DMZ, nedá sa pristupovať na internet

Sekcia: Konfigurácia 08.09.2011 | 18:17
d_rc   Návštevník
Zdravím,
na domácej sieti som si prehodil DMZ na stolný počítač kde je CrunchBang (Debian). Všetko funguje a cez internet sa dá dostať k tomu počítaču aj cez ssh aj na webserver. Z toho počítača sa ale nedá pripojiť na internet. Ak s týmto máte skúsenosti, ďakujem vopred za radu.. čítal som nejaké fóra, ale nerozumiem moc celej tej konfigurácii, toho všetkého okolo toho. Predtým mi to bez konfigurovania fungovalo na OS X, len som priradil IP a bolo.

Ak som zle popísal problém, sorry.
    • Re: DMZ, nedá sa pristupovať na internet 09.09.2011 | 11:12
      Avatar dusan Arch Linux + Openbox  Používateľ
      Veru zle si popísal, odpovedať na takýto problém je ako hádať z krištáľovej gule. Ťažko ti niekto pomôže, keď neuvedieš nastavenia siete, sieťových rozhraní, ako sa pripájaš do internetu, či cez router s firewallom, či problém nebude napríklad tam.
    • Re: DMZ, nedá sa pristupovať na internet 09.09.2011 | 14:17
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Ak mas nejaky z tych lacnych routrov, tak v nich je DMZ nastavenie ekvivalentom "presmeruj vsetky porty z WAN rozhrania na tuto IP adresu" a inak to nerobi nic. Cize ten pocitac by mal mat uplne rovnake nastavenia, ako vsetky ostatne na tej sieti a nijako by to nemalo zasahovat do jeho cinnosti. Jediny rozdiel by mal byt v tom, ze je z vonkajsej siete dostupny.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity