Wifi a WPA 2

Sekcia: Ostatné 06.11.2009 | 21:12
Avatar tux07   Používateľ
Zdravicko vsetkym. Chcem sa opytat ako riesite pripojenie na Wifi pri sifrovani WPA 2. Ja pouzivam wpa supplicant no musim sa s tym torsku pohrat kym sa pripojim. Otazka znie ci existuje lepsia volba ako wpa supplicant a wpa_gui. Thnks
    • Re: Wifi a WPA 2 07.11.2009 | 21:10
      Avatar yetti Gentoo, CentOS, Sabayon  Používateľ
      ak mas moznost konfigurovat to "ap" , tak pristup vyries ako ja, kontrolou mac adries
      netrap sa wpa ani wpa2, ja som tym presiel, fungovalo to, ale ....

      kontrola na mac adresu je rychlejsi, aj ked je nezabezpeceny je dostatocne bezpecny.

      heslo:
      "nema spravnu mac adresu , nema pristup" ;-)
      --<br/> Pekný deň a úsmev na tvári !!!
      • Re: Wifi a WPA 2 07.11.2009 | 21:33
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        Toto je taka rada, ze najlepsie je zabezpecit auto tak, ze treba odmontovat dvere, lebo vtedy ich nemozu otvorit a ani rozbit okno.

        Musim sa priznat, ze ani neviem, co vlastne pouzivam. Wifiny konfigurujem cez connection manazer v mandrive a netusim, nad cim to bezi.
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: Wifi a WPA 2 07.11.2009 | 21:52
        pSipi   Návštevník
        Takto "zabezpecenu" wifi by som urcite nenechal. Mac adresa sa da odchytit raz dva a potom ta tak dlho kopat zo siete az sa odpojis a hor sa surfovat,stahovat,hackovat NASA ;-)
        Nic mensieho ako WPA a WPA2 sa uz neoplati dneska pouzivat. WEP sa da rozkodovat behom pol hodiny.
    • Re: Wifi a WPA 2 07.11.2009 | 22:55
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Wifi a WPA 2 08.11.2009 | 14:20
      l_barbarossa   Návštevník
      - neviem co mas za distro, ale v MDV je to tak, ze heslo pre konkretnu siet je ulozene v /etc/wpa_supplicant.conf a o ostatne sa staraju network skripty. to gui bude asi najskor sluzit len na to, aby si dostal spravne parametre do spominaneho konfiguracneho suboru (kde pravdepodobne zostavaju dovtedy, kym ich nezmenis), takze to asi nemusis pri kazdom pokuse o pripojenie konfigurovat znovu - za nespravnu fungovanie bude zodpovedne asi nieco ine (napr. driver, chyba v skriptoch, ci poradi ich spustania atd.).
      Nakoniec, ten wpa_supplicant si kvoli diagnostike mozes v rootovskom terminali spustit sam s prislusnymi parametrami (ktore najdes v napovede a man ku programu).

      - filtrovanie podla MAC je minimalna ochrana, ktoru mozes pouzit vtedy, ked naokolo nie je ziaden priemerne technicky zdatny uzivatel (cize urcite nie vo vacsich mestach). odchytit a ukradnut MAC adresu inak nie je ziaden problem, naopak problem vyvstane potom tebe, ked k tomu dojde . Navyse komunikacia medzi tebeou a AP je uplne transparentna - tj, kazdy (sused), kto ju odchyti moze vidiet ake data posielas a prijimas.
    • Re: Wifi a WPA 2 08.11.2009 | 21:20
      hiDDen   Návštevník
      Co tak skusit Wicd ? Musis mat nainstalovany aj wpa_supplicant, ale potom uz len staci v pokrocilych nastaveniach vybrat tie spravne a ides...

      Instalacia klasicky (pre Debian, resp. U/K/X/buntu distra):
      sudo apt-get install wicd