Tvorba flash stranok

Sekcia: Aplikácie & Desktop 21.03.2012 | 14:02
Marko   Návštevník
Dobry den. Chcel by som vytvorit flas prezentaciu jednej firmy. Doteraz som stranky robil klasicky v HTML, PHP s pouzitim CSS, no chcel by som, aby tato stranka vyzerala atraktivnejsie. Malo by to vyzerat nejako takto: http://www.flashmint.com/template-demo-2980.html . Existuje nejaka jednoducha alternativa napriklad k macromedia flash (klikatko) pod linux pomocou ktorej by som nieco taketo dokazal? Hladam uz asi hodinu po internete, no nic schopne som nenasiel. Mate s tym skusenosti? Dakujem za pomoc.
    • Re: Tvorba flash stranok 21.03.2012 | 14:37
      Marko   Návštevník
      PS: Pouzity nemusi byt flash, len aby to vyzeralo ako to co je na tej stranke, ktoru som uviedol ako priklad. Malo by to dokazat menit napriklad pozadie s pouzitim roznych efektov, pohyblivy text s efektami atd.
      • Re: Tvorba flash stranok 21.03.2012 | 14:50
        Marko   Návštevník
        Vysledna aplikacia by mala byt interaktivna, tak ako je to v priklade. Dakujem
        • Re: Tvorba flash stranok 21.03.2012 | 15:52
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Javascript - AJAX
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: Tvorba flash stranok 21.03.2012 | 16:28
            Marko   Návštevník
            Dakujem za odpoved. Neplanujem sa niecomu takemu dlej venovat a javascript zial neovladam. Robil som prezentacie s pouzitim PHP, HTML a CSS. Ine som zatial nepouzival nic. Ja by som to potreboval prakticky jednorazovo, niesom ani vyvojar, ani programator ani nic podobne, no web stranku pre mna nieje problem vytvorit, no iba s pouzitim uz zmienenych nastrojov. Chcel by som vytvorit len nejaku uvodnu stranku s nejakymi efektami a interaktivnym menu. Potom by som uz pouzil HTML a CSS. Ide mi o prvy dojem pri vstupe. Presne tak ako je to v uvedenom priklade. Dakujem.
            • Re: Tvorba flash stranok 21.03.2012 | 19:58
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
              Všetko sa musíš naučiť, kedysi som robil pár bannerov s Adobe flash a tiež to trvalo. JavaScript ide všade a keď si klikneš napr na takú stránku jakpsatweb.cz, alebo sa spýtaš Googla na animácie v Javasripte, tak ti určite vyhodí hotové skripty,

              Keď by si predsa len chcel niečo od Adobe pre Linux pozri sem:
              http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&rh=n%3A492010%2Cp_n_operating_system_browse-bin%3A359861011&page=1

              Keď si kúpiš OLD version,, tak je tam cena ako za dve pivá.

              Ďalšie od Adobe, ale zadara:
              http://opensource.adobe.com/wiki/display/site/Home

              Keď chceš niečo jednoduché a naozaj Linuxácke, tak napr. Gifsicle na vytvorenie animovaného gifu, to vie aj GIMP, robí sa to z vrstvami a chce to tréning. Najzaujímavejšie je asi Synfig Studio, pár pokusov som v ňom robil a podobá sa to na produkty od Adobe, pozri si nejaké návody na YouTube, potom ešte existuje Ktoon, ale ten má iné ovládanie, možno na jednoduché efekty aj lepšie.

              Keď chceš klikátko tak odporúčam Synfig Sudio, to keď vyskiluješ, môžeš robiť animované filmy :)

              Sú ešte nejaké nástroje, flash utils alebo tak nejak, to sa ovládalo cez príkazový riadok a potom ešte nejaká stránka, kde bola nápoveda ako naskriptovať flash ručne v textáťu, tiež som potom kedysi pátral, až som zistil že krásov stránky má byť jej obsah :)

              Pencil je tiež zujímavý projekt, ale tuším už sa nevyvýja a namiesto neho je nejaký fork, alebo tak nejak.

              A v Blendery sa dajú robiť zázraky, 3D text som vyrobil troma klikmi podľa návodu na youtube.
              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
              • Re: Tvorba flash stranok 21.03.2012 | 20:15
                Marko   Návštevník
                Dakujem Pekne za obsiahlu odpoved. Blender ovladam, taktiez GIMP s nimi ale asi to co potrebujem nedosiahnem. Skusim pozriet na projekty, ktore si uviedol. Ked niektory zvladne to, co je v priklade, tak budem spokojny. Dakujem a prajem pekny vecer.
                • Re: Tvorba flash stranok 22.03.2012 | 11:21
                  Marko   Návštevník
                  No ani jeden z programov nedokaze to co potrebujem. Ja potrebujem interaktivny web zalozeny najlepsie na flash. Potrebujem zadefinovat tlacitka s odkazmi a podobne. No je to skoda, ze neexistuje plnohodnotnna alternativa napriklad k dreamweaver CS.
                  • Re: Tvorba flash stranok 22.03.2012 | 12:22
                    antiflash   Návštevník
                    Dnes sa flash uz nepouziva, ak by som chcel pekn moderny a interaktivny web a spravis mi ho vo flashi tak ta poslem do prdele.. pouziva sa jquery, javascript, ajax
                    • Re: Tvorba flash stranok 22.03.2012 | 12:29
                      Marko   Návštevník
                      No nemam cas ucit sa napriklad javascript. Potrebujem to jednorazovo. Ako som pisal, niesom programator ani web vyvojar ani nic podobne. Som sice grafik, ale nepracujem na web aplikaciach. Chcem len zaujat pouzivatela niecim modernym. Ostatne sa urobi uz v HTML s CSS. Aka je sanca ze nieco take ako som uviedol v priklade spravim za par dni? Aj napriklad pomocou jquery, ci ajaxu? Da sa to vobez v kratkom case zvladnut a osvojit si potrebne vedomosti? Ako by som mal podla teba postupovat? Nemyslim postup tvorby, ale na co sa hlavne zamerat (co si nainstalovat, ako si pracu ulahcit a podobne.......proste aby som netapal zbytocne v tme a nesiel zlym smerom)? Dakujem
                      • Re: Tvorba flash stranok 22.03.2012 | 13:32
                        Marko   Návštevník
                        Pozriem sa na jquery. To bude asi najlapsie. Dakujem este raz