Error Mounting...code 16

Sekcia: Hardware a Drivery 22.03.2012 | 14:18
Peter++   Návštevník
Zdravim Linuxaci.

Hoci uz mam nejake skusenosti s linuxom, stale pouzivam Mint linux z USB kluca nahraty pomocou "Universal USB Installer Easy as 1 2 3", kvoli moznosti ukladania zmien. Skusal som aj "Linux Live USB Creator" aj Unetbootin.

Problem je v tom, ze stale narazam na nejake problemy, ktore ma odradzaju od instalacie nejakej distribucie do kompu.

Naposledy ma MINT potesil hlaskou: "Unable to mount location, Error mounting: mount exited with exit code 16...", vid. link: http://img840.imageshack.us/img840/8915/mintlinuxerrormounting.png

Dalej, ako som neskor zistil, blblo aj nahravanie suborov na dalsi USB kluc. System sa tvaril, ze subory na kluc nahrava, ale po vypnuti linuxu som vo windovse zistil, ze polovica suborov chyba a niektore sa len tak tvaria, ze su na kluci ale pod novymi nazvami boli kusky z 2 tyzdne vymazanych suborov.

Dalsie problemy: niekedy mi zo spodnej listy zmizli hodiny, inokedy aj cela start lista,firefox strati vsetky nastavenia, obcas aj nejake ine errory uz pri starte este pred nabehnutim grafickeho prostredia !!! Zvlastne je ze ked dam skontrolovat checksumy, tak vsetko je OK!

Potom klasicka procedura uz X krat: format USB kluca, instalacia cez nejaky usb installer...

Nikdy mi ani Ubuntu, ani Mint nevydrzal viac ako 2 tyzdne. Linux pouzivam hlavne kvoli internetu, no tieto veci mi uz fakt lezu na nervy, a uz mam plne zuby z toho aby som kazde 2 tyzdne nahraval novy system a este pol hodinu nastavoval a istaloval co potrebujem.

Vyskusal som 3 rozne USB kluce, vysledok plus minus rovnaky, vzdy po case zacne blbnut nieco ine (keby aspon furt jedna a ta ista vec). V inom PC to nema moznost skusat.

Pozeral som aj tu: http://www.linuxos.sk/forum/21123/index.html ale nic


Chcel som propagovat a ukazat linux aj svojim znamym, a ze netreba system ani instalovat staci ho mat na kluci, ale takto ???
    • Re: Error Mounting...code 16 22.03.2012 | 20:20
      WlaSaTy   Návštevník
      Pripájaš disk, ktorý je stále pripojený. Linux ho správne odmietol pripojiť aby nedošlo k strate údajov.

      Vyťahuješ disk na ktorý ešte neskončil zápis. A potom sa divíš že sa tam stratili údaje.

      Systém na USB disku Ti vydrží dva týždne. Vyťahuješ aj to USBčko pred vypnutím počítača tak ako sa to deje pri tom druhom USB disku?

      S takýmto chovaním y mne liezlo na nervy aj to, že vonku svieti slnko. Teda, že sa už zotmelo alebo je zamračené.
      • Re: Error Mounting...code 16 23.03.2012 | 11:13
        Peter++   Návštevník
        Praveze usbcka vytahujem korektne az po softverovom odpojeni. Vsak ked uz ledka neblika, tak zapis uz skoncil nie?

        Tieto problemy niekedy zacinaju tak ze po niekolko hodinovom surfovani neviem korektne vypnut PC, pretoze bud terminali vypise nejake errory, alebo obrazovka scerna ale komp sa nevypne.

        Tak co mam v takom pripade spravit?

        Potom ako chcem znova spustit system, to uz nejde lebo system sa sice spusti ale potom sa uz nic nedeje. Napr. pri ubuntu to zastane pri tych posuvajucich sa bodkach. Bodky sice blikaju ale takto stoji pol hodinu.

        Tak co stym? Robim nieco zle?
        • Re: Error Mounting...code 16 23.03.2012 | 12:37
          WlaSaTy   Návštevník
          Nie, zápis neskončí po prestaní blikania. Zápis skončí po odpojení disku. Niektoré súbory môžu byť stále obsadené programami.

