Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny

Sekcia: Aplikácie & Desktop 19.10.2010 | 00:09
Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
Blížia sa dlhé zimné večery a mňa sa zmocňuje prastará túžba rozlúsknuť preslávený slovenský linuxový hlavolam :

Čo je je podľa vás zmysluplnejšie a lepšie, vážená slovenská časť linuxovej komunity, pracovať na Greenie a.k.a. slovenskom Ubuntu, alebo sa radšej viac venovať lokalizačným prekladom Ubuntu do slovenčiny ???
Čo podľa vás, zástancov Linuxu viac pomôže pri presadzovaní Linuxu aj na Slovensku ????

Vopred upozorňujem, že sa nejedná o žiadnu Hoferekovsku anketku, iba si myslím, že sa treba dívať na svet reálnymi očami.
G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 00:20
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      Ja by som sa nesústredil všeobecne na Greenie, Ubuntu a pod.. Ale konkrétnejšie napr. na lokalizáciu LibreOffice-u, Abiwordu, Pidginu, a čo ja viem čoho všetkého, čo nemá lokalizáciu úplnú :)
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
    • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 00:31
      WlaSaTy   Návštevník
      Kôli prístupu Ubuntu k svojim prekladateľom sa kompletne rozpadol lokalizačný team. Takže máš voľné pole pôsobnosti a môžeš začať robiť niečo zmysluplné.

      Je to uź síce zopár rokov dozadu, ale ťaźko sa na to zabúda.
      • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 11:17
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Že sa rozpadol lokalizačný team pre Ubuntu do slovenčiny (?) neviem, počujem to fakt po prvý krát. :-(

        Tak sa naivne pýtam, kto potom prekladá nové verzie Ubuntu do slovenčiny, hádam len nie Američania alebo iný cudzinci. Zrejme sa ale stihol vytvoriť nový team prekladu, nechcem sa robiť múdrym, keď nemám informácie, lebo pre / s Ubuntu Linuxom nerobím. Avšak stále si myslím, že práve preto by sa to úsilie (opakujem, určite nemalé) malo venovať týmto smerom. Nič viac ani menej ...
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 18:42
          WlaSaTy   Návštevník
          Si ešte mladý a nesleduješ históriu dosť dlho.

          Ja priamo pametám keď presne toto došlo na LUG Con-e (či čo to bolo pred rokmi na CHTF) počas prezentácie priamo predsedovi lokalizačného teamu. Sekol s tým a celý team s ním. Potom sa toho začal chytať kade kto, dokonca aj tí čo okrem slovenčini nevedeli iné jazyky. Neskôr si zopár ľudí uvedomilo že preklad sa robí priamo u zdroja a začali dávať preklady autorom daných balíkov.

          Takže ak sa chceš realizovať a priložiť ruku k dielu, tak si vítaný. Ale na prázdno mlátiť slamu ...
          • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 21:59
            Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
            Hm, tak to je fakt dosť smutné. Pripomína mi to gogoľovský smiech cez slzy v 21. storočí ... a už mi tam ani ten Stano Hoferek tak nechýba .
            Ale teraz existuje nejaký lokalizačný team pre slovenčinu v Ubuntu, či nie ?! To je fakt husté !


