reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro"

Sekcia: Komunita 10.02.2011 | 13:54
Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
Ospravedlňujem sa za skutočne občasný vstup sem na LINUXOS.SK, ale zdravotné problémy a rodina a iné záležitosti ma dosť časovo zaneprázdňujú.
Nedá mi, aby som nereagoval. Objaví sa niekto, kto chce založiť novú distribúciu (workyb), ale miesto toho, aby ste mu pomohli, alebo mu poradili, vediete úplne zbytočné plamenné a jalové reči. Skutočne mi to nejde do hlavy.
Nie je až tak podstatné, či bude distribúcia dobrá, alebo zlá, úspešná alebo nie, časom bude určite postupne viac a viac vylepšená aj ladená, začiatky sú vždy ťažké, aj HP začínali v garáži a kde sú dnes ??? (aby ma nejaká tlčhuba neatakovala, som to uviedol čisto iba ako ilustračný príklad, nie na porovnanie)
Viacej je podstatné to, že niekto sa vôbec o to pokúša.
WlaSaTy, dovoľ, aby som Ťa odcitoval:
"Keby to bola stranka Linuxaka, tak si na nu nezavesi webkamerku prístupnú len cez ActiveX, teda cez MSIE z Windows."
Prepáč, ale mám pocit, že jednoducho nevieš pozorne čítať, alebo to robíš úplne zámerne. Ten spomenutý portál (jbakos.sk) patrí viacerým správcom a z toho teda vyplýva ďalší fakt, že nemusia aj všetci ostatní apriori používať výhradne iba Nix. Tá spomenutá IP kamera, patrí mne, takže, ak už chceš niečo tvrdiť, si to over, alebo sa spýtaj a nie hneď hádžeš "reč na pľac" bez overenia si faktov. Bolo to moje slobodné rozhodnutie dať kameru tak ako je to urobené momentálne, dôvody Vám snáď nemusím vysvetľovať. (Pre menej chápavých, zastúpenie OS na domácich a čiastočne aj firemných počítačoch). Keďže kamera je dodávaná tak, ako je dodávaná, s proprietárnym softvérom, urobil som to tak, aby pokiaľ možno čo najviac ľudí malo k nej prístup. Ak chcete mať k nej prístup aj z akéhokoľvek NIX-u, kontaktujte ma, som otvorený nápadom, myšlienkam, riešeniam, pretože ja si netrúfam sám toto vyriešiť, nemám na to dostatok hĺbkových znalostí systémov založených na Nix-e.
ďaľší citát, citujem Ťa, l_barbarossa:
"ked som sa o tom distre dozvedel pred par dnami, tak som si povedal, ze chvalabohu, ze linuxos je dost seriozny portal, aby sem niekto tuto informaciu zavliekol ...
to miso: ako vtip dost trapny pokus"
Najprv píšeš o serióznosti portálu a v zápätí ho Ty sám zhadzuješ svojou hláškou hodnou 12 ročného pubertiaka.
Stanislav, Ty jediný sa tuším k veci staviaš triezvo, s nadhľadom. Bude to asi tým, že sám veľmi dobre vieš, aký je ťažký vývoj samostatnej distribúcie, jej doľadovanie a snaha vyhovieť všetkým požiadavkám, niekedy aj značne kontroverzným. Áno, je pravdou, autor sa vyjadruje neobvykle, to plne súhlasím. Ale nik nie je dokonalý, ja mu to tiež často vravím, nech si dáva pozor pri prstoklade, a nadávky či vulgarizmy by nemali mať miesto nikde na WEB-e.
Dovolím si posledný citát, Dare_devil:
"Podla sposobu prejavu a hlavne podla gramatiky usudzujem ze si este nedokoncil ZDS.
A ver ci never, zdrojaky 'tvojej' distribucie nam chybat nebudu.
S pozdravom Tvoja slovencinarka a Viktor Srpon
Lock"
Dare_devil, neuraz sa, ale píšeš bez diakritiky, čo dnes už ja osobne považujem nie len za prežitok, ale hlavne za prílišnú pohodlnosť až lenivosť, ktorú ospravedlní len skutočne akútny nedostatok času. Nemyslím si, že by existoval nejaký web, ktorý by diakritiku už dnes nepodporoval.
Moja otázka,do pléna, kto z nás tu píše pravopisne úplne bezchybne? Ani ja to o sebe nikdy a nikde netvrdím.
Miesto toho, aby ste sa postavili k projektu (poniektorí, česť výnimkám), ak už nie pozitívne, tak aspoň s pochopením a toleranciou, len zväčša vediete reči ktoré k ničomu nevedú a radšej s obľubou zamykáte témy. To je vážne skutočne "prístup k riešeniu".
Počítačom sa venujem vážne dlho, dlhšie, ako je tu vek poniektorých z Vás, ale mám tú snahu radšej pomôcť alebo poradiť a neplytvať slovami, ktorými sa aj tak nič nevyrieši, miesto toho, aby som niekoho urážal, ponižoval či akýmkoľvek iným spôsobom znevažoval. Netvrdím, že sa mi to nikdy vôbec nestalo, ale bolo to v súvislosti s hrubým ohováraním a osočovaním mojej osoby (nie a tomto portále).
S pozdravom Henrich Proksa.
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:06
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      Trochu sa vyjadrím. Mám na to trochu iný názor ako ostatní, keďže sa s ním poznám osobne. Držím mu palce a rád mu s niečim pomôžem, keď bude niečo potrebovať. A pomôže s tým asi každý, keď sa na to ide slušne.

      To, čo podľa mňa treba urobiť, je nejakú funkčnú betu a dať to na internet - a dobrým spôsobom to odprezentovať. Nie som expertom na distribúcie ani nič podobné, no podľa mňa každá distribúcia potrebuje tieto veci:

      1) ľudí, ktorí sú ochotní vytvárať to i starať sa o rôzne technické či netechnické problémy.
      2) webstránku s informáciami podanými tak, aby to bolo možné uznať.
      3) cieľovú skupinu. Robiť niečo takmer pre každého sa dá (viď Debian alebo Fedora), no rôzne malé projekty by mali byť na niečo konkrétne špecializované. Na niečo, čo tu ešte nebolo alebo aspoň čo nie je úplne bežné.
      4) najdôležitejšie - tím ľudí. Niekto vie programov, niekto iný je výborný na testovanie, ďalší sa vyzná do toho a hentoho a tak ďalej. Ak napríklad niekto nie je dobrý v slovenčine (za to sa netreba hanbiť, tiež mi to nejde), tak dať si texty kontrolovať.

      Tak je to všade. Či už niekto píše knihu, pečie koláč alebo robí operačný systém. Dúfam, že som danými názormi nikoho neurazil (a ak áno, tak v tom nebol úmysel).

      ak je distribúcia len malá časť portálu - urobiť tomu subdoménu. Neviem, či je to úplne správna možnosť, ale tak napríklad u mňa sa to oplatilo.
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:10
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        subdoména o distribúcií by mohla vyzerať napríklad takto a myslím, že sa proti tomu nedá vôbec nič namietať: http://www.salixos.org/wiki/index.php/Home
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:18
          Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
          áno, myslím, že sa zhodneme. Neviem síce programovať, ale som mu sľúbil, že som ochotný a rád mu pomôžem s testovaním distribúce na viacerých počítačoch, pripomienkovať a dávať návhry, čo kde ako zlepšiť či zmeniť. Sám vlastním 7 počítačov, takže hádam mu budem osožný ...
          • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:21
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            výborne, drzím palce.