          Druhá vec je, Že USB Flash disky majú obmedzený počet prepisov. Tie lacnejšie odchádzajú najskôr. To obvykle skončí vytuhnutím systému keďže prečátané dáta z disku nezodpovedajú dátam ktoré tam boli zapísané. A ak si vyšmigruješ ten disk na cache prehliadača, tak je normálne že to celé zdochne.

          Pre prepis flash diskov sa používajú špeciálne súborové systémy ktoré zbytočne nešmirgľujú flash pamäť. Ten program ktorým si to robil nepoznám, ale pochybujem že by bol optimalizovaný na flashku za 10Eur.
          • Re: Error Mounting...code 16 05.04.2012 | 21:32
            Peter++   Návštevník
            Zdravim chalani, som tu zas a problemy sa objavuju znova :(((

            Vcera mi po starte vyhodilo nejaku hlasku AreaApplet... alebo co, a dneska uz klasiku Error mounting: mount exited with exit code 16.

            WlaSaTy:

            Ten program na vytvorenie bootovacieho USBcka je z www.pendrivelinux.com, ubuntu na to ma odkaz, ked si vyberies "USB stick" z "Burn your CD or create a bootable USB stick".

            Pouzivam najlepsi USB kluc aky doma mam (cerveny Corsair voyager GT) a vo windowsoch s nim nikdy problemy neboli, tak nemyslim si ze by bol "nacaty".

            Ale chcem sa spytat, co teda odporucas?

            Da sa spravit alebo existuje nejaky program/skript, ktory by mi vedel po nastartovani (aj pri ukonceni) systemu skontrolovat vsetky subory a zapisat cheksumy. Tymto by sme sa vedeli dostat dalej...


            Dakujem za nejake rady alebo napady.
            • Re: Error Mounting...code 16 06.04.2012 | 14:05
              Avatar vojto   Používateľ
              Podľa toho, čo píšeš, to vyzerá na už spomenuté chybné zápisy na USB disk. Ak už je raz filesystém chybný, obsahuje chybné-nedokončené zápisy, nedá sa čakať, že systém z neho systém pobeží hladko.

              Odporúčam z USB zazálohovať minimum čo potrebuješ a potom prepísať systém na ňom nanovo. V budúcnosti sa nespoliehať na zhasnutie kontrolky. USB kľúč vytiahnuť VŽDY až po korektnom odpojení/zastavení systému.

              Totiž to blikanie (zápis/čítanie na/z USB kľúča) sa dá nastaviť rôznymi spôsobmi: buď si to nastaví skúsený užívateľ, alebo to zaňho nastaví dodávateľ prostredia (Linux Mintu, pendrivelinux, Ubuntu, netbook Ubuntu, ...). Prostredia optimalizované pre väčšinového BFU fungujú tak ako si písal: "Nesvieti LED, môžem vybrať". Systémy optimalizované pre prácu s flash pamäťou, ktorú každý USB kľúč obsahuje (dokonca aj červený Corsair Voyager GT), nezapisujú na ňu okamžite, ale IBA VTEDY keď to uznajú za "potrebné". Predlžujú tým životnosť USB kľúča. Stačí zmeniť zaužívané správanie a budeš mať obe výhody. Funkčný, rýchly systém, predĺženú životnosť USB kľúča.
              • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 15:10
                Peter++   Návštevník
                Vojto, "nespoliehať na zhasnutie kontrolky", precitaj si co som pisal Wlasatemu nizsie...

                K tomu blikaniu LEDky, ze sa to da nastavit roznymi sposobmi, ako ze sa to da nastavit, a este k tomu na USB kluci. Nieje to ako na HDD, pri citani/zapise LEDka blika? Ja som si myslel ze je tato funkcia priamo zabudovana v radici USB kluca.

                Ak sa toto da nastavit, tak je to pre mna novinka, avsak trocha nedotiahnuta. Vies kolko BFU ani nevie, ze USB klucik sa ma vytahovat az po korektnom odpojeni v operacnom systeme?

                Tymto teda BFUckarom velmi nepomohli...

                Este jedna vec, "nezapisujú na ňu okamžite, ale IBA VTEDY keď to uznajú za potrebné", ano ked sa nazbiera urcite mnozstvo bytov za nejaky cas, tak sa udaje zapisu a moze sa stym predlzit zivotnost.