            Vzhľadom na postavenie Ubuntu na (aj slovenskom) linuxovom trhu a jeho ambície do budúcnosti by možno bolo účelné osloviť mladých ľudí z vládnej koalície, tých čo majú otvorené myslenie, či by v tom NEJAKO nepomohli ... čo myslíš ?
            G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
            • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 23:44
              Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
              Síce reagujem do témy medzi dvoma ľudmi ale nedovolí mi to, tak sa mi vopred ospravedlnte..
              Vzhľadom na postavenie Ubuntu na (aj slovenskom) linuxovom trhu a jeho ambície do budúcnosti by možno bolo účelné osloviť mladých ľudí z vládnej koalície, tých čo majú otvorené myslenie, či by v tom NEJAKO nepomohli ... čo myslíš ?
              Nešliap do osieho hniezda s bosou nohou. Vec sa má tak, že politikov ( aj tých od pomerne z prvopočiatku perspektívnej strany pre "mladých" ) zaujíma ich miesto, miesto ich kontaktov, ich byty atp, však to poznáme z kauz z posledných mesiacov. Všeobecné normy, zákony, nariadenia a čo ja viem čo ešte, ktoré schvaľujú / vydávajú riešia globálne merítko.. Nič ako konkrétne problémy ľudí neriešia, nevyriešia nič konkrétne ( a toto je značne konktrétny problém ). Všetko musí byť všesmerné a použiteľné pre celé územie SR. Práve v tomto okamihu sa očakáva iniciatíva od ľudí, ktorých sa problémy týkajú. Politici podpíšu kontrakt na modernizáciu školstva, ale to že škôlka v tvojom okolí je spráchnivetá s hrdzavými preliezkami ich nezaujíma. Nastúpi priama akcia nespokojných a ľudí ktorých sa to týka, urobí sa zbierka a preliezky sa vymaľujú.. Priama akcia pre konkrétny problém, bez politiky, z vlastnej iniciatívy. To bol čisto hypotetický príklad, ale platí to aj pre to, čo sa snažíš s Linuxom. Politici nebudu riešiť nasadenie Linuxu, už len z toho dôvodu že z toho nie je zisk ( smutný fakt ). Preto by mali jednotlivci z vlastnej iniciatívy pobehať po lokálnych internetových kaviarňach, že ponúkajú Linux, aké to nesie výhody, koľko ušetria na ročnom servise a pod. Napr. ja som si všimol že môj ISP používa v centrále ( kde sú sprístupnené 3 počítače s internetovým pripojením ) Linux. 2x Ubuntu a 1x Fedora.. Bohato postačuje, bez problémov. Verím však tomu, že keby nebola iniciatíva zamestnanca, alebo nápad "A čo tak ušetriť a vyhnúť sa problémom ohľadom vírusov, legálnosti a pod?", tak by tam ten Linux nebol.

              V konečnom dôsledku, snažím sa poukázať na fakt, že keď niečo chceš, nemôžeš sa spoliehať na tretiu stranu ale musíš kopať sám za seba. A potom sa o zlato, ktoré nájdeš, nemusíš deliť.. ;-)
              There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
              • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 11:54
                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                Netreba sa Ti chlape ospravedlňovať, pekne napísané (Well done!) !

                Ak by sa Linux skutočne začal ( z dôvodov jeho výhod oproti MS Win ) NAOZAJ uplatňovať v štátnej správe/samospráve, tak by podľa mňa nastal ten efekt, že súkromné SW firmy, ktoré by chceli participovať na zisku z linuxových riešení/nasadení a podpory riešenií, by začali spolupracovať aj pri prekladoch.
                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 02:05
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Ja si myslím že Stano časom Greenie projekt sám premení na lokalizačný team, pretože udržiavať taký projekt zožerie veľa času, pri ktorom samozrejme získa veľa skúseností a pochopí že tie môže zúžitkovať lepšie. Za všetko hovorí absencia bugzilly, čo sa ani nečudujem, lebo to nieje v silách jedného, ani dvoch, ani troch ľudí. Zaujímavé by bolo aj spraviť s Greenie projekt ako si spraviť svoje Ubuntu a odovzdať skúsenosti ostatným. Možno to teraz berie ako urážku jeho šikovnosti, ale s tým to nemá nič spoločné. Viem čo je to udržiavať aj mini projekt vo svojom voľnom čase.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 09:19
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        o tom som uverejnoval clanky v pcrevue ci na niektorych serveroch, taktiez bola o tom v brne (nie moc podarena) prednaska. casto sa mi ozyvaju ludia ktory sa pytaju co a ako a rad pomozem :) taktiez hlavne metabaliky greenie su volne na internete. (inak mna mudre myslienky neurazaju, skor hlupost ma dokaze vytocit. a sam som ich pekne vela nataral za tie roky :P)
    • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 09:16
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      milujem, ked clovek, ktory tu ma len prezyvku, oslovuje inych ludi priezviskami. to len tak na uvod. ale teraz k veci:

      1) ujo stano preklada. hru wesnoth, odborne clanky do "normalne ludskej" podoby pre citatelov napriklad pcrevue, prehlad distribucii (nie len na distrowatch), ku slovenskemu prekladu naviedol par ludi, vratane cloveka, ktory prelozil do slovenciny viac, ako ja, ty a 20 dalsich linuxakov dokopy. malo? tak fajn, nemam problem napisat niekde na blog ci do PCREVUE clanok typu "prekladat linux je fajn, podte to aj vy." a vies co? vratil som sa z nocnej brigady, viac ako 24 hodin som nespal a idem to tam napisat hned. a ak budes mat co dodat, mozes samozrejme pridat komentar a rad nan odpoviem, alebo mozem tvoje nazory pridat do clanku.

      2) greenie je v prvom rade ubuntu prisposobene pre miestnu oblast - kladie sa vela na to, aby bolo LiveCD co najlepsie a aby ho aj zaciatocnik mohol pouzivat. a len tak medzi recou, je to ceskoslovensky projekt, zapajaju sa ludia z obidvoch krajin.

      3) realny pohlad? fajn. hovoris o preklade. ak by sa napriklad na toto forum dal textovy subor, kde by bolo mozne prekladat a kazdy by mohol prispiet par vetami (ako som to robil ked som ponukol prekladanie hry glest), tak by som sa velmi rad zapojil. viem anglicky, no nie som na technicke vyrazy. ovela viac mi ide prekladanie pribehov, a tak sa viac venujem wesnothu.

      to, co slovensko potrebuje, je nieco pre zaciatocnikov, a hlavne komunitu. kolko ludi sa boji ist na forum? kolko sa vzda, pretoze nevie najst pomoc? kolko skutocnych zaciatocnikov chodi na linuxove akcie? schvalne skusim spomenut par mien ludi, ktori nieco urobili podla mna pre slovensky linux: ladislav bodnar, Viliam Bur, Ladislav Michnovic, michal palenik, peter mann... koho by si tam doplnil?
    • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 09:49
      Avatar chatpall   Používateľ
      ak sa so stanom stotoznilo par ludi a robia pod jeho "vedenim" na niecom, co mozno ty nepokladas za prinos, tak chyba asi nebude v nom. tlacis na pilu, lebo oni nerobia iba na lokalizacii, robia aj ine veci, ktorym chyba odborne vedenie a koncepcia, tak aby to malo vysledny pozitivny prinos aj pre tu prakticku cast veci, nielen ideologicku. sam som bol clenom lokalizacie ubuntu cca dva roky, navrhol som projekt distrosearch, napisal som par clankov, poradil par ludom. s odstupom casu vsak vidim ze tomu chybalo to nieco... vola sa to vedenie projektov... koncepcia projektov.... projektovy manazment.... slovensku chyba organizacia, ktora je realne schopna smerovat ludi ako som bol ja alebo ako je stano alebo vela inych ku konstruktivnej cinnosti. poukazovanie na chyby, rozne akoze "kritiky" to neposuva cloveka dopredu. treba konecne vybudovat infrastrukturu pre podporu otvoreneho softveru u nas a stanovit si ciele, ludia sa najdu.
      NERUSTE TENTO UCET!!!
      • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 09:55
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        mne sa tvoj projekt velmi pacil a s Jirim Eischamannom (teda z drvivej vacsine jeho robota) sa dal dohromady projekt pclinux.cz. Na tvojej myslienke...
      • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 11:37
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Ahoj.

        Pretože si pravicovo zmýšľajúci intelektuál, tak si vážim zo zásady Tvoj a iných pohľad na vec. Obávam sa, že Ťa ale musím trošku poopraviť. Ja sa vyhýbam akémukoľvek explicitnému tvrdeniu, že by chyba bola nebodaj v samotnom S. Hoferekovi a určite som toto (tému) práve tuná neotvoril preto, aby som ho podpichoval, prípadne si pomudroval na jeho úkor ... a hlavne, nemôžem a ani nedovolím si takémuto človeku čokoľvek nebodaj prikazovať. A to že niekedy nechápe môj humor ? To je výsostne jeho problém.


