Ipchains nezachovava konfiguraciu

Sekcia: Konfigurácia 13.08.2010 | 10:43
Miro   Návštevník
Na starom pc, ktory je vyuzivany ako router, mam nainstalovany RH6.2. Vo firewalle mam nastavene nejake filtracne pravidla. Sem-tam nejake pravidla pridavam k povodnym. Od urcitej doby sa stava, ze pokial sa masina natvrdo vypne(nie je momentalne na UPSke), tak sa posledne pridane pravidla nezachovaju, musim to nastavovat nanovo. Neviem, cim to moze byt? Ipchains ma len obmedzeny pocet pravidiel, ktore si pamata? Resp. ako to mam po nakonfigurovani noveho pravidla nastavit tak, aby to tam bolo nastalo?
    • Re: Ipchains nezachovava konfiguraciu 13.08.2010 | 12:20
      WlaSaTy   Návštevník
      Ako píšeš, tak mašina je na tvrdo vypnutá. Takže UPSka asi nedokáže podržať stroj pokiaľ sa vypne pri výpadku napájania pretože pravidlá FW sa obvykle uchovávali pri spustení vypínacieho skriptu.

      Inak, má tá UPSka tiež 10 rokov tak ako ten RH 6.2?
    • Re: Ipchains nezachovava konfiguraciu 13.08.2010 | 14:48
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Ipchains nezachovava konfiguraciu 13.08.2010 | 20:36
        WlaSaTy   Návštevník
        Ano. Najme ten posledny prikaz sa da pouzit ako isty sposob riesenia, lokacia pre konfigurak sa najde lahko. Staci zavolat ulozenie nastaveni pravidiel. Ci uz rucne po ich zmene, alebo z cron daemona.

        Len toto riesenie neodstrani povodnu pricinu. Mozno by bolo rozumnejsie poobzerat sa po router boarde a premigrovat to. Minie to menej elektriky a pri pravdepodobne 10 rokov starom zeleze beziacom furt to znizi pravdepodobnost uplneho odidenia zeleza. A udrzi to asi aj obycajna baterka do auta.