                Lenze za aky cas, 100ms, 1s, 5 sekund? Odkial ma toto BFU vediet?
            • Re: Error Mounting...code 16 06.04.2012 | 15:42
              WlaSaTy   Návštevník
              Tá chyba znamená že nebolo možné modifikovať /etc/mtab. To sa nedá, len keď je disk pokazený. A ak sa Ti znova pokazil, tak si sa zas k nemu choval nevhodným spôsobom.

              Buď začneš ten systémový disk vyťahovať až po vypnutí počítača, alebo budeš trpieť aj naďalej za Tvoje skutky.

              Inak, ešte je to iné riešenie. Ak nepotrebuješ dáta, tak použi LiveCD vo formáte Iso Hybrid a to daj bez konverzie programami priamo na disk.
              • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 14:54
                Peter++   Návštevník
                WlaSaTy, ver mi uz konecne, nikdy som flashku nevytahoval predcasne.

                Nehnevaj sa, ale niekedy si ako neveriaci Tomas.

                Skusil som na USB kluc nainstalovat Mint z Live CD, tak ako sa instaluje aj na klasicky HDD. A vysledok prveho spustenia z flashky je tu: http://img41.imageshack.us/img41/6969/prvespusteniezkluca.png

                Este som nieco potreboval z netu, tak som znova spustil Live CD Mint 11 a objavilo sa toto: http://img406.imageshack.us/img406/8536/livecd.png

                WlaSaTy tu mas dokaz, ze ja vsetko robim korektne a nie som blbec. Mam skusenosti este z cias diskiet, a viem ako velmi opatrne sa k nim trebalo spravat, a ked som videl ze niekto vytahoval disketu hned ako sa zastal motorcek a LEDka este svietila, tak ma islo porazit, takze viem co robim.
                • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 15:31
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Vyťahuješ disk peď prestane blikať, a nie keď sa naň skončí zápis. Zápis na disk sa skončí odpojením disku ale dovtedy Ty čakať nebudeš. Tvrdíš že to robíš správne, a tvrdíš že ja som neveriaci Tomáš. Ja o tvojich skutkoch nepochybujem, objasnil si ich. A bolo Ti vysvetlené, v čom sú tvoje kroky nesprávne. Ak tomu neveríš, tak sa prirovnávaj k Akvinskému Ty. Ja nemám dôvod veriť a ani pochybovať v Tvoje konanie. Som agnostik.

                  Tomáš Akvinský neveril že existencia boha je jasnou pravdou. On sa jeho existenciu snažil dkázať. Tvoje skutky by som však k božej podstate neprirovnával, a tak by som Ťa poprosil aby si používal prirovnanie len tam, kde je to vhodné.

                  PS.: Od čias diskiet sa zmenilo zopár vecí. Vznikli žurnálovacie súborové systémy ktoré prepisujú disk každých 15 sekúnd. V počítači dokáže bežať viac ako jeden program. Obsluha zápisu na disk alebo disketu nepotrebuje riadiť cez CPU krokový motor ktorý odpáli beh programov. A hlavne, počítače dokážu používať vyrovnávaciu cache ktorá slúži na urýchlenie práce s diskom. Takže tvoje prirovnanie s disketou je ako prirovnať paradajku k lietadlu.
    • Re: Error Mounting...code 16 06.04.2012 | 02:05
      Avatar menom   Používateľ
      Môj názor je, že by si mal obetovať tých 10 GB (alebo viac) z hardisku a urobiť dualboot.

      Problémy ktoré popisuješ pri bežnom používaní linuxu na pc obvykle nie sú.

      USB nemôže nahradiť hardisk, na toto ber ohľad, keď čakáš úplnú funkčnosť a rýchlosť.
      • Re: Error Mounting...code 16 06.04.2012 | 14:44
        martin   Návštevník
        ja len vlastnú skúsenosť. Na jeden kľúč som si nainštaloval avlinux, na druhom mám dreamstudio a na tretí som dal svokrovi xubuntu. Všetko ide bez problémov. Je fakt že tie kľúče nestali 5 korún. A na inštaláciu som nepoužil nijaký soft. Normálne som to inštaloval ako na hdd, pričom som pre istotu vsetky ostatné disky odpojil. Takže predpokladám že chyba bude v kľúči. Ja mám 2x patriot a 1x adata usb3. A používam ich viac ako systém na disku.
        • Re: Error Mounting...code 16 06.04.2012 | 23:35
          Avatar menom   Používateľ
          Ano jasne ze to funguje, otazne je dokedy...

