Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi

Sekcia: Ostatné 03.11.2009 | 12:03
Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
Vážený pán Čaplovič .

S hrôzou som si prečítal v tlači Váš úmysel postaviť nové byty pre našu menšinu -Rómov z východu republiky. Iba pre nich! Všetko za neuveriteľnú sumu 200 miliónov EUR /cca 6 miliárd Sk/.

Hrôza ma premkla preto, lebo som si uvedomil, že ste zabudli na inú viac ohrozenú menšinu. Neustále tak robia a robili aj Vaši predchodcovia. Nebudem Vás napínať. Upozorňujem na menšinu -stredoškolsky a vysokoškolsky vzdelaných mladých ľudí. Cestujú za prácou do väčších miest .Tvrdo pracujú. Žijú v podnájmoch bez perspektívy na vlastný byt a vlastnú rodinu. Áno, sú aj odvážni, ktorí si kúpili byt na úver, ale splácať ho budú 30 rokov s nehoráznymi úrokmi! A už teraz sa s obavami pozerajú do budúcnosti.

Väčšina týchto inteligentných mladých ľudí by uvítala Vašu pomoc z fondov EU/alebo z iných zdrojov/ pre pomoc menšinám . Napríklad formou bezúročnej pôžičky alebo priamo finančnou dotáciou na stavbu domu, bytu. Investovať do vzdelaných ľudí sa tisíckrát vráti tejto spoločnosti. Títo vzdelaní mladí ľudia, ktorých nazývam ohrozenou menšinou by boli vďační aj za "nízkoštandartné" jednoizbové byty postavené v blízkom okolí Bratislavy(doplňujem: nie len v okolí BA, ale aj iných mest Slovenska).

Urobte prvé kroky týmto smerom, a nasmerujte finančnú pomoc z fondov EU tam ,kde to má zmysel. Buďte odvážny! Nepodľahnite tlaku eurofilných sociálnych demagógov, ktorí kvôli politickým ambíciám a blížiacim sa voľbám zabúdajú odkiaľ vyšli a presadzujú prílišnú tolerantnosť k netolerantným a nevďačným.Vzdelaní mladí ľudia sú budúcnosťou tejto krajiny!

S úctou Ing.Štefan Poliačik.
G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 12:16
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      sice to s linuxom nema nic spolocne, ale uplne suhlasim. ale aj tak sa s tymto listom nezmesti, cigani budu parazitovat aj nadalej
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 12:18
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      je zo smeru, tomu je totalne jedno ze su daky mladi ludia. politika smeru je pre starsich ludi, a kedze celkovo slovensko starne, ak bude pri korytku este dlho.

      inak myslim, ze tato politicka tema by sa viac hodila na osobny blog ako na linuxovy server.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 14:25
      ---   Návštevník
      tento list je skoda casu, aj ked umysel je hodnotny, nikto ho citat nebude a keby si aj chcel odpoved urcite ta tento akademik z SAV oznaci za nacionalistu a budes rad ak nie za neonacistu. Staci si spomenut co urobili v telke so zhromazdenia napr. v Krompachoch.
      V tomto state za tejto vlady pomoze len jedno: obciansky nepokoj v masovej podobe, to uz sa nebude dat ignorovat a ako vieme tejto vlade ide len o marketing, potrebuju vyzerat ako zachrancovia naroda. Ked sa protii nim postavi masa ludi nemaju sancu sa tomu nevenovat.

      Ak sa niekomu moj prispevok nepaci tak ho zmazte, je to na vas.
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 14:35
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        aby sa zmenila politicka situacia, tak by bolo potrebne urobit realnu konkurenciu oproti smeru. nic take ale neexistuje. sdku nie je aktualne idealna volba, kdh mi totalne nevyhovuje, strany narodnostnych mensin tak isto. Ostatne nemaju nadej dostat sa nad 5 percent. A ku 50 percent sa priblizit nema okrem smeru vobec nikto sancu.

        narozdiel oproti hzds sa smer netrha na male kusky. Vsak naco by sa aj hadali medzi sebou, ked su veselo pri korytku?
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 15:03
          ---   Návštevník
          nejdem politizovat, ale pozri si kto robi preskumy a prides na to ze je to obcas smeru spriatelena firma, tak preco by tam nenasekali 40%? Realita je ina, ludia vytriezveli z iluzie, a to tato vlada dobre vie, preto potrebuje sustredit sily na maj 2010 aby sa ukazali niekde na krajnici rozostavanej dialnice ako pompezne otvaraju (v im netypickej skromnosti) "len" dvojprudovu dialnicu v "polovicnom profile" pomaly az do Uzhorodu.
          Slubovat mozu, ale ludia sa z toho nenajedia a tak ma smer poslednu sancu este raz vyhrat volby. Obnovu zdecimovanej krajiny po tejto vlade zaplatime bohuzial vsetci.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 15:23
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      Síce s Linuxom to nemá nič spoločné ... ale aj tak som zvedavý na odpoveď (ak nejaká bude).
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 15:48
      Avatar Tomáš Hanzel Slackware  Používateľ
      Aj keď ako PoloRóm s bielou manželkou nesúhlasím s tým čo sa má pre Rómov z východu robiť, som v presvedčení, že sem to jednoducho nepatrí.

      ps: nechcem rozduchávať oheň, ktorí sa tu vytvára, ale borgcube (myslím že ty si hneď reagoval :"cigani budu parazitovat aj nadalej"), ĎAKUJEM....

