu nikdy nadavat nebudem, radsej nenapisem nic. Musim sa priznat, ze otazky Tommyna (a niektorych inych) ma neuveritelne vytacaju a mam sto chuti ho poslat niekam, kde slnko nesvieti, ale neurobim to. Na druhu stranu, jeho pristup k problemom a neochota na sebe pracovat (aj ked on to asi vnima inak z vlastneho pohladu) nie su vlasnosti, ktore by mohli linuxovu komunitu obohatit a teda nevidim dovod, preco mu vlastne pomahat. To neznamena, ze to musi navzdy takto zostat, ked na sebe popracuje a ukaze, ze ma cenu mu venovat cas, tak nebudem mat problem mu pomoct. Cize nejde o nic osobne. A myslim si, ze ak by ho vsetci poslali do prec, tak bud to vzda, urazi sa a navzdy zanevrie na linux (FAIL) alebo sa konecne trochu uvedomi a zmeni sa (WIN). Na zaciatok by stacilo, ak by pred polozenim otazky stravil 4 az 6 hodin na googli a pri virtualboxe.

              Aby bolo jasne, vazim si vsetkych ludi, ktori si vazia moj cas pri citani nimi polozenej otazky a pohrdam vsetkymi, ktori nim plytvaju.
              Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
              • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 17:53
                Rytier   Návštevník
                Dobre, zas si ukazal, ze si to ty, inteligentny a dobry clovek, aj ked sem tam sa seknes vedla (ale fakt malokedy).

                Teraz, ked si predstavim, ze by som to, co som napisal tebe, napisal dodoedovi, ten na mna hned vyhrkne, ale zachoval si si svoj pokoj a vies zniest kritiku, mas svoj nazor, priznas si chybu alebo aspon ju nezapieras. (zas si musim drcnut do dodoeda, prepacte mi uz za to).

                Len mam jednu vyhradu. Ak sa len novacik chce pozriet na Linux a zistit si nejake info napriklad tu na fore, treba mu odpovedat s kludom, aj ked je naozaj otazka hlupa. Pretoze inak sa na to hned vykasle. Aspon zo zaciatku to musime trochu zniest.

                Ak si uz osaha aspon nejake distro a aj potom bude davat hlupe otazky, vtedy ho treba "zdrbat". Pretoze ked si uz raz cuchol, bude chciet pokracovat.

                Ale ak ho kazdy Linuxak "zdrbe" este predtym, ako si cuchol, myslim, ze sa vzda.

                To je moj skromny nazor, dalej sa uz nejdem vyjadrovat k tejto teme, pretoze je o uplne niecom inom...O hladani pouzivatelov Archlinux-u.

                Ahoj. :)
              • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 18:26
                tomino   Návštevník
                ja si tiez myslim ze je dost ludi ktory ta dokazu riadne zbuzerovat a robi im to radost a takychto ludi som stretol uz aj tu na fore a bolo ich dost...
          • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 17:11
            Avatar << Tomino >> Windows 7 & Arch Linux KDE  Používateľ
            a nenajde sa tu niekto cez icq alebo jabber a nie irc ?
            Prečo platiť za Windows keď viac ako 90% sw ide aj na linuxe a k tomu máte extra rýchly, aktuálny systém bez vírusov, bez nutnosti defragmentácie a iných hávedí :)
            • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 14.08.2009 | 21:02
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              je irc zle? tak ho zlepsi. nevidim v tomto problem. to je ako s vladou. ak je podla kazdeho zla, tak sa jednoducho vymeni za inu.

              nechodim na IRC. No ked som na nejakom chate tak sa snazim pomahat.

              ak bude na IRC viac ludi, tak bude odpisovat aj viac "tych dobrych" :)
            • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 15.08.2009 | 00:47
              Avatar klayman Archlinux,Ubuntu,WinXP  Používateľ
              archlinux@chat.linjab.net
              It is story... story about good (Linux)... story about bad (Bill, Steve...)... It is true story...
              • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 15.08.2009 | 02:33
                xenol   Návštevník
                irc patri k zakladnym moznostiam ako komunikovat vo svete linuxu, takze nechapem ludi co to nevyuzivaju ked maju problem. na kanali daneho distra sa mnohokrat dostane pomoci a je to ovela rychlejsie ako nejake forum.
                • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 15.08.2009 | 13:43
                  Avatar Tommy Angelo   Používateľ
                  #1, #2!
        • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 15.08.2009 | 19:32
          Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
          Neboj, najdu sa tam aj normalnejsi jedinci :-)
          Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
          • Re: Hladam pouzivatelov ARCH linuxu 15.08.2009 | 21:09
            Avatar << Tomino >> Windows 7 & Arch Linux KDE  Používateľ
            pocuj admin ty si iny davac :P... taky mlady a taky skuseny :) sa nezdas. uctievam ta :D
            Prečo platiť za Windows keď viac ako 90% sw ide aj na linuxe a k tomu máte extra rýchly, aktuálny systém bez vírusov, bez nutnosti defragmentácie a iných hávedí :)