progamingova mys a linux?

Sekcia: Hardware a Drivery 16.12.2010 | 16:49
Avatar bageta   Používateľ
zdravim ma logitech g700 wireless ... funguje podlinuxom ale mam problem stim ze ona ma 5700 dpi tim padom aj ked mam iba 3000 nastavenych ajtak je tostrasna sens v pc ... aj ked mam v predvolby/mys vsetko na nule stale je to stranse ... exxistuje nieco ako 3rd party plugin na upravenie sens alebo priamo nieco ako logitech setpoint driver pre linux? a nedal by sa setpoint nainstalova cez wine? .... a zaverecna otazka ... ako docielim trvakevypnutie touchpadu? vzdy musim po restarte pisat do terminalu "synclient "touchpadoff=1" ... ako to spravim natrvalo
    • Re: progamingova mys a linux? 16.12.2010 | 21:45
      WlaSaTy   Návštevník
      Rozlíśenie DPI pri ukazovateli určuje citlivosť, ale vedľajším efektom je vysoká rýchlosť. V čom si to nastavoval, gnome alebo kde? A ktorú myš si to nastavoval?

      Mimochodom, 3rd party plugin na nastavenie myši neexistuje. X Windows má všetko potrebné v sebe, len to občas funguje tak ako to bolo navrhnuté a nie ako su predstavuje užívateľ. Produkt tretej strany spúšťaný pod wine sa dostane priamo na hardware len pokiaľ sa jedná o COM alebo LPT port.

      PS: ak chceš permanentne vypnúť touchpad, tak to zaves do GRUB-u. Ale, lešie bude ho vypnúť len keď je vypnutá myš. Obvykle sa to dá zakliknúť niekde v menu, ale na root.cz vyšiel článok aj ako tourobiť bez klikania. Stačí pohľadať.

      • Re: progamingova mys a linux? 17.12.2010 | 00:55
        Avatar bageta   Používateľ
        takze celkom sa potom pozeram a je tu dost dotst casto na internete tento problem ... oco mne ide ... ta myska ma 5600 dpi ... nato aby somju mohol aspon neako pouzit som si musel dat xset m 1 1 a ajtak je to moc ... a to vnejmam nastavenych iba 3000dpi ... a hladamutilitku alebo dalsi prikaz ktori mi to spomali este viac ... ma niekto neaku radu? iny prikaz? postup? navod? moc mi to pomoze
        • Re: progamingova mys a linux? 18.12.2010 | 12:27
          WlaSaTy   Návštevník
          Ano, to je pochopitelne. Najma ak si clovek odinstaluje programy o ktorych si mysli ze ich nepotrebuje.

          Ale, nema tvoja distribucia dokonca nastroj co prestavuje toto priamo na tvojej musk logitech ak Ti nevyhovuje integrovane klikatko nad xsetpointer?
          • Re: progamingova mys a linux? 21.12.2010 | 22:09
            WlaSaTy   Návštevník
            A aby som nezabudol, pozri si príkaz lomoco a man xinput.