            Inak otázka ešte jedna ku kamere. Vôbec sa do toho nevyznám, ale... je možné dosiahnúť rovnakú funkčnosť pomocou inej technológie? Takej, ktorá by fungovala všade?
            • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:30
              Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
              Cokolvek postavene na: Flash/ Moonlight/Java FX / Java applet
              Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
              • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 16:34
                Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                v tomto nie som zrovna doma, možno tresnem capinu, nevyžaduje to ale zručné programovanie? Ak hej, som mimo... :-(
            • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:31
              Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
              tak, to sme dvaja, čo by sme to radi vedeli, tiež by som bol rád, aby bol systém "multifunkčný". Historicky mi dobre radil, myslím že to bol WlaSaTy, ktorý mi radil. Ale z nedostatku času, ako som spomínal hore, som a k tomu vážnejšie nedostal. kontaktoval som firmu v Taiwane aj na českom zastúpení, ale žiaľ, bolo mi povedané, že v blízkej dobe neplánujú to zmeniť (upustiť od ActiveX).
              Som z toho rozčarovaný, pretože kamera má v sebe linuxové jadro (verzia 2.6.14 BusyBox) a teda mi je jasné, že pre skutočného znalca nix-ov by to nemal byť až taký vážny problém.
              • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:48
                Avatar lime Debian 3, Red Hat 6, Fedora Core 3  Používateľ
                Ked si kupoval kameru mal si sa pozriet ci sa z nej da dostat stream ;) ja mam D-link DSC-900 a perfekne sa z nej da urobit live stream posielany do icecastu http://www.icecast.org vysledny format je ogg cize nie je problem ani pre MS doinstalujes kodek a *Nix to ma implementovane default, ak nie tiez nie je problem instalovat ;)
                Prejdite z modrej obrazovky k linuxu :))
                • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 16:41
                  Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                  áno, stream nie je problém dotiahnuť do linuxu, to som skúšal, ide v pohode, či už cez VLC alebo FF, ale ide o to, že mi beží komplexný kamerový systém založený na ActiveX (nahrávanie od detekcie pohybu do nekonečnej slučky, systém skupín a pridelených práv) a nedokážem naň zároveň zabezpečiť aj iný prístup. Riešením by bolo iba obísť kamerový systém a urobiť priamo prístup na WEB rozhranie kamery, čo ale bude aj tak už pomalý UpLoad (3Mb/s) ešte preťažovať daľším dátovým tokom (čo kamera, to nové spojenie zo svojou šírkou pásma, kdežto komplexný kamerový systém poskytne pochopiteľne jeden výstupný tok), myslel som si pôvodne, že bude možné to nejako sklbiť.
            • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 19:06
              Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
              ešte som chchl k tej kamere, resp. kamerovému systému, ak sa chceš trochu o tom dozvedieť niečo viacej, urobil som recenziu na kamerový systém, tu: http://jbakos.sk/?page_id=78/poradna-group2/moj-hardver-forum29/re-minirecenzia-na-kamerovy-system-thread98
              Snáď budeš mať bližšiu predstavu o celom systéme...
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:25
      Avatar rudHas ubuntu 10.10  Používateľ
      ooo sam Henrich Proksa....chcel by som stebou osobne hodit reč ti primitív...
      http://rudhasweb.ic.cz/
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:16
        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
        Vidíš v niečom problém? Daj mi svoje SKYPE a môžme sa baviť ...
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:29
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      Dare_devil, neuraz sa, ale píšeš bez diakritiky, čo dnes už ja osobne považujem nie len za prežitok, ale hlavne za prílišnú pohodlnosť až lenivosť, ktorú ospravedlní len skutočne akútny nedostatok času. Nemyslím si, že by existoval nejaký web, ktorý by diakritiku už dnes nepodporoval. Preco by si mal niekto ospravedlnovat pisanie bez diakritiky? Ja pisem bez diakritiky 99% veci (okrem super-extra-najsamdolezitejsich veci) a vobec mi to nevadi. Ked to niekomu vadi - mhm, co uz, get used to it, vacsina linuxakov pise a bude pisat bez diakritiky.
      Miesto toho, aby ste sa postavili k projektu (poniektorí, česť výnimkám), ak už nie pozitívne, tak aspoň s pochopením a toleranciou, len zväčša vediete reči ktoré k ničomu nevedú a radšej s obľubou zamykáte témy. To je vážne skutočne "prístup k riešeniu". Vsak dobre, nech spravi distribuciu, ale nech k nej aj patricne napise o com to je, co je na tom najlepsie, ze sa vsetci teraz vykaslu na debian/greenie a prejdu k tomu. Pokial tam niekto napise, ze je to mix ubuntu a gentoo, tak na to pozriem minimalne velmi zdesene a udivene. Takze skore ako nieco vypustim do sveta, tak si to aspon premyslim, CO a PRECO to idem vypustit, potom by sa predislo takymto "zbytocnym" diskusiam.