      Close the Windows Open The Source
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 16:02
        Avatar borg Fedora  Administrátor
        podla vacsiny sudim celok. cest vynimkam.
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 16:17
        ---   Návštevník
        ale ma pravdu s tym parazitovanim. Ked sa im postavia domy potom co pride na rad? Budeme sa im skladat na auta, chaty, dovolenky pri mori? Vykrikovat vedia, ze sa chcu mat ako bieli, ale co preto urobili (cest vynimkam)? Chcu pracu? No fajn! Ale kolko v nej vydrzia a aku pracu su schopni zastavat? Ze nemaju vzdelanie? Ze vedia akurat kanaly kopat a ze kradnu kam pridu? To nie je nas problem ale ich, ze neposielaju decka do skoly je zase len ich problem, z ktoreho sa takymto pristupom nikam nedostanu.
        Postavenim domov sa problem neskonci, ale zacne! A to hovorim bez rasistickeho podtonu!
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 11:42
        klayman   Návštevník
        Nerád sa zapájam do takýchto diskusií, ale nedá mi nezareagovať. Je rozdiel medzi "Rómom", slušným človekom, ktorý má vzdelanie, prácu, platí dane a žije slušným životom (chápe, že keď stretne cudzieho človeka, tak mu má vykať) a "Cigánom", ktorý je dementovaný, pretože jeho rodičia sú poväčšinou súrodenci, alebo blízka rodina, žije v osade, od malička je vychovávaný ako žiť a mať čo chce bez práce(len väčšne poukazovaním, že je diskriminovaný róm) a keď sa dostane do mesta, medzi civilizovaných ľudí, tak sa chová ako posledné hovädo. Kto je zo Spiša a pozná destinácie ako Bystrany, Letanovce, alebo Krompachy určite vie o čom píšem. U nás v SNV je bežnou vecou, že okolo 18-teho dňa v mesiaci, keď sú podpory, tak chodia do supermarketov po plné vozíky, bežnému človeku z toho padá sandál, že toto si nemôže dovoliť a ešte viac z toho, že späť do osady sa vezú na taxíku. :-D Je strašne smutné, že namiesto toho, aby sa tento problém riešil, tak sa o "Cigánov"štát stará, lebo veď aj keď sú dementovaný, ale stále majú právo voliť a to je podstatné... ;-)
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 16:15
      Martin Benuska   Návštevník
      Fakt ohromna tema. Blizia sa volby p. Poliacik, ze? Ale nie je to nechutne takto prezentovat svoje nazory na Linuxovych forach? Je toto presne to, co hladaju uzivatelia, ze ano? Mozete mi niekto dat adresy na ine forum?
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 17:04
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Ahoj,
        ja si myslím, že vzdelanie a vytváranie pracovných príležitostí pre mladých (slovenskú inteligenciu) je v štáte prednejšie ako stavanie nových chalúp, vopred určených na zdevastovanie.
        A ako to súvisí s Linuxom a open-source technológiami ?

        .....................
        No tak, že nám mladí a šikovní, so zápalom v srdci voči OSS a Linuxu odídu preč, ale zostanene nám poklad v podobe mnohonásobných LUNÍKOV xx.
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 16:30
      Avatar maor Mint, Debian, Raspbian, LibreELEC  Používateľ
      Súhlasím, ale chcelo by tam poopravovať gramatické chyby :-), najmä čiarky.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 18:47
      Avatar jkp fedora  Používateľ
      Sú aj horšie veci ktoré sa dejú okolo nás a svet sa nezrúti. Takéto listy sú len hádzanie hrachu na stenu. Treba sa v prvom rade zamyslieť pri urnách čo strčíme do obálky, lebo potom už je neskoro. http://korzar.sme.sk/c/5091597/vakciny-na-chripku-stat-odsunul.html
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 03.11.2009 | 20:48
        Tomas Hanzel   Návštevník
        Tiez si myslim, ze momentalne je tu ina vec na riesenie, prave tato. Uvidim, ci tí moji biely pani pomozu ochranit moje dieta, ktore sa este nenarodilo pred chripkou, ktora aj tak moze byt len velkym biznisom urcitych ludi. (vsetko je zo spekulacii).

        re: ---
        Postavenim domov sa problem neskonci, ale zacne! Romovia VZDY boli braní ako odpad. Vzdy sa odsudzovali. Vzdy boli z prace (ak aj bola) uprednostnovany iny prave pred tymito. A bolo jedno, ze ten ROM mal snahu robit, chcel robit, ci chce robit. Je mnoho romov, ktory maju velky zaujem o pracu. Bohuzial kazdy vydi len tych, ktory robia humbuk. Ak mam zratat tie "prusery", ktore porobili ludia od vlad, fetaci od petrzky, riaditelia skol, mafiani, ti ktori znasilnuju ci ti, ktory nechavaju novonarodene deti v lesoch (TN,BB,..), ci ti, ktory davaju SLUSNYM ludom pracu za minimalnu mzdu, (od hajzlopucjarov, cez upratovacky...) a blaaaaaaaa blaaaaaaaa....Ved mi chcete povedat, ze tie miliardy v kuse od statu co sli na USA kdesi do garaze zobrazi romovia? A chcete mi povedat, ze TOTO VSETKO co sa tu pise, ochrani slovensko pred pandemiou, pred krizou, daju mi pracu, (este ze ju romovia nemaju, ze? :-D) ,,,Ludia, sa uvedomte, toto je tema, kde jeden zakrici, dalsi sa prida, treti oponuje (ja), a takto to pojde dalej. Nema slusny clovek viac veci na riesenie?

