PCMCIA wlan Z-com XI330

Sekcia: Hardware a Drivery 23.08.2005 | 17:09
Avatar Koli Gentoo  Používateľ
Mam hore uvedenu kartu pre WiFi. Skusam ju rozbehat pod FC4 ale nedari sa, resp. vobec neviem ako na to. Nasiel som nejaky postup na abclinuxu lenze tam je to velmi spartansky popisane. Presiel som aj wlan-howto lenze tam uz je len kofiguracia ked mi karta beha. Vypis po cardctl ident je Socket 0: product info:" ","IEEE 802.11 Wireless LAN/PC Card", "", "" manfid: 0xd601, 0x0010 function: 6 (network) Socket 1: no product info available A to je asi tak vsetko kde viem to kartu najst. Mam uz aj skompilovane wireless_tools, lenze o instalacii sa v tom baliku nic nepise okrem make install. Takze to neviem nijako nakonfigurovat. Nejake rady?
    • Re: PCMCIA wlan Z-com XI330 23.08.2005 | 10:52
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      Ja som ešte na ABCLinuxu našiel: Diskusiu. Podla nej by mala karta fungovať po zavedení modulu howswap do jadra. Keď už je modul zavedení tak by malo stačiť ju len nakonfigurovať cez nástroj iwconfig.
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
      • Re: Re: PCMCIA wlan Z-com XI330 23.08.2005 | 11:54
        Avatar Koli Gentoo  Používateľ
        No ten modul sa vola hostap. A napr v clanku na linuxsoft pisu ze existuju dva drivery 1. wlan-ng, 2. hostap. V prvom clanku na abclinuxu pisu ze pouzivali ten prvy. Na linuxsofte ten druhy. Ja som si v FC4 nasiel ze wlan-ng mam nainstalovane (neviem ci nie nahodou z baliku wireless-tools). Lenze neviem sa nijako dopracovat k tomu aby sa mi z toho Socet 0 zariadenia v PCMCIA stalo wlan0 zariadenie. To sa robi pravdepodobne tym driverom, ktory by mal byt podla vsetkeho zavedeny v jadre ako modul. Ale niekde je chyba. A neviem ako zistit kde.
        • Re: Re: Re: PCMCIA wlan Z-com XI330 23.08.2005 | 11:55
          Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
          Aha, srry, nevšimol som si presne ako sa ten modul volá. Čo vypíše modprobe wlan-ng?
          Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
          • Re: Re: Re: Re: PCMCIA wlan Z-com XI330 23.08.2005 | 17:09
            Avatar Koli Gentoo  Používateľ
            no to nevypise nic. Moduly su dva ulozene v podadresari modulov .../linux-wlan-ng a volaju sa p80211.ko a prism2_cs.ko. a oba mi modprob vypise. Okrem toho su tam vypisane aj orinoco_cs wireless moduly (neviem ci ho netreba vypnut). Stiahol som si ten hostap a vyskusam to s tym, lebo ta moja karta ma chipset Intersil Prism3 a neviem ci wlan-ng nebude len pre 2.x prism chipy. Otazka znie treba tie moduly wlan-ng odinstalovat. Ak ano odkial sa tam vobec nabrali (je to standardna sucast FC4, alebo baliku wireless-tools)