      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:42
        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
        Možno si ma správne nepochopil, čo som chcel povedať, ja nečakám od nikoho žiadne ospravedlnenie, ale, keď píšeš pohľadnicu, píšeš snáď bez diakritiky? Vyplňuješ formulár na úrade, bez diakritiky? Prečo by mal byť internet výnimkou???? Ak Ťa čas nesúri, aký je na to dôvod? Ja nikoho za to neodsudzujem, nech si každý píše tak, ako je to vhodné, ja iba vyjadrujem svoj názor. Nič viacej.
        k Tvojej druhej poznámke, áno, máš možnosť, mu dať návrh, podnet na zlepšenie, čo Ti v tom bráni? Ja sa necítim na toľko dobrý v NIX-och, aby som mu v tomto smere radil, keby som mal znalosti, určite by som sa snažil pomôcť, poradiť. Prispejem teda aspoň ako testovač so svojím hardvérom.
        Niekedy z neho informácie lezú ako z chlpatej deky, preto sa treba pýtať, diskutovať, navrhovať, či komentovať. Pokiaľ sa nebudeme vzájomne informovať, celé je to vopred odsúdené na zánik, jeden človek ozaj asi ťažko zmôže a nikto nevie všetko, ani ja, pochopiteľne.
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:56
          Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
          Možno si ma správne nepochopil, čo som chcel povedať, ja nečakám od nikoho žiadne ospravedlnenie, ale, keď píšeš pohľadnicu, píšeš snáď bez diakritiky? Vyplňuješ formulár na úrade, bez diakritiky? Prečo by mal byť internet výnimkou???? Ak Ťa čas nesúri, aký je na to dôvod? Ja nikoho za to neodsudzujem, nech si každý píše tak, ako je to vhodné, ja iba vyjadrujem svoj názor. Nič viacej. Pokial sa jedna o internetovy formular, tak ano, bez diakritiky. A zatial to nikomu nevadilo. A preco by nemal byt? Dovod je ten, ze sa mi proste nechce pisat s diakritikou, lebo ma to zdrzuje (+pretoze pisem 90% casu anglicky za PC a nechce sa mi kvoli tomu prepinat klavesnica).

          Sak ja som sa ho spytal v com je to ine, odpoved som nedostal. Ja nemam cas aktualne riesit niekoho projekt, ked on sam nie je schopny napisat "CO TO JE" "CIM JE TO INE" "PRECO BY MA TO MALO ZAUJIMAT" (=> workyb mozes sa chytit a ist odpovedat).
          Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
          • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 16:32
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            snáď sa mne odpoveď aj na Tvoju otázku ohľadom distribúcie podarí z neho vytiahnuť... :-)
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:43
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        osobne som začal písať s diakritikou ako novoročné predsavzatie :) veľká väčšina názorov na internete je bez nej - a zatiaľ nikomu nevadilo :)

        čo mi vadí, tak to je zmes s diakritikou a bez nej :)
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 14:53
          Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
          jasné, súhlasím Tebou, a aby bolo jasné aj ostatným, nikoho za to neodsudzujem, iba vyjadrujem svoj názor, že sa mi to nepáči, nič viac a nič menej. Diakritika podľa môjho skromného názoru mala byť, nikoho nenútim, nikomu nič neprikazujem.
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:27
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      naco take vylevy? distro nebolo prijate tunajsou komunitou, tak preco ju este s tym otravovat. nebudem sa predsa strkat tam kde ma nechcu, nie?
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:38
        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
        V poriadku, potom sa natíska otázka, prečo vôbec reaguješ? Ignoruj. Ak nemáš záujem prispieť vedomosťami a skúsenosťami autorovi projektu ...
        Ja som preto zareagoval, pretože môj názor je, že by z toho mohlo nakoniec niečo dobré vzniknúť a poniektorí vrátane Teba na základe posudkov autorovho vyjadrovania sa to hneď celé odsudzujete. Takže "na nesprávnom hrobe plačeš".
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:44
          Avatar borg Fedora  Administrátor
          len som podotkol, ze niektori ludia to tu budu tlacit aj ked 99 % navstevnikov tejto sajty nemaju o to zaujem, co povazujem za spam. za dalsie, ten akoze "projekt" som neodpisal na zaklade autorovho vyjadrovania, ale na zaklade autorovych vedomosti a to ze ta akoze "distribucia" nema ziadnu pridanu hodnotu. mozno tam na kopaniciach vas to ohurilo. mna nie. a to ze autor neznesie objektivnu kritiku (jeho vylev som zmazal, kvoli nizkointeligetnemu prispevku) je jeho vec. mozno na linuxon.sk sa projekt dockal pozitivnych ohlasov, ale to bude asi inou uzivatelskou zakladnou.