        Neodpovedal si ale na moju všeobecnú otázku, čo by podľa Teba bolo lepšie, ak by to bolo možné: Venovať všetky svoje sily do vývoja slovenského Ubuntu alebo presunúť úsilie do práce teamu slov. lokalizácie Ubuntu ?
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 16:18
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          dodoedo, pozri sa na to takto.

          1) existuje nejaky stano, daky civilista kdesi za horami
          2) povedal si, ze by sa dalo ubuntu upravit tak, aby bolo o kusok blizsie ludom. len tak, vo volnom case, nikto ho za to neplati
          3) teraz od neho ziadas, aby vsetok cas nevenoval tomu, kde ma zo svojho pohladu uspech, ale prekladaniu pre vsetkych

          myslim, ze je to uplne v poriadku. na druhu stranu nejaky stano nieco robi a nahana dalsich, ktory nerobia nic podobne, aby pomohli s prekladom.

          lahka matematika: na slovensku je zaokruhlene 5 milionov ludi. 4.8 z nich nikdy nepoculo o linuxe. a ty par ludi, co sa linuxu venuju, chces prinutit, aby sa mu venovali este viac. mozeme urobit anketu - je lepsie pomahat zaciatocnikom, alebo hadat sa medzi sebou? ty chces lepsi preklad, ja chcem viac zaciatocnikov. spolupracou sa da ziskat obidvoje.

          kolko ludi sa venuje prekladu, vie vyborne anglicky/slovensky/cesky a v zivote nepoculi o linuxe? len co ho spoznaju, mozu sa pridat ku starsim prekladatelom.
          • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 23:42
            Avatar phodinux Debian, macOS  Používateľ
            Táto téma ma akosi zaujala. Rozmýšľam o tom, žeby som sa pridal k tomu lokalizačnému tímu. Už dlhší čas rozmýšľam o pridaním sa k nejakej takejto skupinke, nakoľko si chcem posilniť slovenčinu a angličtinu pred maturitou xP

            Prosím ťa, napíš mi nejaké základné informácie o tej práci, čo sa prioritne prekladá a podobne. Ako som spomínal, rád by som sa pridal. :)

            Mimochodom, Greenie som ešte neskúšal, ale nakoľko je to asi jediný slovenský projekt rád by som ho podporil.
            Nedá sa stiahnuť aj z torrentov? :)
            • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 23:46
              Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
              Jediný slovenský projekt to nie je, bolo ich tu viac :) ( a netuším prečo sa na ne zabudlo )
              http://people.tuke.sk//peter.mann/ubuntu/
              There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
              • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 23:54
                Avatar phodinux Debian, macOS  Používateľ
                nemyslel som jediný ako jediný na slovensku, ale jediný veľký, alebo skôr väčší a známejší :)
                • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 00:28
                  Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                  zelene velky projekt rozhodne nie je :D bohuzial napada ma vela zaujimavych projektov z ciech, no zo slovenska ani moc nie. skoda...
            • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 00:26
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              z torrentov sa aktualne niektora starsia verzia da, no bezne HTTP stahovanie je dost rychle. ak chces skusit, budem len rad :)

              ohladne prekladania je samozrejme ideal prekladat pri zdroji, takze napriklad ak mas rad gnome tak sa pridat do tymu slovenskych gnome prekladatelov.
              • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 00:48
                Avatar phodinux Debian, macOS  Používateľ
                už som stiahol aj vyskúšal... videl som tam veľa bugov, ktoré by bolo dobré odstrániť... možno o nich vieš, sú to síce drobnosti ale napíšem ti potom nejaký ten zoznam, čo by ešte trebalo...
                každopádne veľmi pekná práca, aj graficky, aj systémovo, greenie sa mi páči oveľa viac ako ubuntu :)