          Ja mam na usb kluci asi 8 LiveCD cez Multisystem.
          Je to vyhodne na skusanie novych distier, nemusim vypalovat a potom skladovat, zahadzovat cd,dvd.

          Narazal som na to co spominal predomnou.

          Ked ten usb kluc pouzivas v mode zapisu trvalych zmien, tak skorej odide.
          • Re: Error Mounting...code 16 07.04.2012 | 01:11
            martin   Návštevník
            aha. To znamená, že si treba odkladať blok :) dúfam že neodíde dva dni po konci záruky :)
            • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 15:21
              Peter++   Návštevník
              WlaSaTy, Vojto, Martin:

              Kedze ma uz Mint Linux tymto http://img406.imageshack.us/img406/8536/livecd.png pri spusteni Live CD vazne nasral, tak som skusil do gugla dat: "the panel encountered a problem while loading", a pozrime sa 44000 vysledkov...

              Takze tieto iste problemy ma X dalsich ludi:

              http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=74946

              http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=80562

              http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=76063

              Takze, chyba bude v distre Mint Linux 11...
              • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 15:37
                WlaSaTy   Návštevník
                Inak, všimol si si, že už pre istotu píšeš o inej chybe?

                Podobné chyby ako opisuješ teraz (teda iné ako je predmetom tejto diskusie) majú všetky distribúcie krátko po ich vydaní. Obvykle to záplaty do pár týždňov odstránia. A už je to zopár mesiacov.

                PS.: Je to na Tebe či to chceš riešiť, alebo či iba chceš hľadať už dávno opravené chyby Linuxu.
                • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 16:25
                  Peter++   Návštevník
                  http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=76063 je o tejto chybe.

                  Tie ostatne sa u mna vyskytli tiez uz skor a pisal som o tom uz 05.04.2012 19:32, kde pisem o hlaske AreaApplet...

                  Riesit to chcem, ale zatial kazdy z vas mi tvrdil, ze chybu robim ja s tym ze nekorektne odpajam USB kluce.

                  1. OS je na jednom USB kluci a data, ktore stahujem, ukladam na HDD v notebooku.

                  2. Ked som data nahraval na druhy USB kluc a system isiel z prveho, tak som mal problemy s tym ze sa mi tam data nenakopirovali vsetky, ale hlasku Error Mounting...code 16, som vtedy nepozoroval. Myslel som si ze je vadny USB kluc (ten na data).

                  3. Na datovy usb kluc som sa vykaslal a ukladam do notebooku na HDD, par tyzdnov bolo vsetko OK. Potom sa zacali problemy, ako "Error Mounting...code 16", potom uz aj tie ostatne "the panel encountered..."

                  4. Na datovy usb kluc ja uz kaslem, ja chcem mat fungujuci linux na jednom USB kluci a data ukladat na lokalny disk.


                  Ja uz naozaj neviem co robim zle.

                  1. Zastrcim USB kluc do notasu

                  2. Zapnem ho, stlacam ESC, potom vyberiem z ponuky boot USB drive

                  3. Spustim si Mint, nieco nakonfigurujem, pripojim sa na net, stiahnem co potrebujem a ulozim na HDD v notase s pismenkom C a formatovanom na NTFS

                  4. Chcem vypnut, kliknem na Menu, potom Quit a stlacim Shut Down, ledky zhasnu, HDD stichne, ventilator zastane. Tak mi teda povedz ako a kde mam korektne odpojit USB kluc.

                  5. Zbalim sa, odlozim USB kluce, notas, mysku, pozriem spravy, idem spat.

                  6. Na druhy, treti , stvrty, den zapinam notebook, znova opakujem kroky 1-5 !!!


                  Po niekolkych tyzdnoch:
                  spravim kroky 1 az 3 chcem si otvorim disk C alebo D a potom DRRRB....Error Mounting

                  Tak ja fakt neviem...
                  • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 17:05
                    WlaSaTy   Návštevník
                    Nemyslím, že má význam klásť dôraz na to, že si zmenil opis odpájania diskov. Progres v tom nevidím.

                    Ale, môžeš povedať ako je možné že sa podobné chyby prejavovali u Teba na rôznych distribúciách ktoré sú riešené odlišne? Ak nechceš, nemusíš na to odpovedať. Toto tiež nevedie k riešeniu.

                    Ak chceš dostať nejaké riešenie, tak skús položiť otázku. To v pôvodnom príspevku bolo zodpovedané. A trošku Ti pomôžem. Otázka končí otáznikom.
                    • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 17:46
                      Peter++   Návštevník
                      ...že si zmenil opis odpájania diskov..., neviem co mas na mysli, popisal som to ako najlepsie a najpodrobnejsie som vedel.

                      Ktore distra su odlisne riesene? Vsak Mint Linux je zalozeny na Ubuntu. Linux Mint Debian Edition je nieco ine, skusal som aj ten (instalovany cez ten program z pendrivelinux.com). Pri pokuse o prisposobenie nejakych veci alebo len pristupe k HDD v notase, chcel odo mna furt nejake heslo..., vid http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=81582

                      Netrafil som ani s heslami ako mint, root, admin, bez hesla nic.

                      "Ak chceš dostať nejaké riešenie, tak skús položiť otázku. To v pôvodnom príspevku bolo zodpovedané. A trošku Ti pomôžem. Otázka končí otáznikom", WlaSaTy ja neviem asi sa nechapeme...
                      • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 18:18
                        WlaSaTy   Návštevník
                        :neviem co mas na mysli, popisal som to ako najlepsie a najpodrobnejsie som vedel.

                        Písal si, že odpájaš disk keď mu prestane blikať kontrolka. Písal si že tak robíš už od čias diskiet. Písal si že to považuješ za správne.

                        Teraz si písal, že to odpájaš až po vypnutí. Nebudem sa pýtať Že čo ťi našepkalo zmeniť opis skutočností.

                        :Vsak Mint Linux je zalozeny na Ubuntu.

                        To, že niečo vychádza z niečoho iného ešte neznamená že je to rovnaké. Keď si už tak duchovne založený, tak Ti pripomeniem, že kresťanstvo vychádza z Judaizmu. A Islám zas čerpá aj z kresťanstva. Tak, ako dávaš rovnítko medzi Ubuntu a Mint, dokážeš dať rovnaké rovnítko medzi Islam, Judaizmus a kresťanstvo?

                        :WlaSaTy ja neviem asi sa nechapeme...

                        Samozrejme, že sa nechápeme. Skonroluj si po sebe čo si sa pýtal, a skontroluj si po sebe na čo si sa sťažoval. Tie veci čo si spomínal a odporovali si môžeš vynechať. Potom Ti možno docvakne, že pôvodne ani nemal žiadnu otázku. Len nejaké nepodložené tvrdenia a neznámu potrebu.

                        Tak, čo. Chceš sa opýtať na to ako skontroluješ či ten disk neodchádza? Alebo sa chceš opýtať ako urobíš LiveUSB tak aby aj niečo vydržalo?

                        Lebo, ani jedna z tých otázok nepadla.

                        • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 19:41
                          Peter++   Návštevník
                          Noo tak vidim, ze sme sa nepochopili uplne od zaciatku.

                          Ja som hlavne pisal o tom ze na jednom USB kluci mam Linux Mint 11. Potrebujem sa pripojit na net, nieco vybavit, a nieco stiahnut. To com mam stiahnute si chcem ulozit na HDD v notase a niekedy podla dolezitosti si to ukladam aj na druhy datovy usb kluc aby som mal zalohu.

                          Kedze na HDD mam aj dolezite subory, tak aby som si overil ci nema linux problemy so zapisom/citanim z/na FAT32 a NTFS, tak najprv som ukladal len na ten druhy datovy USB kluc.

                          Kedze po urcitom case som spozoroval, to ze sa mi stracaju subory, tak som to robil tak ze som si spravil kopiu adresara do ktoreho som stahoval a pre istotu aj spakoval zipkom oba. A vsetky tieto polozky som po jednom nahraval na ten druhy datovy USB kluc. Po jednom znamena, prvy nakopiroval, potom korektne odpojil, pockal chvilu, potom znova pripojil, nakopiroval druhe, odpojil atd, az po stvrtu polozku.