          takze ti radim, chod von a zhlboka dychaj.
          • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 17:17
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            v poriadku, ja som sa Ťa nechcel dotknúť.
            A nemusíš mať obavu, ja nemám čo "rozdýchavať" ak Ty hej, v ničom Ti nebránim.
            To s tými kopanicami si si mohol kľudne odpustiť, ani ja Teba nekritizujem za to, kde a ako bývaš, o mne nevieš zhola nič ale napriek tomu hádaš, kde bývam. Úsmevné. Ako žart to beriem. Aby si ma chápal, neurazil si ma, ale poznámka bola trochu mimo témy, nemyslíš ?
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:45
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          vieš... niekedy sa takéto niečo trochu zle ignoruje a mám pocit, že táto diskusia moc ďaleko nevedie. Takže ak je ten projekt zaujímavý - tak urobiť o ňom web s informáciami a ukázať potom niekedy hotový alebo skoro hotový produkt.
          • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 16:03
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            ja mu to (workyb-ovi) stále vravím. Uvidíme, čo z toho bude. Mám snahu ho do toho tlačiť. Ak to bude zaujímavé, bude to prezentované, to sa nemusíš báť. Ak chceš, zamkni to ...
            • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 16:22
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              ja? teda, to bolo dobré :D urobiť mňa administrátorom je ako urobiť capa záhradníkom alebo feťáka doktorom :)
              • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 16:24
                Avatar borg Fedora  Administrátor
                alebo ako vyvojarom linuxovej distribucie :)
                • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 18:47
                  Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
                  :-)
                  G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 15:42
        Avatar default Debian  Používateľ
        ale chce nast nakrmit mudrimi recami, a dokazat si aky je frajer, ja som doteraz nikde nenapisal ze ten projekt je zbitocny ani si to nemyslim, ale takto tu provokovat nieje mudre, co je po tom kdo si ako pise, pouzivanie diakritiky na takomto mieste je strata casu, vobec to nieje prejav primitivnosti, ale neviazanosti na kazdu sprostost , pisat dlzen a mekcken vsade na kazdej stranke tak nerobim nic ine len si citam co pisem a opravujem, su dolezitejsie veci, tam kde treba pohladinice tam napisem,ale tu je to blbost,keby to bol sukromny nazor tak to tu nepouzivas proti inym uzivatelom ,tie mudre reci mi nic nepovedali skor mi je s niecoho blbo, lock si tie temi zasluzia lebo zbitocne provokujete ludi ktory ani zatial mozno nic nepovedali
        R.K
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 18:11
          Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
          Radovan (dúfam, že Ti môžem Tykať), možno máš pravdu, neviem to zodpovedne posúdiť, mám aj iné starosti, ako len vysedávať pri počítači a na WEB-e. Ale tých pár sekúnd na diakritiku si nájdem. Neber to ako podpichovanie, prosím Ťa. :-) A nikde som nenapísal, že je to prejav primitívnosti, ale som písal, že je to prežitok pohodlnosť, lenivosť, čítaj pozornejšie. :-)
          Ale to neznamená, že "Kto do Teba kameňom, Ty doňho tiež". Aby si ma zle nepochopil, Aj na neslušné či ináč nevhodné vyjadrenia sa dá reagovať s nadhľadom a slušnosťou a vecne, nič osobné v tom nie je.
          Pejoratívne povedané, ak nejdem s prúdom, idem automaticky proti nemu? nie je to trochu zvláštne zmýšľanie? Urazil som snáď niekoho tým, že vyjadrujem svoje názory a snažím sa obhájiť snahu niekoho, kto má chuť urobiť niečo pre Linux ako taký?
          Prečo hneď toľký negativizmus a brojenie (myslím všeobecne, nie Teba)???
          Radovan, asi si narážal na tú poznámku, kde som reagoval na Dare_devil-a a neskôr Tomáša Srnku. iba toľko, on začal (Dare_devil) s tou nedochodenou ZDŠ, na ktorej sa mimochodom vyučoval pravopis, ktorého neoddeliteľnou súčasťou je práve spomínaná diakritika, iba preto som reagoval, pre nič iné.
          Ináč súhlasím, ukončime to, lebo to ozaj nikam nevedie, každý máme na vec iný názor ...
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 18:31
      Avatar jkp fedora  Používateľ
      Ahoj.
      K tej diakritike a slovosledu: UROB SI NAJPRV PORIADOK U SEBA DOMA
      Citujem z prvej stránka jbakOS.sk
      --
      Súkromné správy boli presunuté do sekcie kontakty. V kontaktoch samostatne a odpelene kontakty bolo spojene do jedného vlákna. Bola pridaná služba na objednávanie servisu a to priamo u Vás doma.
      --
      Dneska uvolnili novú verziu Debianu pod označeným Squeeze a sťahovať sa dá od tialto: http://debian.org/index.en.htm alebo na nášom webe.
      --
      Na tejto distribúcie je stavaný aj bakOS tak sa máme na čo tešiť.
      --
      Od včera už nie sú prideľované IP adresy z dôvodu lebo sa vyčerpali. A pri VPS budú naším zákazníkom pridelene posledne IP adresy. Po vyčerpaný IP adresy už nebudú prideľované zákazníkom a prijímané ďalšie zákazky až do odvolania.