        Nevravim, ze co ja viem kto je chybny, ze ten je zly a ten je dobry..jasne ze cigani z vychodu su hajtraci a som rad, ze mnoho romov sa vydalo inou cestou, aj ked NIEJE vnimana. ale fakt ma tieto SRACKY nezaujimaju, pretoze ma zaujima, aby som uzivil svoju zenu, svoje dieta, mal pracu . A keď VY máte čas na to, aby ste riešily takéto kraviny, na fóre, ktoré má slúžiť pre užívateľov a nováčikov, tak prosím. Rád by som aj ja mal toľko času, a miliony v penazenke...

        S pozdravom...
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 02:31
          froshy   Návštevník
          To naša vláda je fakt jebnuta už nemajú na čo míňať peniaze ? Pre Rómov postavia domy, ktoré sú vopred určene na zdemolovane. To kurva môžu rovno postaviť dom a ja to cele vyhodím do luftu. Nechápem o čo ide našej vláde Róm nie je ROM. Poznám 2voch, ktorý sú ROMOVIA ( majú školu, prácu ) proti nim nič nemám. Ale keď si zoberiem že príde mali Róm k mne a žobre peniaze pod nátlakom že mi ublíži. A keď sa braním tak som ja rasista a on je neviniatko a nemu sa nič nestane lebo je Róm a je zasrany parazit, ktorý žije s mojich dani. Nech mi račej dajú aj garzonku a budem šťastný, keďže nie som Róm tak sa nemôžem sťažovať na diskrimináciu a mam hovno. Preto musím robiť posledného blba v Anglicku aby som si prišporil na garzonku, ktorý aj tak nikdy nebudem mat ani na dom ani na auto. A plod na Slovensku deti keď neni nič iste a to že Rómovia nepracujú nie je chyba diskriminácie ale ich sama. Nemôžu robiť ale račej plodia deti ako v továrne aby mali prídavky. Nie som rasista ale toto je už moc.
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 02:46
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            No, aby som bol úprimný, podľa mňa je táto téma OffTopic, portál by sa mal venovať výhradne OS a aplikáciám a všetkému čo k tomu patrí, ale nie politike či kadečomu inému, aspoň ja som toho názoru. ale už keď je načatá, niečo k tomu pridám aj ja. Vraví sa tu kadečo, ale pravda je, že naši potmavší spoluobčania sa v drvivej väčšine nevedia chovať, rozkrádajú a podobne, mám s tým veľmi bohaté, žiaľ negatívne skúsenosti, poznám z nich iba jedného jediného, za ktorého by som dal ruku do ohňa. a To ich poznám veľa, mi môžete veriť. Takže v podstate súhlasím s autorom, aj keď do pozadia politiky nevidím a tak nemienim o tom už ďalej polemizovať. Dúfam že téma bude uzavretá.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 01:15
      Avatar chatpall   Používateľ
      trapne predvolebne dristy!!!

      dodoedo asi ta spolu s borgcubom strkam do blacklistu.

      nie eurofilny socialny demagogovania ale extremne nazory robia z ludi koko.ov. neexistuje nic take ako 200 mil. eur na nejake vymyslene byty pre romov. je velmi jednoduche v case volieb zahrat na strunu ludom ktori maju o romoch nie prave lichotive predstavy, ktore samozrejme vybudovala u vacsiny z nich mienka prezentovana v mediach. verim tomu ze na linuxos uz taketo temy nezabludia, svoje nazory si mozete ist prezentovat na mnozstvo portalov. vascinu z vas mam za inteligentnych ludi, tak si to neposerte.
      NERUSTE TENTO UCET!!!
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 10:15
        Avatar borg Fedora  Administrátor
        to uz je blacklist implementovany?
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 13:32
        Miroslav K.   Návštevník
        PREBOHA!!! Suhlasim s chatpall-om.
        Vymazte temu, zakazte pristup dodoedovi. To co je toto za forum???????????
        Ked ma problem s Romami, jeho vec. Poznam vela tych to pracuju. Ale toto a TU? Fakt to tu upada! Pekna politicka hra nasho inziniera je horsia sta ludia na vychode. To je nechutnost! Kym sa to tu nevymaze tak sem nepridem. Ak ked len citavam a nepridavam ziadny prispevok. Hnus a odpor!!!!!!!!!!!
        Chatpall, som rad ze niekto ma aj ine nazory a suhlasim.
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 13:41
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          Ahoj, Miroslav K.

          Toto Fórum je o takých ľuďoch, ako si Ty.
          ;-)
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 13:55
            Miroslav K.   Návštevník
            Pocuj ty exot. Za prve. Touto temou kazis forum. No to si bohuzial neuvedomujes pre svoju inteligenciu. Si horsi ako akykolvek cigan lebo si prospechar, siris nenavist vymyslami, a ked ti to clovek vytkne tak miesto pokory sa robis za najvacsieho. Ty ak si studovany clovek, tak to si isto prisiel k titulu pomocou penazi. Lebo slusny clovek vie, co kam patri a ako sa ma spravat. Uz mnoho ludi sa na teba stazovali ale ty stale nic. Takze inteligenciou si fakt podobny vychodnym ciganom. Sprosty a drzi.
            • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 14:51
              Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
              Počuj ty exotický vták.