                          Nahrate data som skopiroval vo windowse cez total commander do starsieho PC. Potom som obsah vsetkych tychto 4 poloziek (2 priecinky + 2 zip) navzajom porovnal podla obsahu aby som sa uistil ze mam vsetky subory a ze mam ich aj v poriadku.

                          Vysledok, niekedy vsetko OK, inokedy v tom prvom kopirovanom priecinku chybali data, dva zip subory boli vacsinou identicke a OK. Neskor na druhy, treti den sa objavuje Error Mounting...code 16. Uz sa s tym neda pracovat, linux mrzne pri vypnuti a po opatovnom pokuse o nastarovanie linux uz prveho USB kluca nenabehne. Potom format kluca, reinstall...

                          Potom som si kupil externy HDD a spravil si zalohu suborov vo windowse.

                          Potom som sa rozhodol, ze na ten datovy USB kluc kaslem lebo je asi uz nacaty, mam zalohu, tak vsetko budem ukladat na HDD do notebooku.

                          Naformatoval prvy USB kluc na FAT32, stiahol poslednu verziu programu "Universal USB Installer Easy as 1 2 3" z www.pendrivelinux.com vsetko nastavil a spravil si Linux Mint na USB kluci (kvalitny Corsair Flash Voyager GT).

                          Potom uz surfujem v linuxe Mint 11 a stahujem, co potrebujem. Stiahnute veci ukladam na C alebo D na HDD v notase.

                          Takto pekne fungujem par tyzdnov, no po nejakom case sa objavuju uz spominane problemy. Ale data uz davno neukladam na ten druhy datovy usb kluc (tento datovy USB kluc korektne odpojim az potom ako sa kopirovanie skoncilo, LEDka zhasla, pockam 5s a kliknem na safely remove...) ale na HDD v NOTEBOOKU!!! Vyhadzuje stare zname Error Mounting...code 16.
                          POZOR USB kluc na ktorom je Linux NEVIEM odpojit ako ten druhy datovy, viem len kliknut na MENU, QUIT a SHUT DOWN.

                          WlaSaTy tu nastalo nedorozumenie, sa som hovoril o kluci na ktorom je Linux, ty o druhom DATOVOM !!!

                          Lenze vysledkom je vzdy zhavarovanie linuxu na prvom USB kluci, bez ohladu na to ci data som ukladal na nejaky dalsi datovy USB kluc alebo na HDD do notasu.

                          Preto som vravel WlaSaTy, ze vsetky USB kluce odpajam KOREKTNE. Ten na ktorom je linux tak isto odpajam=vyberam z notebooku az ked som linux korektne vypol (QUIT -> Shut Down), a notebook sa kompletne vypol.


                          Dufam ze je to uz uplne jasne.

                          Samozrejme, ze chcem urobit LiveUSB tak aby aj niečo vydržalo, vratene kontroly ci ten USB disk neodchádza.

                          Ak este nieco nie je jasne, tak pitaj.
                          • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 20:05
                            WlaSaTy   Návštevník
                            Hovoril som o technológii USB Flash.

                            Inak, stále tu nevidím že by si sa na niečo pýtal. Skúsil som Ťi našepkať otázky, ale mali jediný výsledok. Je to vidno v tvojej poslednej vete kde chceš aby som sa ja pýtal.

                            No, nič. Ozvi sa keď budeš vedieť čo potrebuješ. Ja sa idem pozrieť kedy má začínať koncert.
                            • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 20:53
                              Peter++   Návštevník
                              1) Ako urobim LiveUSB tak aby aj niečo vydržalo?

                              2) Ako skontrolujem ci ten USB Flash disk neodchádza?

                              PS:
                              Chcel som Ti to este raz ujasnit, pretoze s velkou pravdepodobnostou sme sa nepochopili. Ale Ty odomna chces vzdy nieco ine. Este uplne na zaciatku tejto temy som opisal problem aky mam. Jedine Ty si sa na to pozrel. Opat som ti odpovedal, no problem sa u mna vyskytol znova. Opisal som celu situaciu a opytal sa na moje navrhovane riesenie (05.04.2012 19:32... existuje nejaky program/skript, ktory by mi vedel po nastartovani (aj pri ukonceni) systemu skontrolovat vsetky subory a zapisat cheksumy)

                              Takze otazka priamo vyplyvalo z mojho laickeho riesenia. To ze sa to cele vyvinulo inym smerom, ja za to nemozem.

