Mozzila a miznutie zaloziek

Sekcia: Aplikácie & Desktop 23.08.2009 | 22:52
Avatar Dominika GreenieOS  Používateľ
Vedel by mi niekto pomoct? Z win som presla na LInux a dala som si vo win zalohovat udaje z mozzily...ale akonahhle ich prevediem do linuxu, ide vsetko ok, az kym nerestartujem nevypnem PC, res. restartujem a vsetky zalozky mi zmiznu. Tiez aj ked v linuxe si zalohujem nejaku stranku po restarte tam uz nie je. Neviete mi poradit, kde je chyba? Mam Mozzili 3.0.13.
    • Re: Mozzila a miznutie zaloziek 23.08.2009 | 23:03
      petoj   Návštevník
      Nemenila si si nahodou prava skrytych adresarov? Ked ich zmenis na read-only, zmeny sa nemusia prejavovat. Druha moznost je, ze spustas system z LiveCD a zmeny pocas behu LiveCD sa neukladaju na disk (ak to nezvolis explicitne).
      • Re: Mozzila a miznutie zaloziek 23.08.2009 | 23:10
        Avatar Dominika GreenieOS  Používateľ
        hm...zmeny prav skrytych adresarov? hm...vies, ja som v linuxe nova a toto mi nic nevravi...ja som len normalne dala zalozky/spravovat zalozky/Import a a zalohovanie/Obnovit a nasla som si na disku tu zalohu z win. A nie som na live CD, uz normalne bezim na nainstalovanom linuxe. Len nerobi mi to len pri tej zalohe z win, ale aj normalne, ked dam teraz zalozku na stranku a restartujem PC, tak mi zmizne. Ja neviem, kde sa to da nastavit...ale keby niekto vedel, tak poprosim podrobny postup. Raz som sa s tym stretla, ked este na win som pouzivala Oeru a jedna jej verzia tak mi robila zle...ze vsetko mazala.
        • Re: Mozzila a miznutie zaloziek 24.08.2009 | 00:01
          Avatar milboy Ubuntu so znakom ElementaryOS  Používateľ
          Ak používaš firefox na viacerých počítačoch, či viac OS na jednom pc je možné synchronizovať a obnovovať záložky pomocou rozšírenia xmarks. Veľmi užitočný pomocník..!!
          skusam vsetko....už stovka distribúcií za tie roky a vedomosti žiadne.. Prečo linux?
        • Re: Mozzila a miznutie zaloziek 24.08.2009 | 01:07
          matt   Návštevník
          Tak po prve, Opera to nikdy nerobila - nemazala, pouzivam ju od kedy je :)
          Po druhe, Tvoje chyby sa vyskytuju, pri nekorektnom vypinani pocitaca, lebo Win relaciu neulozi a Linux po auto checku, tiez niekedy nenacita. Takze prsty prec od tvrdeho resetu, ak nechces stracat data.
          Ak si v Linuxe, mozes si pozriet v Mozille "Cache", ci to tam vobec uklada.... A tiez sa to da, jednoducho zazalohovat
          • Re: Mozzila a miznutie zaloziek 27.08.2009 | 22:30
            Avatar Dominika GreenieOS  Používateľ
            no, mozem povedat, ze Opera to robila, koli tomu som sa nastvala a som presla na mozillu. Neviem, mozno to hned odstranili, ale jeden cas som sa preto fajne nastvala, lebo mi odisli dost dolezite zalozky. A ten problem z mozzilou je uz vyrieseny...trebalo znova vymazat ten subor "cache" v mozzile a dat odznova, aby si to rozbehalo.
            A BTW pocitat vypina sa mi vpohode, zase az taka tupa nie som, aby som ho natvrdo resetovala, ked to nie je nutne.