      Mám dojem že nieje čo dodať :-)
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 18:33
        Avatar jkp fedora  Používateľ
        Zabudol som:
        --
        Všetko najlepšie Snehuliak k tvojim narodeninam a vela štastia zdravia a hlavne nech poslucha pc a žena.
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 18:49
          Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
          Ďakujem za blahoželanie. :-)
          iba na svoju obranu, k tomu poriadku, nie som sám adminom ak si pozorne čítal, vidíš vždy aj to, kto je autorom konkrétneho textu. Tiež nemám chuť stále po ňom neustále opravovať slovosled a pravopis, ale ak stíham, tak to robím ... :-)
          • Shit-it 11.02.2011 | 02:24
            Avatar jkp fedora  Používateľ
            tak toto je gól
            http://jbakos.sk/?page_id=1710
            --
            Bude mat distribúcia ship-it ?
            Nemám doma internet alebo je môj pomalí dá sa tato distribúcia poslať zadarmo domov ? Áno dá ale v z hladom na tom že poštovne a CD niečo stoji tak sa dá posielať iba v rozumných množstvách. Shit-it pribieha už a dá sa objednať s toho odkazu .
            • Re: Shit-it 11.02.2011 | 11:38
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              za normálnych okolností sa na gramatike iných ľudí nesmejem, ale... toto je aj podľa mňa trochu moc.
              • Re: Shit-it 12.02.2011 | 14:06
                Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                V rámci svojich časových možností sa to snažím riešiť v čo možno najkratšom časovom intervale ...
            • Re: Shit-it 12.02.2011 | 14:15
              Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
              Samozrejme nerýpem, iba sa pýtam, Tebe sa nepodarilo vyrobiť nikdy preklep ??? :-)
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 20:18
      WlaSaTy   Návštevník
      Ahoj,
      nebolo mi jasné ako môže tvorca Linuxovej distribúcie zamietnúť prístup na služby ním propagované cez jeho produkt. Podľa tvojej reakcie mi je žiaľ jasné, že sa to už nedozviem.

      PS.: Firmware tej kamerky je vedľajšia záležitosť a nesúvisí s mojou reakciou. Ale, keby si ju nevypol, tak si môžem overiť či je v ňej Linux, tak ako sa Linux vyskytuje v tomto type kameriek viac ako 10 rokov. Škoda že dynamické moduly zasielajúce obrazový tok ož niesú Open Source, ani u firmy Axis.
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 20:29
        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
        nikdy ju nevypínam, nemám dôvod, kamera beží 24/7, sledujem tým auto na parkovisku, problém je zrejme v tom, že kamerový systém je založený na ActiveX a nemáš vhodný pehliadač / plugin...
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 20:42
          WlaSaTy   Návštevník
          Hmmm. Takže ju máš prístupnú z vnoku cez tvoj desktopp na ktorom Ti beží SIP, RDP, netbios a dva ďalšie protokoly? Rád by som, ale na potre 80 Ti podľa NMAPu beží SIP vyžadujúci autorizáciu. odozva 401 hovorí za všetko.