                              Cele nedorozumenie som chcel napravit a uviest to na pravu mieru aby som sa takymto odpovediam vyhol.

                              Z toho mojho rozsireneho a opraveneho opisaneho problemu Ti priamo vyplyvaju tie otazky na ktore ja potrebujem odpoved.

                              Tak neviem preco ma nutis, k dalsim a dalsim zbytocnym reakciam. Mas svoj styl vyjadrovania aj ja mam iny, svoj.

                              Poviem to polopate:

                              Ak vies riesenie na tie dve otazky, tak pls napis, lebo ja takto uz mam fakt pocit ako kedy som ti bol na pritaz.

                              Nikto ta nenutil, tento moj problem riesit. Ak mas pocit, ze je na fore nejaky blbecek, tak kasli nanho, ale podla mna takyto flegmaticky pristup nic neriesi.

                              PS2: "Hovoril som o technológii USB Flash"

                              Vsetko som ti do detailov v predchadzajucom prispevku opisal, a zase neviem co chcem tymto (Hovoril som o technológii USB Flash) povedat.
                              • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 21:15
                                WlaSaTy   Návštevník
                                Ale, to my dobre vieme, že Ty za nič nemôžeš. Ty robíš všetko jediným a správnym spôsobom. Len, výsledok tomu nezodpovedá. Ale, vieš krásne písať o tom, že vinný sú všetci naokolo a Ty máš nad hlavou svätožiaru.

                                Ohľadne tých dvoch otázok, odpoveď na jednu z nich bola naznačená dva dni dozadu. Ale, pre istotu Ti to zopakujem. Použi LiveCD vo formáte ISO Hybrid a nahraj ho priamo na blokové zariadenie. Ohľadne druhej otázky, tak kontrolu môžeš urobiť cez badblocks. Trochu mu to zníži životnosť, ale to je pochopiteľné.

                                No nič, koncert je plánovaný na ôsmu.
                                • Re: Error Mounting...code 16 08.04.2012 | 21:50
                                  Peter++   Návštevník
                                  WlaSaTy, preco takato prudka reakcia? Urazil som Ta niecim? Ak ano, prepac, ale ja o tom neviem.

                                  Kde som ja pisal, ze vsetko co ja napisem je to najspravnejsie riesenie na svete? Je to obycajna diskusia, kde sa riesia problemy a kde radia skusenejsi menej skusenym.

                                  Ak sa nejaky BFU spyta na nieco a nenavrhne riesenie, tak ho zdrbete za to ze sa ani neposnazil ani si to nevyguglil.

                                  Ked zas navrhne nejake svoje riesenie, alebo proste treba do detailov nejaky problem rozobrat, tak je zdrbany zas preto.

                                  Inokedy zas pre nieco ine.

                                  Neviem preco si taky namosúrený, ja som sa k tebe vzdy spraval ohladuplne.

                                  Vazim si tvoje vedomosti (par krat mi uz pomohol), aj cas straveny pomocou na fore inym ludom.

                                  Ale fakt neviem cim si zasluhujem od Teba, a zatial stale len od teba, taketo reci. Fakt neviem o co ti ide. Takymto pristupom nieco dosiahnes?
                                  • Re: Error Mounting...code 16 09.04.2012 | 12:05
                                    WlaSaTy   Návštevník
                                    Ty ma uraziť nemôžeš, a nie preto že by som Ti to zakazoval.

                                    To o tom tvojom najsprávnejšiom chovaní si pozri okolo tvojho opisu práce s disketami. A nesnaž sa to otočiť na riešenie. Tvoj pokus o manipulovanie bol zjavný už v prvom príspevku a ťahá sa celou diskusiou.

                                    To s tým zdrbaním ak BFU nenavrhne riešenie je ďalší vymyslený bod. BFU alebo hocikto iný si musí uvedomiť, že ak chce dostať radu, tak sa musí opýtať. A uviesť detaily. Inak to vyzneje ako krčmové reči kde sa Jožko rozhorčuje že je všetko drahé. A znova pôjde voliť Fica ktorý dokáže nasľubovať viac, ako hocikto dokáže splniť.

