Ked technika je lepsia ako udava vyrobca :)

Sekcia: Ostatné 17.06.2010 | 23:50
Avatar [zmazany_uzivatel]   Používateľ
sa mi stala celkom zaujimava prihoda:
nasi maju doma bezdrotovy telefon na pevnu linku pretoze baterky sa v poslednej dobe rychlo vybijali, bolo treba ich vymenit za nove. Standardne, zensky postup: mama vytiahla telefon z "docking station" a zobrala ho so sebou do roboty, reku, po obede s nim pojde do elektroobchodu nech jej poradia ake baterky ma do nich kupit.

Ked som rano zbadal, ze telefon nie je na svojom mieste, logicky som stlacil "pipak", ktory by mi mal pomoct pri jeho hladani. Tak som pipak stlacil, ale ticho. Skusil som to este raz, ale telefon pipat nezacal, po chvili hladania som to vzdal a brnkol som na mobil mame, nech mi povie kde telefon nechala. Ona mi objasnila, ze ho ma akurat u seba, ze chce kupit baterky...blablabla. No hned dodala ze sa jej pred chvilou dvakrat rozpipal.
Tak som skusil stlacit "pipak" na docking station ked sme spolu telefonovali, a cuduj sa svete, jej sa telefon ktory prave drzala, rozpipal ze som ho pocul aj ja v mobile.

Vsetko by bolo fajn, az na jednu vec. Deklarovany dosah telefonu od svojej docking stanice je podla papier cca 300 metrov. No mama bola s telefonom vo chvili ked som stlacil pipak, odo mna cca 6 km.

Co si o tom myslite? Sam som tomu neveril az do chvile ked som si to overil ked sme spolu telefonovali. Nakolko sa jednalo vzdusnou ciarou o trasu ktora je na svahoch M. Karpat (treba brat v uvahu tienenie od svahu kopca, ktory nas delil, zastavbu) - ako je toto mozne?
    • Re: Ked technika je lepsia ako udava vyrobca :) 18.06.2010 | 00:14
      tomino   Návštevník
      no ci nebola u dakeho suseda na navsteve :D....ale ak hovoris pravdu tak cuduj sa svetu aj ja sa cudujem. 6km nieje malo... mozno uz po ceste vymenila baterky :) ina moznost ma nenapada :D
    • Re: Ked technika je lepsia ako udava vyrobca :) 18.06.2010 | 00:19
      Dragon   Návštevník
      :-D, tak toto je sila, mozno mate nejaky zvlastne "chybovy" kus. Nevedno, ci by na taku dialku dokazal aj telefonovat? (alebo, povedzme, aspon vacsiu ako tych 300m?)
      • Re: Ked technika je lepsia ako udava vyrobca :) 20.06.2010 | 00:04
        jano   Návštevník
        VF technika je ducharina..... :-D

        Pozn.: treba pozrieť najbližšiu faktúru......pre istotu..... :-D