otázka na android- môžem?

Sekcia: Ostatné 22.12.2011 | 09:44
martin   Návštevník
chalani neviem či to sem patrí, ale keď to som vždy našiel odpoveď, skúsim aj toto. Viem že to sem tak celkom nepatrí. Chcem kúpiť žene tablet. Alebo sebe? Neviem:) Zaujíma ma či je to s týmto os rovnako ako s linuxnom. Že skrátka nezáleží tak veľmi na hardware a že podpora externých zariadení je v systeme. Napríklad či dokážem rozchodit cez usb externé zariadenia ako napríklad bluetooth, gps modul, inú wifi prípadne usb tv tuner aj ked to samotný tablet nemá vo výbave. Či sa skrátka laná čína bude správať rovnako ako drahá frajerina keď má rovnaký operačný systém. Ďakujem silno.
    • Re: otázka na android- môžem? 22.12.2011 | 14:45
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      http://stackoverflow.com/questions/5932162/how-to-communicate-with-a-usb-device-from-android-tablet
      Zatiaľ, čo viem Android (zariadenia) nepodporujú automaticky funkciu USB host, kedy funguje ako host pre USB dané zariadenie (neexistuje zatiaľ jednotné API a iné).
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: otázka na android- môžem? 22.12.2011 | 15:22
        WlaSaTy   Návštevník
        Toto pri tabletoch ktoré majú viac USB prípojok nie je problém. Jedna malá USB prípojka je na pripojenie k počítaču kde sa tablet chová ako USB zariadenie, a zvyšné veľké kladické konektory známe z desktopov a notebookov slúžia na pripojenie USB zariadení štandardného typu.

        Problém ale môže byť s ovládačmi na neštandardné zariadenie ako spomenutý USB DVB-T dongle (TV karta) ktorý potrebuje mať ovládač a aj firmware nahrané v androide. To tam dostať bez vysokej školy a straty záruky na tablet bude horror. Holt, Android nie je OS ale len firmware.

        Pokiaľ je dopredu známe využitie daného tabletu, tak je rozumnejšie pouvažovať nad hotovým rešením ktoré má všetko v sebe. Aj s tou televíznou kartou. Teda, nejsť cestou dokupovania externých zariadení a upgrade, ale kúpou viacúčelového zariadenia.
        • Re: otázka na android- môžem? 22.12.2011 | 15:55
          martin   Návštevník
          ok, ďakujem za odpovede. Myslel som že android je operačný systém a teda bude možné doň nainštalovať rovnako ako do pc. Je k tomu nejaké zariadenie s dvoma usb portami, jeden na klávesonicu, druhy deda asi na ozdobu :( dúfam že aspoň gsm modem tam pôjde, keď to výrobca spomína. Ale aký mám kúpiť, to už nespomína.:) No nič, v každom pripade vďaka za info.