                                    To. A Neviem prečo úmyselne odbáčaš od témy a snažíš sa to schovať pod perinu psyché a odkopávania horúceho zemiaku ktorý iného nepáli.

                                    Skús sa držať témy, a prezradiť či rady pomohli alebo či potrebuješ niečo ozrejmiť aby si sa pohol ďalej.
                                    • Re: Error Mounting...code 16 11.04.2012 | 11:53
                                      Peter++   Návštevník
                                      Ako mam spravit tieto dva kroky:

                                      1. spravit LiveCD vo formáte ISO Hybrid ?
                                      2. nahrat ho priamo na USB Kluc ?
                                      • Re: Error Mounting...code 16 12.04.2012 | 11:37
                                        WlaSaTy   Návštevník
                                        1. spravit LiveCD vo formáte ISO Hybrid ?
                                        isolinux, kapitola isohybrid.
                                        V prípade Mint.
                                        2. nahrat ho priamo na USB Kluc ?
                                        Viď druhý link prvého bodu. Ak by si nevedel ktprý disk máš v Tvojom prípade použiť namiesto spomenutého /dev/sdb, tak si pozri výstup z príkazu fdisk -l a nájdeš ho veľmi ľahko podľa veľkosti a rozdelenia.

                                        Isohybrid je len trochu pozmenené iso pre LiveCD. Vypalovačky totižto kedysi potrebovali zopár MB na začiatku zápisu aby si vykalibrovali silu lasera. Teda, nahrávali tam zopár MB hluchoty. Tá sa ale dá zneužiť na to, aby sa tam dala tabuľka rozdelenia diskov aj s zavádzačom a používa sa to na priamy zápis na disky. Teda aj na USB Lízatká.

                                        Má to jedinú nevýhodu, ktorá je v Tvojom prípade skôr výhodou. Akékoľvek zmeny sa po vypnutí zahodia keďže sa na to USB lízatko už nebude nič zapisovať. Zmeny sa Ti uchovaj=u len na in=ych diskoch, hoci na externom druhom /usb L=izatku alebo HDD v tom po49ta4i. Ak by si chcel mať pozmenené ISO s vlastnými programami, alebo záplatami, tak je možnosť porozmýšľať nad Stanovým Hoferekovým článkom čo vyšiel pred časom tu na tomto portáli a ktorý pojednáva o vytvorení vlastnej verzie LiveCD založenej na Ubuntu.
                                        • Re: Error Mounting...code 16 13.04.2012 | 20:02
                                          Peter++   Návštevník
                                          K bodu:

                                          1. Tie navody vyzeraju trocha zlozito na mna, neviem ci by som to zvladol.

                                          K poslednemu odstavcu:

                                          Ja by som najviac potreboval, praveze aby sa mi uchovali, nastavenia napr. vo firefoxe + pluginy...
                                          Bez uchovania zmien to vedia aj tie programy o ktorych som pisal vyssie.

                                          Totiz to ako som spozoroval, nekazia sa mi tie data ktore su z Live CD prenesene na USB kluc, ale tie ktore su v casper-rw subore, do ktoreho sa ukladaju moje nastavenia a subory. Checksumy suborov na USB kluci su OK, len ten casper-rw nema ziadny kontrolny sucet.

                                          Ked ze ako si pisal, vsetky zmeny sa po vypnutí zahodia, tak nema pre mna tento navod skusat...

                                          No neviem asi to naozaj inak nepojde ako nainstalovat to do notasu...
                                          • Re: Error Mounting...code 16 14.04.2012 | 20:45
                                            WlaSaTy   Návštevník
                                            Aha. Takže Tebe ide len o vykonanie Tebou navrhnutého riešenia. Teda, chceš mať pri štarte možnosť overiť konzistenciu casper-rw (unionfs). Teda, chceš zistiť, či sa nezmenil keď bol vytiahnutý z elektriky bez ohľadu na to, či sa naň korektne zapísali tie dáta na ktoré sa sťažuješ že boli zlé.

                                            Nie, ty si neni začiatočník alebo BFU.