          PS.: Skôr by som si dovolil tvrdiť, že nemám vhodný OS a HW platformu. Ale, na tej kamere vôbec nezáleží. Opakujem že som reagoval na niečo iné.
          • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 20:50
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            Nemáš úplne pravdu, neviem, aký soft používaš, teraz som si overil cez skype u dvoch ľudí, že kamera im tiež dáva obraz z parkoviska, Takže????
            K tej prvej časti Tvojej reakcie, prepáč, čo máš konkrétne na mysli ???
            • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:10
              Avatar default Debian  Používateľ
              jak sa da ist na tu webku, aj ja to chcem skusit, nikde som nekukal nic na Live camere :)
              R.K
              • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:25
                Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                priznám sa, asi jediné riešenie momentálne bude, ak chceme obísť kamerový softvér s ActiveX, lognúť sa nejakým nix-ovým klientom, ktorý si "rozumie" s Win-RDP (doména snehuliak.dynalias.net, ak nepôjde, tak na IP 89.173.33.107) na účet "ja" s heslom "jaja" a odtiaľ rovno na ip kamery (192.168.0.7) a účet a aj heslo ku kamere je "guest"...
                účet je iba dočasne povolený, štandardne je bloknutý.
                • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:30
                  Avatar default Debian  Používateľ
                  ja neviem ako dalej tu
                  R.K
                  • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:33
                    Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                    ok, si lognutý na mojej mašine. na ploche by mal byť zástupca, IE s názvom kamera, spusti to, účet guest, heslo guest
                • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:44
                  Avatar borg Fedora  Administrátor
                  lol, si robis srandu. doverovat cudzim ludom? navyse pristupny cely HDD, + backupy druhych osob a ich privatnych dokumentov (aj nejake heslo sa tam naslo ;)
                  • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:48
                    Avatar default Debian  Používateľ
                    nemusi sa bat ja tomu aj tak vobec nechapem, idem odtial radsej prec dokym nieco nedohukam :) , ziadna plocha tam nieje len ten airlive,a ziadna s tych kamier ci co je to v lavom menu mi nejde spustit, asi to neries, lebo mne kym to vysvetlis tak ti aj celi HDD dakdo okopci :)
                    R.K
                  • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:49
                    Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                    ale kdeže, len som zabudol ten účet dať do grupy zákazov na disk F, už je to urobené, pretože účet je permanentne zakázaný a tak som na to jednoducho zabudol ...
                    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:50
                      Avatar borg Fedora  Administrátor
                      skus si to overit, disk F:\ som mohol prezerat. nemal by si verit cudzim ludom a takto spristupnovat svoj komp
                      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:56
                        Avatar default Debian  Používateľ
                        kludne to aj zase zmaz ten pristup, ja tomu aj tak nechapem, zaujimam sa o dost veci, ale na serveri som este nikdy nebol
                        R.K
                        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 22:18
                          Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                          S tým serverom, to je podpásovka. :-) . Snáď si nemyslíš, že Ti uverím... :-)
                          • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 22:24
                            Avatar default Debian  Používateľ
                            iba FTP/HTTP server, pretoze mam web,a dake uz som upravoval,a samozerjme herne serveri, a dake este, ale na takom ako mas ty som este nebol
                            R.K
                      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 22:11
                        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                        nie, už je to urobené, skutočne som na to iba zabudol, kedže ten účet je štandartne bloknutý...
                        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 22:14
                          Avatar default Debian  Používateľ
                          aha uz viem preco mi to nejde lebo to spustam cez firefox :)
                          R.K
                  • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:58
                    Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                    cudzím? nemám pocit, že by si bol nejaký záškodník nediskutujeme tu deň, okrem toho, všetky dáta mám na daľšom počítači, ani havária disku na neodstaví z prevádzky. K tomu účtu účet je iba dočasný, prístupný iba výnimočne, štandardne je vypnutý, jedinou mojou chybou bolo, že som ho zabudol dať do grupy zákazov na disky. to je poriešené. Aký je problém s kamerou? na ploche je zástupca s názvom "kamera", iba ho aktivuj myškou, ostatné už neriešiš, iba tukneš na kameru č.3 to je všetko...
            • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:31
              WlaSaTy   Návštevník
              Mimochodom, možno ohrdnem tvoje ego. Ale, reagoval som na stránku autora distribúcie a jeho chovanie. Ale, to Tebe nevysvetlím, ani na tretí krát.

              Mimochodom, používam nástroj z filmu Matrix.
              $ nmap -A snehuliak.dynalias.net
              
              Starting Nmap 5.35DC1 ( http://nmap.org ) at 2011-02-10 19:06 CET
              Nmap scan report for snehuliak.dynalias.net (89.173.33.107)
              Host is up (0.049s latency).
              rDNS record for 89.173.33.107: chello089173033107.chello.sk
              Not shown: 994 filtered ports
              PORT     STATE SERVICE       VERSION
              80/tcp   open  sip           (SIP end point; Status: 400 Bad Request)
              443/tcp  open  https?
              3389/tcp open  microsoft-rdp Microsoft Terminal Service
              8085/tcp open  netbios-ssn
              8086/tcp open  unknown
              9917/tcp open  unknown
              
              • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:37
                Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                po chvíli mi došlo, čo je to za nástroj, neboj sa, nie som až taký s.....ý. :-)
                zadať to do pehľadávača ešte viem :-)
                a s matrixom na mňa nechoď, nemám 12 rokov. :-)
                • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 21:47
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Áno, matrix natočili pred približne dvanástimi rokmi.
                  • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 11.02.2011 | 11:42
                    ondro   Návštevník
                    kks, ty si pekny vol...;-)
                    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 12.02.2011 | 12:07
                      WlaSaTy   Návštevník
                      Ano.

                      Pretoze nezakazujem pristup na sluzby tak ako ten autor co potrebuje viral marketing. A pretoze som neni vulgarny tak ako Ty.
                      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 12.02.2011 | 14:43
                        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
                        P.S.1 Nie je v mojej moci všetko ovplyvniť, hlavne čo sa týka problémov z prístupmi...

                        P.S.2 Z Tvojích reakcií na problémy užívateľov na fórach tu na linuxos.sk je mi jasné, že sa v NIX-och naozaj vyznáš. CHcel by som sa Ťa teda spýtať, ak môžem, nejakú Tvoju radu, ako sprístupniť IP kamerový systém bez toho, aby som musel vypínať súčasný systém (obsahujúci ActiveX kvôli WinUser-om) ale zároveň nemusel vyťažovať už aj tak dosť "zavalený" UpLoad mojej linky daľším dodatočným streamom, aby aj užívatelia s akýmkoľvek iným OS (NIX, MacOS, eComStation, a pod.) videli obraz IP kamery. Alebo ináč povedané, je vôbec možné takéto mnou navrhované riešenie???
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 23:19
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      uzavriem to par dodatkami:

      - jbakos a.k.a. jojko ... iste si spomina na slovo xite ... co ty henrich asi nie ...
      - po dalsie, ak si pozries pasaz nad formularom na pridanie prispevku, uvidis aj to, ze sa riadime tzv. netiketou ... nastuduj si netiketu a pochopis.
      - ja osobne neodsudzujem novy slovensky projekt. no skor by som uvital spojenie so stanom napriklad, jasne zadefinovanu koncepciu a plan vyvoja, alebo by som skusil inde prispiet k dielu.
      - prezentovat nieco, co je na samom zaciatku a pouzitelna verzia bude vonku najskor tak o rok - dva (kedze nemame info o aktualnom stave distribucie ...)

      posledna sanca sa vyjadrit vecne, bez invektiv a blbych poznamok. o polnoci lockujem.
      • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 11.02.2011 | 00:48
        Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
        ok, eMDi, uzamkni. Súhlasím. Jednoducho som iba chcel povedať, čo som chcel povedať. Dotknúť som sa nechcel nikoho, aj keď to tak asi vyznelo. Súhlasím s netiketou. Asi máš pocit, že som ju niekde hrubo konkrétne ja porušil. Nie som si toho vedomý, moje reakcie boli iba odozvy na predošlé reakcie.
        projekt XITE mi žiaľ nič nevraví, nie, že by som nechcel, ale už som tu vysvetľoval, prečo všetko nestíham sledovať (zdravie, rodina, a pod.), ak mi ozrejmíš v krátkosti, v akej súvislosti je spomenutý, budem iba rád (môžeš aj súkromne, na mail, či skype).

        To spojenie by som uvítal, je na aktéroch, ako a či sa vôbec dohodnú, ja môžem prispieť a aj rád prispejem hardvérom na testovanie, počítače sú rôznych typov a výkonov, od muzeálneho dvojprocesorového pentium pro /128MB ram až po štorjadrovku / 16GB ram ...
        • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 11.02.2011 | 01:56
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
          netvrdim, ze si ju porusil, len si nas sfukol za pisanie bez diakritiky, tak som to len ozrejmil. je na kazdom, ci diakritiku pouziva alebo nie ... ale nemoze sluzit ako dovod aj ked maleho utoku ... na margo XITE sa spytaj doda (jbakos), je to uz mozno aj 4 roky stara vec ... a je mi jasne, ze nemozes sledovat vsetko. takisto ani ja. ak mas zaujem o spolupracu, budem len rad. nieco sa chysta.
          • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 12.02.2011 | 14:25
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            P.S. eMDi, ešte si nezamkol . . :-)
    • Re: reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro" 10.02.2011 | 23:59
      l_barbarossa   Návštevník
      dik za citaciu ;)
      nech sa dari