                stiahol som livecd...
                • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 02:21
                  Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                  ak chces tak sa ozvi na IM, pozriem sa na to co si nasiel :)
            • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 16:59
              Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
              na margo prekladu, s majitelom Linux, s.r.o. (prevadzkovatel portalu LinuxOS.sk) sme riesili preklad ako jednu z velkych prekazok vacsieho mozneho nasadenia linuxu do malych firiem v SR, napadli nas nejake veci, uvidime, ako sa veci vyvinu. kto sa chce zucastnit prekladov apps a desktopov (primarne KDE, GNOME) moze kludne napisat na support@linuxsro.sk ... lebo problem je ten, ze kazdy niekde niekam napise, ze sa prida a dohladaj to ... radsej nech sa spravi poriadna evidencia a ked prejde k cinom, mozme tych ludi napriamo oslovit.
        • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 19.10.2010 | 23:29
          Avatar chatpall   Používateľ
          dodoedo ja si vazim kazdeho kto ma chut este vo volnom case nieco robit navyse, napriklad eMDi ma u mna velke plus. samozrejme aj teba, mas cas sledovat a prinasat spravy, aj vdaka nim sme stale v obraze co sa deje.

          otazka je mozno na mieste ale je zle polozena, pretoze nie je nikto komu by mohla byt odpoved adresovana. neexistuje nastroj ktory by mal skutocny vplyv na realnu situaciu. dufam ze ma chapes.
          NERUSTE TENTO UCET!!!
          • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 00:27
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            tiez som rad, ze je tu niekto, kto si najde cas behat po internete a davat spravicky
            • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 12:30
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
              Tak vidím že sa nám tu konečne formuje komunita. Ja si práve vyberám projekt do ktorého by som prispel, už som aj na jeden mŕtvy narazil, ešte je otázka, či za to stojí.
              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
              • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 12:38
                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                Tento projekt, ktorý uvádzaš nie je pre Linux, je iba pre MS Windows alebo Mac OS X.
                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 14:37
                  Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
                  Zle sa pozeráš, ty si klikol na hlavičku, tam je banner na komerčný projekt Team Talk. Ja hovorím o CSpace, dole je zdroják, ja mám len Linux, takže nad ničím iným ani neuvažujem.
                  Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                  • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 15:13
                    Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                    Áno, máš pravdu, zlý "klik", moja chyba, beriem späť čo som vyššie napísal ...
                    :-)
                    G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
              • Re: Projekty .. 20.10.2010 | 13:07
                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                Ahoj.

                Tu si pozri niečo konkrétne linuxového.

                BTW, a výsledky týchto projektov sú jedny z tých, ktoré určite majú prínos pre celú Linuxovú komunitu !
                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • Re: Linux 20.10.2010 | 12:09
            Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
            Viem, viem, práve preto som Ti takto odpisoval....


            Serie ma, že sa s nástupom dlho očakávanej pravice do zmysluplnej vlády v čase globálnej ek. krízy nehýbe zvýraznenie a propagácia postavenia open-source na Slovensku a vždy sa tak akosi opičíme (samozrejme až neskôr) po českých kolegoch. Veď oficiálny SKLUG (t.j. štruktúra akceptovaná aj v zahraničí) NEFUNGUJE, nevyvíja sa žiadna iniciatíva s tejto strany na našu výkonnú moc, veď je to na ten povestný gogoľovský smiech cez slzy .

            No, pridal som trochu z môjho povestného polit. školenia "Večernej Univerzity Marxizmu-Leninizmu", tak som sa ventiloval.
            G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
            • Re: Linux 20.10.2010 | 13:29
              Avatar chatpall   Používateľ
              SKLUG, SKOSI, SOIT su organizacia zakladane za nejakym ucelom, ich pole posobnosti je vsak velmi uzke, obycajne su zamerane na prezentaciu jednotlivcov popripade malych skupin. a obhajuju zaujmy o ktorych mnohokrat ani nevieme.
              NERUSTE TENTO UCET!!!
              • Re: Linux 20.10.2010 | 15:16
                Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                Ale ...

                Avšak v ponímaní "priemerneho" intelektuála bývalej západnej Európy sú to zaužívané a pre nich bežné štruktúry, ktoré, keď u nás nefungujú (SKLUG), hoci sme členovia EU, tak ako keby tu Linux ani nebol .....
                :-(
                G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                • Re: Linux 20.10.2010 | 16:07
                  Avatar chatpall   Používateľ
                  treba si zobrat konecne priklad zo zahranicnych LUGov a pozriet sa na to ci sa da taky model preniest aj ku nam :) Kedze vsak SKLUG prestal pocobit a musel jeho spoluzakladatel zalozit novu organizaciu, tak to asi tak nefunguje :)
                  NERUSTE TENTO UCET!!!
                  • Re: Linux 20.10.2010 | 16:10
                    Avatar borg Fedora  Administrátor
                    vsetko je to o pouzivatelskej zakladni. to, ze inde moznou pouzivatelov ratat na tisice u nas na desitaky, max. stovky. a to nema vyznam.
                  • Re: Linux 20.10.2010 | 16:45
                    Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                    Čo sa stalo ?

                    Treba napísať o tom, ja nič neviem o tom, totiž ....
                    ... aby sme tu nevyprávali len v náznakoch, ako "utajení svedkovia" za vlády Hrubokrkého I.
                    G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                    • Re: Linux 20.10.2010 | 16:50
                      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
                      na margo tych skupin len dodam, ze snazim sa kusok rozhybat stojate vody v tejto oblasti ... riesil som to s janom husarom, tomolcom, samomX86, aj s milosom sramkom by sme sa mali stretnut a nesmiem zabudnut na misa palenika ... a o tomto navrhujem, aby ste zriadili nove vlakno, nakolko ste uz offtopic ...
          • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 16:56
            Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
            chces aby som sa cervenal? :) ale dakujem :)
    • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 20.10.2010 | 23:13
      Avatar Ján Šuvada Linux MINT 20 MATE, EdUbuntu 23.10, Windows 11  Používateľ
      Sám používam Greenie a som s ním veľmi spokojný. Skúšal som suse, fedoru, mandrivu, arch i čisté ubuntu. Nakoniec som sa vždy vrátil ku Greenie. Čo sa týka rozšírenia linuxu, problém vidím v problémoch s hardvérom. Nie vždy sa v linuxe dá všetko rozchodiť. Čím viac sa ale rozširuje komunita, tým je to lepšie. Vrátim sa ale ku greenie. Je výborné a odporúčam každému linuxákovi skúsiť aspoň live. Určite si urobíte svoj názor. Stano drž sa a prajem všetko dobré Greenie oslavujúcemu 3 rok existencie.
      "Keď ľudožrút používa vidličku a nôž, znamená to pokrok?"
    • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 21.10.2010 | 19:03
      Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
      no, nepovažujem sa za LinuxGuru, ale ak môžem, svoj názor poviem. Myslím si, že Ubuntu má dosť vývojárov, slušnú užívateľskú základňu, dobrú podporu. Ale Greenie, neviem, či je na to Stano sám, ak aj nie, určite nestojí za ním tím o počtoch rádovo stoviek ľudí, ak sa mýlim, opravte ma. Takže jednoznačne preferujem, aby šlo Greenie "do toho"...
      • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 21.10.2010 | 23:26
        l_barbarossa   Návštevník
        nejako nepresne si sa vyjadril,

        "do toho" alebo do ... ?

        Inak, cela tato tema je podla mna "malo uzitocna".

        Ti co pracuju na Greenie nie su predsa taki tlkovia, aby nevedeli, ze a ci mozu pracovat na lokalizacii resp. na inom "uzitocnejsom" projekte.

        keep loop everybody!

        • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 22.10.2010 | 04:31
          Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
          tým som chcel samozrejme povedať, že som za to, aby sa Greenie vyvíjalo a aby napredovalo. Hlavne pre laikov, začiatočníkov či mierne pokročilých je to určite dobrá voľba, podľa môjho názoru ...
          • Re: Greenie alebo práca na lokalizácii Ubunto do slovenčiny 23.10.2010 | 19:33
            Avatar milboy Ubuntu so znakom ElementaryOS  Používateľ
            Ja osobne nevidím problém v tom či je dosť prekladateľov, ale aká je ich aktivita. Ak sa niekto bude chcieť zapojiť, tak si cestu nájde. Ja osobne prekladám na launchpade, ale teraz sa venujem len aktualizáciam programov ako je Ubuntu Tweak, Ailurus, Cairo-Dock a ešte pár menším projektom, ale je to o tom koľko mám voľného času..
            skusam vsetko....už stovka distribúcií za tie roky a vedomosti žiadne.. Prečo linux?