Icons

Sekcia: Aplikácie & Desktop 26.10.2009 | 14:24
TheMandriva   Návštevník
Zdravim ludia viete mi poradit ako mam dat do mandrivi ikony ktore sa neinstaluju cez temy ale treba ich niekde kopirovat a nieviem kde .
Diky .
    • Re: Icons 26.10.2009 | 17:11
      Martin   Návštevník
      Daj si ich do priečinku usr/share/icons/, musíš ich tam kopírovať ako root. Musia byť vo formáte .png a musia mať štvorcové rozmery. Môžeš použíť aj vlastné výtvory, ja som si takto porobil ikonky z fotiek v GIMPe. Teda nie že by na nich nemohlo byť aj niečo, čo má iný tvar ak oštvorec, ale skrátka obrázok musí masť presne štvorcový obvod bez ohľadu na to, čo na ňom je, inak sa Ti ikonky zobrazia zdeformované.
      Okrem toho, ak budeš preinštalovávať systém, tak sa Ti premažú tým, čo je na inštalačnom DVDčku a budeš ich musieť znova nahadzovať, tak si ich nechaj aj niekde v /home, ako rezervu.
      • Re: Icons 26.10.2009 | 17:12
        Martin   Návštevník
        P.S.: prepáčte preklepy :) má byť "mať" a nie "masť" :))) a iné...
      • Re: Icons 26.10.2009 | 19:53
        l_barbarossa   Návštevník
        - ak to maju byt ikony len pre tvoj ucet a nie systemove, tak ti staci adresar ~/.icons
        - okrem formatu .png, sa pouziva format .svg - ikony - pokial su cisto vektorove - su skalovatelne bez straty kvality, resp. nez nutnosti mat subor pre kazdu velkost ikon
        • Re: Icons 29.10.2009 | 16:33
          TheMandriva   Návštevník
          Zdravim, tak som to skusil tak ako si kazal v terminaly som sa prihlasil ako root a to SU a pass a pise mi ze nieje mozne to tam presunut.
          V ubuntu si pamätam ze som to robil nejako tak ze som dal prikaz ktory mi otvoril spravcu kde som bol ako root ale nepamätam si aky to bol prikaz.
          Tak ta este poprosim o ten prikaz pre Mandrivu dakuejm
          • Re: Icons 29.10.2009 | 17:59
            Martin   Návštevník
            Skús do príkazového riadku napísať príkaz kdesu konqueror, tak sa do Konqueroru prihlásiš ako root a klikaním si tie ikonky nakopíruješ kam treba.
            Ja si takto inštalujem aj písma - ako root ich nakopírujem napríklad do podpriečinku v /usr/share/fonts .
            • Re: Icons 29.10.2009 | 20:25
              TheMandriva   Návštevník
              Takze ten prikaz ''kdesu konqueror'' mi nefunguje . Ale vsimol som si ze tam je nieco ze kde tak chcem len upozornit ze pouzivam iba Gnome.
              Neviem ci to ma stym nieco spolocne ale radsej som to spomenul .
              • Re: Icons 29.10.2009 | 20:36
                Martin   Návštevník
                Aha... :) Mi nedošlo, že MDV 2009 už používa ako správcu Dolphina, lebo ja stále frčím na osvedčenej MDV 2008.
                Skús sa ako root prihlásiť do Dolphina, napríklad cez príkazový riadok - vybrať možnosť Prihlásiť sa ako iný užívateľ - root.
              • Re: Icons 29.10.2009 | 22:16
                l_barbarossa   Návštevník
                - gnome alternativou pre kdesu je gksu
                - ale to je iba graficka nadstavba nad programami su a sudo.
                - na prihlasenie do root uctu ti staci spustit terminal, napisat su, po vyzve napisat heslo a ked sa ti terminalovy prompt zmeni z $ na # tak si tam ...
                - ked mas terminal roota, tak napisanim mena aplikacie ju spustas ako root. ak napriklad napises nautilus (co je default prehliadac suborov pre Gnome), otvori sa ti okno s nautilom v ktorom mozes robit operacie s pravami roota. poviem ti vsak rovno, ze pri tvojich skusenostiach je toto najrychlejsia cesta k destrukcii systemu (ale v zaciatkoch som ju tiez absolvoval, ako mnohi ini ... skratka, ludia sme hlupi a nedame si povedat od inych...). nechapem preco sti ikony nerozbalis do svojho domovskeho adresara s ikonami. (je to skryty adresar ktory sa ti bezne nezobrazi v nautile, pokial si zobrazenie skrytych veci nezapnes - skratka Ctrl+H v okne nautile). Ten adresar sa vola .icons, ak nahodou taky nemas, tak si ho vytvor (aj s tou bodkou na zaciatku - ta bodka pridava atribut "skryty"). no a potom do toho adresara supni adresar ikon. napr. ak sa tema vola "BRIT ICONS" a ty mas ucet "TheMandriva" tak by cesta k dolezitemu suboru s nazvom index.theme mala byt nasledovna: "/home/TheMandriva/.icons/BRIT ICONS/index.theme".
                • Re: Icons 30.10.2009 | 01:14
                  TheMandriva   Návštevník
                  Pre l_barbarossa

                  Chcem ti velmi podakovat za takyto obsirny navod, velmi si mi stym pomohol hned som to vyskusal a podarilo sa .
                  Dal som tie subory s ikonami do domovskeho adresara a vsetko funguje ako ma :))
                  Este raz dakujem velmi pekne z teba by si mali brat viacery priklad lebo takto si predstavujem riesenie problemu, ked sa zaciatocnik pyta :))