vypadok wifi

Sekcia: Konfigurácia 04.11.2009 | 00:33
Mato   Návštevník
Zdravim. Na notebooku Acer Aspire One s Ubuntu 9.10 ma odpojilo a ani po restarte mi wifi nechce najist ziadnu siet. V Ubuntu 9.04 pomohol tento navod. Teras to vsak nenabehne, po "/etc/init.d/networking start" mi vráti Rather than invoking init scripts through /etc/init.d, use the service(8)
utility, e.g. service networking start

Since the script you are attempting to invoke has been converted to an
Upstart job, you may also use the start(8) utility, e.g. start networking
networking stop/waiting
Ako to wifi rozbehat?
    • Re: vypadok wifi 04.11.2009 | 18:19
      Mato   Návštevník
      Takže som to vyriešil tym že som spat na Ubuntu 9.04. Ale nakolko som aj pre ine zasadne chyby preinstaloval ubuntu za poslednych par tyzdnou asi 5 krát...porozmyslam o inej distribucii alebo windows..bahuzial sa mi zrazu zda stabilny, to uz je co povedat!Akurad je pomalý na mojom notebooku.
      • Re: vypadok wifi 04.11.2009 | 20:16
        WlaSaTy   Návštevník
        Mohol si skusit to co poradil priamo vystup toho skriptu: service networking start
        Inak, to co si skusal s restartom siete je len barlicka. Nechcel si nahodou skontrolovat ovladace na sietovku a popripade aj firmware? Asi nie ked reinstalaciou riesis kazdu prkotinu. Radsej ako reinstalaciu by som odporucil aplikovat distribucne zaplaty.
        • Re: vypadok wifi 04.11.2009 | 21:20
          Mato   Návštevník
          To service networking start som skúšal. Problem je v tom že reinstal trva 40 minut. Hladanie riesenia na nete mi zabera naozaj vela hodin. Odpovet by mohla byt niekde tu. Pozeram do toho a aj tak neviem vycitat co mam robit. Jedine co som s toho vycital, že to nie je jednoduhce. Skontrolovat ovladace znie pekne, ale take jednoduhce to asi nieje.
          • Re: vypadok wifi 04.11.2009 | 21:49
            WlaSaTy   Návštevník
            Problem je v tom, ze ten thread je z cias pred tym ako vyslo Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) a momentalne sa pouziva jadro 2.6.31-14. Novsie jadro vecsinou znamena aj novsie ovladace ktore lepsie komunikuju s hardware. Ta barlicka ktoru si pouzival len dookola vyhodila a nahodila ovladac cim sa opakovane inicializovala ta WiFi karta az kym nenaskocila.

            Mimochodom, sranda je ze v tom threade sa pise nieco velmi zaujimave (2009-11-02: The problem is that it doesn't work on Karmic with its kernel 2.6.31 +++ To solve it, I had compiled manually a 2.6.32-rc5 kernel and it worked beautifully.). Zial nie je iste ci Ti toto pomoze nakolko nepises aku kartu pouzivas a v danom threade sa spominali dve rozne generacie kariet ktore su spravovane dvoma roznymi ovladacmi ath5k a ath9k. Ale za pokus to stalo, no nie?

            PS.: opis napisov na krabici sa moze odchylovat od skutocnej dodavky, viac info poskytnu nastroje lspci a lsusb.
            • Re: vypadok wifi 04.11.2009 | 22:46
              Mato   Návštevník
              Hmm zaujimave. Prepač, ale ete stale som mimo:) Nejake tie vypisi:03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)Kernel driver in use: ath5k_pci
              Kernel modules: ath_pci, ath5k
              Ak to dobre chápem to AR242x je typ karty. Na Ubuntu 9.10 to bolo AR5001. Dakujem za postrehy.
              • Re: vypadok wifi 04.11.2009 | 23:43
                WlaSaTy   Návštevník
                Ano, vyzera to byt ona. Podla typu je skutocne podporovana az v novsich vanila jadrach a v Ubuntu (prerelease 9.10) su s nou zarucene problemy. Alternativne je mozne pouzit ovladace madwifi ale to aj s jadrom vanila vyzaduje kompilaciu.

                Takze je to na Tebe ci sa chces pohrat s kompilaciou alebo jednoducho vyskusas nieco novsie. Popripade ci neurobis update (instalaciou zaplat) po kabli.

                Mimochodom, zopar krat sa objavilo info ze ta karta fungovala z instalacneho CD ale uz nefungovala po instalacii. Takze je mozne zobrat jadro z instalacneho CD a jednoducho ho skopirovat.
                • Re: vypadok wifi 05.11.2009 | 00:17
                  Mato   Návštevník
                  Zvláštne že pol dna to ide a potom to zrazu prestane fungovat, nieco to predsa muselo sposobit. No zatial zostanem na 9.04, som spokojny a nechce ce mi do dalsieho reinstalu kedze už mam vela veci nastavených. Po case to skusim. Aj tak, nieco ako kopirovanie jadra, ci jeho kompilacia...nic mi to zatial nehovorí.