prvé dojmy z OS OpenIndiana...

Sekcia: Ostatné 19.10.2010 | 19:20
Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
mám článok na 4 strany A4, chcem vedieť, či je ozaj nutné ho deliť kvôli sprostému obmedzeniu jedného textu na 5000 znakov??? Je to v skutku veľmi otravné, nemyslíte si to, zodpovední ??? Prosím o vyjadrenie sa...

Vopred ďakujem...
    • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 19:29
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      neviem ake pouzivas pismo atd, no bezne je 4 strany na asi 10 000 znakov. neviem, kam ho chces uverejnit, no idealne by bolo dohodnut sa na dvojdielnom seriali.
      • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 19:40
        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
        robím to z Win - WordPad (rtf formát) písmo TimesNewRoman. Skúšal som rozdeliť na dve, stále veľa, na tri, tiež. Pýtam sa, nebude v blízkej dobe s tým niečo urobené? Je 21. storočie( doba vysokorýchlostných a veľkoobjemových dátových tokov, optických sietí, mnohojadrových procesorov), prečo tam nemôže byť napríklad obmedzenie na 50 000 znakov ??? Myslím, že každý diskutér a pisateľ článkov by to len a len privítal. Takto sa to totiž úplne zbytočne komplikuje. Nič v zlom. Ak je na to nejaký pádny dôvod, viem to pochopiť... Ale chcem ho vedieť. :-)
        • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 19:47
          Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
          to obmadzenie na 5000 znakov nie je nahodou iba tu vo fore ???

          Inak co sa tyka uverejnovania clankov, kuk sem ::: http://linuxos.sk/autori/index.html a to hlavne sekcie Úprava článku, Chcel by som napísať článok... a Kontakt (kam sa clanok posiela) ...

          :-D

          Slackware
          • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 20:00
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            ďakujem za link, priznám sa, to som nevedel...
        • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 19:54
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          50 000... vav :D

          pri pisani do casopisov to ma vyznam, kedze priblizne 5000 znakov a daky ten pikcr je akurat na 1xA4, kde sa pouziva mensie pismo ako je bezne pouzivane v niektorom editore.
          • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 20:11
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            Stanko, nehnevaj sa, nesúhlasím s Tebou, všimni si ako dnes všetko funguje. Rastú kapacity všade a všetkého. Voľakedy mala WEB stránka úžasných 10 strán a bolo to supeééér. (veľmi dávno). Problematika v akejkoľvek ľudskej činnosti je dnes stále viac a viac zložitejšia a komplexnejšia (je úplne jedno, či sú to počítače, zdravotníctvo, akékoľvek technológie, veda všeobecne a tak ďalej a tak ďalej...), ináč povedané, na čo by Ti pred cca 15 rokmi stačila jedna A4, dnes ich potrebuješ aspoň 10 (uvádzam iba ako ilustráciu). Je ozaj také ťažké posunúť ten na dnešnú dobu skutočne nezmyselný limit aspoň na troj či štvornásobok??? Uvedomuješ si, koľkým ľudom by to uľahčilo prácu? Vrátane Teba, aspoň predpokladám, že máš tiež nejaké ADM práva. Neber to prosím ako nejakú výtku, iba ako prosbu a žiadosť zároveň. Ak to nejde (prosím o zdôvodnenie, nedostatok času, priestoru v DataBázach a pod.), a ja idem kontaktovať Milana Dvorského.
            • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 20:54
              WlaSaTy   Návštevník
              Dnes je aj doba prenosnych zariadeni. Takze ak si chcel dat tvoj clanok ako jeden prispevok do fora, tak si skus taky prispevok precitat na mobile. je tu dost vopchanych vystupov z dmesg a lshw ci hwinfo.Bez vyberu potrebnych informacii.

              Inak, Stanova poznamka ohladne bezneho clanku zauzivanej velkosti je aj aby sa citatel neznechutil priliz dlhym citanim. Vtedy je naozaj vhodnejsie pouzit serial, teda seriu clankov.
              • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 21:58
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                podla mna potrebuje mat dobry clanok, kniha alebo cokolvek vratane komixov taku dlzku, aby sa to dalo zhltnut cielovou skupinou za nejaky ten normalny cas. napriklad precitat detsku bibliu by malo dieta zvladnut, a taktiez by mal clovek zamerany na pocitacove operacne systemy bez problemov zhltnut 5000, ale aj 50 000 stran. nie kazdy ale povazuje tuto temu za dostatocne zaujimavu.

                existuju 3 zakladne veci, ktore sa daju urobit s textom na 10 000 stran, ak by bol bezny limit 5000:

                1) orezavat, orezavat, orezavat
                2) dohodnut sa na vynimke, v casopise dat na viac stran po dohode atd
                3) pisanie na pokracovanie formou serialu, slovnicka pojmov atd.

                pre vydavatela je zaujimava hlavne jednotka (kratsi clanok, v ktorom bude len "very best" obsah), pre pisatela druhe alebo tretie riesenie
              • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 22:42
                Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                eMDi, hneď to budeš mať v schránke.
                Stano, plne súhlasím s Tebou, ostatní, bez invektív, urážok, máme na to rozdielny názor, ale beriem to, šefujete tu Vy. BTW, ten mail si tam opravte, nie je aktuálny
                konkrétne: http://linuxos.sk/autori/index.html
                Milan Dvorský nemá mail, ako je tam spomenuté ( emdi@linuxsro.sk ), ale linuxos@emdi.sk

                Ešte raz opakujem, že sa nechcem nikoho dotknúť, ani nikoho uraziť, ani nič podobné, ale:
                to, že mobil umožňuje interNetovať, ešte neznamená, že je to vhodný (a určite nie som jediný, kto toto tvrdí) nástroj na komunikáciu (internetovú), a už vôbec nie pohodlný, mobil je na telefonovanie, trpí tým zrak ( extrémne malý displej ) aj prsty ( klávesnica vhodná akurát tak pre mravcov, bolesti klbov ), tiež mám takú vymoženosť a použil som ju možno 5 krát v živote, nikdy viacej. Nie je to o prenosných zariadeniach, je to o prílišnej pohodlnosti MobilFanatikov (bez invektívy). Niekdo veľmi múdry raz vyslovil názor "nie sme taký bohatý, aby sme kupovali lacné veci" teda v prenesenom slova zmysle, stojí nám za to tá námaha a nervy a bolesti ???
                Nie je predsa v dnešnej dobe až taký problém mať internet doma, v kaviarni, v zamestnaní, u suseda, u milenky, a tak ďalej ( pomáli už aj bezďáci v kanáloch ho budú mať zavedený :-) )
                viem, teraz ma zotriete, nemá každý prístup ( býva v horách, plaví sa na jachte, je v lese na hríboch alebo obrába susedovu manželku na chate, či čo ja viem čo ( len pre ilustráciu :-) ). Ale je to nutné za každú cenu ( pošahané zdravie ) ??? V ojedinelých prípadoch to samozrejem chápem, (správa, administrácia, riešenie nepredvídaných krízových situácií a udalostí, v takom prípade ale určite nebude čítať zrovna môj článok :-) ) ale na bežné prezeranie WEB-u? Ako nežartujte, páni.
                Napísal som mu, takže budem čakať, čo sa bude diať ďalej. A ešte niečo, nerobím to pre prachy, akoby sa to tu mohlo niekomu náhodou zdať, ale pre to, že ma počítače skutočne stále ešte veľmi bavia ... :-) a rád sa podelím so svojím názorom, skúsenosťou či pripomienkou s niekým skúsenejším. Veď často som bol svedkom toho, ako sa sťažujete ( myslím teraz všeobecne, nemám na mysli nikoho konkrétneho ) že trpíte nedostatkom článkov a prispievateľov, a zároveň im "hádžete poleno pod nohy".
                Skorej by som ešte navrhoval, aby bol každý článok schválený niekým zodpovedným ( nemyslím tým cenzúru v pravom slova zmysle, ale vyjadrenie sa v ponímaní, článok tu už bol, netreba ho, alebo je zaujímavý, spublikujeme ho ), kvalita článkov by tým jednoznačne stúpla ( a tým pádom aj kvalita celého WEB-u ako takého). Súhlasíte aspoň s týmto so mnou ??? Ponjatno ????
                WlaSaTy, Ty tvrddíš, citujem: "Inak, Stanova poznamka ohladne bezneho clanku zauzivanej velkosti je aj aby sa citatel neznechutil priliz dlhym citanim. Vtedy je naozaj vhodnejsie pouzit serial, teda seriu clankov." Ak niekoho niečo nezaujíma, nebude to čítať, preskočí to. Ak hej, dlža mu určite vadiť nebude. Ak by bolo články schvalované, vyhneme sa zbytočným siahodlhým QuaziTextom, z ktorých máte také veľké obavy.
                BTW, poprosil som ho, ak by to bolo možné, o nejaké "schválenie" alebo postúpenie niekomu pre prípad, že by som písal už písané.
                • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 20.10.2010 | 07:43
                  Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
                  mail opraveny, po klliknuti to chcelo pisat na spravnu adresu, len text som dal zly ... mea culpa. na clanok sa pozriem este dnes
            • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 21:52
              Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
              odpisal som ti ...
            • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 21:53
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              ale ja nevravim o webe :) casy, ked 56k modemy boli "total cool" su davno prec. pisem o casopise, kde sa rata na strany. tam je jedno kolko ma text velkost v kb, no ak je na nieco napriklad 3 strany a 2 strany su obsadene, tak sa berie do uvahy tych 5000 znakov.
            • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 22:04
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              este jedna malickost. uplne kratka. casto sa stane, ze si mlady clanok nieco pozrie a povie si: "hmmm, tak toto ja citat nebudem". je to bezny fakt, s ktorym sa stretava aj s najlepsimi clankami. napriklad na blogoch som videl blogovy prispevok, ktory bol na strasne vela stran a nebol tam ani jeden enter (rozumej odstavce). v diskusii som si precital, ze je ten clanok super vtipny, no aj ked som mal dost casu, tak som sa do neho nepustil.