              Ak si prečítaš po sebe, čo si napísal, tak s tvojou inteligenciou prídeš na to, kto tu šíri nezmysly a nenávisť. Odkiaľ si zobral (ty a tebe geneticky podobní) to presvedčenie, že pisateľ otvoreného dopisu a dodoedo sú jedná a tá istá osoba.
              Pre úplnosť uvádzam, že môj názor som vyjadril vyššie a dodávam, že téma rozvoja a podpory talentovaných mladých ľudí aj za cenu potlačenia stavania domov určených na zničenie, nemá nič spoločné s voľbami, ale s IQ celého národa.
              ;-)
              G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
              • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 17:52
                Avatar chatpall   Používateľ
                pocuj dodoedo, pri vsetkej ucte k tebe, toto bude moj posledny prispevok ak to nepochopis tvoja vec.

                ziadnych 200 mil. eur urcenych na stavbu domov pre ciganov neexistuje. existuju vsak 200 mil eur urcenych na rozvoj VUC, ale cez projekty! ktore nikdo vo VUC nevie napisat, lebo to obnasa urcitu sikovnost a prehlad, taky ludia vo VUC chybaju. druha vec ak places nad nejakou podporou mladych ludi, tak napriklad nasu hypoteku (s manzelkou) podporuje stat jednym percentom, co je dostatocna podpora, tak isto sa daju ziskat ine moznosti podpory zo strany statu (pred nedavnom som to vsetko absolvoval, mam prehlad). zo strany vedy a vyskumu sa tiez nemozem stazovat (som talentovany a mlady?), kedze v tomto obore robim, viacej penazi treba ludom ktori nic nerobia iba dokazu otvarat hubu, ale ubezpecujem ta ze keby mali aj viacej penazi tak budu kricat o dalsie, lebo vsetko co kedy dostali do ruk tak rozkradli a preflakali (nerozpravam o ciganoch).

                ano siris nenavist, dokonca ten mail ktory si tu uverejnil sa da klasifikovat ako poplasna sprava, ale je to predsa Caplovic, pan podpredseda si asi zabudol precitat na co tie peniaze v skutocnosti moze dovolit pouzit a hlavne kto si ich moze dovolit pouzit. je to demagogia ako vsetko od tohoto pana.
                NERUSTE TENTO UCET!!!
              • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 18:18
                Martin   Návštevník
                Ty si fakt magor. Ale fakt. Si hajzel ktory siri nenavist. Places nad svojou buducnostou ktoru si nevies zariadit. Hodis sem temu v domneni "do ulic!!!!". Myslel som, ze sem chodia inteligentnejsi ludia. Ale to, ze tu vladne debilita som naozaj necakal. A fakt. Pokial mas take nazory ako mas, tak tvoje IQ bude brutalne nizke. V konecnom dosledku tu vadis dost ludom co suhlasim s Miroslavom K. A pani z linuxos by sa mali uvedomit taktiez. Ale ste rovnaki?
                • Re: nadávky a zloba 04.11.2009 | 21:26
                  Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                  Ahojte.

                  Píšete nadávky, zlobu, urážky a to všetko v posmešnom obale vašich hlúpostí. Je mi vás tak trochu aj ľúto ale nie preto, že by som sa chcel vyvyšovať tuná, iba vidím, že nemáte skúsenosti.
                  Kľudne mi tu nadávajte, všetko je relatívne a raz to pochopíte.
                  G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                  • Re: nadávky a zloba 04.11.2009 | 21:58
                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                    myslim, ze toto nie je o skusenostiach - je to skratka o tom, ze o politike je vzdy hadka - a ty si ju dal na linuxove forum. nebolo by to lepsie nejako uzavriet? navrhnut daky kompromis?
                    • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 04.11.2009 | 22:25
                      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                      Nuž, Stano,
                      a Ty si si už tiež niečo odniesol z tohoto fóra ako skúsenosť, veď Ty vieš ... a BTW, nebolo to pre mňa také ľahké (dôvody ti neprezradím) nechať to tak búrlivo vyšumieť, ale veril som mojej skúsenosti, že ti to aspoň trochu prospeje. Za skúsenosť zaplatíš ale vždy tým najkrajším, svojou mladosťou. a dosť, lebo sa rozplačem a ponúknem svoje dividendy nejakému nezamestnanému invalidnému Rómovi.
                      ;-)
                      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                      • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 04.11.2009 | 23:02
                        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                        odniesol som si skusenosti, no stale sa mam co ucit a je toho moc. naucil som sa napriklad to, ze sem nie je dobre pisat o veciach nesuvisejucich so softverom a hardverom. napriklad to, ze daka skupina ludi je dobra ci zla, alebo ze by mal daky politik vsetko porobit. nehovorim ze mas zle nazory, no pises to na nespravne miesto. ako administrator si si toho dufam vedomi.
                        • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 05.11.2009 | 11:56
                          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                          Ahoj Stano.

                          Už starí alchimisti hovorievali, že "čo je hore je aj dole" čo prenesene znamená, že "všetko so všetkým súvisí" a skúmanie toho AKO? je nekonečný proces. Takže povedať, že niečo s niečim nesúvisí je nekorektné.

                          Ad list)
                          Celý ten otvorený list ma zaujal nádhernou myšlienkou "ohrozeného druhu bielych intelektuálov", ktorí sa ocitajú na okraji spoločnosti - vyjadrené ich finančným príjmom a uznaním. Je medzi nimi množstvo schopných ľudí, ktorí by pri správnej a spravodlivej pomoci sociálneho typu, mohli a mali presadzovať napríklad aj myšlienky FOSS. Krízové časy doľahli na všetkých, tak prečo by jedni mali dostávať a tí druhí, keď sa ozvú, že aj oni chcú, tak ......???
                          :-(
                          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                          • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 05.11.2009 | 14:47
                            Tomas Hanzel   Návštevník
                            Milí dodoedo, neber moju poznámku v žiadnom prípade v zlom, ale zaslepenosť niektorých ľudí pôsobí hrozne.

