Greenie 6

Sekcia: Komunita 27.11.2009 | 18:23
Avatar b13dr0nk4 Debian Sid / Mandriva 2009.1  Používateľ
Skúšali ste? Nechcem veľmi vyvolávať flame (aj keď viem, že tomu sa nevyhnem), ale myslím, že to ide s touto akožedistribúciou poriadne dole vodou. Neotestované, nedoladené, uponáhľané.

Včera Stanislav Hoferek vydal SIO, v ktorom nefungovala základná vec, akou je inštalácia na disk z bežiaceho prostredia. Myslím, že je na mieste otázka:

Ako sa toto ISO otestovalo pred tým, ako sa dalo na server? Pretože tu sa nejedná o maličkosť typu "zlá ikonka", ale o nefunkčnosť základného komponentu, ktorým je inštalátor. A vlastne, nefunkčný bol nielen inštalátor, ale všetko, čo fungovalo pomocou pridelenia práv roota.

Aký je teda názor užívateľov na túto "distribúciu"? Má zmysel (v stave, v akom ju dlhodobo jej autor vydáva)? Podľa mňa nie, aspoň zatiaľ nie a verejne nie.

P.S.: ak administrátor posúdi túto tému ako príliš provokatívnu, som vopred zmierený so zmazaním a plne to chápem. Každopádne by ma názor iných zaujímal.
http://www.debian-linux.cz - serverík v zrozumiteľnej reči pre "Debianistov"
    • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 18:35
      peto   Návštevník
      tak kazdy moze vytvarat co chce, nech si kludne robi distro sam pre seba....keby ale aspon neotravoval s tym. Vie zmenit pozadie a tvari sa ako majster sveta...arg. nakopat takych ludi...
      • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 19:08
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        myslim, ze zmena pozadia je ta najmenej podstatna zmena. Ak chces, otestuj si iso obraz alebo posli mi svoje nazory, co by mala upravena verzia obsahovat, dobrym napadom sa nebranim. Argument, ze je len zmenene pozadie, je uplne smiesny. Taktiez argument ze s tym otravujem. Nepisal som tu o tom, jediny odkaz je na mojom blogu a twittery. Nikde inde.
        • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 21:39
          peto   Návštevník
          > dobrym napadom sa nebranim

          Zmaz cely adresar /tmp/pokus/stano1/greenie, alebo kde mas ten nezmysel ulozeny :)
    • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 19:06
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      prosim ludi, co tu budu prispievat do diskusie, aby fakt nerobili z toho flame, a ja sa rad vyjadrim.

      greenie 6 bolo otestovane zle. iso ktore som oznacil ako final, malo chybu v nastaveni prav niekolkych programov, co znemoznovalo napriklad spustanie programov ako root, co samozrejme znemoznilo nainstalovat. len co som to zistil, tak som to stiahol, zobral som najnovsiu zalohu kde sa tato chyba nenachadzala, zaktualizoval som to iso a nainstaloval som z neho system. este v ten den som povodne iso nahradil opravenou verziu, ktora je na serveri. chybnu verziu si stiahli asi traja ludia.

      dnes rano sa mi cez jabber ozval kamarat, ci potrebujem pomoc s hostingom. odpovedal som mu, ze by som bol radsej keby pozrel nejake chyby a vsetko mozne, co podla neho nie je ako ma byt. otestoval, poslal mi dakych 10 veci, opravilo sa a nahodilo sa. bohuzial, nie kazdy clovek vie dat dobru kritiku (teda toto je zle, odporucam to upravit takto, pretoze toto a toto). aktualne idem preinstalovat aktualne ubuntu na g6 na mojom hlavnom pc. to je asi vsetko, co mam k tomu povedat. mrzi ma ze som urobil kravinu, ktoru hned vyuzil Peter Kotrcka pre svoje ciele a mrzi ma, ak narazil niekto na problem pre moju neopatrnost.

      Ak ma niekto cas a chut a chce pomoct s vyhladanim nejakych dalsich chyb alebo ma nejake napady na zlepsenie, cez jabber ci e-mail si rad pokecam a rad prijmem pomoc ohladne tejto verzie ubuntu, urcenej pre linuxovych zelenacov.
      • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 19:23
        ---   Návštevník
        cize dokolecka dokola, stara osuchana pesnicka, na kritiku odpovedas naucenym slovnym zvrat(k)om: poslite mi napady. Greenie nie je o napadoch, to ze sa tam zmeni par ftakovin nerobi z toho distro pre zaciatocnikov, aj to je tam este tolko nelogickych veci (staci si spomenut na nemenovanu recenziu, a to nebola testovana ziadna alfa preview uplne prvej verzie greenie-to by sa tie chyby dali prepacit ).
        Je najvyssi cas podla mna zavesit toto tvoje linuxove bluznenie na klinec a venovat sa niecomu rozumnejsiemu, ked sa trochu zamyslis urcite najdes mnoho oblasti kde je tvoja snazivost ovela uzitocnejsia ako na poli linuxu (povazuj to za dobre mienenu radu).
    • Re: Greenie 6 na blogu 27.11.2009 | 19:13
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 20:25
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Ahojte všetci.

      Ohľadom pomoci k vývoju Greenie,
      ja sa chcem za seba opýtať autora Greenie, čo sa stalo s tou osobou (už si presne nepamätám jeho meno) ktorá mala pomôcť z tej programátorskej stránky. Neviem, či to pokračuje, či to zakapalo, či čo, lebo som to považoval za celkom dobrý krok správnym smerom ...
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 21:02
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        BAKY pomohol vyrazne s programovanim. vytvoril napriklad greenshot - je to nastroj, ktory odfoti pracovnu plochu, zmensi velkost obrazka (tusim jpg s kvalitou 80 percent) a zaroven ju posle na internetovy server imageshack.us. Vygeneruje odkaz, ktory priamo vlozi do schranky. Ak chce niekto poslat obrazok kamaratovi, staci stlacit ctrl+print screen a nasledne ctrl+v

        http://img262.imageshack.us/img262/6409/screenshot103758.jpg

        taktiez vytvoril chat ci prerobil textove greenporty na graficke
        • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 22:43
          prv1   Návštevník
          zaujimave ze baky vytvoril php free chat... :)
        • Re: Greenie 6 27.11.2009 | 23:00
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          Aha.
          A spolupráca s BAKY pokračuje ?
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Greenie 6 28.11.2009 | 12:16
      Avatar Peter Kotrčka Fedora  Používateľ
      čo dodať? hádam len remix dnešného komixu z roota :-)
      KOMIX
      • Re: Greenie 6 28.11.2009 | 14:56
        007   Návštevník
        ten komix nema chybu!