MFT tabulka oprava z linuxu

Sekcia: Komunita 13.10.2010 | 15:48
Avatar Lubos21   Používateľ
Mam externy HDD. Mam tam dosahanu MFT tabulku, teda z okien sa na ten disk beznym sposobom neda dostat a ten disk sa tvari ze je v stave RAW. Ked skusim akykolvek soft na obnovu zmazanych veci, kazdy z tychto softwarou mi nasiel komplet vsetky data. Lenze toho je vyse 500 GB a prekopirovat to na druhy iny disk a nasledne z toho druheho ineho disku na ten prvy je extremne zdlhave. Kazdy z programou odhadoval to kopirovanie na 6 az 8 hodin, teda by to v tomto pripade trvalo 12 az 16 hodin. Dufal som ze sa mi na ten disk podari dostat z UBUNTU ale aj ubuntu ho nedokaze spristupnit. Skusal som to zatial cez gparted a fdisk. Gparted ten mi vypisal ze mam v oknach pouzit checkdisk z parametrom F, ale to by checkdisk najprv musel ist na tej jednotke spustit, pobdobnu vec vypisal aj fdisk. Mate niekto nejaky napad ako by sa dala ta MFT tabulka opravit z ubuntu, pripadne nejaka moznost previest to na iny suborovy system bez straty tych dat?
    • Re: MFT tabulka oprava z linuxu 13.10.2010 | 19:39
      dash   Návštevník
      Prvé čo ma napadlo je skúsiť použiť program testdisk.
      • Re: MFT tabulka oprava z linuxu 13.10.2010 | 21:55
        Lubos21   Návštevník
        To aj mna napadlo ako prve hoc som to v prispevku neuviedol. Testdisk nepomohol.
        • Re: MFT tabulka oprava z linuxu 13.10.2010 | 22:41
          WlaSaTy   Návštevník
          No. Keďže v tomto prípade jepotrebné vyextrahovať obsahy súborov z ich pravdepodobných lokácií, tak je len pochopiteľné že sa tie programy snažia vyextrahovať zachránené súbory na iný disk. Obsah súborov sa v tomto prípade bude asi prelínať. To znamená, že niektoré súbory budú vnútri poškodené a vo výsledku dostaneš asi aj viac dát ako sa Ti zmestí na pôvodný disk.

          Takźe ak nemáš voľného pol tera bajtu alebo ak sú tvoje dáta pre Teba cenné, tak s tými dátami choď do firmy ktorá sa zaoberá ich záchranou. Možno to bude lacnejšie ako nový disk naktorý by si to dal.
    • Re: MFT tabulka oprava z linuxu 14.10.2010 | 13:04
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Neviem či si z tohoto už niečo vyskúšal, mal by to byť softvér pod Linuxom:

      http://linux.software.informer.com/download-linux-ntfs-repair-mft/
      Napíš tuná, ako si dopadol a či to je užitočné pre Tvoj problém.

      Srdečná vďaka.
      :-)
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: MFT tabulka oprava z linuxu 18.10.2010 | 19:23
      Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
      mne pomohlo pri problémoch sú súborovu štruktúrou diskov s NTFS LiveCD BartPE, alebo NortonGhost12, predsa len, sú tam využívané prostredia priamo z dielní MS (prvé je založené na WinXP a druhé na WinVista)