                            Myslíš si, že tých ľudí, schopných presadzovať svoje myšlienky, starať sa o rodinu a žiť život platný podla ústavy, odvádzať dane, nie je medzi rómami dosť? Je pravda, že osobne neuznávam život ľudí v chatrčiach, či osadách, ale na slovensku je dosť rómov a "miešaných", ktorí si žijú svojím životom práve tak, ba lepšie ako iní. To že sa cítiš ohrozený ako "biely" je tvoj problém. Odkedy sa ráta rok, tak je rok 2009 a uvedom sa, že nie si tak čistý "biely" ako si myslíš. Je tu spomenutých mnoho názorov, ktoré odsúdzujú neprispôsobivosť, ale poznamenávajú, že ľudia predsalen nie sú rovnaký. Ako sú zlý rómovia, sú aj "biely". Ako sú zlý černosi, tak aj aziati. Ako sú zlí bohatý, tak dobrí sú ak bezdomovci, ktorích veľká časť je biela. Biely vôbec nie sú ohrozený. Ohrozené sú menšiny, ktoré z akéhokoľvek dôvodu nedokázali vyštudovať školu (vrátane "bielych") a preto sa ku nim netreba správať ako kusu hovna. Niekto proste tie kanály kopať musí. Určite aj sem na fórum chodia nezamestnaný, nevyštudovaný či rómovia. A sám by si bol prekvapený, koľko ich je. Bohužial, veľa sa ich neprizná, pretože na Slovensku panuje nenavisť všeobecne proti menšinám od Madarov, cez romov. Ja som s tým problém nemal, pretože mám svoje ciele. Bohužial to že mladí si nedokážu zaplatiť nájom a poplatky za el a plyn, nie je chyba romov ani iných, ale chyba vládnej 3-ky. Predsa romovia nemaju šancu zvýšiť minimálne mzdy, dať mladím pôžičky ktoré skutočne budú výhodne, aj keď súhlasím, že keby svojou hlavou rozmýšlali tak by štát práve oni dostali zo "sračiek". Ale to znovu niekedy nebýva ich chyba, ako chyba tých, ktorí sú prosení o žiadosť o prácu. Osobna skúsenosť. A k poslednému. Niekde si spomenul invalidných rómov. Skôr ma uráža, keďže mám mnoho...vlastne všetkých "bielych" kamarátov, a je medzi nimi invalid, že či je rom alebo nie, tak invalidita by sa nemala brať do úsť v zlom. Aj sem na fórum chodí niekto kto má problém, a by si sa čudoval, kto to je. Niekto sa taký narodí, niekomu sa to stane v práci (zrovna ten kamarát). No ak si to nemyslel tak zle, ako je to písané, tak ti nič nechcem vykričať.

                            Ak som určitým spôsobom urazil, ospravedlnujem sa.
                            • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 05.11.2009 | 16:17
                              Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                              Milý Tomas.

                              Nikto ma tu neurazil, lebo jednak som vždy očakával akúkoľvek negatívnu reakciu, keď píšem do Fóra
                              a jednak nadávky a hrubosť beriem už ako slovenskú realitu. Veď je to niečo podobné ako: Môže opitý na záchytke uraziť ošetrujúceho lekára ?
                              Korekcie:
                              Cit.
                              "To že sa cítiš ohrozený ako "biely" je tvoj problém."
                              Nie, necítim sa ohrozený.

                              "Odkedy sa ráta rok, tak je rok 2009 a uvedom sa, že nie si tak čistý "biely" ako si myslíš. "
                              Ja sa necítim čistý "biely", a necítim sa ani ako Róm alebo Albánec.

                              "Ohrozené sú menšiny, ktoré z akéhokoľvek dôvodu nedokázali vyštudovať školu (vrátane "bielych") a preto sa ku nim netreba správať ako kusu hovna."
                              Nie, uverejnením toho listu sa tu nikdo k nikomu nespráva ako ku kusu hovna.

                              G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                              • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 05.11.2009 | 17:04
                                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                                ak uz ocakavas negativnu reakciu, nebude to nahodou s tvojim vystupovanim nieco? ludia vacsinou nepisu veci neprijemne len tak "z haluze" - maju na to dovod. pis do fora veci ktore nejako suvisia s tematikou. Nieco nove vo Fedore? Firefoxe? Gimpe ci v jadre? Sem s tym... tvoje nazory a otvorene listy tiez - ak su k teme,

                                politika a presadzovanie svojich nazorov ohladom tak citlivej temy ako su napriklad mensiny vsak rozhodne sem nepatria. Toto je lepsie davat naozaj na sukromny blog. Dufam, ze mi rozumies.

                                A teraz priama otazka - myslis, ze bol dobry napad dat tuto temu na linuxos? Jednoduchu odpoved ANO/NIE poprosim...
                                • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 05.11.2009 | 17:31
                                  Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                                  Aby sme to my dvaja uzavreli.
                                  Je mi úplne jedno, aká reakcia bude na list, ktorý sa mi tak páčil, že som ho uverejnil v plnom znení.
                                  Stačí ? - Nerieš !
                                  G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                                  • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 05.11.2009 | 17:50
                                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                                    je Ti to uplne jedno??? to snad nemyslis vazne... ak Ti to je jedno tak to sem asi nedavas nie?

