Gnome do distra s lxde

Sekcia: Aplikácie & Desktop 18.10.2011 | 11:01
Martin   Návštevník
Nazdar. Používam avlinux, čo je vlastne debian s lxde. Ale manželke lepšie vyhovuje gnome. Tvorcovia zrejme vedeli prečo dali lxde, preto ma zaujíma, či inštaláciou gnome niečo nepokazím. Viem že s gnome sa nainštaluje kopec ďalších vecí a neviem, či ked si pri prihlásení zvolím lxde, bude to mať stále charakter odľahčeného prostredia alebo to bude mať vplyv na vykon. Ďakujem.
    • Re: Gnome do distra s lxde 18.10.2011 | 12:51
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      osobne by som to nerobil. skôr sa jej spýtaj, čo konkrétne sa páči na gnome a môžeš tou cestou upraviť prostredie, ktoré už máš.
      • Re: Gnome do distra s lxde 18.10.2011 | 13:25
        Martin   Návštevník
        Možno hlavným problémom sú nastavenia. Keď sa pripájam cez mobil, cez bt, v gnome to ide automaticky, v lxde to je problem. A to je dôležitý fakt. Inak by to bolo ok, dal som na plochu dock s naj aplikáciami. Ešte by to chcelo to pripojenie.
        • Re: Gnome do distra s lxde 18.10.2011 | 13:27
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          možno potrebuješ pohľadať nejaký vynález, ktorý sa postará o modrý zúbok v lxde. otvoriť synaptic, vyhľadať "lxde bluetooth" a uvidí sa, čo to nájde.
    • Re: Gnome do distra s lxde 18.10.2011 | 14:25
      WlaSaTy   Návštevník
      Ako si správne podotkol, tak inštaláciou Gnome sa doinštalujú aj programy a knižnice ktoré niesú súčasťou LXDE. Takže to bude mať dosah:
      1. Pri štarte si budeš môcť vybrať prostredie (Gnome alebo LXDE), ale budeš používať jednotný display manager závislý na tom/ktorom prostredǐ. Takže sa v jednom alebo druhom prípade budú dočasne štartovať nepotrebné knižnice.
      2. KeďŽe pribudnú aj programy z ďalšieho prostredia a tie budete určite používať obidvaja, tak sa budú štartovať do pamäte aj knižnice tomu programu prislúchajúce. Ale, podobne to je už teraz ak náhodou pozeráš filmy cez VLC ktoré visí na KDE.
      3. Pri vyrolovaní menu sa budú prechádzať aj novoinštalované ikonky čo stojí zopár milisekúnd.

      Takže, môžeš to skúsiť. Nahoď ti metabalík gnome-desktop alebo ako sa nazýva. V prípade nejakého závažnejšieho problému ho môžešodinštalovať cez command line a k nemu prislúchajúce fyzické balíky s ďalšími programami. Len by som si dal pozor na pripojenie na interfernet. Aby sa náhodou neblokovalo automatické pripojenie medzi prostrediami.

      PS.: tie tri horné body by som v dnešnej dobe nebraldo úvahy ak máš aspoň 1GB RAM a nerobíš s grafikou, hudbou alebo nestriháš filmy. Poprípade ak si neotváraš veľa tab-ov v prehliadači. Ale, keby si to robil, tak máš ajtak dostatočne výkonný počítač.