              je dobre pisat hlavne zaujimavo a tak, aby sa to dalo bez problemov citat. teda bez velmi dlhych viet, s odstavcami atd. co podla mna u teba nie je problem. hovorim (teda pisem) len zakladne a velmi vseobecne veci. na dlzke az tak moc nezalezi, no ak bude odkaz "kliknutim sem si precitate druhu cast" tak to bude kratke a koho to zaujima, ten si aj druhu cast lahko precita. a kedze prva cast nebude moc dlha, bude ju citat viac ludi, a viac ludi si potom so zaujmom klikne na odkaz. a ja medzi nimi.
              • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 23:14
                Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                áno, v podstate súhlasím, a chcem sa ospravedlniť, že som zabudol uzavrieť diskusiu.
                No, keďže som nebol zrovna SuperSlovenčinár, neviem, ako ten môj článok obstojí (nie len po obsahovej stránke) :-)
                Teraz vážne, jasné, článok musí mať aspoň úroveň, snaha z mojej strany bola. A áno, mal by zaujať, ale zas, ten, kto javí naozaj o niečo záujem, bude čítať i keď to nebude gramaticky a štylisticky zrovna na jednotku (tým sa nechcem samozrejme zbavovať zodpovednosti za napísaný text.) Tiež neviem všetko a ani všetkému nerozumiem, od toho sme tu, aby sme diskutovali, vysvetľovali si...
                • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 19.10.2010 | 23:26
                  Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                  vela trepeme a este viac cakame. takze nieco pekne napis, posli to napriklad sem, precitame a uvidime :)
                  • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 20.10.2010 | 11:55
                    Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                    kontaktoval som mailom eMDI-ho, neprišlo mi nedoručenie mailu a tak predpokladám, že mu mail prišiel. Kto by mal záujem, môže nahliadnuť na článok tu: http://jbakos.sk/?page_id=78&mingleforumaction=viewtopic&t=81.0
                    • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 20.10.2010 | 12:08
                      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
                      na email som ti uz odpovedal. potesil by este nejaky screenshot :)
                      • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 20.10.2010 | 23:32
                        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                        ahoj, eMDi, máš to v pošte, v čistom texte, s obrazovými prílohami. Poprosím odpísať, či je text prijateľný... :-)
                    • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 20.10.2010 | 23:45
                      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                      Držím Ti palce Henrich, som naozaj zvedavý a som rád, že si to urobil.

                      Edo
                      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
                      • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 20.10.2010 | 23:48
                        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                        ďakujem, ale, robím to prvá krát (myslím text na linuxos.sk :-))) ), tak nečakaj(-te) žiadny zázrak... :-)
                        • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 21.10.2010 | 00:16
                          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
                          screeny su dobre ;-) uvidime, co text :)
                          • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 22.10.2010 | 04:37
                            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                            ahoj, je to k niečomu ??? Ak nie, kľudne mi daj vedieť. Nič sa nedeje, život ide ďalej ... :-)
                            • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 22.10.2010 | 06:50
                              Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
                              ahoj, je, len som to nestihol dat este online.
                              • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 22.10.2010 | 15:08
                                Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                                jasné, neurgujem, iba zo zvedavosti som sa pýtal. máš zaujímavý WEB (emdi.sk) ...
                                • Re: prvé dojmy z OS OpenIndiana... 22.10.2010 | 15:11
                                  Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
                                  dakujem ;) a ty zaujimavy pribeh :( az ma to o 4tej riadne prebralo :(