                                    to ako keby som sa ja rozhodoval ci si dam zajtra na ranajky chlieb s maslom alebo prazenicu a dal by som to na linuxovu stranku. A este by mi to bolo totalne jedno. To by bola totalna hovadina, uplny nonsens - no pre teba uplne bezna vec. prepac dodoedo, ale myslim ze zachadzas stale do vacsich hluposti. Ak to chces uzavriet, tak skus dat nejaky normalny koniec tejto temy. Dufam, ze to zvladnes. Alebo skor som si isty ze to zvladnes - len neviem, ci to ty nejako ukoncit chces.
                              • Re: nadávky a zloba a ... skúsenosť 05.11.2009 | 17:41
                                Santa   Návštevník
                                dovol mi oponovat aj ked sa vam miesam do debaty ale dodoedo: Ad list)
                                Celý ten otvorený list ma zaujal nádhernou myšlienkou "ohrozeného druhu bielych intelektuálov" hovori o tvojom vyjadreni ze sa necitis byt ohrozeny. a este dodoedo
                                Nie, uverejnením toho listu sa tu nikdo k nikomu nespráva ako ku kusu hovna. ale pises opak. ako tu ponúknem svoje dividendy nejakému nezamestnanému invalidnému Rómovi. a tymto si to zabil uplne raz to pochopíte. ale my niesme blbci. Preco by tvoj nazor mal byt TEN? praveze nie.
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 13:59
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            osobne si myslim, ze si fakt trochu prestrelil. Politicka tema sa da velmi dobre prebrat pri pivku, na nejakom blogu ci socialnej sieti. Linuxove forum na to jednoducho nie je stavane. Neber to ako utok na teba, nemam v plane nikoho urazat - len si myslim, ze bola tato tema podana nevhodnym sposobom.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 10:37
      GepRW   Návštevník
      tiez si myslim, ze ten list je blbost; mladi by sa mali vratit tam odkial do BA a inych miest prisli a rozvijat ekonomiku, spolocnost vo svojom rodnom kraji. Ak by sa implementovalo to, co navrhuje pisatel listu, mladych by nic nemotivovalo sa vratit naspet a zvysok SK (v podstate vsetko za Bratislavou) by vymrelo a ostala by iba spust, pripadne by to ovladli asocialne zivly a inteligencny odpad spolocnosti. Takto to pomaly vyzera uz na vychode teraz. Okrem toho by sa opet zas umelo navysili ceny bytov v BA a nikomu by to nepomohlo, zas by nato doplatili ti, co ziju v podnajmoch a chcu vlastny byt.
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 10:48
        Avatar borg Fedora  Administrátor
        pan inteligent z BA, a kde budu tu mladi pracovat na vychode, ked tam nic nie je? si to predstavujes ako hurvinek valku
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 12:28
          Avatar georw Ubuntu 12.04  Používateľ
          ekonomiku tvoria ludia - vzdelanostna ekonomika; v takom IT sa da bez problemov pracovat aj na dialku - ked funguje outsourcing do Indie, preco by nefungoval na vychode Slovenska; treba podporovat regionalny rozvoj a nie podporovat ludi, aby isli pracovat do BA; toto vedie stale viac k tomu, ze za Bratislavou v podstate skapal pes
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 15:34
            Avatar jkp fedora  Používateľ
            svätá pravda stačí len trochu chcieť amen
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 15:37
            Avatar borg Fedora  Administrátor
            ale to nie je chyba ludi, to je chyba zahr. firiem. takej zahr. firme nerozkases, aby zriadila pobocku na divokom vychode.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 22:50
      Avatar martin001 Ubuntu 9.10; a iné..  Používateľ
      O com je tato tema neviem ale skusal uz niekto novu mandrivu ?
      Inak nemyslim ze tato tema je tu vhodna (ako povatsina si uzna ) problem by sa dal zadefinat skor ako socialny a nie etnicky ....ale dost

      no ak nema nikto nic k tej mandrive tak lucim sa ... 88 :D
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 23:06
        Avatar borg Fedora  Administrátor
        >O com je tato tema neviem ale skusal uz niekto novu mandrivu ?
        si trochu offtopic v tomto threade :)
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 23:54
          Akonaprd   Návštevník
          Toto tuna som nemal ani citat, najprv ma to nastvalo, potom poburilo a ku koncu aj uraza. Taketo temy, ale hlavne taketo diskusie by odtialto mali palit do ....
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 04.11.2009 | 23:59
            Akonaprd   Návštevník
            PS: Nerobte z vych. Slovenska Pakistan. Bolo by dobre napr. trosku cestovat. To, ked uvidite v telke vychodoslovenske hladove doliny neznamena, ze tu chodime na osloch ;) Hladove doliny su vsade, nie len na vychode.
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 00:24
            Santa   Návštevník
            1. tema sem nepatri a je smutne, ze linuxos sa zivi prave tymto.
            2. dodoedo je blbec ktory ma ocividne problem
            3. vymazete to, alebo co? Admini vyjadrite sa, alebo to tu radi takto podporujete?
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 00:22
          Avatar martin001 Ubuntu 9.10; a iné..  Používateľ
          to nie som trochu off... ale ci niekoho napadne o com je toto forum ... mozna napadne ...mozna nie ..
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 00:38
            Santa   Návštevník
            +1 priatelu
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 00:41
            Avatar borg Fedora  Administrátor
            ale si. v tomto threade sa riesia ine problemy a ty tu spominas nejaku mandrivu. kto uz je len zvedavy na nu? ;)
            • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 01:33
              Santa   Návštevník
              Off nie je...off si ty a tebe podobny. LinuxOS.sk myslim nepresiel na nacisticky orientovane stranky, pripadne socialne alebo ine. Alebo ano?

              Martin sa vam snazi vysvetlit, ze to sem nepatri. A viacery tu suhlasia.

              ja viem, thread je thread a forum je forum, ale ked..tak si zalozim novu temu o chvilku na temu ....
              • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 17:00
                froshy   Návštevník
                Včera som robil s RÓMOM, ktorý mal na slovenská prácu
                • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 17:32
                  Santa   Návštevník
                  A ako to súvisí s mojím príspevkom? Ja som len rád, že sa o tom každý môže presvedčiť, že sú aj dobrí. Skôr tu debatujeme, že je to tu absolutne nevhodny prispevok, ktory sem vlozil dodoedo.
                  • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:29
                    Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
                    Navrhujem celu temu VYMAZAT ;) Nic proti nikomu, ale asi sa to tu nehodi :)
                    sudo apt-get remove windows
                    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:37
                      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                      plny suhlas, nepatri to sem
                      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:47
                        Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
                        Tak jest ;)
                        sudo apt-get remove windows
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:27
      cele zle..   Návštevník
      predtym ako sem zacnes taketo picoviny pastovat tak si over FAKTY , NACO sa maju PRESNE tie peniaze pouzit.Mam rad ludi co pastuju kade tade neoverene blbosti.Este sem pridaj link na pospolitost a uz to bude dokonale.
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:49
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        A prečo si taký hrubý až primitívny ? Prečo ťa nejaký otvorený dopis dojme až ku slovníku zo sexuálneho podpriestoru ? Toto ma fakt zaujíma, vopred thnx za pravdivú odpoveď.
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:51
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          asi to bude tym, ze tieto tvoje otvorene dristy ma kazdy v P*** (ano, to zo sexualneho podpriestoru)
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:52
            Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
            Teba sa nepýtam, nerieš .
            G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
            • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:04
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              uz druhy krat si mi napisal neries. asi by sme ta mali pri podobnej iniciative uplne vsetci odignorovat. pretoze musis stale nieco riesit a este si vyberas s kym budes riesit svoje nezmysli... super pristup, fakt.
              • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:13
                Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
                Toto tu nema zmysel, MAZEM TEMU !!!! :D
                sudo apt-get remove windows
              • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:16
                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                Kľudne ti to napíšem aj tretí krát ....
                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
            • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:08
              Santa   Návštevník
              Ale ma pravdu. Dajte to uz prec. Aj s dodoedom. Co nik nevidi, ze tato persona vadi vsetkym?

              Vyhlasujem otvoreny bojkot voci tomuto individuu. Kto suhlasi pridajte prispevok, lebo je to uz nenormalne toto!
              • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:14
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                mozno by to chcelo open napisat do databazy znalosti kto je za to, aby sa urobila zmena ohladne tohoto admina.
                • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:40
                  Santa   Návštevník
                  Ja len jednoducho nechápem, co robia ostatny admini! To fakt chcu mat taketo forum? Fakt su na toto hrdy? BOJKOT a otvorene KYM SA NEVYRIESI DODOEDO, a tato TEMA, BUDEM NA KAZDOM PRISPEVKU V KAZDEJ TEME UPOZORNOVAT BOJKOT KVOLI DODEDOVI. Jeho drzost uz nema hranic. JE to ako v politike. Tu ho ocividne BENDIK drzi.

                  Chcem ist na Linuxove forum a nie pozerat sa na tieto temy, kde je admin AROGANTNY!

                  BOJKOT - STOP AROGANCIE DODOEDA!
                  • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:43
                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                    aktualny sef je miro bendik - dobry chlap, ma vela skusenosti, no malo volneho casu. myslim, ze za tutu situaciu urcite nie je zodpovedny.

                    ak ale chce niekto stranku bez dodoeda, tak je treba dako nahradit to co on robi napriklad so spravickami. pise ich vela a vdaka tomu to tu zije. ak by zacalo vazne pisat viac ludi, tak by sa toho vela zmenilo. ja napriklad som tiez kedysi pisaval no uplne som sa na to vykaslal. no mozno sa vratim... :)
                    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 20:09
                      Santa   Návštevník
                      Tak rozumiem ze je dobry chlap. Ale ak nechodi na forum 3 dni, tak nech prenecha toto miesto druhhym ktory maju zapal pre to co robi.

                      Nevie nik o nejakom inom portali? Mna to tu fakt nebavi.

                      BOJKOT - STOP AROGANCIE DODOEDA!
                      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 20:16
                        Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
                        Ked som to zacal koncom roka 2005 chodit, tak to tu malo Graaady. Temy sa riesili ako na beziacom pase a taketo a jej podobne debaty o hlupostiach tu neboli (a hlavne ziadne urazky a chytanie za slovicka). Proti dodoedovi nic nemam, ved koniec koncov jeho spravy citam denne ;), ale fakt si myslim, ze sa to muju riesit ine veci. Dodo, ak mas tu moznost, prosim vymaz tuto temu a bude klud. Bol by som rad, ak by to tu bolo take ako predtym, cize na urovni ;)
                        sudo apt-get remove windows
                      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 20:44
                        Avatar borg Fedora  Administrátor
                        a ja som zato aby dodoedo ostal spravcom. z desiatok/stoviek uzivatelov tohto fora proti nemu vyskakuju len 2-4 ti isty + jeden co sa dusoval, ze sem uz nebude prispievat a prispieva. zanedbatelne percento.
                        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 21:01
                          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                          osobne odporucam toto:

                          dodoedo ako spravca ano - a zaroven nech je spravcov viac
                          viac ludi nech pomaha so spravickami (aj ja napriklad by som s mal cinit)
                          tuto konkretnu temu vymazat. neostanu teda ani urazky ci rozne nepekne vyrazy

                          btw borg, ty by si podla mna aj mohol byt jednym zo spravcov :)
                          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 21:14
                            Avatar borg Fedora  Administrátor
                            to nechci, lebo by som vymazal tvoje zbytocne komentare, ktore musia komentovat vsetko
                            • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 21:17
                              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                              jaaaaj :) ok tak nie :) moc to tu uz rozpitvavam, pojdem het z tejto temy
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 18:58
          prv1   Návštevník
          'nejaky otvoreny dopis' ? ty aj rozmyslas? ty si pastol cisty bullshit!keby si bol aspon trosku inteligentny predtym ako taketo hovadiny zacnes pastovat kade tade situaciu si OVERIS a zistis O CO PRESNE IDE a podla toho si spravis nazor.Ak si ten 'inteligentny mlady clovek' tak si peniaze zarobit vies a taktiez sa vies postarat o seba.Este raz ti pisem OVER SI FAKTY!
          • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 19:05
            Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
            A ty si si overil fakty, a odkiaľ ?
            G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 21:28
      framfield   Návštevník
      dodoedo, sustavne sa ohanas tym aky si expert. obuvas sa do inych, ale ked je fakt nejaky problem s linuxom, tak fakt len malokedy vies poradit.
      aj ked s tymto listom totalne suhlasim, mozem ti otvorene povedat, ze ty si asi ten najvacsi a najtrapnejsi chudak, co som kedy na tomto, ale zrejme aj inych forach videl. to si fakt nevies najst nejake politicke forum, ale prezentovat politiku a antipoliticke postoje na svojej vlastnej stranke?
      toto sem fakt nepatri, aj keby to bola stokrat pravda, akoze aj je.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 21:37
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Neberte ma fakt v zlom, zamykanie témy znamená , že zlyhali normálne demokratické páky na ukočírovanie témy, naozaj ste toho názoru, že treba zamknúť túto tému (myslím tým väčšinu)? Nemyslíte si, že aj ja mám svoje právo napísať slobodne (a určite bez vulgarizmov) to, čo si myslím ? Veď z mojej reakcie nebola daná žiadna explicitná urážka či nebodaj vulgarizmus. Ak ja sa snažím byť prospešný písaním správičiek, tak nemôžem za to, že sú tu neukojené túžby niektorých jedincov po admin postoch, po uznaní alebo spomienka na ublíženia, ktoré dostali.
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 21:52
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        nie zamknutie ale vymazanie. delete, erase, format atd.
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 21:54
        Santa   Návštevník
        nič nezlyhalo, ty si zlyhal, hovorime tu o tom, ze sem to proste nepatri a uz ma fakt seres, ze mas problem pochopit tuto jednoduchost a skryvas sa za demokraciu. Vyuzivaj slobodu tam kde chces, ale nezasieraj fora kam to proste nepatri. Neviem ci to chapes. Tak ti to mozem zopakovat.

        A za dalsie, jediny, kto si zasluzi miesto admina ale vsetci ho ignoruju su wlasaty a TommyAngelo. Jeden kvoli znalostiam a prehladu a druhy kvoli tomu ze vie spravovat forum, dorobit ho a doprogramovat.
        • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 22:04
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          suhlasim s tymito menami. tommy by mal byt admin, ma neutralny postoj a dobre sposoby. a okrem toho vela vie :) taktiez chatpalla si viem predstavit v tejto ulohe a par dalsich. chcelo by to podla mna nieco ako volby.
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 22:59
      Avatar pitke ubuntu  Používateľ
      no, prečítal som tu všeličo. som dosť prekvapený a šokovaný sebectvom, ignoranstvom niektorých tu prispievajúcich ludí. uznávam, že to možno nie je najvhodnejšia téma na toto fórum, ale je , podľa môjho názoru dosť aktuálna, čomu svedčí aj počet príspevkov...a týka sa to nás všetkých, prečo sa nevyjadriť......načo riešiť, či je to vhodné, alebo nie. vyjadriť svoj názor a ísť ďalej, prečo potrebujete kydať na seba.....je jedno, či cigán, černoch, alebo biely, pokiaľ normálne žije...otázkou je, čo je normálne žiť, či sa starať o seba a o rodinu a kašlať na všetko, čo sa okolo deje, alebo byť vzdelaný a talentovaný- nie ste takí- máte smolu!!!!
      ak je niekomu jedno, začo platí dane a kam tie peniaze idú, tak v poriadku, je to jeho rozhodnutie.... ak to niekomu nie je jedno, treba niečo robiť, aj keď neverím, že sa niečo robiť dá....ja osobne som podobné otázky riešil a riešim doteraz.
      vyriešil som to radikálne....neplatím dane, nesúhlasím s politikou a žijem v holandsku a je mi z toho smutno.....
      • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 05.11.2009 | 23:14
        Absolutne nespokojny   Návštevník
        pitke, takto sa zachovalo uz mnoho ludi zo Slovenska, a mnohi dalsi odidu...
        Na rozdiel od inych userov ja s autorom plne suhlasím
    • Re: Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi 06.11.2009 | 02:40
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      fakt nerozumiem, co ma toto spolocne s linuxom, uplne off-topic
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte