print server

Sekcia: Aplikácie & Desktop 05.03.2012 | 22:40
miiisa   Návštevník
zdravim,je daka moznost ako by som vedel spravit print server,ktoreho stanice by nepotrebovali mat nainstalovane drivre pre ten typ tlaciarne ktory by bol zdielany?
    • Re: print server 12.03.2012 | 22:09
      br   Návštevník
      obavam sa ze pre windows stanice je vzdy potrebny ovladac...
      • Re: print server 12.03.2012 | 23:27
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        Tiez mam ten dojem (ale mozem sa mylit). V jednej firme sme riesili podobny problem a nakoniec sme vybrali riesenie, kde na vsetkych staniciach je nainstalovany PDFCreator (je to zdarma), pricom bol vytvoreny zdielany sambovsky share na serveri a vsetky pdf dokumenty, ktore sa tam ulozili boli linuxovym daemonom zozbierane a hned tlacene. Navyse, kazda tlaciaren mala vlastny adresar, takze sa dalo dat tlacit na ktoru pouzivatel chcel, pri farebnych este naviac bol podadresar pre farebnu alebo ciernobielu tlac. Taktiez boli vyhradene emailove adresy, na ktore sa dal pdf poslat a fungovalo to podobne, ako tie adresare.

        Bali sme sa, ci si ludia na to zvyknu, ale nakoniec sa to ukazalo ako ovela pohodlnejsi system. Nikto nemal problem vytlacit do PDF a ulozit vzniknuty subor do adresara (resp. poslat emailom ako prilohu). Taktiez sa vsetky subory archivovali, takze ludia mohli dat vytlacit dokument, ktory tlacili uz skor (ak potrebovali este jednu kopiu). A mnoho dalsich vyhod.

        Najprv som rozmyslal, ze upravim ten PDFCreator tak, aby miesto ponuky na ulozenie suboru zobrazil obycajnu tabulku so zoznamom tlaciarni, ale nakoniec to vobec nebolo treba.
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: print server 13.03.2012 | 12:46
          WlaSaTy   Návštevník
          Kedysi sa to riešilo ešte jednoduchšie. Unix/Linux print server mal vyexportované generické postscriptové tlačiarne a samotný print server sa staral o konverziu z PS do natívneho jazyka tlačiarne.

          Otázkou je, či nebude drahšia implementácia ako výmena tlačiarní keďže tie problémové lacné tlačky nemali dlhú životnosť a oplatilo sa ich v rámci životného cyklu vymeniť za trvanlivejšie železo s vyšším výkonom a nižšiou prevádzkovou réžiou.